Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@ervenka joj, v tej temicke sa cloveku obrazok este lepsie posklada ... ja len dufam, ze zakladatelka je ojedinely zjav na Slovensku 😝
baby, tie čo tu spomínate tie orechové špagety, tak to povodne boli orechové šúľance 🙂 len moderné mamičky si to zjednodušili, lebo sa im nechce šúľance vyrábať a sú z toho špagety 😉 ale ved nevadí, rýchly recept poteší, ale mne aj tak viac chutia tie šúľance
@janickacrazy vsak sulance poznam s orechami....uz mi taka lacna ze i klince pojem.
@tomiholjubavi ludia su naozaj rozni, niekedy az z niektorych nechapem. Mne nedavno kamarat hovori ze ved nam je dobre ako sme za vodou, financne ze na vylety chodime a tak. Ale on tiez nevidi to, ze pre to aby sme niekam mohli ist, nieco si kupit sme od rana do vecera v praci a spolu sme akurat tak cez vikend a v noci. Cize pre to aby sme nieco mohli mat ine musime obetovat. :/
@staronova Ďakujem. Túto diskusiu čítam od začiatku, tak mi nedalo. Nerobím si nájdeje, že keď všetky ostatné rady odignorovala, tak práve ja jej prehovorím do duše 🙂 Ale za pokus to stálo...
@lienka_snehulienka konecne niekto kto to napisal s citom, bez nadavok a hlavne bez odsudzovania 🙂
@bebe91 kurna, ste dvaja dospeli ludia. Kde vas ma svokra pustat? To ste privizani retazou o radiator? Ked sa tak strasne chces osamostatnit, zabalim handry do krabice, nalozim nabyton na nakladak a odchdzam neverim, ze tvoja svokra da zamuro at okna a dvere ked sa zacnete balit. Pri takej neveste by som gauc na vlastnom chbte z domu vynesla.
Ako citam tie strany co pri udli od polnoci, tak ty si jedna manipulativna totalne nesamostatna leniva lemra, ktora bravurne zvlada len dve veci. Vyciciavat probuznych a vyplakavat nad tym, ze doja malo
Idem docitat tych 7 stran, dufam, ze ma z teba nevyvrati celkom pred koncom
@zuzkaanicka bohuzial, nie....takých trafených ľudí je veľmi veľa...a dokonca študujú aj VŠ...a my to musíme učiť a držať huby a krok, pretože sa hneď pôjdu sťažovať a nevyhodia ich ale nás ☹ toť k téme slovenské vysoké školstvo
@lilmama Ono niekde na začiatku tu bolo viac vecných a normálnych rád, na mnohé z nich však zakladateľka reagovala dosť nepríjemne a potom sa to celé nejako zvrtlo. A to mám pocit, že veľmi nežná som k nej teda nebola ani ja 🙂 Myslím si, že autorka je už aj tak v stave, že sa obrnila proti akejkoľvek reakcii, pretože viac-menej všetky obsahujú to, čo vlastne ani nechce počuť.
@sobicatko tiez ucim na VS, nastastie k nam sa tento typ ludi nedostane 😉 ... uz je najvyssi cas, aby sa zrusili niektore VS a prestali sa tie, ktore ostanu, financovat podla poctu studentov.
Vy ste to baby nepochopili, ona chcela poradiť ako sa zbaviť svokry a poberať jej dôchodok. 😀
Sem sa z radami.
@zuzkaanicka tak to tíško závidím...ja neučím ani na súkromnej a ide to dole vodou...hrôza a des...no aspoň mám motiváciu hľadať inde prácu 🙂
@natalym vidis, tak potom len lopatu, nalozit mrchu a v prasivom dome sa isto aj nejaka pec najde 😀
@zuzkaanicka @sobicatko tiez si myslim, ze toto nie je ojedinely jav. Bohuzial.
A koľko má svokra rokov?
@natali277 ty vole tu ani v Pentagone balkon za to nekupim 😀
@tamisi Dakujem si zlata :-*
..asi sa na nás urazila, keď prestala reagovať 😉
@suve99 pravda boli...
@suve99 ja si myslim, ze odisla na kavu s kamoskami, aby aspon na chvilu vypadla z prasiveho domu a mohla si ponadavat na tazky zivot s mrchou 😝 ... ta mrcha zatial opatruje jej dieta 😝
Sakra asi zbehnem k mamke tusim ma orechy

@mamica je to pravda...a niekedy zavist vidi aj to, čo v skutočnosti ten druhy ani nema...hlavne je zavidiet. a ze sa da zavidiet ozaj vsetko mi dosvedčila dotyčna známa, ktorá bola sice na dovolenke niekde na bora bora (alebo podobnom ostrove, o ktorom si mozem nechat len snivat), ale zavidela mi svadobnu cestu do bosny 😀 😀 uplne vazne 😀