Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@bratislavcankanm Mne to vysvetlovat nemusis. To je teoria nasej studovanej. 🙂
@bratislavcankanm ak nie ciganka, tak aspon cernoska
Draha pani svokrusja by spravila poriadok a vuhodila aj synatora. To by bolo ine kafe. Ja by som dala 24 hodin na spratanie si caky-paky a oschod z mojho prasiveho domu. A ze sa to neda? By len cumeli jak cifancara na puzzle ze sa to da...
Jejejejjjjj od vcera vecera a kolkoze tu pribudlo stran 😀 a ja ze to dievca bude mat trochu rozumu a zmaze temu a ta husicka tusim este prispieva? Nechce sa mi uz vsetko citat, tak ona fakt este reaguje, dievca nase ukrivdene? To ju este nikto z tych lazov kde sa neda zamestnat nenabondzoval svokre?
@lubkavargova1 ja by som nedala ani tych 24hodin 😉
@bratislavcankanm a ty by si zamestnala niekoho vyse 30 rocneho ked nema prax v obore?
Podane trosku nestastne ale tak pokusim sa aj ja o radu (ci uz bude prijata alebo nie). Napriek vsetkemu uznam ze lahke to nemaju - pretoze vtedy ked by sa im bolo najlahsie rozhybavalo spravili nie najuzasnejsie rozhodnutia a dalej to bude uz cim dalej tym tazsie. Ak svokra k tomu citovo vydiera syna ktory sa tym padom stahovat az tak velmi nechce a je upata na vnucku tak ze ju hucka proti mame, nezavidim (zdoraznujem AK - tak som to pochopila medzi riadkami)
Takze moja rada:
1. poslala by som chlapa spat do Irska a cim rychlejsie by som utekala za nim. Po recesii to tam fakt nebolo bohvie co ale uz je to zas o hodne lepsie. Kolko mas do skoncenia VS? Predpokladam ze by si mohla dochadzat na skusky odtial (skusila som a DA sa to).
2. momentalne by som si hladala brigadu, idealne aspon cca v obore, hoc aj neplatenu alebo na absolventsku prax - ak sa chces uplatnit s takou skolou musis mat aj prax inak bohuzial velku sancu nemas (ak si vsimnes vacsina inzeratov na pracu ak pozaduju titul maju hned specifikovane ze nie z tejto skoly). Zaroven trosku vypadnes z domu prevetras hlavu, zmenis prostredie - to ti pomoze.
3. svokra moze byt aka chce, ale to nemas ako zmenit bohuzial. Ak je na malu prilis upata pomoze len prestahovat - ale zacat musis inde, aby k tomu stahovaniu mohlo dojst. Opatruje ti malu ked potrebujes a to je, ver mi, obrovska pomoc. Nie uplne podla tvojich predstav, to beriem, ale stara sa a pokial to ochotne vyuzivas (hoc aj preto ze inu moznost nemas, to ale nie je jej chyba) tak nemas pravo na nu za to nadavat.
4. napriek vsetkemu na svokru nemas najmensie pravo nadavat nech je akakolvek, stale je ona pani domu a ty sa musis prisposobit - je mi luto ale je to tak.
5. Ako vidis tradicie u vas nefunguju - ani tvoji ani jeho rodicia sa podla tradicii riadit nemienia a neexistuje nic na svete (vratane logiky) co by ich k tomu prinutilo - tak sa na tradicie vybodni, zacnite sa spoliehat na seba a od nikoho nic nechcite.
6. Najdi si tu na koniku knizku od Mykaelle - uz neviem ako sa volala, o babe z decaku a ucitelovi co mal podarenu maminku - mohla by sa ti pacit a dodat trosku pozitivnej energie 😉
PS zienky prosim krotte sa, clovek sedi v robote a kazdu prestavku sa snazi drvit na skusku...ste mi totalne pokaslali plany s 27 stranami telenovely 😀 😀 😀 😀 😀
A si vsimnite...admin ani obraz ani zvuk...musia sa tiez sulat smiechom.
@lubkavargova1 😀 😀 😀
jééj to už ma 28 strán ????? O chvíľu sa môže Divoký anjel niekam strčiť 😀 😀 😀 😀
Len nazov diskusie je na h....
Ja som myslela ze to len pani Gizka ma take extremne pripady....
@marcela305 ved nazov by mohol byt: Mrcha z prasiveho domu ... otazne je, kto by bol ta mrcha 😝
@zuzkaanicka Ved toto ...alebo Panicka na hlavu.... alebo ako to ze mi svokra nechce kupit byt??,
@zuzkaanicka 😀 😀 😀 😀 mrcha z prašivého domu, ake literarne 😀 😀
To je topka.... Mrcha z prašivého domu.
@zuzana76 toto je este horsie ako soc. praca, aj ked, aspon su seriozni v tom, ze hned na stranke maju napisane, ze su skolou neuniverzitneho typu, teda taka vyssi divci 😝 ... blbe je, ze take nieco moze vobec fungovat, ale zrejme to niekomu vyhovuje, aj tu bude platit, ze ryba smrdi od hlavy 😝
@bratislavcankanm tiez mam taketo info, ale tu tiez plati, ze zalezi aj od toho, kde to vystudoval, ja uz nemam ziadne iluzie. Uz je to tak, ze kto este nema titul, nech sa prihlasi u predsedu 😝 😝 😝
Hlasujem za mrchu z prasiveho domu. 😀 Kde je admin? 😀
@tomiholjubavi ved ale uznaj, ze aj Timrava by tu nasla inspiraciu 😀
@zuzkaanicka keby len timrava..šak toto je drama hodna dostojevskeho 😀 (a teraz tym nemyslim roman Idiot 😀 😀 ) ale tak všeobecne...tie tažke frazy, opakované motívy, tradicionálne socialne statusy, zdanliva neriešitelnost problemu, komplikovane rodinne vztahy....
@tomiholjubavi len ten opis prírody chýba 😀 😀 😀
@zuzkaanicka ze su neuniverzitneho typu znamena len ze neponukaju doktoraty...kazdopadne ako dostali nejaku akreditaciu nepochopim nikdy...
@0silvia0 dodáme 🙂 príbeh sa bude odohrávať v lone malebnej lučeneckej prírody, v úrodnom juhoslovenskom kraji 🙂 s touto dušu hladkajucou sceneriou však kontrastuje hnusny prašivy dom, obyvany všeobecne neoblubenou a zakernou mrchou.
toto by som si pozrela v telke 🙂 nasli sme riesenie , autorka nech napíše pani Gizke 🙂 :D

@fuska 😢 😢 😢 .... ja som zila v podnajmoch 10 rokov a naozaj nie som ciganka