Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Podla temy čo si zalozila ani nie pred rokom si mala moznost mat v prenajme byt od mesta alebo by vam tvoja mama dala byt, ktorý je jej......tak nechapem celkom dobre prečo ste skončili v ,,tom najhoršom,, a teda u svokry. Ale tak mozaika sa sklada pomaly ale iste....ty si na RD...externe študium neni maličkost ved nie je zadarmo. No pomaly to z teba ide ....ako z chlpatej deky...
a prečo sa ty neosamostatnis?
si uz dospela na to aby si zila u druhych ludoch. A ked priatel nechce odist, je to jeho vec, je to slobodny chlap, nech riesi svoj zivot ako sam uzna za vhodne.
co ta tam drzi? zbal sa a šup preč.
Sorry, ale aj tvoja matka je divna, velmi divna, aby robila tajnosti so vztahom, vsak ak je vdova, ma pravo na vztah... ale asi k tebe nema vytvoreny nejaky vztah.
ty sa pekne osamostatni, a neries cudzích ludi.
Akože nepochopila som. Prečo nempôžete byť spolu cez deň. Kvôli svokre? A to už prečo?
Baby, ale ona nema na vyber. Nechapete, preco si urobili dieta s prazdnym vreckom a bez byvania? Ved to pisala. Studovat musi, lebo babka chce. Odstahovat sa nemozu, lebo nema peniaze. U svokry su, lebo MUSIA. Proste sa im NEDA ostamostatnit, hoci by neskutocne chceli.
Mam pocit, ze rozum ma jedine jej mamka a babka, lebo ju k sebe nechcu. A este jej priatel, lebo "uz pri nej nestoji". Jedina blba je tam ta svokra, ktora ju aj tak zivi (asi este nezistila, co o nej nevesticka vypisuje a aka je jej neskutocne vdacna) a my, lebo ju absolutne nechapeme.
ako sa hovori, komu niet rady, tomu niet pomoci... 😉
dievča si samo posralo zivot.
@bebe91 Ale vážne, kde má tvoj priateľ financie, ktoré predsa nejaké našetrené musí mať v 34. rokoch? Veď musí mať niečo odpracované a keďže žil doteraz sám a u rodičov, musí mať našetrené. Siahnite na úspory a kúpte bytík. Hoc aj malý. Teraz sú hypotéky pre mladých výhodné, ešte to môže ako 35 ročný stihnúť s príspevkom od štátu. Hľadajte cestu ako z tohto von. A ty zatiaľ pracuj na svojom vnútri, aby si sa vedela obrniť voči veciam, ktoré zatiaľ nevieš zmeniť. Na mužov treba niekedy pevnú ruku a rázne kroky. Zvlášť chlapi, ktorí su dlhé roky zvyknutí na pohodlie u mamy, nechce sa im to meniť. Ale s novou rodinou prichádza zmena a za tou si musíš stáť. On je hlava rodiny, ty si však krk, ktorý s ňou musí krútiť.
@bebe91 ty si ale rozmaznane decko.co si si myslela ze aky zivit je??mozes bozkavat mohy a ruky tbojej svokre za to ze ju mas.fopriala by som ti poriadnu svokru taku ci hy ti aj troska roboty poriadne nalozila aby si nemusela spekulovat o hlupostiach ako tebe .chudatku zle na tomto svete je...ze sa nehanbis
@fuska Ja by som aj išla pracovať len dieťa mám malé, nikdy som nečakala aby sa o mňa niekto staral, ja by som aj navarila aj všetko ale ona NEDOVOLÍ, nechápeš? Furt mi povie ak dačo chcem urobiť aby som z tadial odišla aby som nič nerobila, ešte aj keď raz za mesiac sa postavím k chladničke a chcem si večeru urobiť Z MOJICH PENAZI NAKUPENYCH POTRAVIN zdôrazňujem, tak sa mi postaví za chrbát a pozerám čo si vyberiem, toto je fakt normálne?
Uvedomuješ si, ze zu mas svoju fotku, fotku dcérky a, ze hocikto z dediny, kde teraz žiješ, moze povedat tvojej svokre co tu o vypisuješ?
Aby si si zajtra nezaložila tému, priateľ mi dal pred jeho mamou facku!!!
Ahoj, necitala som ziadne komentare, asi sa bude opakovat po ostatnych babach, ale odstahujte sa, cim skor.cim skor tym lepsie a tvoj priatel by sa tiez mohol nad sebou zamysliet.ved je to predsa dospely clovek, ktory ma uz svoju rodinu a na co chce byt pri mamicke?ked sa chce, vsetko sa da.hypoteku vam daju aj ked ma zmluvu na dobu urcitu, len musi mat odrobenych tusim 6mesiacov.a ked nie, tak aj podnajom by zatial stacil.ja by som ju tak zdrbala kvoli tomu, ako dvakrat vytiahla vonku male babo.ja na tvojom mieste by som malu pri svokre nenechala ani na minutu nie este na hodinu.vobec nerozmysla, ze moze malej ublizit.
@lucinka511 Ale ja chcem aj pracovať aj všetko a práve to ma štve že neviem. Práveže nie som tym leňošky a chcem sa aktivizovať, chcem viesť domácnosť, chcem ísť do záhrady ale ak nemôžem lebo všetko je tu akoby zo zlata že iba svokra sa môže všetkého dotknuť.
@bebe91 moja chapem prv to ze chces aby bola mala zdrava a v priadku.a vytaca ta ze svokra ju mozno neobliekla tak ako ty a prechladla... Moja moze byt to aj tym a nemusi....
V prvom rade by som sa ti odporucala ukludnit a bez urazania a v klude si so svokrou spravte kavu a povec jej ako ti je.. Ako sa citis... Mozno pochopi... Nechala vas ozaj byvat vo svojom dome a situaciu financnu mate aku mate... Zato jej treba byt vdacni a nepolemizuj nad tym.. Viem ake to je ked ta niekto stale poucuje naprava a vzdy on len vie ako je to najlepsie ... Je to tazke a cim dlhsie to trva tym je to horsie na psychiku.. Podla mna sa so svokrou v klude porozpravaj a vysvetlite si veci... A ze si chces sem tam aj sama navarit a dake veci spravit... A ked chcete byt s priatelom spolu sak klucik vo dverach a basta...urcite sa nebude dotetailov vypytovat co ste robili... Pri najlepsom jej pekne oblec malu a posli ich naprechadzku a venujte sa sebe... Chapem stav ze ked ti je spatne a mavas hnacky ja som si tym presla sama a trvalo to dlhe roky ale nesposobovala mi to svokra mna takto stale napravala a podla nej som nikdy nic nevedela spravit dobre najblizsi clovek a pripustila si ze to co robi neni dobre po dlhych rokoch....a urcite je najlepsie ked sa vam finan. situacia upravi osamostatnit sa... lebo zacnes vynit s tejto situacie chlapa a to tiez nebude dobre... Pracuje stara sa o vas a jeho rodicia sa vam snazia pomoct...
Ja bych sa odstahovala... Svokrin dom svokrine pravidla...to neznamena ze si dam srat na hlavu a niekto ma bude drbat za absurdne pi...viny.... Utekaj a kasli na nu... Partner musi pochopit ze takto sa k tebe jak k handre a otrokovi spravat nemoze... Ak ta skutocne miluje pochopi ta jeho mame dohovori pripadne sa teda odstahujete.. A svokra ked je mudra nech si bacuje sama🙌
@bebe91 nie normalne to určite nie je....ale stale si nam neodpovedala prečo ste nešli do toho podnajmu, ktory vam bol ponuknutý? Ale tajne šípim - priatel nechcel lebo by musel platiť najom..
@bebe91 fakt ste planovali dieta? Neverim. Do takychto podmienok? Hmmmm. Do jasiel moze ist dieta, praca na doma sa najde ked uz nic ine, nepomoze sa stazovat a kvikat, lebo mozes skoncit v azylovom dome. Musis zacat makat, ved si vedela s kym si robis planovane dieta predsa, tak potom si vedela, ze je nezamestany a byva u matky... Co si cakala? Mne tiez nikto maleho nepostrazi, bola by som vdacna, keby mmi postrazila svokra, zial je chora... To s tym prenajmom je tiez kravina.. ved sa podpisuje zmluva, tak si najdite taky byt, kde je mozny dlhodoby prenajom, Stale hladas, leb ako sa neda a ona sa da. Bolo by mi ta aj luto, ale teda nadavat na cloveka, kt.vam pomohol a zjavne jediny, kt. vam pomohol, to je sila
@anjeli_k Ďakujem ti, aspoň niekto ma pochopí. Ja nie som zlý človek, chcem aby bolo všetko dobre, ale ak ma stopnú pri všetko je to ťažké. Chodila som ja sem dlho kým sme nemali dieťa a vtedy to bolo iné. Svokra dáva na malú iba to oblečenie čo jej ona kupuje a tak podľa teba je to normalne? Nemám tu ani kamošky ani nikoho a je mi tu ťažko. O to ide že svokra veľmi chcela zásnuby tak sme mali také oficiálne zásnuby ale nedala ani možnosť aby ma priatel požiadal o ruku, tak romanticky alebo hoci aj na ceste mne by bolo jedno len som chcela počuť tú vetu že vydáš sa za mňa? :( Zobrala mi kúsok zo života, minule povedala že ja patrím k priatelovi a malá patrí ku nej.
@bebe91 prepanaja dievca, ty tu mas fotku??? A toto riesis na verejom fore.... Tebe to fakt zjavne velmi nepali ☹
@calais Lebo chodí vždy hore, my sme na hornom podlaží a tu máme ešte aj kúpelňu a buď svokra, svokor, svokrin brat sem príde a celý deň je tu, no nemáme čas aby sme boli "tak" spolu. Keďže je malá vždy tu hore taak za ňou chodia furt ale aj za hlúposti chodí svokra aj 100x hore.

@bebe91 externe studium a nepracujes? Ach moj boze