icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 erozumiem tym zasnubam, ved tu zazracnu vetu ti mohol povedat kdekolvek a kedykolvek....Som pribrzdena, alebo ako? Preco ta nemohol poziadat o ruku romanticky?

sardinka335
16. máj 2016

@bebe91 prečo ste nešli do toho samostaného byvania, ktore vam bolo ponukane? vid tema....https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/aky-je-rozdiel-vo-financiach-pri-vlastnom-byte-a-prenajimanim-2/

fuska
16. máj 2016

@bebe91 Ked su vkuse u vas hore, asi svokra dava pozor, aby ste si neutrtkali druhe. A ja jej to teda schvalujem.

bebe91
autor
16. máj 2016

@moni244 Xanax beriem kvôli nervozite, samozrejme keby sme tu neboli slovo xanax by som ani nepoznala, jesť tiež nemám chuť z nervozity ajtak všetko zo mňa vyjde. A moje dieťa naučím len na to najlepšie ale najprv sa ku nej musím dopracovať lebo už pomaly mám pocit že svokra chce povedať čo jej mám dať jesť, hnevá sa aj zato ak neide malá spať o 8mej.

sense
16. máj 2016

@maciatkolulu tiez si myslim ze keby chce davno ju o ruku poziada, lenze zrejme nechcel, zas asi len svokra kedze su na dedine...

moni244
16. máj 2016

@bebe91 pochybujem, ze ju naucis to najlepsie, ale ked myslis

fidka79
Odpoveď bola odstránená
anjeli_k
16. máj 2016

@bebe91 no ale toto je uz privlastnovanie dietata.ved ty a tvoj priatel ste rodicia a vy traja patrite k sebe a medzi vas nikto.ach jaaaaj, ja mam podobnu skusenost, ale to je este ooovela horsie a podla mna je najlepsie, ked byva kazdy sam a hlavne mladi ludia.

bielavila
16. máj 2016

k tejto teme iba tolko, ze marihuana neni tvrda droga 😀 😀 😀 lebo ine sa komentovat neda...

fuska
16. máj 2016

@bielavila 😀 😀 😀 Asi tak.

kexik218
16. máj 2016

Nechcem byt hnusna ale stale su tu tie iste temy...byvam u svokry s priatelom a svokra je zla. To je vsetko len dan zato ze nic sa nerobi po poriadku. Najprv skoncim skolu potom sa vydam osamostatnim sa, a tak mam deti. Pri takychto kombinaciach priatel "akoze svokra" lebo ozajstna by bola len keby ze ste manzelia, plus skola ostavaju len oci pre plac. Bohuzial.

terezka1947
16. máj 2016

@bebe91 pozri..nikto ta nema preco odsudzovat...skus sa najprv porozpravat s priatelom,dohodnut o buducnosti a smerovani
a kym k tomu dojdete,jednoducho musis zatat zuby...lebo,kym budes u svokry ci chces ci nie,musis celit podobnym situaciam...predsa si tam cudzia...skus sa zaclenit a neriesit vela veci.
Dokonci skolu,atd..dieta podrastie,uz bude opat lepsie
len fakt ti nic ine teraz neostava ako nenadavat na svokru...ci uz sa ti ten moj nazor paci alebo nie.
raz mozes mat vsetko,co chces,aj zahradu,aj kuchynu aj vsetko svoje

mima4
16. máj 2016

@kexik218 no dievčatá chcú byť moderné, plus majú vypozerané všetky telenovely sveta a už to ide 😉

a čo je najsmutnejšie, nemaju absolutne žiadnu logiku v hlave, žiju si vo vlastnom mikrosvete, nedokazu spajat si suvislosti, vyvodzovat dosledky... potom sa daju nabuchat miestnymi chlapmi a ide jedna facka za druhou od zivota.

bebe91
autor
16. máj 2016

@fuska Tak po prvé nemôžem byť tehotná min. 1 rok lebo som rodila cisárskym rezom, po druhé keby som rodila riadne dcéra by mi už nežila kvôli komplikáciám a tak by som si riadne premyslela či by som chcela druhé a po tretie ona sa iba o jedno postará, o to aby sme sa čím skôr rozišli s priatelom.

terezka1947
16. máj 2016

@mima4 a nakoniec je svokra najhorsia...aaach jaj,kde to ja zijem a co ma caka...si predstav=o par rokov dve nevesty=asi

maciatkolulu
16. máj 2016

@terezka1947 vies s priatelom sa mali v prvom rade rozpravat predtym ako spolu pocali dieta.... ved bolo planovane, tak sa mali bavit vtedy, teraz je uz dost neskoro, zial, ale tak mozno nie...

terezka1947
16. máj 2016

@maciatkolulu tiez si myslim

bebe91
autor
16. máj 2016

@maciatkolulu To neviem ani ja, čakala som na to dlho, myslela som si že ma požiada pred každým keď sme sa oficiálne zasnúbili ale on sa ma ešte aj na to pýtal že čo treba urobiť. On je taký trošku pribrzdený v týchto veciach. Povedal že keby nás do toho nenútili tak by to prišlo ale svokra veľmi chcela pred pôrodom zásnuby aj svadbu, ale ja som svadbu nechcela. Do zásnub som išla lebo ma svokra "terorizovala" že ak nebudú svadby tak mám zabudnúť na jeho syna.

tyelde
16. máj 2016

rozmazlená fiflena, ako prepáč...som mladšia ako ty, školu si platím sama, popri tom som mala 2 roboty a našetrených mám toľko, že kľudne môžem žiť sama s dieťaťom keď sa narodí až kým si nenájdem novú prácu...plánovali ste dieťa a snažili ste sa 1,5 roka a to vám dovtedy nenapadlo že to bude niečo stáť a nechcete byť niekomu na krku? ja sa občas tak hanbím za svoju vekovú kategóriu...

celý deň si doma, chodíš len na skúšky a možno pár cvík, popri tom sa dá bez problémov zládnuť čiastočný úväzok a dieťa ti očividne má kto strážiť, len slečinka je príliš hrdá aby prijala pomoc od iných, lebo neskáču ako ona píska...

ak sa ti u svokry nepáči a tvoj starý sa nemá k činu, tak choď preč a od neho si daj určiť výživné na dieťa a choď bárs aj do garzónky, nie je to nič tragické a kopa ľudí tak začínalo...alebo si nádji kamošku a navzájom si strážte decká, ty jej kým bude ona v robote a ona tebe kým budeš ty, aby si si zarobila a postavila sa na vlastné...

...ale z toho čo tu bolo popísané je mi jasné, že tento príspevok je zbytočný, keďže ty asi čakáš, že ti budú pečené holuby z neba padať rovno do otvorených úst....

bellahc
16. máj 2016

@bebe91 moja 58 ročná mama vždy hovorí "MLADÝM JE NAJLEPŠIE SAMÝM". A viem o čom hovorí. Bývame od seba 130 kilometrov a je to úplne ale totálne iné ako keď sme bývali s našimi. Nejaké riešenie sa nájsť musí a drahý by sa mal spamätať, lebo príde o veľa...

bebe91
autor
16. máj 2016

@fidka79 Furt len xanax riešite? Už som napísala čo sa deje. Od malička som si veľa vecami, mala som problemy s obličkovými kameňmi už aj 2x a to som bola veľmi mladá, operovali ma na oči, vyrastala som bez otca, prešla som si mnohými rakovinami v rodine a naozaj myslíte že ja som tá čo nevie čo su ozajstné problémy?

sardinka335
16. máj 2016

@bebe91 ty si tiez furt ideš svoje ako verklik.....samostatne byvanie vam ponukane asi bolo. Prečo ste ho nevzali na to radšej neodpovieš. Ked vidiš, ze nemate financie, trpiš u svokry tak načo pokračuješ teraz v platenom študiu?Koli susedkám? Holt neda sa mat všetko...baby maju pravdu - rok a pol ste planovali dieta pre pána jána...a to kde budete byvat ste prečo neplanovali????

jasminet
16. máj 2016

@moni244 ty, mne to hned napadlo, ze to bude ten jej frajer 😀

fuska
16. máj 2016

@tyelde Uz som sa bala, ze to so svetom a dalsou generaciou ide dole vodou. Taky prispevok potesi. 🙂 Drzim palce.

bebe91
autor
16. máj 2016

@bellahc Ano, on predomnou nemal ani priatelku a to mal 31 rokov už keď sme začali chodiť o tom už ani nevravím že keby sme chceli mať ďalšie dieťa tak je to 50:50 či môžeme mať. Ja som mu dala všetko, viac ako by som vedela ale on je naviazaný na rodinu a nepochopí isté veci.

tyelde
16. máj 2016

@fuska ďakujem 😅

sasa1310
16. máj 2016

@bebe91 ani som to nedočítala celé, lebo mi tlak dvíha.
Ty žiješ u nej, ona sa stará o tvoje dieťa, aby si mohla študovať a flákať sa po meste a ešte sa ti nepáči?

jema_suri
16. máj 2016

@bebe91 a nie je tvoja svokra v podstate ešte o niečo lepšia ako tvoja mama, ktorá ťa ani do bytu nepustí na záchod lebo tam má milenca a práve si ich vyrušila pri niečom?...uff silná káva

bebe91
autor
16. máj 2016

@sardinka335 Aké samostatné bývanie? Mali sme na výber buď k mamine a mali by sme jednu izbu v 3izbovom byte, kde by sme riešili teraz toto isté alebo by priatel išiel od mojej mamy skolabovať, druhé riešenie bolo že ideme ku starkej ale ona je taká istá ako svokra že do všetkého by sa motala a tretie riešenie je toto. My od mesta byt nedostaneme, tie byty som sa dozvedela že boli financované pre rómov ktorý si porozbíjali domy.

mima4
16. máj 2016

@bebe91

a ty sama vidis ake riesenie tejto situacie?