icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

natalym
17. máj 2016

@bebe91 A nestačilo by jej povedať:

,, Teta, nebuďte tu pri mne keď kojím prosím, je mi to nepríjemné. ,,

Hm?

natalym
17. máj 2016

@zita19 Miezga.

zita19
17. máj 2016

@bebe91 ked sa KONECNE odstahujete, nezabudni nam dat vediet. Dufam, ze sa toho dozijem. Ked ano, ja si s tvojou svokrou aj virtualne pripijem a pogratulujem jej.

zita19
17. máj 2016

@natalym vygooglila som si ho. No moze byt. Este spravime casting, lebo mne prichadza taky primerane neohrabany neschopak ten rysavy plesaty doktorko z Ordinacie. Ten uz na pohlad vyzera na to, ze nevie do 5 napocitat. Ten by sa studovaneho financneho matematika moooc hodil. Idem vygooglit ako sa vola.

bebe91
autor
17. máj 2016

@zita19 vie čo vynadávaj si do tvojich detí, manžela, matky, svokry a pre mňa za mňa aj do vzduchu, mňa tvoj debilný koment nezaujíma, môj partner pracuje, ja budem pracovať a čo zavidíš mi rodičák? urob si tak dieťa ty, sa nehambíš krava sprostá...načo si vlastne sem do diskusie prišla? si myslíš že tvoje príspevky dakoho zaujímaju? pevne verím že na koníku je nejaký správca čo tu filtruje takých namyslených a arogantných ludí ako si ty, vôbec nepomáhaš tu, tak načo si tu? hmm? najviac nápomocná budeš ak sa už neozveš alebo choj buzerovať inde...čo ťa bolí? že som ladá a ty už nie? že som krajšia? alebo ťa muž podvádza tak to musíš riešiť na mladých babenkách?? akože sory ale nie som zvedavá na teba a na tvoje hlupe rečičky...je mnoho takých rodin kde je to takto len panička je príliš hrdá...ja by som porozmýšlala že aj dieťa prečo išlo preč...

peppermint
17. máj 2016

@bebe91 nerozumiem tomu, na co si si zakladala rodinu. Nemate financie na tvoje studium ani na vlastne byvanie. Vsetko ti niekto plati. Je to nezodpovedne a do tejto situacie si sa dostala sama. Takze bud budes musiet vydrzat, alebo sa pozbierat s priatelom a osamostatnit sa.

bebe91
autor
17. máj 2016

@zita19 môžeš ak si taká istá ako ona že nevie čo je mobil, čo je technika a podobne tak kludne...pre mňa za mňa jej aj zadok môžete vylízať 🙂

zita19
17. máj 2016

@natalym Kostelny. To je prototyp pripeceneho mamickineho maznacika 😀 😀

bebe91
autor
17. máj 2016

@peppermint ach jaj, chcela som ísť po Bc. ale potom mi starka trvala na tom aby som išla doštudovať mgr. ja som už nechcela ale keďže starku mam rada tak som povedala že fajn...a s bývaním sme mali iné plány len cestou sa zmenili a teraz som ja v riti...v skratke

natalym
17. máj 2016

@bebe91 Ale veď sa nerozčuľuj. Hlavne, že ste sa dohodli, že sa odsťahujete, či?
No v riti nie si, ani zďaleka, lebo si mladá a pekná ako tvrdíš, dieťa podrastie a Ty sa môžeš posunúť. Byť v riti ešte nevieš čo je.

zita19
17. máj 2016

@bebe91 moja zlata, to ze tvoja skorosvokrusa nema mobil este nie je prekazkou tomu, aby som si s nou virtualne nepripila. A teda zacni pouzivat vsetky dve mozgove bunky co mas v hlave. Ak by som nebola majitekou mobilu a pouzivatelkou internetu, zrejme by som ta tu, prave TU, nemohla tak nasierat. Ale tesi ma, ze uz som ta vytocila tak, ze ani nevies co tu tliachas 😀 😀 😀 Misia splnena, idem si dat veceru. 😉

natalym
17. máj 2016

Csongor Kassai!!!!!!!!!! On je super.

bebe91
autor
17. máj 2016

@zita19 nenahnevala si ma, ja som dostala čo som chcela, povedali sme svokre čo sme chceli a vytočili sme ju na 1000 otáááááčok 🙂 ďakujem vám že ste mi dodali tú silu aby som urobila tento krok, síce nebolo to ľahké ale pomohli ste mi s tým...váš zámer sa stal mojou zbraňou 😀

zuzkaanicka
17. máj 2016

@bebe91 a co, konecne vas svokra vyhodila? ... alebo sa zbalila a prenechala prasivy dom vam trom? 😕

bellahc
17. máj 2016

Tramtatataaaaaaaa!
V mene vsetkych nas gratulujem.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@bellahc len sa netes, tipujem, ze zostavaju nadalej u svokry a vsetko bude tak, ako bolo, az na veky ... nech ziju tradicie 😝

zita19
17. máj 2016

HurAAAAAAA!!!!!!!
Myslim, ze by sme mali obetovat par blahozelacich srdiecok. Milostiva sa rozhybala. Zajtra bude v spravach, ze mlada rodina skoncila v Lucenci na stanici

sense
17. máj 2016

@bebe91 nepacilo by sa mi to a preto ako som ti uz napisasla viac krat som sa nnajprv osamostanila ako som si zalozila rodinu....dievcatko zlate ty si myslis ze tam kde som teraz a co mam mi spadlo z neba? od 18 rokov som samostatna jednotka....a na vsetko som si zarobila vlastnymi rukami a hlavou ... o dieta sa ti stara ta tvoja mama kt. ta nepusti ani na zachod? uz sa zacinas trochu motat do svojich vyjadreni...

a aby som nebola svina prajem ti aby sa ti darilo a budem rada ked nas informujes o tom ako si sa osamostatnila a ako to vsetko uzasne zvladas...

natalym
17. máj 2016

@bebe91 No čo vynadali ste jej? ☹

bebe91
autor
17. máj 2016

Prepáčte, nechcela som nikoho uraziť ak som napísala niečo špatné ale je to nepríjemné keď cudzí človek kydá na niekoho koho ani nepozná. Ja som si kvôli nej prešla aj horšie veci hneď na začiatku ako keď mi v šestonedelí začala tiecť strašne krv a mala som extrémne bolesti, ona ma uisťovala že je to normalne a povedala že stačí ak pôjdem k lekárovi po šestonedelí. Samozrejme ten čas chodila ešte častejšie do mesta klebetiť. Po šestonedelí som išla k lekárovi a oznámil že mám veľké krvné zrazeniny a maternica sa nestiahla. Pichali injekcie, nepomohli, 30.12. 2015 som bola na čistení (kyrete), ešte v ten deň večer prišla návšteva pozrieť malú z dediny, oni nevedeli že v ten deň som mala menší zákrok a keď sa dozvedeli tak iba hlavu krútili ako si to svokra mohla dovoliť nepovedať žeby ma tak nechali ten deň a svokra povedala že to je v poriadku ale až tak v poriadku to nebolo, od injekcie som bola ešte trocha omámená a unavená. Takže ak si myslíte že ona je tá čo si zaslúži rešpekt a ja ani tolko úcty aby som sa stala členom rodiny tak už nemám čo dodať. Je mi luto.

sense
17. máj 2016

@zita19 ten co hral v panelaku otca Angienho syna, Robo jakab

bebe91
autor
17. máj 2016

@natalym Povedali sme jej to viacery, aj mama aj priatel ale ona je taká že jednu chvílu pochopí a o 5 minut akoby zabudla. To je u nich v rodine, jej brat si bral malú furt na ruky a povedali sme aby nebral ju a ajtak, tak sme sa opakovali ale nepomohlo, dodnes to robí a malá si na to zvykla.

bebe91
autor
17. máj 2016

@zita19 asi ti oznámim zaujímavu novinku ale povedala som bud alebo...ja koncom mesiaca pôjdem ku mame s malou ak sa bude správať tak ako sa správa a ja nemusím jej malú už nikdy ani ukázať ak sa neuvedomí...tak nepáčilo sa ale nech pochopí že ja som človek a nie bábka na motúze...

bebe91
autor
17. máj 2016

@natalym nie, iba jemne sme jej povedali aby sa krotila niektorymi vecami a aby som mala možnosť na vlastnu rodinu a aby mi nezobrala tých ktorých mám rada

natalym
17. máj 2016

@bebe91 No ok, ale ju nezmeníš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Môžeš zmeniť svoj postoj.

Add. Ak si mala pocit, že treba ísť k lekárovi tak prečo si čakala? A mama Ti vtedy neporadila? Však pri prepustení z pôrodnice Ti museli vysvetliť, ako nerozumiem.

bebe91
autor
17. máj 2016

@sense kedy som sa vyjadrila že sa o dieťa stará moja mama? dovtedy je s ňou kým som na skúške...bodka

zita19
17. máj 2016

@bebe91 z dazda pod odkvap 😝 O pol roka k starkej a potom zas k svokrusi... No nevidim to s vami ruzovo 😖

zuzkaanicka
17. máj 2016

@bebe91 takze aj mamu si si zavolala, aby svokru-mrchu k rozumu priviedla? 😕 ... to si jej sama nemohla povedat? ... a teda, som velmi zvedava, ci naozaj odides a ci Ta vobec mama prichyli.

lienka_snehulienka
17. máj 2016

@bebe91 Ako som ti písala v mojom komentári, ktorý si si zrejme ani neprečítala, utápaš sa v sebaľútosti. Prepáč, ale snáď nie si nesvojprávna, aby si šla k lekárovi podľa toho, čo ti povie svokra. Niečo sa mi nezdá, tak idem k lekárovi a neriadim sa názorom svokry, na ktorú som alergická, nie?
Vyťahuješ tu situácie, ktoré sú síce nepríjemné, ale nemyslím si, že sú až také katastrofálne. V podstate si zatiaľ nepovedala nič, pri čom by som si povedala "chúďa baba, má to ťažké".
A úctu si človek nezíska automaticky, treba sa o ňu nejakým spôsobom aj zaslúžiť. Tu vo fóre reaguješ riadne arogantne, neprekvapilo by ma, ak by si sa tak správala aj naživo... potom sa nemôžeš čudovať, že to, čo dávaš, sa ti aj dostáva späť.

cawes
17. máj 2016

@bebe91 podla mna teba musi srat len to ze mas priatel neschopneho chlapa. T si si asi myslela ze wau aky supwr ulovok jedona ik mozno jeho rodicia su zamoznejsi alebo tak. A teraz ked si zistila ze ti dom nepadmw nadavas na svokru.
No akoze to ze si ty bola v nemocnici a prisla k vam navsteva tak o to sa mal postarat tvoj priatel aby im povedal ze nemaju chodit nie svokra. Krvacanie silne z bolestami je naozaj normalne svokra ti nevidela do maternice aby vedela ze mas neaky problem. A ak si si myslela ze nieco nie je ok tak si mala poprosit pristela nech ta zavezie k dr!
Byvas u svokry nepaci sa ti zober sa a vypadni! Neni kam? Nuz dievca tvoj problem. T chces zvolavat rodinnu radu aby vam pomohli ha ha ha si ma pobavila a akoze naco? Tebe sa nepaci kde byvate tak ty sa postaraj. Ze nemate sukromie no a cudujes sa ked byvate z rodicmi v jednom dome?
Si nevdacne decko.