Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@zita19 no, to este nie je iste 😀 ... do soboty straaasne daleko 😅
@bebe91 tu je iná komédia. Nepojedla si dnes veľa tých tvojich "lentiliek"? Tak si sa zamotala vo vlastných klamstvach ze až 😀
Neverím ze si svokre niečo povedala, to je zasa len tvoja predstava co by malo byt a ako sa ona ma zachovať. Za tie roky co vas vydrziava sa ta určite nebojí a nenechá sa tebou vytocit.
@zuzkaanicka tak ja dufam, ze uz nestane nejaky zavazny zvrat v tejto soapoere. Lebo nie ze by som podstatu chapala od zaciatku, ale teraz uz vobec netusim kde je pointa. 😝 No ale som stara, sprosta a skareda, mladici zavidim krasu, svarneho opelovaca a este aj ten prasivy dom 😀 😀 😀 Ale ked sa odstahuje, budem si pytat kontakt na svokrusu. Bude mat 2 izby volne, ci by ma neprichlila na chvilu. Mne by sa siko zhodit 7 kil a zrejme u svokrusi je nejaka zazracna otmoska, ked to ide. Moze si to svokrusa na mne odskusat, ak to bude fungovat zriadi si zivnost a prijmy investuje mladym do byvania 😀
Ja som normalne genialna. On-line som vymyslela uzasTny biznis plan 😅
baby ja už fakt nemôžem, práve som dočítala až sem....už ma boli pozrieť všetci členovia mojej rodiny, či mi nepreplo, že sa rehocem za PC ako najatá....telenovela je šuvix, nepozerám žiadne priblbnuté seriály, teraz vidím,o čo prichádzam.
Zabudnite na celovečerný film, takú herečku, čo by dôveryhodne zahrala túto trúbu, nenájdete, ani toho jej lenivého trtka s VŠ, čo mu mama musí zháňať prácu a nemá ani vyndru, ani toho nemá kto stvárniť. Sú skrátka jedineční..... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@timea7 ja som to ponala vychovne, dcere som vysvetlila, ze keby jej takto preplo, tak leti takou rychlostou, ze cestou aj koberec zozerie 😝 😀
@suem ale nekaz nam zabavu. Vsak kazdemu je jasne, ze fabuluje. Kedy sa stihla s mrchou pohadat, ked tu bola on-line cely vecer? To najprv na semetriku naziapala 3 vety, potom mi napisala odpoved, medzicasom sa stara stihla nadychnut, potom na nu vybehla princeznickina mamicka, zas dalsi koment, potom si obzrela svokru ako ju od zufalstva vyvratilo vedla gauca, zas napisala dalsi status.... A tak dookola cely vecer. Medzi tym zabehla do sennika dat zo jednu cigu na tajnasa 😀 😀 😀
@zuzkaanicka ja naopak, ja sa pôjdem synovi ospravedlniť, že ak som bola niekedy na naho prísna, alebo voči nemu nespravodlivá, nech sa nehnevá, netušila som, že aj takýto exemplár behá po svete.
@timea7 no, len mu hlavne vysvetli, ze nechces v dome nevestu 😀
@timea7 inak, ja fakt pevne verim, ze tato je jedinecna, lebo ak je takych na svete viac, tak amen-tma 😝
@zita19 nekaz to, veď ide presne podľa schémy MK - problém - navážať sa do všetkých, čo s ňou nesúhlasia - najneskôr do 24 hodín zmena - najneskôr do 48 hodín problém vyriešený, veď vlastne ani žiadny nebol, len všetky prispievateľky to zle pochopili. 😀 😀 😀 😀 Tak to nekaz, veď ju nechaj, nech napíše zajtra, že muža nečakane povýšili, mecha s jej mamou sa spojili a zobrali si hypo na dvesto rokov kúpili im dom. A žili šťastne, až kým nepomreli.
@timea7 a bola svadba 😀
@zuzkaanicka to má vysvetlené už dávno. Samozrejme, že by som ich na pár mesiacov prichýlila, ale len kým by si dali do poriadku svoje bývanie. Ja som taká mrcha, že nie som ochotná uvolniť mladým dve izby z mojich štyroch, ani ich nemienim živiť. Našťastie nemám syna, ktorému by som musela hľadať prácu a verím, že by si také niečo neuviazal dobrovoľne na krk. Bohúšu? Co sis to dotáh do domu?
@timea7 mame kolegu, cerstveho otca cakatela. Ked som mu hovorila, ze prve co ma spravit tak, nastvit blokovanie MK, aby sa mu nanzelka nescvokla skor ako porodi, nemala som rukolapny dokaz na toto odporucanie. Zajtra mu poslem link na tuto diskusiu. Myslim, ze zrusi aj internet 😀 😀 😀
@timea7 my mame velky dom, ale rozhodne nepocitam s dvojgeneracnym byvanim ... a moje deti toto vedia 😉
@zuzkaanicka je a presne tá generácia čo vás ešte čaká 🙂 ja budem pripravená pri dcére a keď bude chcieť byt tak jej kúpim byt...šporiť pre dieťa od narodenia je pekná vec, u nas v rodine sa aj usvedčila, zatial sme mali na všetko čo sme potrebovali, samozrejme iba dôležité veci a aj teraz naši sú ochotný dať do bytu, to že svokrovci nenašporili svojmu jedináčikovi ani cent a vychovali z neho leňocha to je už ich vina, všetko je len na výchove...
@bebe91 😀 tak ty umyslene vychovas neschopnu osobu 😀 za hodinku sa zo šikovneho, vzdelaneho , jazykovo zdatneho vysokoskolaka stal neschopny lenivy jedinacik 😀 Nie si schopna zabezpecit si vlastne byvanie ale dcere na byt nasetris. A z coho ???? Z coho??? 😀
Bože mooooj ty si fakt pripad. Este sa ides chvalit tym, ze si splodila dieta a nie si schopna zabezpecit mu byvanie a cakas ako žobracka na milodar od rodicov. Ty by si sa nemala viac mnozit 😀
@bebe91 Tebe skoda radit, Ty si melies stale to iste ... len nezabudni, nie ja som pytala radu od Teba, ale Ty si pytala rady od zien z MK ... podstatne je to, ze problem mas Ty, nie my ostatne, aspon toto pochop, ked uz na ine nestacis 😉
A samozrejme, je nam vsetkym jasne, ze cakas, kedy sa Ti svokra postara o byvanie, aj to nam je jasne, ze aj keby si mala cakat do sudneho dna, tak cakat budes, lebo to stoji menej namahy, ako keby si sa sama pricinila a este mozes na tu mrchu z prasiveho domu aj nadavat 😝
@bebe91 no ja už mám ten dorast doma, takže viem, čo som si vychovala, vyciciavača, ktorý bude v 34 rokoch čakať, že mu nájdem robotu, určite nie. A som zvedavá, z čoho jej ten byt kúpiš, keď nemáš momentálne ani na podnájom. Ak si zoberieš hypo, tak tvoj drahý pôjde do dôchodku,keď ho dospláca. Fakt, alebo zosadni na zem, alebo nepíše kraviny,lebo si už len na smiech. Nezarobila si si ešte ani na slanú vodu a chceš byty rozdávať....fakt nefrčíš na ničom inom?
@timea7 je smutné že sa neuvedomujete že ste vlastne neschopné pomáhať a tipujem že či už rodine alebo cudzím, je to jedno...jasne, každý si má zarobiť na vlastné ale keď to neide? máme si truhlu kúpiť a skupinovo sa povraždiť aby sa niekto uvedomil? neviem kto si, ale je mi jedno, ideš si za svojim a veru neviem či si šťastná ale šťastie si hľadáš v tom aby si iných ponižovala...
@zita19 ja hlasujem za Lisku - cesky herec
@marcelatje preeeesne este ten prihluply pohlad 🙂
@zuzkaanicka no ale ved tradicia, nie?
@bebe91 ale aj ten lenoch ti stal za to aby si mu na kolik navliekla fuňu. Dievca kadis si do huby. 😖 Par stran dozadu si spominala, ze ho milujes. O milovanom skoromanzelovi jeho milujuca skoromanzelka verejne nevypisuje, ze je lenochod.
A mna by hanba fakovala, keby som mala vyhlasit, ze rodicia (je jedno z ktorej strany) sa mi poskladaju na byt. Len tak mimochodom, zrazu sa objavil aj tvoj otec, ktory na teba kaslal a mama ta od dietata vychovala. Neverim, ze by mamin milenec prispel na tvoj (vas) byt. Taky hlupy nemoze byt ani chlap s akutnou sexualnou podvizivou.
A bude to TVOJ alebo VAS byt? Teda ak bude. 😖 To je tiez vazny problem, ktory treba vyriesit.
Ked uz chces vymyslat pribeh, tak si na kusok papiera napis fakty, ktore chces pouzit, lebo prekukne ta aj taka blba zavistliva stara ochcechula ako ja.
Chod radsej malu ulozit, tam budes uzitocnejsia.
@emily76 tradicia ... mne v ich rodine napadla uplne ina tradicia 😝

@zuzkaanicka no aspon mozem odvolat 1. celoslovensky sabat MK carodejnic, ktory mohol byt v sobotu v Lucenci. Ma byt este chladno, aj prsat ma, to by sa zle lietalo. 😝 Aj som rada, ze nemusim zimne gumy na vysavat obuvat 😉