icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

sense
17. máj 2016

@terezka1947 ale je mozne ze.za tych 32 stran sa to viackrat smeniko

sense
17. máj 2016

Zmenilo

puklica13
17. máj 2016

Kokooooooos...chvilu tu nie som a 30 stran....uzasne....chcelasom sice docitat Kulhaneka aletoto je lepsie sci fi......lebo niekto takto vymlety nemoze realne existovat 😀

sasa1310
17. máj 2016

@sense mama platí, starká chcela, aby mala VŠ, lebo susedky majú. A starká prichýli a svokra stráži dieťa, pokým je ona v meste s kamarátkami alebo v škole 😀
Jedna žena potrebuje 300 sluhov na výchovu dieťaťa a na svoje základné potreby. HANBA

zita19
17. máj 2016

Baby, toto je koniec... Ja sa tu uz rehocem uplne nahlas. Moj stary uz zistuje cislo na tych panov, co odvazali pacientov k profesosrovi Choholouskovi 😀 😀 😀 Priznam sa, ze tolko ako tu som sa narehotala iba v pamatnej teme Prdite pred chlapmi? Kto ste necitali, odporucam po veceroch docitat. Tam sa aspon bavia same inteligentne baby.

terezka1947
17. máj 2016

@sense no...je pravda,ze som sa stratila na tych stranach...neuveritelne,ako sa to rozbehlo...ale nie je zvykom,aby sa zeny na Mk tak zazracne zhodli a radia vlastne to iste autorke

sasa1310
17. máj 2016

@terezka1947 presne. Prvýkrát tu nie je hádka....🙂 Jeden a ten istý názor máme všetky. Historikuš moment 😀

sense
17. máj 2016

@sasa1310 vdaka za uvedenie do obrazu sa mi to pomiesalo obzvlast kym som bola v praci ...20 stran za jednu pracovnu sichtu dost narusi besny harmonogram

timea7
17. máj 2016

@zita19 tak tá téma mi ušla....v živote si to neodpustím, ale zase si spomínam na tému, či chodíme pred mužmi nahé....tam som skoro umrela od smiechu.

puklica13
17. máj 2016

@sasa1310 akoze nie je hadka? sak ona sa hada so vsetkymi 😀

sense
17. máj 2016

@sasa1310 mozno preto tema este nie je uzmknuta

lubkavargova1
17. máj 2016

citam...citam...ze dieta robili lebo uz by tu neboli??? Ona vysoku stitzlazu a on tiez nejake diagnozy a pokial chceli prezit tak museli srpavit dieta....no neviem vam zienky...a to som myslela, ze som citala uz skoro vsetko....mozne aj nemozne...

Podla mna ju sere aj tak ten jej matros. Proste skoncil skolu, robota nuku, tak mu mamicka dohodila v tovarni naj aspon daco robi..asi robos...a mladej nevonia ze necodia po dovolenkach, nemoze sa vyfocovat s coooool foteckami, vyba u svokrusky a nie vo svojom...on zaraba tak gulove hovno a nie tazke prachy...a kamosky to maju asi lepsie...proste cely zivot si si moja draha dosrala..no inak povedane zdravym sedliackym rozumom...a vedz ze z toho ta nevytiahne ani verejna sprava....

mimcurik
17. máj 2016

uz som sa stratila v diskusii :D

timea7
17. máj 2016

@sasa1310 iba autorke témy akosi nedochádza, že keď majú všetky ostatné iný názor ako ona, tak sa treba aspoň zamyslieť nad tým svojím. Ale čím? No čím? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ervenka
17. máj 2016

@edita56 okidoki. takze tak... 😅

zita19
17. máj 2016

@terezka1947 ja som sa bala, ze to tu zamknu, ale asi aj vyssia moc uznala, ze taku vynimocnu temu uzavriet nemozu

evittam
17. máj 2016

@timea7 Tak s tou pračkou si to "dorazila"...... 😀 😀 😀

puklica13
17. máj 2016

@timea7 ked skonci tato tema taksi chcem precitat tu o tom cichodia zeny pred muzmi hole... 😀 to asi budet ties ina vyziva...nemas link?

timea7
17. máj 2016

@lubkavargova1 šak to a ani priateľova mama ani starká nevyzerajú, že by sa chystali pobrať na druhý svet, tak ani dediť nehrozí, smola no.

puklica13
17. máj 2016

Ja uz sa necudujem ze tento stat funguje tak ako funguje...ked vo verejnej sprave robia taki exoti ako ona....ved to vam musi byt radosti potom na urade,ked vam toto bude davat pravne rady... 😀 zo zvykoveho prava 😀

zlotazla
17. máj 2016

občas ľutujem že som nešla na výšku,považujem to za svoju veľkú životnú prehru.a potom si prečítam niečo takéto a som rada že od 19.,týždeň po strednej som si našla prácu a dokázala sa o seba postarať sama.keď ma po pár rokoch prestala robota baviť a s platom to šlo dole kopcom tak som dvihla riť a odišla do zahraničia kde sú trochu iné peniaza.proste kto chce nájde spôsob,kto nechce nájde dôvod.
škoda že u nás v Leviciach nemáme tradíciu že rodičia sa postarajú a kúpia byty a domy,bolo by mi sveta žiť.
želám ti len aby sa situácia vyvinula v tvoj prospech a aby si dosiahla čo chceš.

terezka1947
17. máj 2016

@zita19 my sme s manzelom normalne uvazovali,co a ako s nasimi synmi raz 😀 😀 😀
manzel sice na mna divne pozeral,ze ved jeden nema ani 5r. a druhy este ani 2r.,ale ked som mu trosku prerozpravala "problem",uznal,ze nejake rodicovske stanovisko by sme mali zaujat uz teraz 😀 😀 😀 😀

puklica13
17. máj 2016

@zita19 vdaka...

evittam
17. máj 2016

@timea7 No čím asi - možno senzorom z tej vypnutej práčky -ale ani to by asi nepomohlo...... 😉

timea7
17. máj 2016

@zita19 kujéééém, ale neviem, či sa k nej dostanem, tu pribudne do rána ešte 50 strán....

fra
17. máj 2016

Škola hrou- mapu sme tu ešte nemali- táto ukazuje podiel ľudí vo veku do 34 rokov žijúcich ešte s rodičmi- Slovensko je na tom s 56% na neslávnom prvom- alebo poslednom- mieste, podľa toho, z ktorej strany to vezmeme... takže takéto spolužitie asi nebude až taká rarita...

zuzkaanicka
17. máj 2016

@fra to teda cumim, to je strasne 😝

maciatkolulu
17. máj 2016

@yanni neboj, aj som sa stratila niekde na 17.strane 😉 mna len sokuje, ze ona sa stale ozyva....