icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

zita19
17. máj 2016

@timea7 slusny stary rodic umrie vcas, aby mali vnucence kde byvat. A este im necha naštopanu vkladnu knizku pod madracom, aby nudzou netrpeli. 😝 😝 Je to nehorazne, ze niektori sa dozivaju neprijemne vysokeho veku. 😝

lubkavargova1
17. máj 2016

@fra no hotovo...a presli sme na geografiu...oneeeeeee ma netotot! Neznasam kde je co a ake mesto...ale farby to ma tam pekne 😀

pehavcek
17. máj 2016

Ženy,matky VYZYVAM vás. Čítajte deťom rozprávku o troch grosoch, ja to môjmu keď už bude aspoň trošku vnímať určite budem. "...Keď budes dospelý, tak z troch grosov ktoré zarobis si jeden nechás, jeden dáš na vlastné dieťa a jeden dáš svojím rodičom..." jaj tu narážame na problém u našej autorky.treba ísť robiť 😀

zita19
17. máj 2016

@timea7 najdes ju podla klucovych slov. Ani ja ju nemam ulozenu a ked som zadala vyhladavacu Prdite pred chlapmi nasiel. Mas cosi v zalohe, keby to tu skapalo.

evittam
17. máj 2016

No baby, asi na dnes vypnem upozornenia na túto diskusiu lebo ráno tu budem mať okolo stovky zmeškaných. Ale, že sa človek niekedy dobre zabaví a ani by to nečakal. 😉 😀

timea7
17. máj 2016

@fra no to ale súvisí s priemerným zárobkom a priemernými cenami bytov, nedostatkom dostupných nájomných bytov, ale to neznamená, že sa to tu všetko má množiť bez toho, aby mali stálu prácu, strechu nad hlavou a aspoň štipku zdravého rozumu v tej hlave. Aj my sme bývali pár mesiacov u svokry, ale nevyžierali sme ju a bola som mladšia ako ona, keď sme mali svoj byt a môj muž bol mladší ako ten jej, keď sme mali postavený dom. No nenastalo to sedením na zadku a špekulovaním, čo sami u svokry nepáči.

yanni
17. máj 2016

Take baby, staci posledna strana 😕

@bebe91 diiiiifce, ty co melies? Ty si si bc. platila z brigad? A kde si byvala? Na internate ci doma? Kto ti platil strechu nad hlavou? Tak ked si taka uvedomela a VSETKO si dokazes platit sama, aj tie plienky dietatu 😕, tak preco si aj teraz neplatis SAMA vlastne byvanie? A naco mas chlapa? Ten by sa tiez mal zacat starat o SVOJU rodinu. 34 rokov a nic nedokazal, nic nema, stale v hoteli Mama 😕 😕 😕 😠 😠 😠 😠
Poviem ti takto, ohanas sa tym, co by mala rodina, pomahat, davat vam atd. A vy sko pomahate a davate?
JA som tiez vystudovala za VLASTNE. TIez z brigad. Dokonca dve VS. A vies co, musela som si paltit vsetko sama. A ked poviem vsetko, tak je myslene VSETKO. Aj strechu nad hlavou. Od rodicov som nedostala ani cent (korunu, marku, euro). Z coho aj, vsak. A v pohode som prezila aj bez "sponzora" cele studium v jednom z najdrahsich nemeckych miest. Nikdy som sa nestazovala, nikdy nepytala, nikdy necakala pomoc.
A ani teraz. Sme s muzom sami, babkovcov z kazdej strany daleko (a momentalne este dalej, kedze sme v SA). Zivime 4 (slovom STYRI) deti. splacame dom, pomoc ziadna, musime sa obracat ako sa da.
Vies, nie je umenie brat ale davat. A co ty davas? Alebo vracias?
A vies co je tradicia? Nie, ze rodicia maju detom zabezpecit byvanie. Ale ze dospele deti sa v starobe maju o rodicov postarat, pomahat im, ked sami nebudu vladat. Aspon nieco dat spät, co rodicia do nicht "investovalI". A takto dalej vychovavat aj svoje deti.

sasa1310
17. máj 2016

@bebe91 keď tak nad tebou rozmýšľam tak ťa nemôžem ani k tomu môjmu psovi prirovnať.
Aj ten vie, čo sa patrí, keď žije u svojho pána a vie, že musí poslúchať a mať trošku rešpektu pred nami. Pretože my ho živíme a dávame mu teplo domova.
Ty si v podstate to isté u tvojej svokry, tak moc neštekaj po svokre.

lubkavargova1
17. máj 2016

@yanni no lebo si nedodrzala rodinne tradicie tak si musela makat sama... ako 99% zienok tu co sa dnes zislo...to sme asi blbe no.. 😅

evittam
17. máj 2016

@yanni Tak, pekne a výstižne si to napísala. Ale ako si môžeš prečítať - všetky jej tu krivdíme, ona je tá super lebo má VŠ a nie je nad ňu....A starý 34-ročný corgoň sa nedokáže postarať o rodinu a využíva "hotel mama"....no čo dodať. Jedine to - nech sa sťažuje na lampárni.....

timea7
17. máj 2016

@sasa1310 si zabila....

bebe91
autor
17. máj 2016

halooooo? vie vôbec niekto o čom je táto diskusia?? vie niekto niečo normalne prispieť?

patka24
17. máj 2016

Ach dievčatá, neprispievala som do tejto diskusie, ale tak ma zaujala, že si ju chcem dočítať, len neviem, či to stihnem, lebo čochvíľa rodím :D Hotová telenovela... Mimochodom, v okolí Lučenca sú domy a byty za smiešne ceny. Tu v okolí BB máme tri krát vyššie ceny, možno aj viac, ale platy teda tri krát vyššie nie sú a všetko sa dá, keď človek chce a nečaká na zázrak.
Inak, predstavila som si, že by som svokre povedala, že nám má zabezpečiť bývanie, asi by som letela cez dva okresy :D

suem
17. máj 2016

@bebe91 tak rodicia ti nasetrili kopu eur, ale zila si v domacnosti s alkoholikom a lajdakom bratom. Tvoja matka je čarodejnica. V takych podmienkach našetriť taku sumu. Alebo zasa kecas.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@bebe91 no, skus Ty ako zakladatelka konecne nieco mudre napisat 😉

timea7
17. máj 2016

@zita19 ešte tu bola jedna taká intelektuálna téma o tom, či je krajšia chlpatá mužská hruď, alebo hladká, ale tú nám zamkli....plakali sme celý večer.

timea7
17. máj 2016

@zuzkaanicka šalieš? To by jej musel niekto diktovať.

bebe91
autor
17. máj 2016

@evittam a kto tu zveličuje že mám VS ved tu všetky možné ste už riešili moju VS len ja nie...posilňovanie ega? veď ak rozumu niet a lenivosť je nad mieru tak dačo posilňovať treba no...

fuska
17. máj 2016

@bebe91 Mala si 20 stran normalnych prispevkov. Teraz je to uz len o namete na Oscarovy celovecerny film - grotesku.

sasa1310
17. máj 2016

@evittam 34 ročný corgoň, ktorý vychováva dieťa vo svojej detskej izbičke 😀 Sa museli ženy o neho pobiť tuším 😀

zuzkaanicka
17. máj 2016

@timea7 skusime jej nadiktovat? 😀

timea7
17. máj 2016

@suem ona už ani nevie, kedy klame a kedy píše pravdu....už sa v tom totálne zamotáva.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@bebe91 vies, taku VS, aku Ty studujes, tak taku by si normalny clovek nevybral, ale dobre, vybrala Ti ju starka, ved tradicie 😝 ... tak teraz skus nieco relevantne k tomu, ako si ides to byvanie poriesit, nametov si dostala tolko, ze si si uz snad aj vybrat mohla ... aj ked jasne, ani jedna sme Ti neponukli, ze Ti prenajmeme byt/dom 😝

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mimcurik
17. máj 2016

@bebe91 definuj pojem normalne prispiet ... mam zavolat tvojej svokre ,aby to neublizovala a kupila vam byt aby ste sa mohli osamostatnit? alebo ti mame poskladat na byvanie ? .... xy zien ti poradilo,ale ty miesto priatia rady osocujes a utocis ... hoc by si mala len tu ,,posratu ucnovku " ako si sama napisala ,nasla by si sposob ako si poradit .... ??kto chce ,hlada sposoby,kto nechce hlada dovody !

natali277
17. máj 2016

Ok nech da cislo uctu sak sa jej poskladame alebo daj adresu posleme Vilka nech postavi dom pod Slavinom. Toto riesenie snad uz bude vyhovovat.

zuzkaanicka
17. máj 2016

@mimcurik prosim Ta,"definuj pojem" 😀 ... to, ako keby si z jalovej kravy tela chcela 😀 ... to musis opatrne vysvetlovat 😅

evittam
17. máj 2016

@sasa1310 No veď určite sa všetky v dedine bili až jedna zvíťazila...... 😉
@bebe91 Už cúvaš? Aj to je reakcia.....Nevadí - proste a to nie v zlom - sa konečne uvedom,dievča, a kašli na debila čo má 34 a nie je schopný odísť od matkinej sukne - lepšie ti bude samej - a máš to vyriešené a nie sa sťažovať na niekoho kto vám poskytol viac-menej všetko......potom sa sťažuj, keď si zariadiš sama.....to je všetko čo ti k tomu môžem povedať.

yanni
17. máj 2016

@evittam tej uz ani ta lamparen nepomoze 😕 Mne je luto len tej malej. Co z toho dietata vyrastie, ked ma takyto "prikladnych" rodicov ☹

mimcurik
17. máj 2016

@zuzkaanicka sak ma vysoku skolu ne??? bavme sa inteligentne vysokoskolsky :D