icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

yanni
17. máj 2016

@romanovic Ma nedrazdi. ja este kojim 😀 Uz mas dnes odbehnute? 😕

tomiholjubavi
17. máj 2016

@kvetinka0099 pozri kvetinka, nitko tu nechce nikoho ponižovat, ani robit zo seba doleziteho. baby autorke radili z jednej strany, z druhej..na prvych 25 stranach jej navrhli asi vsetky mozne riesenia problemu, ktore v danej situacii existuju. Aj ja som jej radila s dobrym umyslom a s bohatymi skusenostami, lebo tiez byvam so svokrom a tiez to nie je vzdy ruzove. Radili sme jej aj nech si vymaze fotku, lebo tato diskusia sa da zneuzit proti nej..aká je to rada, ak nie dobre myslena? ..ale ona nereagovala na ziadne konštruktivne komentare, len kazdeho kto napisal niečo drsnejšie začala posielat do riti a uražat...tak ju baby prestali brat vazne a zacali si z nej robit srandu...ked som ja svojho času zakladala podobnu temu, na dievčata som neutočila a dostala som naozaj užitočné rady. (niektore aj menej, ale dalo sa vybrat a nikto si zo mna neutahoval)...ako s ludmi osoba komunikuje, tak sa jej to vracia. ☹ zial..alebo naštastie? ..zváž sama. a myslim si, ze zakladatelka si z tychto komentarov určite nič nerobi. vidno to z jej reakcii 🙂 ale maš dobre srdce a je pekne od teba, že si si ju zastala.

zita19
17. máj 2016

@kvetinka0099 co sa casu tyka, nemam male deti, jedine co musim opatrit je pes, lebo ten sa sam nevyvenci. Oprate mam, naverane tiez, aj nakupene a upratane. Chlap veceru dostal a uz drichme. Ja ako zasluzila matka dvoch dospelych deti v podstate mozem cely volny cas travit na koni. Aj z roboty sa mozem prihalsit ak vemi chcem, lebo napisem si procedury, naplnim datami a potom sa to robi same a ja mozem sediet s nohami na stole, kavou pri ruke a na mobile si mozem santit na Koni.

yanni
17. máj 2016

Inak baby, vsimli ste si, ze v takmer kazdej "svokruskovej" teme je este jedna ceresnicka? "Svokra mi berie dieta z ruk". Doslova "vytrhava". Ako nechapem "vytrhava". To pride, zdrapi dieta a "beziiiii"? Ved nech sa pomojkaju aj babky. Mne sa zda, ze dnesne mlade matky trosku prehanaju.
By sa tu v SA zblaznii. Tu vam dieta cudzi zoberie z ruk a ide sa mojkat. A cim blondavejsie dieta, tym sa to stava castejsie.
Nasa copana v jej 10. mesiacoch sedela na kolenach cudzich ludi hadam castejsie ako sloveske deti an SK pocas celeho detstva.
Najcerstvejsi zazitok zo soboty z Shoppingmall-u. Arabsky parik s chlapcekom od vedlajsieho stola asi uz vyberaju pre syna nevestu 😀

zita19
17. máj 2016

@pumpkins teraz krivdis kazdej z nas, ktore sme radili. Lebo radili sme v podstate to iste co pises ty. Lenze nase rady bolo zmietnute zo stola jednym smahom, dokonca niektorym bolo aj skaredo vynadane. O a zacali sme sa riadit Aky pozic, taky vrat. Takze nie my sme ti svine, ktore si z nej utahuju. Ona si to vykoledovala, a my sme jej (niektore aj rady) posluzili. Ak by si citala celych 40 stran, tak by ti bolo hned jasnejsie, kto zacal.

tomiholjubavi
17. máj 2016

@yanni a ja, že to je tvoj drahý 🙂

yanni
17. máj 2016

@tomiholjubavi aaaale kdeze. Ja mam len obycajneho Nemca, nie nejakeho bohateho saudskeho sejka 😀
To je ten od stola vedla. Normalne mi dieta z ruk "vytrhli" a isli sa mojkat 😀 A copana uplna pohodacka. Uz bali maleho sejka 😀 😀 😀 😀

lubkavargova1
17. máj 2016

@yanni by ma zaujimalo...fakt len zo zvedavosti to podla coho si vyberaju tie satky na hlavu toto chlapy tam????

bellahc
17. máj 2016

@pumpkins toto nie je o zlobe, zakernosti, urazani, ani o vysmievani.
Vies, takmer vsetky sme sa zo zaciatku snazili pomoct milym slovom, chceli sme naozaj pomoct ked uz len tymi pismenkami, ale skutocne aj ty si tuto diskusiu skus precitat od zaciatku po koniec a pochopis, preco sa to cele takto zvrtlo...

panidia
17. máj 2016

Ja neverím že takto sa vyjadrujú vysokoškoláci,nadávat a urážat na verejnom fore s pridaním fotky to je iná káva.Neskutočne tvrdohlavá zakladatelka témy,ktorá si "omiela" len to svoje a myslí že nikto nemá pravdu len ona.Načo tu potom prišla po radu,ked iné názory neberie.Nemodlím sa síce často,ale za nu sa pomodlím-nech sa dievča preberie...

romanovic
17. máj 2016

@yanni niee, som isla spat az dnes, tak o 4,00 som vladala len vypnut budik 😀 , zajtra dalsi pokus 😉

yanni
17. máj 2016

@lubkavargova1 to je tradicia.Nieco ako kroj. Dlha biela "nocna kosela" a bud biela satka alebo cervena alebo cerna kockovana. Tu je vsade pust, v minulosti to bola ako ochrana pred slnkom. Dnes skor ako tradicny odev, ktory sa tu nosi, na rozdiel od napr. kroja na SK, bezne a sukromnom aj pracovnom svete.
Nie je mi zname, ze by boli na vyber nejake pravidla. To je ako u zien abaya. Na verejnosti musi byt cierna ale ako je ozdobena, to je uz kazdeho osobny vkus.

yanni
17. máj 2016

@romanovic nepi vela, lebo nozicky nebudu vladat prepletat 😀

bellahc
17. máj 2016

Teraz ma napadlo (si uz lezim na kabli), ze zakladatelka nam vlastne svojim tvrdosijnym, odmietavym, rozmaznanym pristupom sama predostrela ako sa veci maju. Robit zo seba obet a pritom prskat siru na vsetky strany, to je take originalne. Nejeden psycholog by sa tu dobre pobavil.

sardinka32
17. máj 2016

@bebe91 Precitala som si nejake prve tri stranky diskusie a zeny Ti tu nakladaju teda statocne. Ono Tvoj problem ani tak nie je svokra...ale Tvoj priatel. Ty mas v podstate len jednu moznost a to odstahovat sa, lebo svokru isto nezmenis a v jej dome ani menit nemozes. To ze si z nej na nervy, ja chapem, ale pozor na to uzivanie Xanaxu. Toto chce jeden seriozny rozhovor...Teba s priatelom. Razne mu vysvetlit, ze Ty vo svokrinom dome byvat nemozes, nechces...preratat financie a ked by sa aj hned nedalo, stanovit si priblizny datum, kedy sa dostahujete. Napriklad ked si dorobis magistersky, Ty si najdes pracu a dcerku uz budes moct dat do skolky. Uvidis, ze ked budes vediet, ze je svetlo na konci tunela, tak budes svokru brat viac s rezervou, lebo si povies, ze je to len docasu. Len nie nadarmo sa vravi, ze "ohybaj ma mamko, dokial som ja Janko"...dalej to uz poznas. Takze drzim prsty pri ohybani Jana. 🙂

sardinka335
17. máj 2016

40 strán!!!! No dobré ste kočky.....to ma snad len tema o ,,očkovaní/neočkovaní,, 😀 😀 😀 kedze som si povedala, ze dnes večer ,,to dám,, a umyjem tu dlážku uz konečne...tak sa tohoto ,,trápenia,, dnes večer uz nezučastním. No nakuknem zajtra kolko ,,ste dali,, prispevkov....

mayamibee
17. máj 2016

@bebe91 Takže takto...kto chce kam, pomožme mu tam. Nechcem ta deptat ale sama si si vytvorila svet v ktorom teraz žiješ. S priatelom si 3 roky? My sme z mužom za tri roky stihli svadbu, dieta a postavit dom. Že nemate pracu? a čo, tak chodte za nou. To ked Vam v dedine zatvoria potraviny umriete tam od hladu? či si pojdete nakupit do vacsieho mesta? Ak chcem dieta, v prvom rade musim mat pracu a bývanie to je základ. Ano verím ti že si na nervy u svokry ale to nie je jej chyba. Ona by bola tiež radšej keby ste ju neotravovali a boli vo svojom byte. Chceš íst preč odtial tak prečo nejdeš? čo očakvaš, že sa ti na ten byt zložíme? každý sa musí postarat sám o seba, vy dvaja sa musíte postarat sami o svoju rodinu a nie očakavat od druhých pomoc. Pomoc Vám už bola poskytnutá, mate byvanie, ani len netušiš ako je to vela. Ak raz skončiš na ulici bez penazi s malým dietatom pochopiš, že si mohla svokre ruky bozkavat. Každý je nejaký, ani ty možno nie si pre nu vysnívaná nevesta.
Už ti to tu napísali 365x - odstahujte sa čo najskor. Najdite si robotu obaja, hoci aj v inom meste, makajte, dcéru dajte do jaslí, bude jej tam lepšie ako s vynervovanou mamou doma a hned ako na to budete mat začnite si platit najom a postupne si možno zoberiete aj hypoteku. Už ste chyby urobili, neda sa ist naspat. A ked nebude priatel spolupracovat kopla by som ho dozadku a buchala si hlavu o stenu, že som sa nechala nabuchat takým lenivým debilom.
Najviac čo mi je luto je tvoja dcéra. Toto je velmi zvlastna perspektíva. Prajem ti aby ste do dali doporiadku a začali žit usporiadaný život sami ako rodina.

marina24
17. máj 2016

dobre,vidim?:D od včera a 40 stran citania ?:D super....aj tak sa nič nevyrieši.

moni244
17. máj 2016

Dakujem baby, toto som dnes potrebovala 😀 tazky den v praci, teraz idem domov a najprv som sa rehlila v elektricke a teraz v nocaku 😀 esteze ostatni su unaveni a cumia do mobilov a nevsimaju si cvoka, co sa rehoce nahlas 😀 a dakujem za tip, zajtra na veceru bude bryndzova pomazanka, mnam, vela cibulky, cerstvy chleba, asi som hladna 😀
@yanni jej, to je zaujimave, musi to byt zvlastne, zit v takej krajine. Ci nebolo to tazke? Zvyknut si? Aj ty chodis zahalena? Ci od cudziniek sa to neocakava?

sense
18. máj 2016

Dobre ranko zienky no pribudlo dalsich par stran ale najprv musim ist aj nejaky vykoj podat

marcelatje
18. máj 2016

@moni244 ze ti hanba neni takto nocou z roboty cestovat! 😀 😀 😀

yanni
18. máj 2016

Dobre ranko. Nie som prva, co tu strasi? Polka budy uz je prec, copana nakojena uz sa mece po zemi a ja si vychutnavam rannu kavicku. 😕 😉
Prijemny den prajem.

yanni
18. máj 2016

@moni244 vies, co. Ani nie. Uplna pohodicka. Zo zaciatku bol len nezvyk obliekat si tu "kabanu". Cudzinky, ale aj domace, co maju toelrantnejsich manzelov, si musia obliect len ciernu "plachtu" (abaya), moj muz to nazyva "vecerne saticky" 😀 Ale hlavu a tvar si zahalovat nemusim.
Ono sa tu zije takmer rovnako ako vsade inde. Samozrejme je tu ovela teplejsie 😀 ,vsade naokolo pust ale inak tu vedieme normalny zivot ako v Europe. Akurat, ze tu nie su ziadne kina, divadla, verejne detske ihriska (len indoor), verejne plavarne (ale mame vlastny bazen) a podobne vymozenosti zapadneho sveta.
Niekedy zasnem nad tym, co tu "musim" obcas citat. Niektore zenusky ani nevedia ako dobre sa na SK maju. Vybehnu si len tak von, ja furt musim cakat bud na muza, alebo sa musime dohodnut viacere zenske, objednat si sofera, popripade su ja sama musim objednat sofera aby ma prosim pekne zaviezol tam kde chcem. Zeny nesmu soferovat. Nejake verejne vyzitie pre deti nula bodov. Vsetko je to organizovane len skolami, klubmi, sukromne atd. Ani len zoo tu nie je. Mala pozna live len dvoch psov, tri macky, same tavy a par oviec. Toto vsjo. Na obrazku v zvieratkovej knizke ujuka len pri macke a psovi. Ostatok jej nic nehovori. 😕

emarekova
18. máj 2016

@panidia žiaľ,tu je vidieť,že VŠ može mať v dnešnej dobe naozaj hocikto a aj tak mu to je prd platné. Kam sa ja na slečnu hrabem žiaľ z viacerých dôvodov s nedokončenou SŠ z dvoch,ktoré som študovala. Už čo už,nebudem sa tu ja radšej vyjadrovať k téme,aby som nedostala po hube 🙂 Ale pozor! VŠ nikomu inteligenciu nezaručuje,nech sa tu tým ohradzuje z každej strany. Predsa sa len obtrem 🙂 ja som taká šťastná,že mám super svokru! Mám dve deti,aj sme spolu bývali chvílu,keby chcel niekto namietať..Pekný deň žienky,nedajte sa 🙂

maxilou
18. máj 2016

@yanni

Tak to ta obdivujem, ja by som do takej zeme nesla zit. Pre mna je sloboda najdolezitejsia v mojom zivote. Moct pozerat zvieratka na nedalekej farme, prechadzat sa v parku, slapnut v aute na plny plyn 😀 , skocit s kamoskami na dobru kavu, kedy sa mi zachce....to su tie malickosti, ktore mi robia den ;)

mysga
18. máj 2016

@yanni v profile mas, ze zijes v nemecku, to uz sa tam povinne nosia nejake vychodne oblečká? :D ale nie, kde žiješ?

yanni
18. máj 2016

@mysga spravne vidis. Vlastne zijeme v Nemcku ale momentalne v Saudskej Arabii. Muza sem vyslala firma.

@mysga
@maxilou tak natrvalo by som tu zit nechcela. A uz vobec nie mat muza Araba & Co. a zit ich zivotom. Pre mna ako zenu zo zapadnej civilizacie su ich pravidla, zakony, zvyky ako zenu velmi ponizujice. Na verejneosti si zena bez povolenia muza nemoze ani prdnut (s prepacenim). Ale zase vo svojich domoch je zena panom. Mne sa napr. protivi aj to ich separovanie. Normalne aj v restikach mate extra oddeleny priestor pre muzov, pre zeny a ked ste rodina s detmi tak je extra Family Section. Podobne je to aj v supermarkete. Kde je pokladnicka zena, tak tam chlap nemoze. My chodime nakupovat raz za tyzden a ked sme na takej pokladni, tak sa muz moze len prizerat. Nesmie ani len zaplatit. To musim ja.
V sobotu ma vela obchodov (rozumej vsetko okrem supermarketov) Family Day. Vtedy maju na dverach vycapene Family only. Cize ako sam, ci uz zena alebo muz, vas dnu nepustia. Len ako par alebo ako rodinu s detmi. Sa to muzovi raz stalo. ked tu bol pred par rokmi sam, vyslala som ho kupit nejake oblecka pre chalanov. No myslite, ze ho pustili dnu? Musel ist cez tyzden. 😠

yanni
18. máj 2016

@mysga inak, ked Makrela (rozumej Merkelka) dalej takto bude robit a "pozyvat" Moslimov do Europy, tak pomaly zavedu aj v Europe povinnu burku atd. 😠 😠 😠 😕 😕 😕 😕

bellahc
18. máj 2016

@yanni burka tu este len bude, neboj nic. 😃
Vseobecne su tie ich zakony totalne vymetene. Ja by to nezniesla. Vrrr!
A nezmeni sa to tam nikdy, kedze zena tam ma mensiu vahu ako psie h...

mysga
18. máj 2016

@yanni ty kokšo. Ja si myslim,ze to s hentou šialenou nemeckou ženou nedopadne dobre, kedze vsetci vidime, ze ked my,zapadniari,ideme do moslimskych krajin, tak sa im prisposobujeme. Oni si vytvaraju take svoje vlastne ghetto :D už sa obzeram, kam zdrhneme potom, ja si nemyslim,ze mier bude este viac ako 5 rokov.