Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@emily76 nie, to je univerzalne jugoslovansky vyraz s rovnakym vyznamom ako rumunske pulă 😀 slovko kurac sa vyuziva na milion obmien vo vsetkych moznych situaciach..niekedy ma človek v chorvatsku pocit, že je to vlastne len nejaká rečnícka vsuvka, ako ked slovaci používaju na vyplnenie prestavky medzi slovami "eeee" 😀
@bellahc
Hej, Riskova mamka obcas zahviezdi, ale inak je super a zboznujeme ju ( niekedy mi pride ovela modernejsia ako moja mamka a to je od nej skoro o 10 rokov starsia).
Ziadne nevyziadane rady, navstevy-prepadovky, rozmaznavanie vnucat, porovnavanie s jej dcerami ci kritika na moju adresu sa nekona, tak cert beru nejaku tu hrudku hliny vo vani.
Boze som sa dostala po 7-mu stranu a mam dost. Radia baby dobre a mlada dokola to iste.
@natalym Tiez si hovorim, ze som bola naivna a sprosta ked som bola mladsia. Ale na to dieta som vzdy chcela mat rodinu a chlapa co sa vie postarat, tak som si pockala. A nie s takym co u rodicov je, robotu si nevie zohnat.
Sodoma gomoraaa...
@ervenka ale laska ok, ale fakt nemal ani znamost, pubertalnu frajerku byt kratkodobu?
Ja som sa vcera tak zamyslela, moja svokra zomrela nez sme sa stihli poriadne spoznat ☹ ale bola riadna drzka (a poriadna pani vo svojom dome, v dobrom). Tak som si ju vcera vybavila a predstavila som si ze jej poviem Teta viete co, chceli by sme si kupit byt, mate nasetrene? Juuuj ta by ma hnala kade lahsie 😀 😀 😀 😀
@ervenka
@taya4
no tak ja este pochopim, ked muz je upnuty na karieru, alebo robim niekde mimo, cestuje, ze nema trvaly vztah..ale tu mi to skor vyznieva, ze on bol do 30tky aj panic, alebo co , take mamino jebino....
takze to sa mi normalne nezda..
Vy ste mohli byt prve lasky, ale v zmysle, ze sa chlap konecne zalubil.. ale hadam mal predtym aspon take kratkodobe znamosti, aj ked asi velky cit v nich nebol... ci??? Su chlapi, co sa nechcu viazať vztahmi , ale inak si zivot uzivaju...a vaznu znamost nadviazu potom az okolo 30tky...
Mam pocit, ze toto nie je ten pripad...
Teda pokial neni nejako extremne veriaci, ze panic az do svadby.. aj takí su, ale je ich malo...
@trdelnik234 to je zlate. Ja mam uprimnu radost z takych ludi. A ked vie este zabit nejaku koninu, ze sa z nej ides usulat, to uz nema chybu potom. Taky by sme mali byt vsetci. S takym clovekom je radost travit cas. 😍👍👍
@tomiholjubavi Miška, si skvelá 🙂 Téma sa otočila o 180 stupňov a autorka sa stratila nevedno kam 😀
Autorka temy pise v inej diskusii, ze svokra si ju dovoli volat zdrobneninou a ani sa jej neopytala, ci moze neveste tak hovorit. 😀 😀
Sa ospravedlnujem za tu moju hrubycu tam hore vyssie.
Perlim uz aj ja. 😆
Najvyssi cas pobrat sa do tej porodnice..
Jezis zeny zabijem sa!!!!!😂😂😂😂😂😂😂
Sak ona od nas chcela pomoc a my takto..
Chichuuuuuunam!👏👏👏
Ved toto! Som dnes nestihla, bo piiiiiisem ako drak.😃
Ja sa dostim a uz mi fakt vela nechyba.
Zle v zivote to dievca dopadne. Nuz co uz?
Kto chce kam, uz tam davno mal byt.
Kks ze "svokra je iba starnuca zenuska..."
Aby jej ta zenuska o chvilu jednou takou vzduchom chladenou nerozbila displej...
@sense no co uz. Vsetci sme blazni, len ona je lietadlo😂😂😂 a nikto nema svokru, len ona zahryzla do horkeho jablka svokry....ty kks, ja jej poziciam moju tak na tyzden a pojde sa svojej podakovat a povedat jej, ze je uzasna....ale v zivote by som si nedovolila o tej mojej takto verejne klebetit a ohovarat ju.
@bellahc ona to myslela inak, zle si pochopila, citujem:
ale normalne sa ni neodvažili noc pisat komentare iba sukromne spravy...
V preklade to znamená, že tie podľa jej normálne ženy (tie čo jej akože držali stranu, ale neviem koľko ich bolo) jej radšej do diskusie nepísali, iba jej písali súkromné správy.

@katrin21 Citam zatial len poslednu stranu, zaujalo ma toto "ale evidentne ani jej syn nie je normalny. chlap co nema do 31r frajerku, nie je chlap! aspon nie normalny chlap...." - Pretoze moj muz tiez nemal frajerku do 30-ky, neviem presne kedy mal tu jednu co mal predo mnou, a aj to nebolo na dlho. A je to normalny chlap, ziadne extremy, s rodicmi by byvat nechcel (dlhodobo ani ja nie, stacilo ked sme u nich prespavali pocas randenia). 😀 Takze je to ako vzdy, individualne. Muz ale zil dlho sam, Bratislava, Praha, vedel co je samostatny zivot, bol pripraveny sa usadit a zalozit rodinu. Pokym by to bol domasedko, maminka by obskakovala tak by som sa zamyslela nad tym, ci sa vie o rodinu postarat.
Idem este pozriet zaciatky diskusie, je tu toho pozehnane. 🙂