Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
koniec ženy, toto sa nedá 😀 že Je aj dobra svokra ale ta ma vacsinou na haku svoje deti 😀 😀 😀 a ešte hrozná vec, svokra ju začala volať ako mama a starká, zdrobneninou a ani sa jej nespýtala či môže... 😔 fakt čistý diabol 😀 normálne sa začínam báť čo mi raz ten môj syn predstaví 😝 i keď pochybujem že si ona aj pred ňou ústa otvorí a vôbec niečo povie, ale zase ona je mladá, tak môže ohovárať na fóre
@hammy mne raz stary omylom povedal Miška, az som sa zlakla, či sa mu o smrti nesnívalo. inak mi pekne nepovie, čo je škoda, lebo mne by to nevadilo. Pokojne by som mu aj Ivanko hovorila 😀 Ale nie, vačsinou sa mi obracia formálne Michaela, ked má dobru naladu tak "nevesta" a mal fazu, kedy ma volal "krvilačný paša" 😀
@tomiholjubavi krvilacny pasa 😀 😀
@ervenka omrkla som tie skvosty vo vedlajsej teme. Fakt nechapem silu týchto myslienkovych vyronov. Podla mna ona priletela z inej galaxie.
Mna otec bezne oslovoval menom môjho brata. A to je brat o 7 rokov mladsi, ale konecne naplnil sen rodicov mat SYNA, tak som bola az do 40-tky Matko.... 😀 😀
@tomiholjubavi Ivanko? A kde ma Nastenku?
https://www.youtube.com/watch?v=1x4m9i2aEP4
alebo so spochabenym dabingom
😀
@romanovic to preto, lebo som ho strašila minulymi životmi 😀 (on v to verí ) potom chodil aj za mojim muzom a prihovaral mu, že "Ani nahodou nekritizuj pašu, nema to rad." 😀 Ale tato faza ho rychlo prešla, túžba zvozit ma za niečo je u neho vacsia ako strach. 😀
@tomiholjubavi že krvilačný paša 😀 to je najlepšie, kým ti tak manžel nepovie 😀
mna stary motivoval aj rodostrom si robit.. 😀 on si bol na 100% istý, že mám židovskych predkov. vraj to vidi na mojom nose a chamtivom pohlade. Ide mi len o peniaze, to je jasne..dovtedy to omielal, až ma skoro presvedčil. 😀 Začalo ma zaujimat odkial naši prišli, bola som otvorená všetkým možnostiam. ak by boli židia, super..ak nie, tiež dobre.. 🙂
stary očakával tabulky netrpezlivejšie než ja 😀 židov k svojmu sklamaniu nenašiel, ale zato rumunov cele generacie..a zas bol na koni 😀 lebo čo môže byť lepší dôkaz v prospech jeho tušenia, že nevesta je nejaky zlotvor, ako človek sa len tváriaci, než bohato ilustrovaný transylvansky rodokmen? 😀 odvtedy židovsky pohlad nevytahuje..ma lepšie - jeho milovaného jedináčika mu odlanaril potomok transylvanskej krvi 😀 ked som to počula, tak sa mi to zapačilo, že som si to aj do profilovej vizitky napisala 😀 ...no a okrem toho som občas ten paša a miloševič..a ďalšie..on je na oplatku stary vrag, nech je aspon remiza.
Kokso, preco a hlavne ako poslal moj telefon aj druhu rovnaku spravu s 13 min rozdielom???
@romanovic moj tato robil kedysi v dielnach kovačskych a mal tam mladych učnov iba..ziadne dievčata..a ked prišiel domov, tak tiež nas so segrou volal "chalani" 😀
@tomiholjubavi ako sisi dala spravit rodokmen? Webka? Ci si musela niekde osobne?
@katrin21 Tazko povedat, aky pripad je priatel diskutujucej. 🙂
Moj muz naozaj predtym nikoho okrem jednej nemal, beriem ze to bolo kvoli urcitym zdravotnym problemom, ktore mal dlhodobo. A bol aj nesmely. Kazdy sme nejaky, a pokym clovek vie len utrzky, moze si urobit zly obraz.
Zakladatelka temy sa ale vyfarbuje cim dalej tym lepsie. 😀
@tomiholjubavi mamu volam aspon 20 rokov Bubi, alebo Bubu - z nevinneho versika "medvedik Bubu ma velku hubu"...😀
Ona to vie. Na oplatku nam s bratom volakedy, ked sme si z nej robili srandu, vravela "vy nie ste deti, vy ste k***y prezlecene za deti".
Jaaaj, normalne mi to chyba 😀
@ervenka našla som človeka, čo sa tym bavi 🙂
@tomiholjubavi Myslis, ze by spravil aj mne? 😉
Tiez som nahliadla do vedlajsej temy, ale rano som nasla este nieco lepsie - 26-rocny chalan sa stazoval, ze priatelka nechce sex, mozno tak raz za mesiac aj to stoji za hovno. Potom z neho vyslo, ze maju 3-mesacne dieta. Potom, ze dieta je uplne bezproblemove, spi od 10 vecera do deviatej rana s samo pije z flasky a cely den o nom ani nevedia. Potom, ze nezaujem o sex isto nie je unavou, lebo on je s priatelkou doma, aby sa mohol venovat dietatu a on robi v domacnosti vsetko, aj sa stara o dieta, aj k nemu rano vstava. Moze si dovolit ostat doma, lebo ma nasetrene, kedze zarobil 490 eur tyzdenne, ale krajinu v ktorej sa tak kralovsky zije z 2000 eur prezradit nechcel. Jaaj a este tolko, ze ked uz ten sex spolu maju, tak priatelka od orgazmu ani chodit nemoze, nikdy sa nehadaju a komunikacia super, porodila za dve hodiny, maka vo fitku, takze postavicka super vymakana. Len teda za tym nedostatkom apetitu nevie, co moze byt. Frajera isto nema, lebo nevie kedy by to stihala, kedze je na nom az zavisla, ani zaspat bez neho nemoze. A potom mi temu zamkli!
@ervenka neviem 🙂 podla lokality, odkial tvoja rodina pochadza...inak on mal dost aj vypracovaneho, lebo to uz robil pre jedneho takeho dedka z našej vetvy, inak by ma to vyslo poriadne mastno. Ale teraz, ked sa nam stratil ďalši predok kdesi v archive v rumunsku, tam si chcem ist uz sama, lebo rata aj centovne, ubytko a diety na den. to si radsej spravim vylet a spojim prijemne s užitočnym..preto som sa začala učiť aj jazyk 🙂
@tomiholjubavi asi by to bolo pekne drahe. jeden zo strykov mojho otca mal 7 deti.. Ale rada by som vedela, od kial pochadzam. Otec hovoril, ze ani Pan Boh uz nevie. A z maminej strany, SVK, HU, mozno az na Balkan..
@ervenka vacsina slovakov a vlastne vsetkych narodov z ex-uhorska maju miešany rodokmen. malokto si zachoval "čistu" liniu. minule sme boli kupovat v madarsku schody na podkrovie a predal nam ich madar jak repa s priezviskom hudec 😀 takže podla mna vela ludi je z kazdeho rožku trošku 🙂
Nečítala som všetky príspevky, ale môj názor je, aby sa to všetko ešte neskončilo rozchodom. Ak svokra vidí, aká je mladá, môže kľudne prispieť k ich rozchodu. Hlavne, ak ju syn poslúcha. Potom ostane sama s dieťaťom, ako jej matka.
@tomiholjubavi To ešte len bude teraz miešanka s moslimami 🙂
@tomiholjubavi no ved to.. NAvyse jeho stary otec isiel do Kanady pracovat, ked mal dost nasetrene, vratil sa na rodnu hrudku. Mozno sa ho ujala fesna KAnadanka. ;)
Chcela som si kúpiť včera knihu.ale reku..pockam ešte zatiaľ je tu toho dosť na čítanie😉..akú temu ste tu ešte neriešili?😉

.... ze lestit manzelovi.. pipik veducemu cucat... v druhej teme... to su mi vyrazy. Skutocne hodne VS vzdelanej zeny...