icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

bebe91
autor
16. máj 2016

@maciatkolulu Ano 3 roky nemal prácu keďže tu maju niektorý aj 2 práce, inak si myslíš že by mal také ťažké sa zamestnať vysokoškolák čo má titul z Finančnej matematiky a štatistiky? Neučitelsky odbor. Tu na okolí ani upratovačku nezoberú bez známostí, aj teraz pracuje v závode ako robotník. Autom chodil iba rok vtedy ho zobrala obec na nejaké obecné služby, predtým busom čo mu upsvar platilo 60 eur na mesiac.

bellahc
16. máj 2016

@bebe91 ja sa do vas nechcem navazat, ale nemozete si docasne najst nejaky podnajom? Preboha ved toto uz je zufala situacia. Alebo budteu svokricky, zadarmo a s nervami v p...

natalym
16. máj 2016

@bebe91 A prečo sa neodsťahujete kde je viac príležitostí?

sasa1310
16. máj 2016

@bebe91 sa ti to nepáči, že sa stará do výchovy tvoja svokra?
Tak jej ju nedávaj na stráženie. Načo chodíš do mesta za kamarátkami, keď na druhú stranu nechceš, aby sa starala do tvojho dieťaťa? Či to len tak ako sa ti to hodí????
Vieš ty vôbec čo vlastne chceš??
Si priznaj, že si od tvojej svokry závislá aj ty aj ten tvoj drahý aj to vaše dieťa. A toto je váš najväčší problém.
A svokra to dobre vie, preto sa stará o tvoje dieťa. Lebo vám neverí, že to dokážete. Postaviť sa na vlastné nohy a postarať sa stopercentne o seba aj o vaše dieťa. Lebo vidí, že neviete sa sami o seba postarať a bez jej pomoci by ste to nezvládli.
Dve dospelé deti majú dieťa a čakajú, že problémy za nich vyriešia iní. Ak sa nebude bývať u svokry, pôjde to u starkej. Skvelé...

bebe91
autor
16. máj 2016

@pribinak Bavili sme sa o tom, a bola som v 7 mesiaci kedy sme sa museli pohnuť a on dostal prácu nedaleko domova a povedal že jemu by vyhovovalo ak by sme boli u nich. Len teraz už vidí že ani jeho mama nie je ku mne najmilšia a už by sme utekali.

pribinak
16. máj 2016

@bebe91 daj okres, kde žijete a ja mu na profesii hned nájdem ponuku

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 to mu obec platila auto? Preco mal len 60eur, to predtym mal tak zufaly plat? Pol roka predsa plati upsvr z platu ciastku, a tych 60eur je zufalo malo. Ale to v konecnom dosledku jedno. A to fakt bol panicom do 31

matkamirko
16. máj 2016

@bebe91 stále riesis len dieta. Buď rada,že ti má kto poradiť,nevytahuj z toho negatíva,ale pozitíva. Ja som bola na dieťa sama, po cisárskom som hneď prvý deň po návrate z nemocnice varila,upratovala,manzel bol do večera v práci. Síce som bola obcas total unavena,pochopí ten,kto popri prerabani aj býva 😉 ,ale nikdy som od nikoho nepotrebovala pomoc,ani dieťa som nikomu nedavala, vsetko sa zvládnuť dá,a aj bez spánku,liekov. Len keď budeš na všetko sama,pochopis,ako ti je teraz dobre,ver mi.

sardinka335
16. máj 2016

@bebe91 dnes ma vysoku školu kazdý kto udrží pero a moč.....zial, takto kleslo naše školstvo a tituly su devalvovane. Kolko ludi ide za pracou aj inde...ako na jednej strane to chapem ze vychodnejšie od BA je to tazke a ani tu v BA to nie je zase take jednoduche v niektorých odboroch, ale proste tak ked nemam pracu - peniaze tak pojdem aj hajzle umyvat aby som niečo mala. Ludia často preberaju, vyberaju.....oni ,,hento nééé,, a tamto ,,néé,,....kto vie...

pribinak
16. máj 2016

@bebe91 aha, takze najskor dieta a potom str začali rozmýšľať? Dobreeee, fakt hodné dvoch vysokoškolákov

Preco nejdes prec ty sama s dcérou?

mima4
16. máj 2016

@bebe91

a ake mate teda plany teraz s praitelom? ako to idete riesit?

jasminet
16. máj 2016

@bebe91 aha, takze ostatni su zli, lebo tvojmu priatelovi zaberaju miesto, kedze maju 2 prace 😀 😀 😀 a nenapadlo ti, ze maju viac zaujmu o robotu a postarat sa o rodinu, nez tvoj princ bajaja?

a ze svokra povie co mas dat malej jest...ty si matka, ty uvaris, ty das...to hadam nie ste s malou priviazane o stolicku a svokra ti do ruky strci flasu s mliekom, ze na, iba tolko jej daj...

bebe91
autor
16. máj 2016

Pre každého: Podnájom sme riešili pred 2 týždňami, volala som jednej čo dávala do prenájmu byt ale za dosť vysokú cenu + mesačné náklady a vypočítali sme že by nevychádzali ostatné veci. Ja by som bola ochotná vzdať sa všetkých svojich financií čo mám aby sme mali my traja všetko ale nedalo sa.

natalym
16. máj 2016

@mima4 Nemajú žiadne, len sa sťažuje. Tá svokra je hnusná. 😉

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 kde si predtym pracovala, ci si este nerobila? v ktorom si rocniku?

jasminet
16. máj 2016

@pribinak podla profilu bola na utz v tehotenstve v lucenci, tak skus mu najst pracu v okrese lucenec 😉 😀

mima4
16. máj 2016

@natalym
no tak to sa mozu stazovat do nemoty... za to im nikto neda ani peniaze, ani byvanie. Mala by sa ona osamostatnit, vybavit si vyzivne a zit po svojom. Nechapem, preco sa nastahovala k cudzim ludom.

matkamirko
16. máj 2016

@bebe91 treba nájsť niečo lacnejšie,hľadať stále.

sasa1310
16. máj 2016

@bebe91 vidíš, že na podnájom nemáte. Tak buď ticho a buď rada že vôbec môžete u nej bývať. Čo viac dodať? Mala by si jej byť vďačná, že sa uskromnila kvôli vám a ešte ti stráži dieťa.

bellahc
16. máj 2016

@sardinka335 "každý, kto udrží pero a moč" 😂😂😂👍👍👍👍👍

ddanuskaa
16. máj 2016

@bebe91 tak hľadajte ďalej podnájom...iný môže byť lacnejší, výhodnejší pre vás...

pribinak
16. máj 2016

Musim uz končiť, pozri vyzeráš ako milé dievca, len tak trochu sprosté ako kybel gitu
Zváž, ci potrebujes takého chlapa vedla seba, ci ti nebude lepsie iba s dcérou mizno v nejakom zariadeni s jednou izbu, ale budes sama sebe panou
Skolu mizes dokončit aj neskôr, rieš seba, lebo za chvíľu ti Xanax stačiť nebude

bebe91
autor
16. máj 2016

@jasminet Nie, on si podal žiadosť na veeeeľmi veľa miesta, čo nám prišli z profesie voľné miesta tak každý deň napísal aj na viac miest ale nezobrali ho, viem o tom svoje keďže ja som sa tiež pokúšala ešte k tomu vo svojom odbore a mala som výborné referencie a už mali vybraného uchádzača. Dám príklad: idem kúpať malú, zatial svokra urobí mlieko malej ale dá iba 180 ml a dúfa že na mliečku malá zaspí a mala by zjesť 240 ML!!!!!! Jasne ale ona si myslí že vie všetko najlepšie, skúšali sme jej už hovoriť aby robila viac ale nie, ona si ide za svojim. Keď ja robím malej mlieko alebo zeleninku tak sa na mňa pozerá takými očami akoby som niekoho zavraždila...

natalym
16. máj 2016

Jednu vec Ti poviem milá zakladateľka, nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie. Rátajte, hľadajte, dokiaľ si na MD a malá je malé, Ti je lepšie tam kde si, skús byť normálna a aj svokra bude normálna. A keď bude malá väčšia , pôjdeš do práce bude to lepšie. Ten Tvo zatiaľ môže makať do nemoty, môže si nájsť ešte jednu robotu napr. Proste makať, nič iné Vám nezostáva, ver, že aj my iní to tak robíme.

maciatkolulu
16. máj 2016

@bebe91 prosim ta, toto co teraz citam ber ako dobru radu a skus ju posluchnut. Daj tuto temu vymazat, zamknut... Budes mat zbytocne problemy navyse. Potrebujes to????

pribinak
16. máj 2016

@jasminet pozriem, ale je zdravý a mladý, moze zablúdiť aj do vedľajšieho okresu

fidka79
Odpoveď bola odstránená
natalym
16. máj 2016

@bebe91 A prečo jej nerobíš mlieko Ty? Bože ser na takéto blbosti, lebo ťa drbne, strácaš energiu a čas.

pribinak
16. máj 2016

@jasminet Tesco hlada ;) len ci by to mladému pánovi vyhovovalo

mima4
16. máj 2016

@bebe91

ale preco sa stazujes na frajerovu maminu?

ved ty ostavas u nej byvat, nuti ta k tomu niekto? ona?

naco tu rozpisujes jej spravanie.
mas dve moznosti:

1. odides a budes si kralovat sama

2. ostanes a budes pocuvat ju.

tak si vyber!