Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@anjeli_k Veď jasne, toto vie len ten kto to zažije. Furt som počula od susedov že po pol roku to vzdali u svokrovcov, ja som tomu neverila lebo sme zatial dobre vychádzali, ale keď som sa tam nasťahovala s malou tak to bolo ine kafe. Svokra furt hovorila ako ona každého pozná a synovi nevedela nájsť prácu, moja mama mu našla prácu. 3 roky bol priatl doma kvôli tomu že každého posúvali kvôli známosti na pozície. Samozrejme nechcel on nič veľké len aby sme sa mali z čoho uživiť. Jeho strýko pracoval na veľmi dobrej funkcii a nepomohol mu. Tak toto má byť akože rodina?
@bebe91 paneboze berte sa odtial do prdele, lebo budete vsetci a dieta najviac. A jedna dobre mienena rada: Vzhladom na to, ze si pekna a milo vyzerajuca baba, dokonca si robis vysku, skus sa zamysliet nad tym, ci je to naozaj ten pravy.. Pokial sa nemieni vzdat materinej sukne, yu bude vzdy len hriech a peklo. Mysli, kym mas s nim len jedno dieta!
Ja ta nechcem navadzat na znicenie vztahu, ale zrejme to bude mensie zlo ako by ste mali byt psychicky zruinovani vsetci.
MYSLI NA DIETA!!!!!!!!!!!!!
@bebe91 Pozri, urobili ste vela zásadných chýb...a preto je to teraz tak komplikované ako to je. Kedze nemáte vlastné bývanie, tak musite byt u svokry a tebe ine neostava len to zniest či sa ti to pači alebo nie - tak si si ustlala tak take to máš. Proste bez rozmyslu si sa vrhla do vztahu aj do rodičovstva. A tvoj priatel to ako vidi? Chce sa osamostatniť? Mate nejake plany do buducna čo sa byvania tyka?
@bebe91 nerozumiem,ako dlho ste spolu?? Ja som s mojim manzelom cca 9r.,za ten cas už pomaly finisujeme s prerobenim domu,s naozaj nemalými financiami(spoločne). Môj muž má 33! Prepočítaj si to, a porovnaj s tvojim. Aj my sme stihli popri tom dieťa,a dá sa pracovať z domu aj popri ňom. Vsetko v našom živote si financujeme my dvaja, takmer vsetko robíme vlastnými rukami.Aj môj muž je jedináčik,bývame so svokrom, ktorý taktiež nie je ideálny,ale vsetko je o kompromisoch,ktoré ty zjavne akceptovať nechceš. Nájdi si prácu,zober si úver,ked nemáš našetrené doteraz( nerozumiem,kde si dávala doteraz peniaze), a kup byt,postav dom,prerob dom,čo len chces,a ukázte,aki ste obaja šikovní,tak úžasne samostatni,nech je raz vase dieťa na vás hrde,a niečo mu po sebe zanechate. Už prestaň len nastavovať ruku,a odputaj sa finančne od mamy,svokrovcov.
@bebe91 dávaš do pozornosti to, čo kúpila tvoja mama a starká... Mama ti platí školu... svokra ti stráži dieťa, keď si na skúškach... školu si robíš preto, že aj susedky majú výšku... si úplne nesamostatný jedinec... nie si schopná samostatne fungovať, rozhodujú o tebe iní... Na tvojom mieste by som sa rozhodne odsťahovala a konečne sa postavila na svoje nohy. Za každú cenu. Je ľahké obviňovať svokru, keď sama si ešte ani prstom nepohla, všetko ti zabezpečujú iní...
@bebe91 Nikto nehovori ze si zla,len pribrzdena...
Vopred sa ospravedlnujem, ak moje predosle pismenka niekoho poburia, bol to len moj osobny nazor...
@bebe91 tvoj priatel bol do 31 panic?
@calais Neviem ako by bolo keby som nebola tehotná ale my sme sa mali dobre, každý deň ku mne chodil priateľ celé 3 roky či už busom, autom alebo akokoľvek, ak sme spolu neboli tak sme si písali vždy na FB. Vlastne my sme si aj najlepší priatelia. Tak neverím že iba kvôli dieťatu sme spolu. Neviem čo by bolo keby.
Jednoducho povedané, tvoj chlap je neschopný. Nevie či nechce si nájsť samostatné bývanie, svokra ho núti sa zasnúbiť, 3 roky bol bez práce, lebo niekto iný mu nevedel nájst prácu? Niekto iný? Jemu po 30 nemá nikto čo hľadť prácu, ale si ju mal hľadať sám. Pride mi ako, kde ma postavili, tam som stál....
@bebe91 rodina ma hladat pracu? Boze moj, co vam branilo zdvihnut zadky a odist do vacsieho mesta a najst si tam pracu? Ty uz laska prestan cakat, co kto iny vybavi, nauc sa, ze co si nezaistis sama, to nemas! Ved toto je fakt zmyslanie jedinacika, len ja, ja, ja a vsetci sem a pomahajte mi. 1,5 roka ste sa snazili o dieta, dieta ma pol roka, to ste chceli dieta hned na zaciatku vztahu?
@bebe91 A vieš si predstaviť (kedže chodis na prednášky, do školy a pod) že by ti nemal dieťa kto povarovať?? Žeby si nanho bola uplnne sama, vedela by si to spojiť s chodením do školy, prípadne neskôr do práce? To na margo toho ked píše že ti vadí ako svokra vnučku oblieka ked s nou ide von..Ešte si mladá, netipujem ti viac ako 25r a so životom sa nevieš popasovať. Najprv sa rieši zamestnanie, financie, finančna rezerva, bývanie a potom sa rodí..a ked sa nedalo inak treba sa snažiť s ludmi vyjsť aj ked je to tažké. Mne samej na svokre vadilo vela vecí ale na druhej strane mi výborne povarovala deti ked som potrebovala skočiť do mesta, k zubarovi..má k nim vzťah, vie ich zaujať...za opatrovatelku sa platí a rodina je predsa rodina 🙂
@bebe91 a u tvojej mamy doma v tvojej v detskej izbičke ste ako prve planovali dieta??? A to byvanie ste ako planovali?
@bebe91 A naozaj si este zisti ci tvoj priatel neobstadtnuje aj tvoju mamu 😉
@bebe91 tri roky sa nevedl zamestatnat? Mu museli zhanat pracu? Chodil za tebou autom? To mu kto financoval? Mama? Prepanajana ved sa zamysli nad vsetkym...
@mima4 akoze ,,nechapačka,, takymto štylom to tu bude mat 30 strán kym sa dozvieme ako to tí dvaja holubkovia planovali s bývaním...
@matkamirko Nie ja nechcem kompromisy akceptovať ale ja tu neviem byť matkou ani partnerkou. Nedovolia mi aby som sa cítila doma. Svokra povie čo mám malej dať jesť, povie koľko má malá zjesť mlieka popritom už by mala viac jesť, ale podľa nej je bacuľka a mala by schudnúť. Len ako poznámka, malá vôbec nie je tučná len je taká ako ostatné detičky, neviem čo ona chce aby bola kosť a koža asi. Do všetkého sa mieša a už aj mne aj priatelovi to lezie na nervy.
@bebe91 a ako ste to plánovali s tým byvaním????????????????????????????????????????????? a čo to študuješ?
@sardinka335 Plánovali sme ísť ku starke kde by sme mali všetky svoje miestnosti, ale môj drahý tam nechce ísť a ani ja lebo starka je ako svokra.
@sardinka335 študujem verejnu správu
Choďte do podnájmu...
@bebe91 no tak potom nejaky podnajom sa neda?? On nechce čo.....

Ja to asi vidim tak, že keby si bola neostala tehotná, tak by možno ani nikdy žiadne zásnuby neboli, len ho k tomu donútila svokra. Nevie alebo skôr nechce sa rozhýbať k činu, možno len kvôli dieťaťu ste spolu. A možno aj ty si sa vplyvom tehotenstva zľakla, tak si pristúpila na bývanie u svokry.... Možno by trebalo sa normálne vážne porozprávať s priateľom, či vôbec ma záujem túto situáciu riešiť... Lebo chápem aj teba, že dve gazdiné v dome dobrotu nerobia... Lebo z toho čo si tu popísala, že zjavné že každý tam každého len znáša, preto lebo musí...