icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

lubkavargova1
24. máj 2016

A tie casy si pamatate na Herkules? Kevin Sorbo....to bol tiez macho ineho levelu 🙂

pehavcek
24. máj 2016

@lubkavargova1 tak hercules pre mňa nie je to práve orechové 😀

marcelatje
24. máj 2016

@pehavcek taký moc vymastený, ne? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pehavcek
24. máj 2016

@marcelatje no presne, ale keď si spomeniem že sa mi v puberte páčili sladučké typy ako nick carter alebo leonardo dicaprio.... tak ja ti neviem čo je horšie. Či ti cukríkovi alebo ti premasteni 😉 🙂 🙂 🙂

marcelatje
24. máj 2016

@pehavcek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

0silvia0
24. máj 2016

@pehavcek radšej premastení 😝

dominika1217
24. máj 2016

Ja som sa docitala asi iba po nejaku 8 stranu. A pride mi,ze si dost uzkostliva osoba.Uz som sa par krat zamyslala nad problematikou "svokry ". Dosla som k nazoru,ze zle svokry podla mna neexistuju,mozno na par extremnych pripadov.Ako je mozne,ze ta ista,pre nas zla svokra je pre inu,jej dceru super mama ? Podla mna je to v tom,ze vlastne matky nas nie raz viac poucuju,diriguju a povedia casto krat omnoho horsie veci a to nejak nevnimame,lebo to povedala mama.Ked ale povie svokra uplnu banalitu,ze vies co,uteraky nemam v tretej polici,ale v druhej,co je normalne a sama nemala umysel tym niekoho urazit,ale ked je 20 rokov naucena,ze ich ma v druhej polici,tak ich tam chce aj najst.To je logika.Keby tvoja mama malu vyniesla s nohou trciacou z dupaciek a prechladla by,ver tomu,ze by si inak reagovala,lebo by to bola mama,keby ti ona povie,ako mas malu krmit,varit,tiez v pohode,lebo to povedala mama...My zeny sme proste take a chceme sa urcite ako nevesty zapacit a potom nas aj malickost od svokry vytoci,lebo hned nam padne myslienka,ze co ak niesom v jej ociach dobra gazdina,manzelka,matka...My zeny mame citlivejsiu povahu.Preco neexistuju temy zat a svokor a tiez neverim,ze kazdy chlap ma idealneho svokra a casto su aj oni poucovani a od svokrov,ale chlap si vypocuje a kasle na to,neriesi,ide dalej,to by boli potom vsetci na xanaxoch. A co sa tyka ostatneho ak sa ti to nepaci,tak jedine vychodisko vidim aj ja sa odstahovat,alebo este ostat,nieco nasetrit a povzniest sa nadtym vsetkym a fakt ked su to malickosti,ze nejde o zivot,jednym uchom dnu,druhym von...Az sa bojim,ak raz budem mat syna,dufam,ze nebude u mna byvat nevesta,aby som nebola svina,zla svokra,toho sa fakt nechcem dozit. Na co je toto vlastne dobre,taketo zvady a zvelicovanie ? Kazdy sme nejaky a ver tomu,ze ona sa tiez sama trapi,mat v dome cudzieho cloveka,skoro "nevestu" a rozmyslat predtym kym vyslovi vetu,ci sa neurazis...Ono je to tazko,kazdy si inak predstavuje,ci domacnost,ona tam uz zije paru rokov a uz ma vsetko zauzivane a je jasne,ze to tak chce mat,ked ma 20 rokov kybel a metlu v lavom rohu,tak chce aby to aj tak ostalo...pochopis,ked raz ty budes mozno svokrou...

totatimeka
24. máj 2016

@dominika1217 super napísané! 🙂
A vidím že sa tu zvrhla téma na chlapov a nevidela som tu spomenutého Georga Cloonyho na mňa je teda dosť starý 😀 ale on ma niečo také v sebe čo sa mi hrozne páči ❤ a ešte Tom Hardy nieje z tých fešáčikov ale strašný sympaťák a hlas ma brutálny ☺

zita19
24. máj 2016

@bebe91 mas tu odkaz od @dominika1217

lubkavargova1
24. máj 2016

a aby sme neboli rasistky a nezabudli aj na orient.....jednoznacne najsexi turecky herec....kvoly nemu som ja blba vstavala o 4.50 hod a sledovala nekonecny serial...potom som zistila, ze vsak nas setopbox ma aj archiv 😀 😀 😀 😀

bellahc
24. máj 2016

@lubkavargova1 ako to ma clovek hodnotit, ked "podstatu" nevidno?
😂😂😂😂😂

lubkavargova1
24. máj 2016

@bellahc aku podstatu????? 😕

penn
24. máj 2016

@bebe91 zlatinko, v prvom rade vyhľadajte psychologickú. Odkiaľ mas ten xanax?
Prosím ta určite vyhľadaj psychologickú, nie je na tom nič. Ze by si potrebovala, to potrebuje každý, kto vyva so svokrovcami.

Ja sama sa chodim vykecat a to ani nemam poriadny dôvod.
Poradí ti. Za prvé ako na frajera aby pochopil, ze vám treba odist. Lebo zas ak si rozumiete škoda aby sa ďalšiemu decku rozpadla rodina. A samej mamičke je zas ťažko, poznam takto jednu aj viac. Ale jednu celkom ako ty. Zasa vies. 200 rodicak 100ka od frajera k mame nemôže ísť a z coho ma žiť? Sama platiť podnájom...tak lepšie je keď budete s frajerom rodina.

A za druhé tiez ta upokoji, poradí so svokrou, kým sa vam podarí osamostatniť. Ale aj to bude treba čím skôr. Otázka mesiacov. Len zatiaľ ta psychologivka ti poradí čo jako.
A možno sa ti podarí aj svokru spracovať na svoj obraz.

Určite nečakaj, choď čím skôr. Lístok a kontakt ti da obvodak.

bellahc
24. máj 2016

@lubkavargova1 myslela som hodnotit chlapov, ked to podstatne nevidno... 😊

ervenka
24. máj 2016

Ale damy, toto je ON mojho srdca sampion:

lubkavargova1
24. máj 2016

@ervenka ja som dnes za blbu abo mam dlhe vedenie....kto to je?????

lubkavargova1
24. máj 2016

A posledny z chlapov co kraloval mojmu srdcu...a uz ako mala som bola cela paf...a to vam teda ze bolo...a pojdem sa pomalicky chytstat do postele....(bozunku daj naj sa mi s nim sniva)...nooooozeny ktora si ho pamata????

ervenka
24. máj 2016

@lubkavargova1 ze sa nehanbis 😀 😀 😀 😀 Take ze DEpeche Mode ti nic nehovori? 😎 No predsa Dave Gahan. 😎

tomiholjubavi
24. máj 2016

Pridavam damy svojho platona 🙂

lubkavargova1
24. máj 2016

@ervenka fuuuuuuuuuuuuuuha....no tak ja skor iny level hudby....ja ze tvoj pan manzel

bellahc
24. máj 2016

@tomiholjubavi to je do?

lubkavargova1
24. máj 2016

@tomiholjubavi to je Thorov brasko?

bellahc
24. máj 2016

@lubkavargova1 a do je Thor??

tomiholjubavi
24. máj 2016

@bellahc to je Tom Hiddleston 😝 😝 😝
@lubkavargova1 ano, Loki 🙂

lubkavargova1
24. máj 2016

@bellahc to je taky boh s velkym buzoganom 😀

bellahc
24. máj 2016

@tomiholjubavi Tom-netom, na Tomiho charizmu nema.
Ten ma taky usmev lubeznyyyyy! 😊

bellahc
24. máj 2016

@lubkavargova1 waaaaaaaaaaaaaaaaau a o to ideeeeeeee!!!!!!!!!
👍👍👍👍😀

tomiholjubavi
24. máj 2016

@bellahc no to je pravda..hoci je Tom super šarmantny, za Tomicka by som ho veru nemenila 🙂

ervenka
24. máj 2016

Takmer ako Gahan... (trochu starsia foto- cca pred 4 mesiacmi.)

terezka1947
24. máj 2016

jeeeeeemineeeeee...kde ste sa aa dostali 😀 😀 😀