icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

Strana
z75
belllinka
10. dec 2019

@nefertiti5843 to je tema spred viac ako 3 rokov, zaujimalo by ma, ako dopadla 🙂

nefertiti5843
10. dec 2019

@bebe91 Tak hlúpeho človeka ako si ty, som v živote nevidela :(

nefertiti5843
10. dec 2019

@belllinka Ja viem, bol hodený tento link v inej téme, tak som kukla....ale ako čítam ďalšie strany, tak dopadla veľmi zle, o čo si aj koledovala s tým svojim sprostým rozumom :( Dúfam, že ju "svokra" vyšmarila na ulicu, aj s tou jednou igelitkou, čo prišla :( Čúza nevďačná :(

bebe91
autor
1. jan 2020

@nefertiti5843 no asi Vás sklamem, ale za ten čas čo som písala príspevok sa veľa zmenilo a nepoteším Vás, pretože sa mi darí. A to bez svokry. Ona nám tak zničila život, že vlastný syn ju už nemá rad. Ináč už mám super prácu, krásny domček krásne zariadený, nové auto a hlavne kľud, čo som si vybudovala len a len sama. Takže akokoľvek ste neprajná na mňa sa Vaše sprosté slová neuchytili. Skúste buzerovať iného na fóre, alebo ak Vám môžem poradiť karma je zdarma tak pozor na to pre koho čo prajete.

monika494
6. jan 2020

@bebe91 pekne ste im to napisala. Kto nezazil, nrchape. Mudrovat vie kazdy. Clovek nechce byt nevdacny, ale srat na hlavu si tiez neda. I my prerabame, zijeme so svokrovcami a zo zaciatku super, no postupne sa to kazi. Treba len vydrzat.

viva13
16. júl 2021

Ak ste si nezazili zivot so svokrou nepichopi to nikto aj my to mame tazke.Odstahovat sa nemame kam.nepytajte sa na detajly.svokra pije.narusa nam sukromie stale ako stopovaci pes beha zanami vyzveda kam.ideme co nesieme.hovadinami sa zapaja do debaty.sliedi nam do okien akonahle odideme z domu.ohovaara nas kyda vsade kde sa da.nevazi si ked jej pomozeme vsetko obrati proti nam proate peklo s nou zit ma 75r dokedy este toto znasat budeme aj som sa s vesticou radila.pivedala mi ze je velmi zly clovek nonze sa bude na svete drzat zubami.nechtami.ked odideme do prace vyvolava aj mne aj kjzovi aj 100x a nehovorim ked nespime doma to nam drnci stale tel.odmieta chodit k psych.a ani na liecenie ju nedostaneme.kazde den chodi alkohol kupovat uz sa s nou nikdo na ulici ani susedia nebavia skaredo nadava na kazdeho.

Strana
z75