icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

tomiholjubavi
10. jún 2016

@zuzana76 kde to kukas, ze im vidis aj mena? 😀 aj ja chcem vidiet..a nam tu v telke hovoria len priezviska 😀

zuzana76
10. jún 2016

@tomiholjubavi na stránke UEFA ale Francúzov mi nejde načítať, pozrela som si celý team aj s fotkami, tých Rumunov ale som na mobile a Francúzov mi nenacitava

tomiholjubavi
10. jún 2016

@zuzana76 - no uz som to našla...a mam hned aj top trojky

Rumuni: najkrajší 23 - silviu 😝 😝 😝 , druhy 6 - vlad a tretí 15 - valerica (ale pekní su aj 8,22,17,14,19... 😝)
Francuzi: to uz je horsie..ale tak najkrajší 4 - adil, 7 - antoine a treti 9 - olivier

tomiholjubavi
10. jún 2016

@zuzana76 tuto ti posielam mojich favoritov, nech si mozes pozriet 😀 (prvy francuz, druhy rumun 😀 )

tomiholjubavi
10. jún 2016

@zuzana76 🙄 🙄 😠 🙄 do r*ci... 🙄

zuzana76
10. jún 2016

@tomiholjubavi Rumun je prirodzenejsi, ale aj ten Francúz ujde, len ja nie som na svalnacov

zuzana76
10. jún 2016

@tomiholjubavi gól, škoda a syn vraví a že dokonale rumunské bránenie

mijo53
10. jún 2016

že svokra je mrcha to je malo, od hercov ste už prešli na futbalistov,nevenujete sa svokrinmu synovi ale takým celebritám, palicu na vás

tomiholjubavi
10. jún 2016

@zuzana76 som mala problem vybrat z francuzov, vsetko take balerinky namakane 😀 aj naš komentator hovori, ze rumuni su dobre organizovani..ja sa tomu trt rozumiem 😀 ale aspon "sme" vyrovnali 😀

zuzana76
11. jún 2016

@tomiholjubavi ako to skončilo? Ja som zaspala pri deťoch

tomiholjubavi
11. jún 2016

@zuzana76 francuzi vyhrali, ale len tak tak...no a dneska hrame my 🙂 dufam, ze dopadneme lepsie ako v hokeji 😀

mymonka
16. jún 2016

mila bebe91, no cím skôr preč z toho domu,zošalieš a potom aj dieťa cití, že si nervozná.hovorí sa, že svokry su mrchy a strygy, no v tvojom prípade to tak fakt je. ja som bývala rok s priateľom u svokrovcov a po roku som zavolala našim ,aby ma vzali preč,ani som sa nestihla pobalit a mamina už trubila z auta a to sli z východu na západ - poprad-bratislava. otcovi dietata som dla ultimátum, bud ja a dcerka,alebo jeho mamička,sam si vybral. a doma sme už 5 rokov a je mi úžasne. mala som štastie,stretla som lepšieho , s ktorým mam rodinku a dalsiu dcerku. chlapi su takí mamina sukna.

lucinka511
16. jún 2016

@tomiholjubavi vyzeraju dost teplo

tomiholjubavi
16. jún 2016

@lucinka511 bohvie, kolko z nich aj je 😀

tomiholjubavi
20. júl 2016

@zuzana76 zuzka, ako ti ide turečtina 🙂

tomiholjubavi
20. júl 2016

dnes som si spomenula na tuto temu, ze aka tu bola sranda a ktovie, ako sa dari vsetkym zucastnenym stranam 🙂 nevie niekto, čo nového?

pehavcek
20. júl 2016

@tomiholjubavi ahoj.no ja sa mam fajn 😀 😀 😀 tiez ma obcas chytaju sentimentalne spomienky na tuto temu.uzili sme si zabavy.boli to krasne casy 🙂 😉 😉

tomiholjubavi
20. júl 2016

@pehavcek ja som dnes začula hororovu hudbu a napadlo ma ako sme pisali scenar k filmu 😀

romanovic
20. júl 2016

Ja konkretne som odsikovala 1 dieta k mame, druhe do skautskeho tabora na 2 tyzdne, muza na liecenie a chystam byt na velku prerabku. Uz som predala skoro vsetok nabytok a postupne prekladam veci do bananovych krabic 😁

zuzana76
21. júl 2016

@tomiholjubavi mne sa dnes s tebou snívalo, turectina futbale začínam, momentálne čítam knihy po anglicky a učím sa španielčinu, sníva sa mi na striedačku po anglicky, nemecky, rusky a španielsky a snívalo sa mi, že si mala asi 3- ročného chlapčeka, ale sme sa pohádali, že ja som Ho zle obliekla 😀

zuzana76
21. júl 2016

@tomiholjubavi a som u našich len na mobilnom nete

pehavcek
21. júl 2016

Joj a zabudla som.stahujeme sa a okrem maminy mi s balenim a riadenim velmi pomaha svokra 😉 🙂 😉 to len aby sme ostali v teme

belllinka
23. aug 2017

Celkom by ma zaujímalo, ako dopadla zakladateľka témy... 🙂

bellahc
23. aug 2017

@belllinka tiež som si včera na to spomenula..😊

hapipa
23. aug 2017

By nás to asi viaceré zaujímalo. Je to smutné, že čoraz častejšie sa stretávame s takýmito problémami. Akurát sesternica cez víkend bola u nás a nariekala, že už aby sa od svokrovcov odsťahovali. Že ráno postelie postele a za hodinku sú inak postlané, lebo nepostiela ako by si to jej svokra priala 🙏

patka24
23. aug 2017

@belllinka sranda, ja som tiez na tuto temu predvcerom myslela, ze co je noveho s autorkou, asi nam viacerym poriadne utkvela 😀

ingulienocka
23. aug 2017

....zeny a pamatate si telenovelu Edera???

matazirafa
23. aug 2017

to je uz rok? som este v porodnici zacala citat toto :D :D :D

bellahc
24. aug 2017

@matazirafa ja som mala tesne pred pôrodom..😊

nefertiti5843
10. dec 2019

@bebe91 Svokra je mrcha a ty si dokonalosť? Prišla si do hotového, nič neplatíš a ešte by si tam chcela byť pánom? Nepáči sa ti, že nemáte kam ísť...nemáte peniaze....tak načo ste si robili dieťa?