Život v starobe a koniec života
Chcem sa vas spytat,na nazor,myslite si,ze by malo byt uz starym ludom,trebars po 60tke jedno vsetko,ze proste jest co chcu,zit jak chcu,ze ziadne dodrzovanie stravy atd sle proste jest hamburgery,zmzky,cokoladky,vsetko vlastne mnam nezdrave,proste smerujeme vsetci do hrobu,nie je najlepsie zacat potom vsetky neresti jak sa hovori provozovat....vlastbe naco sa tu clovek trapi,ked umre nakoniec,ak chceme zit flho,tak strava vsetko striedmo atd,o com to je, ja uz prestavam vidiet zmysel,jedine este v tych detoch vidim vyznam,najradsej by som jedla kila zmrzky,tiramisu rano naobed vecer a doookola ale takto je to len smer obezita ale ako si uzivat zivot hmmm
@sensen12 pocuj ale ako mi vysvetlis teraz toto,ked tvrdis ,ze kto am rakovinu,resp nabeh ze nema jest cukor,resp vydat sa cukru,,ked rakovinova bunka sa nasla uz an prvych vykopackacha vtedy jedli len to co priroda dala,teda vsetko 100 percentne bio,ziadne ecka,ziaden CUKOR a predsa mali rakovinu...Podla mna tie terorie co si citala su moc skreslujuce,. sma sa trapis a prit tom s HPV mzoes zit bez toho aby si nekedy rakovinu mala,dno dostanes ju ekd budes stara ale to dostane kazdy 5 clovek pomaly ci ma HPV alebo nema...A netrap sa nepodlozenymi faktami o dietach kt pomahaju,prave naopak budes frustrovava , nenajedena v strese a to tvoju imunitu oslabi nie jeden enskodny vetercnicek alebo tiramisu,,,jasne ze to entreba prehanat so sladkostami ale kledne si daj jeden za den,resp raz ,dva krat za tyzden,,,,ja ked som prave takto dietovala,bez sladkosit a poriadneho masa a stravy som si znizila imunitu....prihod vsetko do stravy ale s mierou, nik netvrdi,ze sa mas prezieratale dopraj si an co am telo chut, inak budes trpiet a to ta oslabi pscyhiku a imunitu.
@lucinka511 no veď , že vraj je sloboda prejavu a ja teda mám tiež slobodu, to znamená, že sa môžem pozrieť aj do tejto témy aj sa k nej vyjadriť. Ale teda je to dosť pritiahnuté za vlasy, asi fakt to bude nejaká terapia pre tú osobu.
@slimstar no je ale ason nieje nuda🙂 ja som teiz nahodne natrafila eln teraz.
@juhseverzapad ani ty ani ty ani ty
clovek by sa mal stravovat cely svoj zivot tak co jeho telo vyzaduje, ak mam 60 rokov a nemam problemy s vysokym tlakom ani ziadnu vaznu chorobu (rakovina, cuktrovka, zlcnik, pecen, oblicky atd... co ale v takom veku ma fakticky iba malo ludi) tak moze jest prakticky cokolvek ale s mierou a podla toho co cez den vykonava . Vseobecne po 30. roku organizmus uz starne a pokial nepracujem manualne takmer kazdy den tak nepotrebujem jest ani teple varene jedlo kazdy den, mozem povedat ze ja osobne striedam raz mam jeden den na obed varene jedlo na druhy den si dam napriklad iba pecivo nejaku natierku a k tomu salat a na druhy den si dam napriklad iba nejaku hustu polievku, a pracujem v kancelarii, nevydam tolko energie ani ked vecer umyjem riad si povysavam takze naco budem jest ako pubertak alebo pilcik v lese. Kazdy den nejake ovocie, nieco zo zeleniny a ostatne to uz je jedno. Nemam ziadne problemy ba chora som naposledy bola pred rokom a to som mala iba nadchu
@sensen12 podla mas mas normalnu depku....preto take myslienky....Najdi si nieco co ta bude zaujimat, niekedy su aj take dni proste. Ano dnesny svet je taky, ze mozes jest aj vzduch a mozes umriet o dva dni, alebo niekto cely zivot slaninu a aj tak sa dozije 90tky (ale to je asi len ta stara generacia) my sme uz asi narodeny s bunkami dnesneho sveta...rakovina je ako chripka. No takymi myslienkami si neprivodis nic dobre, len sebalutost a vies ako sa hovori, ze si takym myslenim mozes privolat zle veci. Urcita pravda na tom bude. Skus si precitat Tajomstvo. Ja sa chcem dozit toho aby som videla moje dieta vyrastat.. snazim sa nemysliet vzdy na to zle, aj ked je to tazke 😉
@sensen12 veď chvala bohu! Čo by som tu robila večnosť?
ja kludne aj tri vecnosti,mam tonu planov napadov a dokazem co len chcem
@sensen12 tak potom je to super aj keď v hrobe ti tvoje plány budú na prd. Umreť musíš a čím skvôr sa s tým zmieriš tým lepšie pre tvoje okolie
Skôr - oprava preklepu
a vy ste s tym ok?
@sensen12 áno. Veď na smrti nie je nič zlé. Tamtí hore alebo dole sa nám akurát smejú ako sa my tu dole trápime a im je tak fajn
@juhseverzapad a ty veris v posmrtny zivot,nie je to len viera ze uz mic nebude aj tak
@sensen12 verím,že sú veci medzi nebom a zemou a boh to nie je. Duchovia sú, to je isté. Neboj, veď to zistíme.
a nie je náhodou autorka príspevku v ťažkej depresii,život bez zmyslu, a z toho mi vyplýva, že je to sprevádzané prejedaním sa.. A tu možno hľadá nejaké odobrenie jej konania.. Teda skôr si myslím,že už tak robí a tu hľadá asi spriaznenú dušu, niekoho s kým hodí reč. Lebo ako tak čítam ten príspevok... plus pár komentárov.
No neviem neviem.
@lara1507 No veď celá táto diskusia a hlavne autorka je na hlavu - tak najskôr ju máme ľutovať lebo nemôže nič jesť len raw stravu lebo má HPV a bojí sa rakoviny, potom má vlastne depresiu z toho či sa dožije dospelosti svojich detí a nakoniec má veľa energie a plánov aj na 3 večnosti (ale pozor v 60-siatke už bude stará a bude nevládna a žuť bude len mixovanú stravu a o nič sa nebude zaujímať) a vlastne dokáže všetko a čo len chce (len nezjesť veterník) a nemá žiadny problém - tak si vyber, ktorá možnosť je tá správna - a možno ešte dnes alebo časom aj nejakú pridá spolu s problémami ohľadne "ušianok" a "lajdákov".... 😉 😅
No čistá psychiatria kočky a to len ja som si myslela, ze nie som normálna...ešte som ok ako vidim...vivat Lexaurin... 😀
@guinevre ja by som to opravila v jedeni raw foodu. Inak my to mame v rodine 2 taketo kusy ... 😀 😀 😀 ich bohom je brucho, nepriatelom je cukor, muka...uz im z toho riadne hrabe a človek aby sa pred nimi bál otvorit Horalku lebo su zrelí na panický zachvat, začnu ti vykladat ake je to nezdrave, plne cukrov a ako budeš chora, tučna...proste uplne ti to znechutia. Som zvedava na čo ,,zgegnu,,...ale na ,,zdravie,, to nebude.
@stardust laskonky....... joj..... hned by som si dala..... len skoda, ze ich nikde nemozem najst, ked som na SK.......
Akože, ja celý život, jem samé, že vraj nezdravé veci a nič mi nie je. U nás bývali zabíjačky, takže jaternice, slanina, oškvarky. Sladké jem stále, keď mi chutí aj veterníky. A predstavte si celý život mám 50 kg na výšku 170 cm. Takže v tých veterníkoch to určite nebude. Bude to v tom, ako človek počúva svoje telo. Pretože ja jem v malých porciách, viackrát za den. A keď cítim, že už mám dosť, tak nič iné nejem. Ale je to divné rozoberať v téme o starších ludoch, o starobe.
@sensen12 neviem koľko máš rokov a ani ako vyzeráš, ľudia, ktorí majú v súčasnosti 60 a viac rokov vyzerajú v mnohých prípadoch lepšie ako niektorí tridsiatnici. Je na každom, aký životný štýl si človek vyberie, čo ho baví a čo ho napĺňa. Ženy, ktoré majú 60 rokov začínajú v mnohých prípadoch nanovo žiť - deti sú zabezpečené, v zamestnaní má určitú pozíciu, ....... v súčasnosti sú väčšie možnosti kultúrneho a spoločenského vyžitia, nemusia predsa doma stáť iba pri sporáku a behať po byte s handrou v ruke (česť výnimkám, ktorých životným zmyslom je poriadok).
Ak sa pozriem okolo seba napr. v MHD na mladé žaby, ktoré majú 12-15 rokov (pneumatiky okolo brucha, nezáujem o nič iba sociálne siete), a ženy okolo 30 rokov sú atraktívne, spoločenské (samozrejme v oboch prípadoch česť výnimkám).
A na záver ? Prečo by si 60-nici dopriať i niečo nezdravé, ale s mierou. Asi by sa neradi kŕmili chémiou v podobe liekov na vysoký krvný tlak, cholesterol, .........tie aj niečo stoja.
Ale asi si veľmi mladá ak si myslíš, že 60-nici majú svoj život za sebou.......
@rebeka7501 Pekne si to napísala. A ja teda nie som nejaká vychrtlá modelka - mám svoju super postavu (ani štíhla-ani tlstá-tak akurát) - oblečiem 38čku a som spokojná ale keď vidím niekedy v meste, MHD a podobne tie mladé žaby - ako ty píšeš a 3 pneumatiky okolo pupku-na sebe legíny al.minisukňa (všetko obtiahnuté) a nesie sa ako kráľovná krásy - vždy sa len zamyslím kde majú tieto dievčatá rodičov....
Fakt sa nemienim chváliť - ale niektoré tieto žaby by mi mohli vo svojom veku závidieť ako ja vyzerám vo svojom.....Ale čo už....
@obsadenemeno mi hovor, ja zase milujem veterniky a ked som prisla na dva tyzdne do Trencina, predstav si, ze ich docasne vyradili zo sortimentu 😕 🙄 😨 Ale aspon som si naordinovala treskovu dietu, keby aj tresku nemali v obchodoch, tak by som asi zomrela od smutku.
@rebeka7501 Presne! Moja mama prave kvoli zdraviu v cca 55 zmenila svoj zivotny styl. Zmenila stravovanie za zdravsie-ale aj so sladkym-zdrqvsm sladkym,sem-tam si da aj nezdrave.. Zacala cvicit. Schudla,citi sa lepsie a ma dobru kondicku. Stiha s vnucatami. Teraz ma cez 60,ja mam deti male,potrebujem jej pomoc mnohokrat.. Jasne,vek citi,ale citila by viac,keby nic so sebou nerobila. Tesi sa z vnucat,z pohybu. Chodi vencievat sestrinho psa..zdravotny stav ma stabilizovany. Kebyze nespravi,co spravila,bola by na tom o dost horsie.
A kipec takych prikladov mam okolo seba. Zeny sa staraju o seba,cvicia,maju rozne konicky,chodia na univerzitu 3.veku,vzdelavaju sa..
Jasne,nie vsetky,su aj take,ktotr kaslu na vsetko,prezieraju sa a cumia serialy a beru mnozstvo liekov,no coraz viac zien uz mysli inak.

@obsadenemeno No veď ja to tvrdím už od začiatku......Ale ešte, že sa nakoniec na poslednej strane baví - lebo na prvej len plakala aká je chudera a ako umiera lebo nemôže jesť veterníky. 😅