Život v Tatrách

19. máj 2023

Pred troma mesiacmi sme sa presťahovali do Tatier kôli práci no veľmi som sa sem tešila kôli horám zvykli sme sem chodiť aj na výlety a tak hrozne som tu túžila žiť . Pochádzame z juhu Slovenska kde teplo no a začalo mi chýbať ti teplejšie počasie pestovanie na záhradke atď. je okolo toho milión vecí prostredie sa mi páči no len tá klíma má tu ubíja pred tým som sa nad tým nezamýšľala a tešila som sa že budem žiť v Tatrách hory budem mať na skok keďže milujem turistu a nakoniec mi chýba to teplo ako som spomínala pestovanie paradajok paprík ovocné stromčeky pochádzame priamo s Komárna a veru chýba mi nikdy by si to ani nepomyslela že to takto budem vnímať ako to prekonať dajte nejaké rady ďakujem

54tinka54
19. máj 2023

Aké chceš rady? Tu ako v Komárne nikdy nebude 😁 S tým sa musíš len zmieriť, klímu nezmeníš 😀 som z Popradu a proste tu máš také to pravé leto možno tak 2 mesiace.. od Tatier ide vždy zima, pokiaľ je tam sneh, tak v tom vzduchu to cítiť.

pinkgirl
19. máj 2023

Musíš to skrátka prijať. Akceptovať to, nerozoberať a nevraciať sa k tomu ako bolo tam na juhu dobre. Skrátka je to iná krajina čo sa týka klímy, ale aj tu sa dá dopestovať ovocie, zelenina, akurát plody sú neskôr a potrebuješ odolnejšie druhy alebo foliovnik. Časom si zvykneš, ber to pozitívne, neobracaj sa späť čo všetko si mala a o čo prišla. Hľadaj to čo si získala a užívaj si to🙂. Chce to čas, neboj.

reanda
19. máj 2023

vsak sa vrat domov 🙂 .. mne by tiez chybala 'moja' klima 🙂

lenja123
20. máj 2023

Vraj v rámci postupného otepľovania bude o 20 rokov pod Tatrami klíma ako teraz na juhu Slovenska. Tak už len vydrž 😎

marca12
20. máj 2023

To chce len cas,zvyknut si na pocasie. A ak to nepojde ani po rokoch,tak ist byvat nizsie. Ja som tiez taky slnecny typ,v horach by som zahynula 🤣 mam rada hory,ale len na turistike. Neviem,ci by zvykla na ten chladny vzduch.

brendaa
20. máj 2023

Ahoj bývam pod Tatrami, susedku mám z Topoľčian, jej tu je zima😅má malé bábätko a prostredie sa jej páči 🙂.
Švagra mám z Hurbanova, ten je otužilec v apríli chce nosiť žabky a kraťasy... Vždy sa smejeme, býva tu uz viac rokov a je nastavený na počasie v Hurbanove 😁.
Kde presne bývate?

autor
20. máj 2023

@brendaa v Poprade

kalifka
20. máj 2023

Ja som zas opačne, vydala som sa dole a chýbajú mi Tatry. Ver mi, keby môžem utekám hore naspäť domov. Ale postavili sme tu dom a tak som sa nejak zmierila

lujza123
20. máj 2023

Podľa mňa to sú len také záchvaty nostalgie. Človek po niečom túži a keď to má občas ho prepadá pocit ze predtým bolo lepšie.
Na zimu/teplo si treba zvyknúť, zas Tatry/Komárno nieje ako sťahovať sa z Aliasky na rovník. Možno pár stupňov rozdiel, no rovnako máš jar, leto, jeseň, zimu. Pestujes to co ti vyrastie. Ja tiež na záhrade nevypestujem ani papriku, paradajky len občas, marhule, broskyne vôbec... Pritom západné Slovensko, len bývam pod lesom - ráno sme v tieni, je tu 1 - 2 ° chladnejšie, ako v celom meste... Ale prostredie nádherné, hádam sa nebudem sťahovať kdesi do tepla, na rovinu koli nejakej paprike 🤦‍♀️

brendaa
20. máj 2023

Ja som bývam vyšie.... zimy tuhšie....
V Poprade viacej fúka, som odtiaľ😁 no paradajky vypestujes... kolegynka napríklad na balkóne...
Ked máme v Poprade okoko 30C už "kapeme"... Ake zas ked sa v lete ochladí, tak sa ochladí poriadne...
Moje detstvo a mladosť mali sme v lete 26-27C, uz to bol hic...
Nájdi možno nejaké pozitíva.....s počasím nic neurobime...

ninka297
20. máj 2023

Tak pises, ze zijes v Tatrach, a potom, ze v Poprade. To su dve rozdielne veci. V Poprade je cez leto teplo a cez zimu zima. Nemusime sa aspon skvarit pri 38 stupnoch, ale staci nam 28, ved aj to je teplo, zase si nemysli, ze tu budes mat 10 stupnov v lete 😄 A paradajky vypestujes aj tu, staci postavit foliovnik.

bylinka25
20. máj 2023

Moja mamka sa odsťahovala pred siedmimi rokmi do Tatier, žije vo Vyšných Hágoch a nevie si to tam vynachváliť, krásna príroda, bola som ju niekoľkokrát navštíviť, skutočný raj.
Mamina má 73 rokov, to je už čo povedať, aby si takýto senior už na niečo také zvykal, ale ona sa dokonale prispôsobila tatranskému podnebiu a prírode.

luccija
20. máj 2023

Nikdy nebudeš mať všetko..zase máš ine pozitiva v Poprade, ale chápem Ta ja som slnečný človek mne vadilo aj v lete v Poprade večer nosiť mikinu, ráno v lete zima...v zime ani nehovorím🙂)

ludka1402
20. máj 2023

Vies, ktore mesiace su v Tatrach najchladnejsie?
No jul a august, lebo vtedy sa nekuri...

sidicek
20. máj 2023

Bola tu taka kocka co sa s rodinou presťahovali do Kanady a teraz nosí sandále pri 10st.C .Na všetko sa časom dá zvyknúť

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora19911
20. máj 2023

Ja som takisto priamo z Tatier ale bývame roky v Poprade bývalá som aj v Prešove v Košiciach a leta tam boli príšerne :D ..aj keď veľmi mi chýba leto ja som si na zimu proste nezvykla :( a veľmi ma to hnevá stále chcem proste teplo ..nič nepomôže len otuzovat sa :(

blunka
21. máj 2023

Moja babka sa presťahovala (ešte nebola vydatá) zo Šturova do Žiliny. Má 87 rokov a nikdy si nezvykla. Stále spomína len "dolniaky".
Ja som zo Žiliny a veru by som radšej išla bývať do Komárna ako do Popradu.
Keď ste tam išli z dôvodu prace tak asi tam nemusíte byť navždy. Uživaj si vyhody a ber že to nebude navždy.

autor
21. máj 2023

No asi sa zrejme poberieme pekne späť dole ja som s toho už dosť flustrovana aj deti si ťažko zvykajú uvidíme ale ja to vidím na návrat do KN