Životná križovatka, neviem ako ďalej
Ahojte. Na úvod chcem napísať, ze tento nick som si práve urobila pretože som na MK 11 rokov a je mi neprijemne písať pod svojim menom.
Neviem ako ďalej. Prosím napíšete mi názor ...? Možno to bude dlhe, ale môj život za 5rokov ma totálne utrapil, mam pocit, ze som zažila veľa sj na jeden život
S mojim partnerom som 5ty rok. Moji rodičia sa so mnou odmietli kontaktovať, kvôli vztahu s ním. Som uz rozvedena, mam 10r syna z predošlého manzelstva a teraz s týmto aktuálnym 2rocneho. Partner ma 2 deti, s ktorými vychádzam dobre.
Ked sme sa spoznali, žili deti u neho, vzala som ich za svoje, matka ušla s milencom a deti nechala. Starala som sa z jedného som skočila na tri, ale zvládla som. Jeho ex ale po case mala snahu sa vrátiť, robila intrigy, pozerala co som jej deťom robila na desiatu, kontrolovala znamky, ak boli zle, ohovárala ma. Môj partner ju poslal do čerta a vždy sa ma zastal. Mali sme sa krásne, miloval ma a ja som sa starala o deti, začala som pracovať v jeho firme ako práva ruka, bolo to super.
Po roku a pol však prišla k nemu do firmy polícia, zaisťovali nejaké papiere a jeho vzali do vazby, bolo to strašne, zablokovali úcty firmy, neboli peniaze na leasingy, na platby, mzdy. Ostala som sama, nevedela som o co ide, všetci klienti mi volali, bola som tam krátko a netušila som este veľa súvislosti v práci. K celej situácii som sa postavila celom, urobila som maximum, klientov dala do pohody, veci rozrobené dotiahla, zamestnancom porobila výplaty, leasingy poodkladala.... v tom obdobi som takmer nesprávala, prvý syn začal 1.rocnik, ostali sme sami. Strašne som schudla, nevedela som kedy príde, co bude ďalej .... uzavrela som sa do seba. Jeho som psychicky podporovala, každý deň mi volal, bola som jeho svetielko v tom co sa stalo. Nosila som mu opraté veci do tej smradľavej väznice a tie smradľavé prala doma...
toto vsetko u mna urobilo blok, vyčerpalo ma to. Rozvedena s malým 6r synom, ktorý mal iba mna...
Vrátil sa po 3mesiacoch, strašne sme boli šťastní, ze sme opäť spolu , len on chcel nadviazať tam kde sme skončili pred 3mesiacmi, ale to nešlo... viete ma pochopiť ? Lebo on si asi myslel, ze co sa take stalo? Ze som taká chladná a akoby som s ním nepočítala ďalej ...
ja som ho stale milovala, iba som potrebovala cas, on však tlačil na pilu tak, ze som myslela, ze to uz nezvládnem psychicky. Miloval ma posadnutou láskou, proste vsetko mu vzali, ostala som iba ja, tak ma rovno zadusi. Ked som mu neopatovala city podla jeho predstav, bol hystericky, plakal, kričal, cítil sa zle. Ale ja som si to tiež nevybrala.
Niekedy v tom obdobi, prešlo asi pol roka som pocítila túžbu mat dieťatko, zlomilo sa to vo mne, znovu som mu začala dôverovať a otvorila sa mu. On vždy veľmi tuzil mat so mnou rodinu, dieťatko. Ale akonáhle sa maly narodil, vsetko sa pomaly ale isto začalo meniť.
Zácal pracovať tak, ze som ho videla Iba rano a večer pred spaním. Po case som zistila, ze sa mi vyhýba a na prácu iba vyhovára. Na vsetko som bola sama. Mne to až tak nevadilo, veď deti aj domácnosť zvládnem, ale vadilo mi, ze som mu začínala byt ľahostajná. Snažila som sa rozprávať s ním o jeho dni, práci, co ma cez deň, ale viedla som monológ a on len odpovedal. Od neho záujem žiadny takmer.
Začal chodiť so zamestnáncami / v podstate mladými bezdetným 30r babami do podnikov/ niekedy prišiel až rano, nedvíhal mobil... ja doma s malým, klasicky scenár, bolo mi trápne :( smutno. Ked som sa s ním o tom rozprávala, nebolo to o pochopení od neho, ale o obvinení, ze mu vsetko vycitam. To, ze mi nemá kto pomôct a detmi, ze ich cítim oboch hore dole skola, 3x v tyzdni krúžky, s menším plávanie, cvicenie, varenie, domácnosť..... fakt nikto.. mam len otca co ma 66r. Jeho mama sa venuje Iba prvým dvom vnukom. Lebo sa tak rozhodla.
Ja som asi blbá, myslela som, ze zato ako som pri ňom stala, sa budeme milovať do konca života.... alebo to tak nefunguje ?
V poslednom roku je to strašne. Ja ani neviem kedy som S ním bola naposledy šťastná. Sám od seba ma nikam nevezme, vymýšľam program, zariadim otca k deťom, On len dôjde z tej prace na dohodnuté miesto, skončí program a ide znova do prace. Cítim sa ako idiot. on len trávi cas v práci a venuje sa sebe a svojim koníčkom. Sem tam mi umyje auto, ale celkovo je to nič oproti tomu, ako sa snažil na začiatku.
Teraz bol 16dni v Thajsku, lebo v robote býval 16h denne a videla som na ňom, ze potrebuje relax, lebo mu prepne, majú toho ozaj veľa. Bol sám, ja som bola doma s deckami sama. Vsetko mu doprajem,’len aby bol štastný, ale co s ním, ked si to neváži :( nedodrží slovo, ked mi nieco sľubi, predtým si to nedovolil. Napr cely mi týžden bol od 7 do 22 v práci. Aj víkend, slúbil mi, ze tento víkend bude nas. Tak som ho poprosila doma urobiť sparovacku na obklad, ze Ok a v nedelu kino a vylet. Jasne prišla sobota- bol v práci, na obed mi hovoril, ze slúbil deťom ze za nimi príde, dlho ich nevidel... tak vravím Ok, ja teda tu sparovacku urobím sama, chod. Lenže on sa venoval práci a večer o 22 mi oznámi, ze v nedeľu doobeda pôjde za detmi. Ja som sa tešila na vylet a kino, kúpila som aj lístky, vedel o tom, ako cítim sa jak idiot, lebo chybu mam ja, nie on, ze sa venoval práci a nie deťom, ja ze neviem pochopiť, te chce byt s detmi. Wtf ? Veľmi som sa nahnevala. Ked som mu povedala, ze tak poďme všetci, reagoval divne, ze on chce byt s nimi sám a ja nemusím byt všade. Ale veď sme rodina nie? Ked deti bývali s ním, chodili sme všetci a dalo sa, teraz mi povie, ze budem ja a moje deti navyše ? Navrhla som mu uz veľakrát, aby prišli, ze pôjdeme všetci na vylet, Mega problem z toho vyrobil. Prestala som mu rozumieť.
Takto ma stavia pred hotovú vec poskedne skoro stale. V decembri jeden deň prišiel, ze zabudol som ti povedať, ze budeme mat vo firme vianočné posedenie, bežal kúpiť kapustu, mäso na rezne /doma pre mna nenavarí ako je rok dlhy/ a ja ak chcem možem prísť, aj s malým, ak nechcem, on pôjde ci sa mi to paci alebo nie. Väčšinou tieto situacie stojím a chvíľu pozerá
, ci sa mi sníva? To sa takto správa k zene, ktorú milujem?
Mam dojem, ze mu uz vsetko vadí. Ze som navyše.
Este toto ma veľmi trápi. Kúpila som byt, dala som mu kľúče, povedala, ze je to nas domov. Ale on sem chodí ako do holubnika. Niekedy tu neprespí a prespí v starom byte. Dôrazne som mu povedala, ze mi to vadí. Nikdy totiž neviem, ci budem mat muza doma, to je hrozne. Dnes mi povedal, ze niekedy chce mat odo mna pokoj, ze je mu dobre samému. A to je Ok, ak sa chceme brat? Spat inde ?
Najlepšie ze v máji mame mat svadbu.
Proste tolerujem všetky jeho nápady, náročnú prácu a ja zato cítim nič. Je poskedny rok taky chladný, baví sa so mnou ako s ksmosom z krčmy, ked vidí ze mi ublížil, je mu to jedno.
Zvažovala som rozchod, ale ja ho milujem a chcela som zabojovať, len uz neviem co vyskúšať. Kedysi na mna veľmi žiarlil, teraz som doma s malým priviazana, tak je mu to jedno.
Co sa týka tej kolegyne, nieco tie hranice posunulo. On samozrejme nevie co, uz som sa viackrát pýtala, musel v tom mat prsty, sama by si to nedovolila. Bodaj by tie ženy mali uz deti, lebo im to pekne potom prepína, nech vedia aké to je, ked je zena doma a partnera ma na party do rana. Nech vedia co je to starať sa prakticky sám o dve deti.
@milanoa Prepáč, nechcem ti kaziť tvoje nadšenie, začať byť nad vecou a hrať sa na mrchu, ale ja si myslím, že on ta má prekuknutu. Lebo ty to tak necítiš vnútri, chces to iba hrať. Myslím, že si z teba s tou kolegyňov aj trochu uťahuju a robia si srandu, ako sa mu vnucujes. Ja ta chápem, skusas všetko, ale musíš k nemu zmeniť postoj, inak sa to bude takto ťahať este dlho, lebo jemu to maximálne vyhovuje.
@milanoa Načo sa ho pýtaš, že čo tie hranice medzi nim a kolegyňou posunulo? Myslíš, že by ti povedal pravdu? "vieš čo, tie hranice sa posunuli vtedy keď sme sa spolu vyspali" Fakt si myslíš, že by ti povedal pravdu? Už si daj dolu tie ružové okuliare. Pozri, máš dve možnosti. Prvú, že mu povieš všetko čo cítiš, začala by som tým, že svadbu odkladáš na neurčito a skončila by som s tým, že keby si bola vedela aký hajzel sa z neho vykľuje, tak by si sa mu v jeho najťažšom životnom období otočila chrbtom a nechala by si ho v tej base v tých smradľavých veciach aj zhniť. A nech si uprace v hlave, nech porozmýšľa kto mu ako v živote pomohol, či s deťmi, či s firmou, kto pri ňom stál keď bol v base. Kľúče by som mu určite zobrala a ak by sa bol uvedomil kto a čo za to skutočne stojí, tak by som trvala na tom aby ste ten "jeho" byt dali do prenajmu. Však to kto kedy videl, že chlap si odíde do SVOJHO bytu a domov k budúcej žene a dieťaťu chodí do slova a do písmena na návštevu? Vtedy keď sa jemu chce, keď nemá nič zaujímavejšie na programe. A keď má, tak je radšej vo svojom hniezdočku. A potom je tu druhá možnosť - budeš sa naďalej hrať na mrchu. Myslíš, že keď si nájdeš dobrú zámienku, že nečakane prídeš do toho bytu, že ti tú zámienku uverí? Jasne, že vie, že si ho došla skontrolovať. A riadne sa na tom zabáva! A to čo, prišla si pod nejakou zámienkou a potom poslušne odišla? Vyzeráš byť ako jedna rozumná žena. Len už si daj tie ružové okuliare dole a začni sa na to pozerať viac realisticky 🙏 A ešte jedna vec... On sa chcel teda v tej komore zabiť (ak som to teda správne pochopila), ty si sa zbalila a odišla, on si to premyslel s tým zabitím a volal ti? Uvedomuješ si ako s tebou on manipuluje? Veľmi dobre vie, že ťa má v hrsti, má na teba páky. Fakt by si mu mala dať čas nech si uprace v hlave a buď to skončíte raz a navždy alebo to dáte raz a navždy dokopy. Myslím, že ak by si naozaj vstúpil do hlavy a utriedil by si v sebe priority a hodnoty, že by to malo zmyslel. Keď vám už raz bolo dobre...Len to by musel naozaj a úprimne chcieť.
@ysseba ked bol v tej komore ... ja som sa s ním vtedy rozišla, ale zakazdym som sa bála, žeby čosi urobil, manipuloval uz vtedy, vtedy neskôr ked ma tak dusil, viackrát som sa chcela rozísť, bolo to hrozne, Ja som mala strach, zeby si dačo urobil, lebo choval sa úplne nevyrovnane, to by mi bolo treba, aby som s týmto este žila, ale ked začal chodiť k psychologicke, tak sa začal upokojovať, nabádala ho, aby sa zameriaval na prácu a mna nechal vydýchnuť, až sa tak upokojil až do úplnej ľahostajnosti
Toto, co vam sem píšem, som nikdy nikomu nepovedala. Je pre mna tažké sa takto zveriť, ale uľavuje sa mi na duši, bolo tažké niesť to v sebe a veriť v lepšiu budúcnosť, ďakujem vam všetkým za cenne rady a postrehy. Veľmi mi to pomohlo a otvorili ste mi oči.
Moja láska je veľká, ale načo mi je, ked ju dávam nesprávnemu.
@milanoa Ale tvoja veľká výhoda je, že si rozumná žena (aspoň tak pôsobíš 🙂 ). prečítala si si tu rôzne názory na tvoju situáciu. Získala si rôzne pohľady, názory, možno sa ti trochu viac otvorili oči, vnímaš to aj z iného pohľadu ako z tvojho. Skús si sama so sebou sadnúť a porozmýšľať. Čo cítiš v kúte duše, ako by si si to predstavovala. teda v živote som vo väzení nebola a ani nikoho nepoznám, ale verím tomu, že to človeka poznačí a zmení na nepoznanie. Ako dlho tam bol? Asi nie dlho, ale verím tomu, že aj pol roka je dosť dlhá doba na totálne poznačenie osobnosti ☹ A ty vlastne aj vieš prečo tam bol, aké čachre-machre robil? Toto ste si vydiskutovali? A teraz vlastne on má stále tú istú firmu, hej? A základná otázka.... Ty by si chcela vrátiť taký ten normálny spoločný život, hej? Aký ste viedli pred tým zlomovým obdobím - väzením?
@ysseba ak by to malo pokračovať, musel by sa začať snazit ťahať so mnou za jeden povraz a nie sa iba starať O seba a prácu, ja si to predstavujem úplne inak, obaja musiachciet, jeden je malo. Ale tu zrejme ide o to, ze ma berie ako kamarátku, hoci vidíš, občas mi povie ze som v jeho srdci a stale ta najbližšia osoba, ale to su len reči, aby mal odo mna opäť chvíľu pokoj,kedže nič od nehonecítim.
Vo vazbe bol presne 3mesiace. Každý deň mi odtiaľ písal listy. A ja jemu tiež. Každý deň mi volal, tam je vsetko komplikovane, na telefonát musíš privstať a požiadať, ak nestihneš, tak nevolas
Tie listy boli nádherne, veľakrát som si uch počas vznikajúceho odcudzenia čítala, aj som mu ich priniesla, tdteda kde je ten môj muž z nich? Vyčítala sim mu, ze ked chcem počuť nieco krásne, mam ísť citat listy, vždy ma nejak zchlacholil, ze vydrž, dobre bude
Celé vysetrovanie sa chýli ku koncu a malo by byt ukončené čoskoro. Vyzeralo to všelijako, ma pred ukončením, aj z toho je nervózny. Ale zase sim naštudovala všetky odborne posudky k téme, stal sa zo mna advokat amatér, len aby bolo uz dobre....
uvidíme ako to celé dopadne, oni navrhujú podmienku, ale ci to schvália netuším... áni co bude s firmou .... všakže konatel musí vyť bezúhonny.
Teraz ked to tak píšem, fakt akoby využitá kým bolo potrebné
@milanoa Neverím tomu, že niekto dokáže písať nádherné listy bez toho, že by to čo v nich opisoval cítil a písal srdcom. A tobôž nie chlap 😀 Teraz má celý život rozhádzaný, tým ho vôbec neospravedlňujem, práve naopak - práve preto by si mal uvedomiť kto v jeho najhorších chvíľach stál pri ňom. Ale každí sme nejakí, on to poňal takto - že z jeho života sa stal jeden veľký chaos, že si nevie určiť priority, asi (určite) sa už nechce dostať do takých sračiek (pardón za výraz) v akých bol - nie len on, ale aj ľudia za ktorých mal zodpovednosť. Asi preto sa snaží tráviť viac času v práci, aby si nazvime to očistil svedomie. A potom je tam nejaká arogantná mrcha, ktorá využije chaos v jeho duši, keby bolo všetko košer z jej strany, určite by sa nehodila na PNku. A ešte.... keď sa vrátil z väzenia, asi čakal, že ty ho prijmeš s otvorenou náručou. Ale nie, stal sa presný opak. Čo úplne chápem, že si potrebovala čas. Aj na teba to bolo veľa, celá tá situácia a navyše keď ti v cca tom čase zomrela mama. Neviem či si mu to vysvetlila, ale mala by si sa potom k tomu ešte vrátiť. Že aj pre teba to bolo náročné - ako blesk z jasného neba - polícia, väzenie. Namiesto smútenia a premýšľania ťa čakalo riešenie záležitosti okolo JEHO firmy. Do toho mama. To by nedal hocikto, môže byť rád, že má po svojom boku práve teba. Takže teraz by som netlačila na pílu, počkala by som do pojednávania, ty si zatiaľ premysli čo cítiš k nemu a k tej celej situácií, stanov si nejaké osobné podmienky za ktorých by to podľa teba mohlo fungovať, jemu teraz tiež neprikladaj na plecia a uvidíte po tom pojednávaní, veci sa viac vykryštalizujú. Medzi moje podmienky by určite patrila návšteva psychologa, možno aj spoločne. Lebo to čo ste obaja zažili je moc aj na koňa. Potom ten jeho byt určite - do prenájmu, aby tam neutekal pri každom probléme. Problémy máte riešiť spolu, nieže on utečie. A aj tá svadba. Nemá svadba súvis aj s firmou? Že keby nedostal podmienku aby si mohla figurovať ako manželka ty vo firme?
@milanoa Spravaj sa tak, aby pochopil, že svojím správaním on vnáša do tvojho života nepokoj a neistotu. Tak asi nie je taký blbec, aby nevedel a ne videl v okolí ako žijú normálne rodiny. Každý má nejaké problémy, ale aby partner a otec odchádzal spať do iného bytu, stretával sa v noci s kolegyňami, chodil za vami, kedy sa mu zachce? A to, že po dvoch týždňoch vraj po tebe túži, ale nie je schopný sa s tebou milovať, lebo vraj asi bude chory je podľa mňa až smiešne. Buď ma problém s erekciou, alebo to nedokáže s tebou, lebo ma inú. Ja na tvojom mieste by som mu povedala, že takého aký je teraz ho jednoducho nechcem. A nevyznavaj mu už toľko lásku. Povedala by som mu, že mám ho rada, ale ze ty s deťmi potrebuješ pokoj a ze tak ako si zvládla problémy doteraz, tak si veríš a že svet sa nezruti, keď sa rozidete. Ale to je ťažko radiť žene, ktorá tak veľmi lipne na mužovi a je pre ňu ako drogou. Lebo podľa mňa to už nie je zdravá láska, skôr závislosť a tej sa zbavuje veľmi ťažko. Ale to vôbec nemyslím v zlom. Si šikovná žena podľa všetkého, len máš problémoveho partnera, ktorého máš príliš v hlave.
@milanoa Ty si mu takto zachranila firmu? wow ...a ona sa mu otocila chrbtom a on to teraz s nou taha? Je jasny hlupak. Naco Ti je takyto chobot? Baby Ti dobre radia, ciez sipim nieco s firmou, nechce o nieco prist tak Ta lakuje a balamuti. Mysli uz konecne na deti! Na Vase zabezpecenie, na prachy ktore by Ti mohli ist z bytu, z firmy. Si schpna postarat sa o vsetko sama co si uz x krat dokazala. Myslis, ze Tvoje deti necitia ze si v nepohode. ZLOMENA, nestastna. Laska a neha od mamuta nie je uprimna ale ucelova! Odstrihni ho uz konecne. Budete stastnejsi...Ty a deti
Takze dievcata prosim zapojte sa, vzili sme sa do problemov autorky, fandime jej. Vieme, ze ma nadej, ze tuzi po rodine a aby opat bolo vsetko fajn. Takze moja otazka znie..Stal by Vam ten chlap po zvazeni vsetkych okolnosti za to, aby ste mu po tom vsetkom dali sancu (vazenie, zavislost, manipulacia, klamanie, sebectvo, chlad, arogancia, flakanie sa, nezaujem o deti, podvadzanie)? MNE URCITE NIE!
@milanoa Pozitivne vidim na Tebe, ze si zatial neupadla do vaznych depresii z neho, ze sa drzis ako tak to davas. Ale ak ho nepustis, znici Ta. Na nom nie je nic pozitivne! Toto urcite nie je stastny vztah! Vies akych fajn chlapov, poznam o ktorych mozem povedat, ze su ozaj muzi? Doma aj v praci aj v okoli. Maju charakter, su respektovani, ale da sa s nimi aj smiat? Preco si sa fixla na osobu s ktorou si vlastne nebola stastna? Teraz je to uz o Tvojej zavislosti. Muz ma byt oporou, ma mat porozumenie, ma Ti obcas priniest kvety s radostou sa venovat vasim detom, bravat Vas na vylety, laskat sa Tebou, pomahat aspon trochu v domacnosti, financne zabezpecit rodinu, dat Ti pohodu, radost, vyvolat na tvari usmev...a ma byt pri Tebe s Tebou, vracat sa ku Vam s pocitom, ze je rad, ze Vas ma. Ma byt hrdy na svoju polovicku. Jasne, ziaden nie je dokonaly, aj nas pozlostia, aj su zle obdobia. Ale v rodine sa mas citit dobre, v bezpeci a v pohode. Co z tohoto Ti poskytol mamut?
@milanoa Tak prave teraz musis venovat vsetky sily sebe a tvojim detom,kasli na neho,nech si uz pomoze aj sam.Sebe vybuduj skvelu buducnost,nie jemu sebcovi.Si silna,hlavu hore a cin sa uz konecne vo svoj prospech...,.on za to uz po tych sklamaniach fakt nestoji.....nech funguje len ako otec,ale viac by som mu nedovolila....a just,na to jeho susravne vydieranie mu uz nedaj sancu a uz mu na to nikdy nenalet....to bude prekvapeny.,..
@lune nie je to zdravé prostredie pre deti.. Takýto vzťah. Je to len o strese, manipulácii a jeho sebectve. Keď je už autirja tohoto príspevku na ňom tak žalostne závislá, nech vypustí seba a pozerá na deti, ako ubližuje im. Ze nechodí za nimi, že ich maminu robí nešťastnou, nervózni, neistou, že ňou manipuluje.

Je ľahké urobiť zo mna nechápavu, upodozrievavu, tak ako to dnes opäť na mna otočil. Veď od takej sa ľahko odchadza, aspoň ma dôvod, nie?
Lenže takúto manipuláciu mu dám vyžrať, bude kukať, ked sa budem len usmievať a poviem v pohode láska, ....
toto bude moja mala Sladká pomsta.