icon

Životná križovatka, neviem ako ďalej

milanoa
2. feb 2020

Ahojte. Na úvod chcem napísať, ze tento nick som si práve urobila pretože som na MK 11 rokov a je mi neprijemne písať pod svojim menom.
Neviem ako ďalej. Prosím napíšete mi názor ...? Možno to bude dlhe, ale môj život za 5rokov ma totálne utrapil, mam pocit, ze som zažila veľa sj na jeden život

S mojim partnerom som 5ty rok. Moji rodičia sa so mnou odmietli kontaktovať, kvôli vztahu s ním. Som uz rozvedena, mam 10r syna z predošlého manzelstva a teraz s týmto aktuálnym 2rocneho. Partner ma 2 deti, s ktorými vychádzam dobre.

Ked sme sa spoznali, žili deti u neho, vzala som ich za svoje, matka ušla s milencom a deti nechala. Starala som sa z jedného som skočila na tri, ale zvládla som. Jeho ex ale po case mala snahu sa vrátiť, robila intrigy, pozerala co som jej deťom robila na desiatu, kontrolovala znamky, ak boli zle, ohovárala ma. Môj partner ju poslal do čerta a vždy sa ma zastal. Mali sme sa krásne, miloval ma a ja som sa starala o deti, začala som pracovať v jeho firme ako práva ruka, bolo to super.

Po roku a pol však prišla k nemu do firmy polícia, zaisťovali nejaké papiere a jeho vzali do vazby, bolo to strašne, zablokovali úcty firmy, neboli peniaze na leasingy, na platby, mzdy. Ostala som sama, nevedela som o co ide, všetci klienti mi volali, bola som tam krátko a netušila som este veľa súvislosti v práci. K celej situácii som sa postavila celom, urobila som maximum, klientov dala do pohody, veci rozrobené dotiahla, zamestnancom porobila výplaty, leasingy poodkladala.... v tom obdobi som takmer nesprávala, prvý syn začal 1.rocnik, ostali sme sami. Strašne som schudla, nevedela som kedy príde, co bude ďalej .... uzavrela som sa do seba. Jeho som psychicky podporovala, každý deň mi volal, bola som jeho svetielko v tom co sa stalo. Nosila som mu opraté veci do tej smradľavej väznice a tie smradľavé prala doma...
toto vsetko u mna urobilo blok, vyčerpalo ma to. Rozvedena s malým 6r synom, ktorý mal iba mna...
Vrátil sa po 3mesiacoch, strašne sme boli šťastní, ze sme opäť spolu , len on chcel nadviazať tam kde sme skončili pred 3mesiacmi, ale to nešlo... viete ma pochopiť ? Lebo on si asi myslel, ze co sa take stalo? Ze som taká chladná a akoby som s ním nepočítala ďalej ...
ja som ho stale milovala, iba som potrebovala cas, on však tlačil na pilu tak, ze som myslela, ze to uz nezvládnem psychicky. Miloval ma posadnutou láskou, proste vsetko mu vzali, ostala som iba ja, tak ma rovno zadusi. Ked som mu neopatovala city podla jeho predstav, bol hystericky, plakal, kričal, cítil sa zle. Ale ja som si to tiež nevybrala.

Niekedy v tom obdobi, prešlo asi pol roka som pocítila túžbu mat dieťatko, zlomilo sa to vo mne, znovu som mu začala dôverovať a otvorila sa mu. On vždy veľmi tuzil mat so mnou rodinu, dieťatko. Ale akonáhle sa maly narodil, vsetko sa pomaly ale isto začalo meniť.
Zácal pracovať tak, ze som ho videla Iba rano a večer pred spaním. Po case som zistila, ze sa mi vyhýba a na prácu iba vyhovára. Na vsetko som bola sama. Mne to až tak nevadilo, veď deti aj domácnosť zvládnem, ale vadilo mi, ze som mu začínala byt ľahostajná. Snažila som sa rozprávať s ním o jeho dni, práci, co ma cez deň, ale viedla som monológ a on len odpovedal. Od neho záujem žiadny takmer.
Začal chodiť so zamestnáncami / v podstate mladými bezdetným 30r babami do podnikov/ niekedy prišiel až rano, nedvíhal mobil... ja doma s malým, klasicky scenár, bolo mi trápne :( smutno. Ked som sa s ním o tom rozprávala, nebolo to o pochopení od neho, ale o obvinení, ze mu vsetko vycitam. To, ze mi nemá kto pomôct a detmi, ze ich cítim oboch hore dole skola, 3x v tyzdni krúžky, s menším plávanie, cvicenie, varenie, domácnosť..... fakt nikto.. mam len otca co ma 66r. Jeho mama sa venuje Iba prvým dvom vnukom. Lebo sa tak rozhodla.
Ja som asi blbá, myslela som, ze zato ako som pri ňom stala, sa budeme milovať do konca života.... alebo to tak nefunguje ?

V poslednom roku je to strašne. Ja ani neviem kedy som S ním bola naposledy šťastná. Sám od seba ma nikam nevezme, vymýšľam program, zariadim otca k deťom, On len dôjde z tej prace na dohodnuté miesto, skončí program a ide znova do prace. Cítim sa ako idiot. on len trávi cas v práci a venuje sa sebe a svojim koníčkom. Sem tam mi umyje auto, ale celkovo je to nič oproti tomu, ako sa snažil na začiatku.
Teraz bol 16dni v Thajsku, lebo v robote býval 16h denne a videla som na ňom, ze potrebuje relax, lebo mu prepne, majú toho ozaj veľa. Bol sám, ja som bola doma s deckami sama. Vsetko mu doprajem,’len aby bol štastný, ale co s ním, ked si to neváži :( nedodrží slovo, ked mi nieco sľubi, predtým si to nedovolil. Napr cely mi týžden bol od 7 do 22 v práci. Aj víkend, slúbil mi, ze tento víkend bude nas. Tak som ho poprosila doma urobiť sparovacku na obklad, ze Ok a v nedelu kino a vylet. Jasne prišla sobota- bol v práci, na obed mi hovoril, ze slúbil deťom ze za nimi príde, dlho ich nevidel... tak vravím Ok, ja teda tu sparovacku urobím sama, chod. Lenže on sa venoval práci a večer o 22 mi oznámi, ze v nedeľu doobeda pôjde za detmi. Ja som sa tešila na vylet a kino, kúpila som aj lístky, vedel o tom, ako cítim sa jak idiot, lebo chybu mam ja, nie on, ze sa venoval práci a nie deťom, ja ze neviem pochopiť, te chce byt s detmi. Wtf ? Veľmi som sa nahnevala. Ked som mu povedala, ze tak poďme všetci, reagoval divne, ze on chce byt s nimi sám a ja nemusím byt všade. Ale veď sme rodina nie? Ked deti bývali s ním, chodili sme všetci a dalo sa, teraz mi povie, ze budem ja a moje deti navyše ? Navrhla som mu uz veľakrát, aby prišli, ze pôjdeme všetci na vylet, Mega problem z toho vyrobil. Prestala som mu rozumieť.
Takto ma stavia pred hotovú vec poskedne skoro stale. V decembri jeden deň prišiel, ze zabudol som ti povedať, ze budeme mat vo firme vianočné posedenie, bežal kúpiť kapustu, mäso na rezne /doma pre mna nenavarí ako je rok dlhy/ a ja ak chcem možem prísť, aj s malým, ak nechcem, on pôjde ci sa mi to paci alebo nie. Väčšinou tieto situacie stojím a chvíľu pozerá
, ci sa mi sníva? To sa takto správa k zene, ktorú milujem?
Mam dojem, ze mu uz vsetko vadí. Ze som navyše.
Este toto ma veľmi trápi. Kúpila som byt, dala som mu kľúče, povedala, ze je to nas domov. Ale on sem chodí ako do holubnika. Niekedy tu neprespí a prespí v starom byte. Dôrazne som mu povedala, ze mi to vadí. Nikdy totiž neviem, ci budem mat muza doma, to je hrozne. Dnes mi povedal, ze niekedy chce mat odo mna pokoj, ze je mu dobre samému. A to je Ok, ak sa chceme brat? Spat inde ?
Najlepšie ze v máji mame mat svadbu.
Proste tolerujem všetky jeho nápady, náročnú prácu a ja zato cítim nič. Je poskedny rok taky chladný, baví sa so mnou ako s ksmosom z krčmy, ked vidí ze mi ublížil, je mu to jedno.

Zvažovala som rozchod, ale ja ho milujem a chcela som zabojovať, len uz neviem co vyskúšať. Kedysi na mna veľmi žiarlil, teraz som doma s malým priviazana, tak je mu to jedno.

lune
9. feb 2020

@zuzka1117 Zaujima sa len okrajovo. Hlavne ho zaujima viac jeho firma a kolegyna z nej. Ktovie, ci by sa vedel postarat o tie deti sam. Lebo ked aj nahodou pride ku autorke vyvaluje sa na gauci namiesto toho aby ulozil deti, precital rozpravku a pomohol s vecerou. Skratka skvely otec. Pan podnikatel.

katkati
9. feb 2020

@milanoa No herečka preto, že hovoriť miláčik mužovi, na ktorého si podľa tvojich príspevkov naštvaná cca dva roky a správa sa tak, že si z neho nešťastná. Podľa mňa je to podlizivanie, len aby
ťa nenechal. Taka šikovná žena a tak necháš so sebou cvičiť. A k nemu sa zbytočne vyjadrovať, má tá zmanipulovanu.

milanoa
autor
9. feb 2020

@katkati tak ako mam reagovať, ked mi zavolá a pýta sa na nas, mam byt zlá? Nepríjemná ?
On by to otočil na mna a ja chcem nech je pravda akákoľvek, nech sa v tom uvarí sám, lebo cítim ze ma riadne výčitky kvôli niečomu

milanoa
autor
9. feb 2020

@zuzka1117 strašne povrchne sa zaujíma, to ako ked stretneš známeho na ulici a opýta sa ta, ci ta dieta poslúcha

aduskatt
9. feb 2020

@milanoa zlá byť nemusíš, ale rozhodne by som takého muža neoslovila miláčik. Obzvlášť, keď sa sám vyjadril, že nemá záujem. Komunikovať vecne, ako bežný dvaja dospelí ľudia.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
katkati
9. feb 2020

@milanoa Bez toho miláčika. Keď tvoja asertivita bude ako aprílové počasie - raz áno, ráz nie, tak ako ťa má brať vážne. Si dlhodobo frustrovana, neustále v hlave riešiš jeho správanie a potom sa s miláčikom pomojkas. Ale tak tvoja vec. Asi tým milým správanim ho chceš presvedčiť, že aj napriek všetkému on je tvoja láska a počítas s tým, že aj ty jeho. Len aby to tak bolo.

lune
9. feb 2020

@milanoa Preco ho nezapriahnes do ovela vacsej starostlivosi o deti. Daj mu ich na vikend, ze si unavena a ides na wellnes s kamoskou. Je to ich otec predsa!

77daniela77
9. feb 2020

@lune Iba jedneho,to prve ma z predchadzajuceho vztahu.Predpokladam ze o tie z jeho predchadzajuceho manzelstva sa autorka nestara....

milanoa
autor
9. feb 2020

Jeho dve deti su uz pri mame. Spolu mame 2rocneho a ja mam 10rsyna.

milanoa
autor
9. feb 2020

@lune ked sa maly narodil, ze ho bude kúpavať, nebolo tak, ked som ho aj poprosila, ze som unavená, tak ze ja to viem sup-sup, ze jemu to dlho trvá, proste toľko reči, ja nechápem - pritom tak túžil ho mat, ale tuším ze iba preto, aby si ma priviazal
Okolo malého to je strašne malo, maximálne ho v noci prikryl ked bol odkopany

77daniela77
9. feb 2020

@milanoa Je to sebec a manipulator,to je jasne....

milanoa
autor
9. feb 2020

Perdulka, ďakujem za link na diskusiu. Bolo to zaujímavé citanie. Zena po 15r manzelstva počula od manžela, ze ju lubi, ale zamiloval sa do milenky. Ju samozrejme opustiť nechcel, lebo mu bolo dobre doma a s milenkou sa stretával 1x v tyzdni, manželke nahovoril, ze potrebuje cas, aby sa rozhodol, zena pomaly na práškoch. Nakoniec to dopadlo tak, ze ked sa s manželom vyspala, poprosil ju, aby to nepovedala milenke
Preboha, co su toto za ľudia ....
V hlave mi ostali myslienky, osud ti pripravil jedinečnú šancu, ako sa ho zbaviť, da sa nato pozerať aj u mna tak.
Neviem co bude ďalej, ale je pravda co ste písali, ze on je niekde inde uz. Jeho vola byt kamarátom znamená, aby mal iba výhody pre seba - zenu, co mu beží ako prvá na pomoc.
Možno som sa priveľmi spoliehala nato, ze si ma váži za to ako som pri ňom stala. Možno som sa iba naivne zmýlila a su ľudia, ktorí vam ukazu, ze o to možno ani nestali. Asi som si zmýlila lásku s vďačnosťou. Mal by ma rad aj keby som mu nepomáhala ?
Dnes sa mame porozpravat, zatiaľ sa neozval, ani ja jemu. Obávam sa, ze príde a povie mi, ze uz ku mne necíti, ze to nemá zmysel. Asi som uvažovala iba podla seba, pre mna by to bol dokaz lásky.
Pri poslednom rozhovore mi povedal, ze v práci častokrát tak dlho sedí preto, lebo ho trápi, ze ho čakám. Nie ze sa za mnou a nami teší.

midori123
9. feb 2020

@milanoa prepac, citam ta uz dlhsie, a cim viac ta citam, tym viac nadobudam pocit, ze byt na mieste tvojho chlapa, tak sa mi normalne svojim spravanim ,,zhnusis”
V style, on ta ma v pazi, a ty si prehnane mila, sladka, chapava, ustretova, a este sa aj podkladas kvoli sexu. Brrrr...
Toto sa uz aj mne bridi uz len pri citani, a nieto mat vedla seba takeho cloveka🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ty nemas absolutne ziadnu hrdost! Nevazis si sama seba, tak ako to mozes ocakavat od niekoho ineho?
Dievca zobud sa! Sluzky a splachovacich ludi nema nikto rad, skor kazdemu lezu na nervy

milanoa
autor
9. feb 2020

Úplne ma odrovnalo, ked som chcela, aby sme išli spolu za detmi pred dvoma týždňami. Ze ja s malym sa Mozme sankovat a oni lyžovať. Aj môj syn bude rad lyžovať, lebo sama keby som šla, nemôžem byt aj na lyžiach, aj na sankach, všetci by bolispokojni. Jeho reakcia - ty to nechápeš, ze som s nimi malo, kedy som s nimi naposledy bol, veď ty nemusíš byt všade. V obdobi ked sme spolu takmer neni? Tak hovorím, zober aspoň malého, Ze malého by teda zobral. A ja som ostala pozerať - a mna nie, co?
Povedala som mu, ze rodina ma predsa držať spolu, hľadám ako Mozme byt všetci spolu, veď decká si rozumejú, ze muž so záväzkami by mal byt rad, ze nova zena ich prijala,nie?
Vsetko namiesto spájania iba rozdeľuje.

midori123
9. feb 2020

@milanoa halooooo....
Budiiiicek....
On ta nechce! Lezies mu na nervy!
Uz to konecne pochop!🙏🙏🙏🙏
Nechce ta! Tlacis sa mu do prdele a on ta tam nechce!
Kedy zena toto pochopis?

milanoa
autor
9. feb 2020

@midori123 ale ja hrdosť mam! Preto mu nevolám, neprosím, neplačem pred ním. A co mam podla teba robiť ?
Mam ho úplne odstrihnúť? Lenže jemu zjavne o to ide, vidieť ma v pohode! Aby nemal výčitky, ze mi ublížil.
Fázy rozchodu - nádej, hnev, odpustenie, novy život som zatiaľ vo fáze nádeje.
Ja sa mu nevnucujem, som Pevna, to len vam sem píšem svoje myslienky.

aduskatt
9. feb 2020

@milanoa ale on Ťa nechce, nechce držať rodinu pohromade - toto treba pochopiť.....on vás už evidentne ako rodinu neberie

milanoa
autor
9. feb 2020

@midori123 ďakujem, pochopila som, ze nechce. Lenže inak sa to piše, keby sa to stalo môjmu blízkemu, rovnako by som radila ako vy.
Ale každý človek je iný, rozumiete, ze on bol dlho chladný a stale mi tvrdil, ze je to kvôli práci? Ze mam počkať, ze si da prácu naporiadok a bude nam dobre ?
Tak som čakala. A co by ste urobili vy? Vyhodili ho uz davno? V živote všeličo príde a ked milujete, častokrát to zasiahne do živého tak, ze stojíte paralyzovaní a stale sa pýtate prečo.

milanoa
autor
9. feb 2020

@aduskatt to bolo reči, ako som mu dala to, po com vždy túžil, rodinu, ... a ked ju dostal, nevedel co s nou a ako sa k tomu postaviť. Niektorí ľudia by proste nemali mat vôbec deti.

milanoa
autor
9. feb 2020

Ked som mala snahu rozprávať sa este dávnejšie, povedala som mu, ze ma trápi aký vzor dávam svojom deťom, ze mama je stale sama, a ocko chodi domov len sa vyspat. Ak vôbec príde. Tažko mi bolo hovoriť staršiemu, kde je ... prečo tu nespal. Toto on nevidí

milanoa
autor
9. feb 2020

A ked aj prišiel domov, ten maly za ním bežal, a kýval mu papa, lebo si to takto pospajal :(
Pýtam sa ho, prečo vidíš iba malého a mna ignorujes a obchadzas ? Akoby som bola doma vzduch - ze maly odo mna nič nechce, nemá žiadne požiadavky 🤨

midori123
9. feb 2020

@milanoa ale tu vobec nejde o to, ze ty mu teraz nepises, nevolas ani sa mu nepripominas.
On velmi dobre vie, ze ,,sedis na telefone ako kvocka” a cakas kedy zavola alebo napise.
On to proste vie. A tak isto vie, ze nech urobi alebo povie cokolvek, tak ty sa cez to prenesies a zas budes cakat na neho. Ved to je na zblaznenie. On ta ma na salame ako zenu. Vazi si ta co si pre neho spravila ohladne prace a ako si sa zachovala ked sedel, a este ze si matka jeho dietata, ale ako zena, ako clovek, si mu na pritaz. Lezies mu na nervy a skor ta lutuje, lebo vie ze sa sprava ako hultvat, ale zial, ty si to svojim spravanim vyslovene pytas! Akoze kopni si do mna, ja to znesiem. A kopni este silnejsie, a ja si pockam na tvoje vycitky svedomia.
On ich sice urcite ma, ale ,,nenavist” voci tebe je urcite silnejsia.
Stale ti opakujem, chyba ti sebaucta a sebalaska.
Nemoze ta nikto respektovat, ked to nedokazes sama voci sebe

karolinakr
9. feb 2020

@milanoa nebudeš tomu veriť, na svete je 3 335 000 000 mužov. ty si šikovná žena schopná s dvoma deťmi, čo sa síce podhadzuje a nechápe slovo rozchod ale vieš sa zaťať v ťažkých časoch, si loajálna, A toto sú veci, čo si niekto cení. Napríiklad pre mňa to vela znamená, iný si cení výzor, peniaze, každý mame iné priority. A z tých 3 335 000 000 mužov je nejaký, čo ťa ocení
Tak prosím ťa, prestaň vo fáze rozchodu riešiť nádej a drístať, lebo to sa už fakt nedá čítať, prenes sa cez to a chod dalej. každý stretol muža, čo nebol vdačný, ale som sa cez to preniesla, po čase zabudla, a nerozmýšlam už nad ním. Vy mate síce decko, ale ked ta nechce, ako dlho sa mu budeš podhadzovať?
Však ten už musí byť hotový z teba. daj si na zoznamku najkrašiu fotku, možno niekoho zaujmeš

midori123
9. feb 2020

@karolinakr presne.
Toto sa uz ani neda citat🤦‍♀️
Nozik vo vrecku sa mi otvara, ked tu stale drista o nadeji a hovadinach.
My to sice len citame, ale keby mi takto niekto kuvikal za usami, ho utopim v lyzicke vody

milanoa
autor
9. feb 2020

@midori123 akoby som sa dnes mala zachovať, ked príde ?

midori123
9. feb 2020

@milanoa nijako. Vydiskutovat si ciste technicke zalezitosti ohladom syna a penazi.
Nic viac, nic menej.
Ty nie si povinna pocuvat jeho dristy o hladani seba sameho a podobne kraviny.
Si matka dvoch deti a podla toho sa zacni chovat.
Sanka mu padne, tomu ver. On nieco taketo od teba urcite necaka. Rozhovor na 15 minut a dovi-dopo.

evica01
9. feb 2020

@milanoa ved mu uz noc nevrav. Nevycitaj. Nebud doma ked pride.
Podla vsetkeho ste zabezpeceni. Naloz deti do auta a chodte von. Chod s detmi na dovolenku. Dost bolo cakania na muza.
Vies ako si ta zacne vazit? Nepchaj sa mu uz do riti. A hlavne zrus svadbu.
Usmievaj sa nech ho porazi.

77daniela77
9. feb 2020

@milanoa Ja by som si urobila program,isla vonku s detmi a nie vycakavala ho doma ci vobec pride a zhryzala sa tym.....chod vonku medzi ludi,nech sa prisposobi on.Rozpravej sa s nim vecne,neliepaj sa na neho furt,priprav si co s nim vlastne chces prebratmp ci furt to iste a on sa bude citit zase za pana situacie.Ja by som mu uz po tomto vsetkom nedovolila ani siahnut na seba....tebe sa to neprotivi zjavne....ved tebou uz tak zjavne manipuluje,boze dievca "cukor a bič"......

katkati
9. feb 2020

@milanoa Ale ty si neuvedomujes, prečo si myslíme, že nemáš hrdosť? Keba ťa ľúbil, on by dnes neprišiel, ON BY U TEBA BOL a staral sa spolu s tebou o deti.