icon

Životná križovatka, neviem ako ďalej

milanoa
2. feb 2020

Ahojte. Na úvod chcem napísať, ze tento nick som si práve urobila pretože som na MK 11 rokov a je mi neprijemne písať pod svojim menom.
Neviem ako ďalej. Prosím napíšete mi názor ...? Možno to bude dlhe, ale môj život za 5rokov ma totálne utrapil, mam pocit, ze som zažila veľa sj na jeden život

S mojim partnerom som 5ty rok. Moji rodičia sa so mnou odmietli kontaktovať, kvôli vztahu s ním. Som uz rozvedena, mam 10r syna z predošlého manzelstva a teraz s týmto aktuálnym 2rocneho. Partner ma 2 deti, s ktorými vychádzam dobre.

Ked sme sa spoznali, žili deti u neho, vzala som ich za svoje, matka ušla s milencom a deti nechala. Starala som sa z jedného som skočila na tri, ale zvládla som. Jeho ex ale po case mala snahu sa vrátiť, robila intrigy, pozerala co som jej deťom robila na desiatu, kontrolovala znamky, ak boli zle, ohovárala ma. Môj partner ju poslal do čerta a vždy sa ma zastal. Mali sme sa krásne, miloval ma a ja som sa starala o deti, začala som pracovať v jeho firme ako práva ruka, bolo to super.

Po roku a pol však prišla k nemu do firmy polícia, zaisťovali nejaké papiere a jeho vzali do vazby, bolo to strašne, zablokovali úcty firmy, neboli peniaze na leasingy, na platby, mzdy. Ostala som sama, nevedela som o co ide, všetci klienti mi volali, bola som tam krátko a netušila som este veľa súvislosti v práci. K celej situácii som sa postavila celom, urobila som maximum, klientov dala do pohody, veci rozrobené dotiahla, zamestnancom porobila výplaty, leasingy poodkladala.... v tom obdobi som takmer nesprávala, prvý syn začal 1.rocnik, ostali sme sami. Strašne som schudla, nevedela som kedy príde, co bude ďalej .... uzavrela som sa do seba. Jeho som psychicky podporovala, každý deň mi volal, bola som jeho svetielko v tom co sa stalo. Nosila som mu opraté veci do tej smradľavej väznice a tie smradľavé prala doma...
toto vsetko u mna urobilo blok, vyčerpalo ma to. Rozvedena s malým 6r synom, ktorý mal iba mna...
Vrátil sa po 3mesiacoch, strašne sme boli šťastní, ze sme opäť spolu , len on chcel nadviazať tam kde sme skončili pred 3mesiacmi, ale to nešlo... viete ma pochopiť ? Lebo on si asi myslel, ze co sa take stalo? Ze som taká chladná a akoby som s ním nepočítala ďalej ...
ja som ho stale milovala, iba som potrebovala cas, on však tlačil na pilu tak, ze som myslela, ze to uz nezvládnem psychicky. Miloval ma posadnutou láskou, proste vsetko mu vzali, ostala som iba ja, tak ma rovno zadusi. Ked som mu neopatovala city podla jeho predstav, bol hystericky, plakal, kričal, cítil sa zle. Ale ja som si to tiež nevybrala.

Niekedy v tom obdobi, prešlo asi pol roka som pocítila túžbu mat dieťatko, zlomilo sa to vo mne, znovu som mu začala dôverovať a otvorila sa mu. On vždy veľmi tuzil mat so mnou rodinu, dieťatko. Ale akonáhle sa maly narodil, vsetko sa pomaly ale isto začalo meniť.
Zácal pracovať tak, ze som ho videla Iba rano a večer pred spaním. Po case som zistila, ze sa mi vyhýba a na prácu iba vyhovára. Na vsetko som bola sama. Mne to až tak nevadilo, veď deti aj domácnosť zvládnem, ale vadilo mi, ze som mu začínala byt ľahostajná. Snažila som sa rozprávať s ním o jeho dni, práci, co ma cez deň, ale viedla som monológ a on len odpovedal. Od neho záujem žiadny takmer.
Začal chodiť so zamestnáncami / v podstate mladými bezdetným 30r babami do podnikov/ niekedy prišiel až rano, nedvíhal mobil... ja doma s malým, klasicky scenár, bolo mi trápne :( smutno. Ked som sa s ním o tom rozprávala, nebolo to o pochopení od neho, ale o obvinení, ze mu vsetko vycitam. To, ze mi nemá kto pomôct a detmi, ze ich cítim oboch hore dole skola, 3x v tyzdni krúžky, s menším plávanie, cvicenie, varenie, domácnosť..... fakt nikto.. mam len otca co ma 66r. Jeho mama sa venuje Iba prvým dvom vnukom. Lebo sa tak rozhodla.
Ja som asi blbá, myslela som, ze zato ako som pri ňom stala, sa budeme milovať do konca života.... alebo to tak nefunguje ?

V poslednom roku je to strašne. Ja ani neviem kedy som S ním bola naposledy šťastná. Sám od seba ma nikam nevezme, vymýšľam program, zariadim otca k deťom, On len dôjde z tej prace na dohodnuté miesto, skončí program a ide znova do prace. Cítim sa ako idiot. on len trávi cas v práci a venuje sa sebe a svojim koníčkom. Sem tam mi umyje auto, ale celkovo je to nič oproti tomu, ako sa snažil na začiatku.
Teraz bol 16dni v Thajsku, lebo v robote býval 16h denne a videla som na ňom, ze potrebuje relax, lebo mu prepne, majú toho ozaj veľa. Bol sám, ja som bola doma s deckami sama. Vsetko mu doprajem,’len aby bol štastný, ale co s ním, ked si to neváži :( nedodrží slovo, ked mi nieco sľubi, predtým si to nedovolil. Napr cely mi týžden bol od 7 do 22 v práci. Aj víkend, slúbil mi, ze tento víkend bude nas. Tak som ho poprosila doma urobiť sparovacku na obklad, ze Ok a v nedelu kino a vylet. Jasne prišla sobota- bol v práci, na obed mi hovoril, ze slúbil deťom ze za nimi príde, dlho ich nevidel... tak vravím Ok, ja teda tu sparovacku urobím sama, chod. Lenže on sa venoval práci a večer o 22 mi oznámi, ze v nedeľu doobeda pôjde za detmi. Ja som sa tešila na vylet a kino, kúpila som aj lístky, vedel o tom, ako cítim sa jak idiot, lebo chybu mam ja, nie on, ze sa venoval práci a nie deťom, ja ze neviem pochopiť, te chce byt s detmi. Wtf ? Veľmi som sa nahnevala. Ked som mu povedala, ze tak poďme všetci, reagoval divne, ze on chce byt s nimi sám a ja nemusím byt všade. Ale veď sme rodina nie? Ked deti bývali s ním, chodili sme všetci a dalo sa, teraz mi povie, ze budem ja a moje deti navyše ? Navrhla som mu uz veľakrát, aby prišli, ze pôjdeme všetci na vylet, Mega problem z toho vyrobil. Prestala som mu rozumieť.
Takto ma stavia pred hotovú vec poskedne skoro stale. V decembri jeden deň prišiel, ze zabudol som ti povedať, ze budeme mat vo firme vianočné posedenie, bežal kúpiť kapustu, mäso na rezne /doma pre mna nenavarí ako je rok dlhy/ a ja ak chcem možem prísť, aj s malým, ak nechcem, on pôjde ci sa mi to paci alebo nie. Väčšinou tieto situacie stojím a chvíľu pozerá
, ci sa mi sníva? To sa takto správa k zene, ktorú milujem?
Mam dojem, ze mu uz vsetko vadí. Ze som navyše.
Este toto ma veľmi trápi. Kúpila som byt, dala som mu kľúče, povedala, ze je to nas domov. Ale on sem chodí ako do holubnika. Niekedy tu neprespí a prespí v starom byte. Dôrazne som mu povedala, ze mi to vadí. Nikdy totiž neviem, ci budem mat muza doma, to je hrozne. Dnes mi povedal, ze niekedy chce mat odo mna pokoj, ze je mu dobre samému. A to je Ok, ak sa chceme brat? Spat inde ?
Najlepšie ze v máji mame mat svadbu.
Proste tolerujem všetky jeho nápady, náročnú prácu a ja zato cítim nič. Je poskedny rok taky chladný, baví sa so mnou ako s ksmosom z krčmy, ked vidí ze mi ublížil, je mu to jedno.

Zvažovala som rozchod, ale ja ho milujem a chcela som zabojovať, len uz neviem co vyskúšať. Kedysi na mna veľmi žiarlil, teraz som doma s malým priviazana, tak je mu to jedno.

dankanka
10. feb 2020

@perdulka7 inak to by bola úľava. Guľa z nohy by jej odpadla.. Lebo ona ho nepotrebuje.. On ju zaťažuje a trápi.

dankanka
10. feb 2020

@milanoa lrbo som si to zažila 🙂. Potom som bola od lásky poslušná, tutlala pocity v sebe. Jedného dňa som sa zobudila však triezva a povedala som si dosť. Nechcem taky vzťah. Chcem slobodne vyjadrovať co cítim. Chcem byť šťastná

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lune
10. feb 2020

@milanoa Si zdrava a mas zdrave deti, nie kazda mame tolko stastia...rozumies??? Daky pako smiesny by ma nerozhodil ani najmenej...

milanoa
autor
10. feb 2020

Dievčatá, takze prišiel. Pusa na líce pri pozdrave. Nechala som ho rozprávať. Moc mu to nešlo. Stale iba - ja neviem, neviem ci s tebou chcem byt, neviem ci chcem byt bez teba, ale ze vie, ze teraz mu vyhovuje byt sám. Bývať sám, starať sa o svoje veci sám. Ale teda ze by sme mohli byt kamaráti. Ze teda by občas prišiel na kávu, pohral sa s malým a tak.
Kedže som uz dlho pocuvala tieto dristy, povedala som mu vsetko, co som mala na srdci. To ako ma dusil, ako som vsetko ustala a chcela iba muza, ktorý ma bude milovať. Veď co v živote je viac ako človek, ktorý stojí pri vás ked mate podlomené kolena.
Neprišiel so žiadnym návrhom, preto som začala rozprávať ja, o racionálnych veciach, stretávaní, výživnom, prípadnej pomoci. Chcem požiadať o zverenie maleho a dat to na Sud. S výživným súhlasil, v podstate súhlasil so všetkým. Vyzivne slušne, ale povedala som mu, rozhodol si sa od nas odísť, ja budem musieť zvládnuť všetky povinnosti malého, vsetko bude na mojich pleciach, ty si budeš predplácat, aby bol štastný co možno najviac. Čiže musím to urobiť rýchlo, aby to tak aj ostalo.

Normálne ma ale zneistil, ze Ci to kamaratstvo pre mna aj nebude dobre, neviem? Ale zase asi by mi ubližovalo, kebyže ho vidím a uz sme iba formálni kamaráti. Neviem, ci by som to dokázala sa s ním baviť len neutrálne? Pripadne len tak smiať ?

milanoa
autor
10. feb 2020

Hlavne sa mi veľmi uľavilo na duši, lebo som ten náklad, co ma ťažil, som mu hodila na plecia naspäť.

77daniela77
10. feb 2020

@milanoa To sa casom spravi,cas je liek na toto,uvidis.Tak tie kroky treba urobit co najskor aby zase nevymyslel nejaku svoju verziu....ozaj a zaskocilo ho to?

milanoa
autor
10. feb 2020

A este sme sa rozprávali o práci vo firme. Predstavoval si to tak, ze tam ostanem pracovať ako bežná zamestnankyňa 😆 neviem, ci je magor ?
Tak som tam bola za jeho zenu a teraz tam mam byt za radového človeka ?
Ze som pracovala pre naše ciele a Teeaz mam pracovať iba pre neho? Ze veď to nevadí,
Čiže hovorím mu takze takto, ked mi skončí materska, vezmem si dva dni dovolenky a potom podpíšeme dohodu o ukončení prace. Ze len ako budem chcieť, aby to bolo pre mna dobre

milanoa
autor
10. feb 2020

@77daniela77 asi áno, pozeral trochu vyhukane, opäť som mu v očiach videla toho malého chlapca, do ktorého som sa zamilovala. Bolo mu to luto, videla som to

77daniela77
10. feb 2020

@milanoa No toto on urcite necakal,preratal sa veru,este mu to celkom asi ani vsetko nedoslo.On si to velmi lahko predstavoval a hlavne len zo svojho pohladu.Hlavne sa dobre zabespec aj s detmi.Mas predstavu uz aj o novej praci?

77daniela77
10. feb 2020

@milanoa Nebude to spociatku lahke si zvyknut na taku zmenu celkovo,ale je to urcite lepsia vizia buducnosti ako s tymto nespolahlivym clovekom.Ako si sa citila pri tom rozhovore?Ulavilo sa ti aspon trochu?Ako sa citis teraz,asi bilancujes zivot s nim.....

milanoa
autor
10. feb 2020

@77daniela77 este maly nemal dva roky, až koncom apríla ma, mam este minimálne rok cas. V podstate zabezpečená som.

milanoa
autor
10. feb 2020

@77daniela77 vies co, sedím tu pod dekou a som vysmiata, neviem uz ci mi nešibe trochu. Mala by som byt smutná, ale ja sa asi aj teším. Veď ta neistota to bola iná kava. Každodenne dvojročné pátranie ze co sa medzi nami deje. Co mam urobiť lepšie, ako chapat mužské uvažovanie, aké znaky su ked partner nemiluje, prečo si ma neváži. Cítim sa ľahká, odbremenena, vážne sa mi podarilo hodiť mu to na plecia

77daniela77
10. feb 2020

@milanoa Spadla z teba ta tarcha trapenia,ten stres chvalabohu.

77daniela77
10. feb 2020

@milanoa Som velmi rada ze si to tak krasne zvladla a citis sa dobre.On nech teraz rozmysla nad sebou a tymi vymyslami ktorymi ta magoril v poslednom case.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lune
11. feb 2020

@dankanka Presne na vlastnom stasti a v prvom rade na stasti deti jej malo zalezat! Obnovit by mala vztahy s otcom, rodicia boli nestastny z mamuta aj ich vztahy sa pokazili. Mamutova matka total nezaujem o vnuca. Autorka ziadne kamosky, ziadne zadne vratka. Nevytvorila rodinne zazemie detom (starkych, babky) nema nikoho lebo ona takto nerozmyslala...Len nezmyselne uhanala odrbabacskeho sraca, ktory poriadne o vlastne deti nema zaujem. Pohla neho starat sa znamena prist na hodinku pozriet syna a mozno prispiet financne. Za kazdu cenu ho chcela, hoci on naozaj nestoji za nic. Deti boli bokom len on, on jeho potreby, jeho unava, jeho firma. Toto je ale autorkina chyba a z tohoto by sa mala poucit. Nevytvorila detom stastny domov, nevytvorila im perspektivnu rodinnu buducnost, piliere, rodinne vazby...toto sa jej nepodarilo pre zaslepenost. Myslis, ze sa pouci?

lune
11. feb 2020

@milanoa Super, posunula si sa a teraz je na case priznat si, ze aj Ty si urobila chyby a krivdy co sa Ti deju sa deju, lebo si si to tak nastavila...Ak toto uznas, tiez Ta to posunie. Zacni uz mat rada samu seba a vaz si seba aj deti. Venuj sa len im, potrebuju Ta ved nikoho poriadne nemaju. Casom pride mozno aj iny vztah, ale sakra dobre si premysli do coho vstupis. Kamaratit sa s mamutom? V ziadnom pripade, je len otcom Tvojho syna. Len sa respektujte ako rodicia to je vsetko. Inak odstup odstup odstup. A z firmy odid. A vies preco tak cumel? Konecne videl kusok sebaucty...

lune
11. feb 2020

@perdulka7 Bude sa nie trosku ale riadne hanbit za svoje konanie..

lune
11. feb 2020

@lune juj rodicia boli nestastni - op ravujem

dankanka
11. feb 2020

@lune ma šancu ešte všetko zvrátiť. Priznať si, že bola slepá, hlucha a zaľúbená. Každý to zažil. Verím, že otec svoje stratené dieťa prijme spať a bude sa tešiť z vnukov, aj keď jej otca nepoznám.
Mne je ľúto, že to mamut nechal všetko na ňu, aj vyrieknutue ortieľa,.. On vôbec ne bojoval, akoby mu to nebolo ľúto, že prichádza o možnosť byť v prvej rade pri výchove syna. Nie je o nich lepší ako jeho ex ktorá si mala milenca. On aj keby hneď nepidviedol s inou ženou, podviedol planymi nadejami, prázdnymi rečami,aj milanoe no najmä synčeka. A potom toho nepokrvneho synčeka. Smutné, ale časté.
Vidím ti však veľké šťastie v tom ze milanoe je šikovná a má svoje bývanie. Takže ak náhodou príde mamut a bude to chcieť rečami opäť lepiť, lebo uvidí dáke výhody pre seba o ktoré takto prichádza.. Ak mu ona na ten lep nesadne ale bude si stat za samou sebou, za svojimi deťmi a neustupi, má veľkú nádej na peknú, spokojnu a pokojnú budúcnosť. Napokon, veľa ju naučil. Naučil ju vážiť si samu seba a svoje deti, naučil ju viesť firmu, zostať nad vecou aj keď sa firma topila v sračkach. Toto všetko sa dá ešte v budúcnosti využiť. Za to mamutov vďaka. Sice vďaka s horkou príchuťou, ale také už životné lekcie bývajú..

lune
11. feb 2020

@dankanka Hej, ako pises uz len neuhnut, neustupit, nespadnut znovu do tej istej pracky, ktora ju vyprala..To uz je ale o vnutornom rozhodnuti milanoe.

77daniela77
11. feb 2020

@lune Pribudla tema jednej maminy so 4 detmi co ma tiez takeho nevystateho muza fakt hrozne ako sa sprava,citala si?Myslim ze na fore je.....

yellow28
11. feb 2020

@milanoa prepac, ale toto, ze si stastna a vysmiata, ti neverim...nesudim ta...citam ta dlho a aj mame vela spolocneho...aj si "tlacila na pilu" ako ja...nechala sa ponizovat ako ja...ale este raz sorry..ak si toho cloveka tak velmi milovala, ako si na zaciatku tvrdila, tak zdaleka nie si za vodou a este to bude zle.... No o tom je laska... A ja teda nezvyknem pochybovat o realnosti pribehov na MK, no tvoj priebeh tejto zivotnej situacie mi pride trosku nerealny... Vobec, alebo len okrajovo spominas deti...ako to oni vnimaju atd....drzim ti palce, lebo od zaciatku bolo zjavne, ze ta nemiluje...no aj tvoje postoje a nazory su teraz zvlastne...

mondolina
11. feb 2020

@yellow28
Zdieľam tvoj názor.

lune
11. feb 2020

@77daniela77 Joj skoda uz tak nestiham...bola som na PN s malou, teraz uz pracujem ..ale cez vikend si precitam. Dik za info.

77daniela77
11. feb 2020

@lune Snad to nezmaze....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lune
13. feb 2020

@perdulka7 Aj mna by zaujimalo ako to pokracuje...

77daniela77
13. feb 2020

Dufam ze je vporiadku,dost dlho sa neozyva......