icon

Životná križovatka, neviem ako ďalej

milanoa
2. feb 2020

Ahojte. Na úvod chcem napísať, ze tento nick som si práve urobila pretože som na MK 11 rokov a je mi neprijemne písať pod svojim menom.
Neviem ako ďalej. Prosím napíšete mi názor ...? Možno to bude dlhe, ale môj život za 5rokov ma totálne utrapil, mam pocit, ze som zažila veľa sj na jeden život

S mojim partnerom som 5ty rok. Moji rodičia sa so mnou odmietli kontaktovať, kvôli vztahu s ním. Som uz rozvedena, mam 10r syna z predošlého manzelstva a teraz s týmto aktuálnym 2rocneho. Partner ma 2 deti, s ktorými vychádzam dobre.

Ked sme sa spoznali, žili deti u neho, vzala som ich za svoje, matka ušla s milencom a deti nechala. Starala som sa z jedného som skočila na tri, ale zvládla som. Jeho ex ale po case mala snahu sa vrátiť, robila intrigy, pozerala co som jej deťom robila na desiatu, kontrolovala znamky, ak boli zle, ohovárala ma. Môj partner ju poslal do čerta a vždy sa ma zastal. Mali sme sa krásne, miloval ma a ja som sa starala o deti, začala som pracovať v jeho firme ako práva ruka, bolo to super.

Po roku a pol však prišla k nemu do firmy polícia, zaisťovali nejaké papiere a jeho vzali do vazby, bolo to strašne, zablokovali úcty firmy, neboli peniaze na leasingy, na platby, mzdy. Ostala som sama, nevedela som o co ide, všetci klienti mi volali, bola som tam krátko a netušila som este veľa súvislosti v práci. K celej situácii som sa postavila celom, urobila som maximum, klientov dala do pohody, veci rozrobené dotiahla, zamestnancom porobila výplaty, leasingy poodkladala.... v tom obdobi som takmer nesprávala, prvý syn začal 1.rocnik, ostali sme sami. Strašne som schudla, nevedela som kedy príde, co bude ďalej .... uzavrela som sa do seba. Jeho som psychicky podporovala, každý deň mi volal, bola som jeho svetielko v tom co sa stalo. Nosila som mu opraté veci do tej smradľavej väznice a tie smradľavé prala doma...
toto vsetko u mna urobilo blok, vyčerpalo ma to. Rozvedena s malým 6r synom, ktorý mal iba mna...
Vrátil sa po 3mesiacoch, strašne sme boli šťastní, ze sme opäť spolu , len on chcel nadviazať tam kde sme skončili pred 3mesiacmi, ale to nešlo... viete ma pochopiť ? Lebo on si asi myslel, ze co sa take stalo? Ze som taká chladná a akoby som s ním nepočítala ďalej ...
ja som ho stale milovala, iba som potrebovala cas, on však tlačil na pilu tak, ze som myslela, ze to uz nezvládnem psychicky. Miloval ma posadnutou láskou, proste vsetko mu vzali, ostala som iba ja, tak ma rovno zadusi. Ked som mu neopatovala city podla jeho predstav, bol hystericky, plakal, kričal, cítil sa zle. Ale ja som si to tiež nevybrala.

Niekedy v tom obdobi, prešlo asi pol roka som pocítila túžbu mat dieťatko, zlomilo sa to vo mne, znovu som mu začala dôverovať a otvorila sa mu. On vždy veľmi tuzil mat so mnou rodinu, dieťatko. Ale akonáhle sa maly narodil, vsetko sa pomaly ale isto začalo meniť.
Zácal pracovať tak, ze som ho videla Iba rano a večer pred spaním. Po case som zistila, ze sa mi vyhýba a na prácu iba vyhovára. Na vsetko som bola sama. Mne to až tak nevadilo, veď deti aj domácnosť zvládnem, ale vadilo mi, ze som mu začínala byt ľahostajná. Snažila som sa rozprávať s ním o jeho dni, práci, co ma cez deň, ale viedla som monológ a on len odpovedal. Od neho záujem žiadny takmer.
Začal chodiť so zamestnáncami / v podstate mladými bezdetným 30r babami do podnikov/ niekedy prišiel až rano, nedvíhal mobil... ja doma s malým, klasicky scenár, bolo mi trápne :( smutno. Ked som sa s ním o tom rozprávala, nebolo to o pochopení od neho, ale o obvinení, ze mu vsetko vycitam. To, ze mi nemá kto pomôct a detmi, ze ich cítim oboch hore dole skola, 3x v tyzdni krúžky, s menším plávanie, cvicenie, varenie, domácnosť..... fakt nikto.. mam len otca co ma 66r. Jeho mama sa venuje Iba prvým dvom vnukom. Lebo sa tak rozhodla.
Ja som asi blbá, myslela som, ze zato ako som pri ňom stala, sa budeme milovať do konca života.... alebo to tak nefunguje ?

V poslednom roku je to strašne. Ja ani neviem kedy som S ním bola naposledy šťastná. Sám od seba ma nikam nevezme, vymýšľam program, zariadim otca k deťom, On len dôjde z tej prace na dohodnuté miesto, skončí program a ide znova do prace. Cítim sa ako idiot. on len trávi cas v práci a venuje sa sebe a svojim koníčkom. Sem tam mi umyje auto, ale celkovo je to nič oproti tomu, ako sa snažil na začiatku.
Teraz bol 16dni v Thajsku, lebo v robote býval 16h denne a videla som na ňom, ze potrebuje relax, lebo mu prepne, majú toho ozaj veľa. Bol sám, ja som bola doma s deckami sama. Vsetko mu doprajem,’len aby bol štastný, ale co s ním, ked si to neváži :( nedodrží slovo, ked mi nieco sľubi, predtým si to nedovolil. Napr cely mi týžden bol od 7 do 22 v práci. Aj víkend, slúbil mi, ze tento víkend bude nas. Tak som ho poprosila doma urobiť sparovacku na obklad, ze Ok a v nedelu kino a vylet. Jasne prišla sobota- bol v práci, na obed mi hovoril, ze slúbil deťom ze za nimi príde, dlho ich nevidel... tak vravím Ok, ja teda tu sparovacku urobím sama, chod. Lenže on sa venoval práci a večer o 22 mi oznámi, ze v nedeľu doobeda pôjde za detmi. Ja som sa tešila na vylet a kino, kúpila som aj lístky, vedel o tom, ako cítim sa jak idiot, lebo chybu mam ja, nie on, ze sa venoval práci a nie deťom, ja ze neviem pochopiť, te chce byt s detmi. Wtf ? Veľmi som sa nahnevala. Ked som mu povedala, ze tak poďme všetci, reagoval divne, ze on chce byt s nimi sám a ja nemusím byt všade. Ale veď sme rodina nie? Ked deti bývali s ním, chodili sme všetci a dalo sa, teraz mi povie, ze budem ja a moje deti navyše ? Navrhla som mu uz veľakrát, aby prišli, ze pôjdeme všetci na vylet, Mega problem z toho vyrobil. Prestala som mu rozumieť.
Takto ma stavia pred hotovú vec poskedne skoro stale. V decembri jeden deň prišiel, ze zabudol som ti povedať, ze budeme mat vo firme vianočné posedenie, bežal kúpiť kapustu, mäso na rezne /doma pre mna nenavarí ako je rok dlhy/ a ja ak chcem možem prísť, aj s malým, ak nechcem, on pôjde ci sa mi to paci alebo nie. Väčšinou tieto situacie stojím a chvíľu pozerá
, ci sa mi sníva? To sa takto správa k zene, ktorú milujem?
Mam dojem, ze mu uz vsetko vadí. Ze som navyše.
Este toto ma veľmi trápi. Kúpila som byt, dala som mu kľúče, povedala, ze je to nas domov. Ale on sem chodí ako do holubnika. Niekedy tu neprespí a prespí v starom byte. Dôrazne som mu povedala, ze mi to vadí. Nikdy totiž neviem, ci budem mat muza doma, to je hrozne. Dnes mi povedal, ze niekedy chce mat odo mna pokoj, ze je mu dobre samému. A to je Ok, ak sa chceme brat? Spat inde ?
Najlepšie ze v máji mame mat svadbu.
Proste tolerujem všetky jeho nápady, náročnú prácu a ja zato cítim nič. Je poskedny rok taky chladný, baví sa so mnou ako s ksmosom z krčmy, ked vidí ze mi ublížil, je mu to jedno.

Zvažovala som rozchod, ale ja ho milujem a chcela som zabojovať, len uz neviem co vyskúšať. Kedysi na mna veľmi žiarlil, teraz som doma s malým priviazana, tak je mu to jedno.

milanoa
autor
2. feb 2020

@mareka49 boli to. Máš pravdu, veľakrát to zo mna cez hádku vyšli tieto slova, bola som mu dobrá, ked potreboval

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
A toto potrebuješ? Takéto stresy? Nervy? Vo vzťahu má byť POHODA.

milanoa
autor
2. feb 2020

@mondolina po svadbe sa nezmení nič, pred týždňom som mu poslala návrh svadobných oznámení. Ostal taky zarazeny, tešila som sa z nich, len on tak akosi naoko, ze začína byt v strese, ze bude mat chomut.
Baby stale sledujem jeho reakcie a som schopná svadbu zrušiť, ale možno je toto ono, co nas posunie ďalej - veď ten nas vztah stale stojí na jednom mieste, bud sa prezradí, cukne, alebo sa zobudí .... neviem ako inak z toho von.

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
Nevieš ako z toho von? Veď sa s ním porozprávaj...nehádaj, nevyčítaj.. rozprávaj, čo chceš čo nechceš vo vzťahu.

milanoa
autor
2. feb 2020

@mondolina snažím sa tomu vyhýbať, neznášam stres, ale stresuje ma svojimi Momentálnymi sebeckymi nepartnerskymi rozhodnutiami.
Netlačím na pílu, snažím sa byt v klude, ked sa ho narovinu opýtam, ci ma vôbec chce ked je cudný, pozerá na mna, je ticho alebo odpovie neviem co chcem, ľúbim ta ale netlac na mna

lussyl5
2. feb 2020

@milanoa Alebo je jednoducho ignorant alebo zrelý na psychiatra.A to nepíšem v zlom keď zoberieme v akých problémoch bol mohla sa u ňho objaviť depresia(myslím depresia ako psychiatrická diagnóza nie bežná zlá nálada) či iná psychická choroba.Tu je smerodajné či je hnusný iba k tebe alebo sa správa zle aj k iným.Aj v takom prípade si ale problém musí uvedomiť a nechať si pomôcť.

karolinakr
2. feb 2020

@milanoa tak asi je sebecky trosku, nevdacny, ale to u mužov nie je nič nezvvyčajné.Kazdy druhy prispevok o tom. Ber si to z druhej strany- ked sa muz vratil z basy a dusil ta laskou, tiez sa ti to nepacilo drzala si si odstup a cim viac tlacil na pilu, o tolko ti bol neprijemnejsi. .Tak prestan sa onho zaujimat, ziadne horuce chvile mu nepripominaj.Kasli na to, co si mysli.Bud svojaa hovor co si myslíš a nahlas svoje požiadavky.Uplne by som zmenila taktiku- namiesto jeho na 1.mieste by
som dala seba a on nech si mysli, co chce.Ked bude urazeny a nadurdeny, este mu splechni ironicku poznamku.Mozno by som bola aj ironická, aby som mu jeho znovu nadobudnutú slobodu osladila hehe Fakt nemá význam utekať za odchádzajúcim vlakom....

milanoa
autor
2. feb 2020

@mondolina Skoro každý druhyvecer poSledny rok sa snažím ukázať mu pozitívne ako si vzájomne vychádzať v ustrety, prečítala som množstvo článkov ako sa vyhnúť výčitkám
Jediná reakcia je - začala ma bolieť hlava a idem spat, nebudem počúvať tvoje výčitky dokola
Ked ho zastihnem v lepšej nálade, povie, Hm ja viem, ze som teraz taky, neviem prečo, netlac na mna, ked nebudeš tlačiť, vsetko budeš mat co ti chyba

Tak netlačím, som mila, chapava, ale iba ja.

lussyl5
2. feb 2020

@milanoa Inak pri depresii sa podobné správanie objavuje,človeku je všetko jedno nevie sa rozhýbať,rozhodnúť sa a vyhľadáva samotu.

milanoa
autor
2. feb 2020

@karolinakr áno za to vsetko ked uz, zaslúži si poriadnu príučku, osadit mu život. Ale ako? Spýtala som sa ho, ked pôjdeš na posedenie miláčik, určite mi to nebude vyhovovať, lebo vtedy budeš musieť byt s malým ty. Ja pôjdem von práve vtedy tiež. Alebo mu ho mam priniesť do prace ked bude jednať s klientami a postaviť ho pred hotovú vec?
Je mi to proti srsti takéto konanie, ale ked si neváži?

milanoa
autor
2. feb 2020

@lussyl5 aj k iným vie byt hnusný. Hlavne k mame. Ked som ich dvoch videla prvýkrát sa hadat, týžden som sa vnoci budila. Ku mne sa vtedy takto nechoval, ale teraz bema problem predviesť mi to, co predvádza mame. Oni su hrozne na peniaze, podnikajú, žiadne emócie, je to smutne

milanoa
autor
2. feb 2020

@lussyl5 povedal mi párkrát, aj pred tým thajskom, ze melie z posledného, ze potrebuje vypnúť lebo sa zblazni, ze vyhorí
Asi mna si zaškatuľkoval tak, ze ho rozhovormi zaťažujem, tak sa venuje práci

0kristina0
2. feb 2020

@milanoa ty chces silou mocou s nim byt a to nie je spravne, dajte si pauzu, nevidajte si isty cas, on si od teba oddychne a nech popremysla. Dajte si nejaky cas napr. mesiac, nekontaktujte sa po tom mesiaci nech ti povie co naozaj chce, co citi, neciti. Takto budes cakat dokedy?

lussyl5
2. feb 2020

@milanoa Alebo depka alebo syndróm vyhorenia,alebo je ignorant.Hlavne ho prestaň uháňať a ži si po svojom.Nechaj ho nech si bude sám so sebou,v tomto štádiu neustáva iné len dať mu pokoj,alebo si uvedomí že potrebuje pomoc a niečo sa pohne alebo odíde a v takom prípade nestál za to.

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
A jeho zaujíma čo potrebuješ ty?
Žiješ z pekných spomienok, realita je ale už o ničom.

karolinakr
2. feb 2020

@milanoa asi by som to robila tak, ze keby nieco chcel a potreboval, povedala by som mu,ze prave nemám čas.Musím ísť na gymnastiku; práve som si dala pleťovú masku, cvičím spím, pijem vermút, špáram si v nose.Rozhodne nemám teraz čas.

77daniela77
2. feb 2020

Obrat tu svoju lasku na deti,nech vidi aka si starotliva,jeho teraz nechaj stranou,odpovedaj jenoducho,das mu tym chrobaka do hlavy a snad sa uz spamata,lebo sa sprava ako grazel po tom vetkom kolko si ty dala do vztahu.Toto si nezasluzis a ani sa mu uz nevnucuj, on si ta zjavne asi ani nevazi.....

katarinka89
2. feb 2020

@milanoa s nim by som o svadbe nesnivala a hladala za zmenou jeho spravania zenu- mozno byvalu moznonovy objav

agimami
2. feb 2020

Byt tebou zruším svadbu, a hrám taky nezáujem ako ma on.... Takto vie ze hocikedy keď ma na teba náladu ty si z toho happy, a keď zase nemá náladu že si ticho ako poslušný psík.. Na takého idiota by som zvysoka srala a dala by som mu pocítiť, že nie je jediný chlap na svete, venuj sa deťom a sebe, na neho sa vykašli. Bud sa spamätá keď uvidí že už toho máš dosť alebo to len vyvrcholí a myslím ze oboje lepšie ako žiť nonstop v takej neistote a nešťastná, nespokojna.

tykat
2. feb 2020

@milanoa ...tak teraz ho dusis pre zmenu ty... netlac tak na neho, z takeho tlaku nic dobre nebude.

milanoa
autor
2. feb 2020

Dnes sme mali ísť do kina, bola som sama. Čakal ma vonku a zavolal na kávu.
Začal rozprávať, ze sa to v ňom zlomilo, ked bol na mna taky upaty a ja som ho odmietala. Ze si vybudoval svoj svet, pozostávajúci hlavne z prace a Akurat ma tam zabudol zahrnúť. A teraz nevie ako to ma napraviť. Nevie a nejde mu to. Ospravedlňoval sa, ze vidí ako ma trápi. Ze ho to mrzí. Ale nejde mu to, ze ci môžme ostať kamaráti?
Pomoc! Sníva sa mi? Veď nemám 15, mam deti ktoré potrebuju rodinu a otca, všetky sľuby zrušil.
Vypočula som si ho, bez emócie, opýtala som sa ci sa so mnou rozchádza ? Evidentne sa cítil previnilo. Ze nevie ako to ma urobiť, ze som mu uz neni taká blízka, aby so mnou zdieľal svoj život

No, tu musím zapojit rozum, lebo emócie by ma zvalcovali. Povedala som mu, ostala som pri tebe ked bolo zle, bojovala som, ostávam pri tebe ked sa teraz hľadáš, som tvoja zena a ty môj muž, sľúbili sme si veľa a ja nechcem znovu začínať s niekym cudzím, chcem to Strašne obdobie zabudnúť, odpustiť si a len spolu Mozme byt silní.

Možno to nepochopíte, ale ja s ním mam syna, proste chcem spraviť vsetko preto, aby sme to zachránili, hodiť za hlavu sa to da hocikedy.
Ako by sme mali postupovať aby som sa mu opäť “vtiskla” ? Dávam tomu nádej

milanoa
autor
2. feb 2020

Dievčatá, mat dve deti každé s iným otcom nie je žiadne terno. Preto hľadám riešenie, hodiť za hlavu to predsa viem kedykoľvek. Ale co potom? Osobná prehra druhýkrát? Neschopná vybrať svojim deťom normálneho otca a mne muza ?
Bola som tu ked ma potreboval najviac, co viac som mala urobiť.

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
To nie je tvoja prehra, radšej budeš nešťastná? Za akú cenu? To vážne?

agimami
2. feb 2020

@milanoa ja mam tiež dve deti teda druhé čakám a každé ma iného otca a keby mam taky vzťah ako ty tak radšej som sama ako s tým človekom. Ty si neurobila nič zlé nie je to tvoja prehra ale jeho keď je debil. Nedá sa donekonečna snažiť keď ten druhy ma v paži.

milanoa
autor
2. feb 2020

@mondolina ja nebudem uz veriť žiadnemu muzovi, ostanem stará a zatrpknuta
Ked vam sem píšem, som pod emóciami, pomáha vás názor, lebo je z nadhľadu a neovplyvnený
Možno sa o rok budem smiať aj ja, ale teraz ? Ked som sa rozviedla prvýkrát nechcela som byt s nikým, prvý muž ma podvádzal. Tento sa toľko snažil až ma presvedčil a nakoniec aj tak na nič

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
Ale veď to nie je zmysel života.... muž.... rozumiem, že nemáš silu zase v partnerstve začať od piky. Si kvalitná žena už si to dokázala, tak to dokážeš zas. Postavila si na nohy muža z basy....tak teraz postav seba.

dankanka
2. feb 2020

@mondolina
@milanoa tiež si myslím, že môžeš mať krásny život aj bez chlapa 🙂. Načo je toto trápenie dobre?ma by napríklad nahnevalo, že stále vidí len seba.. Kde sú deti??! Toto nebude otec roka.. Zabudni na nálepku dve deti od dvoch mužov, teraz máš šancu byť opäť v pohode, klude.

katkati
2. feb 2020

@milanoa Zvládneš to, čaká ta oveľa lepšie, určite.

mondolina
2. feb 2020

@milanoa
Vieš kedy sa mu " vtiskneš"? Keď tu nebudeš.

marca12
2. feb 2020

@milanoa ty si beznadejny pripad,chlap ti narovinu povie,ze ta uz nechce a ty silou mocou sa ho drzis.uz to pochop a nezi minulostou. Toto je strasne. Pochop,ze aj on chce mat od teba pokoj, ulavi sa tebe aj jemu. Nechaj ho ist. Je to strasne,ked si predstavim,ze sa chcem rozist a ten druhy to nie a nie pochopit a stale mi neda pokoj. Ano pomohla si mu,mali ste vysnivany zivit,no bohuzial aj takyto je zivot,ze sa cesty dvoch ludi rozidu. Spamataj sa,inak sa zblaznite obaja