Zlá povaha verzus nadradenosť
Ahojte, píšem anonymne, ani neviem čo od tejto diskusie očakávam, ide mi o to skôr sa vyžalovať.
S manželom sme zosobášení 14 rokov, predtým sme boli 5 rokov spolu. Vnímam ho ako dobrého človeka, rozumieme si , aspoň si to myslím. Pracuje v zahraničí, domov dochádza na víkend, má o všetko postarané, celá domácnosť , /máme rodinný dom/ + deti. Pestujeme si vlastnú zeleninu, čiže celá záhrada je na mne, kosenie okolo domu, schovávanie dreva.... Žijeme na dedine, tak všetky veci s tým spojené + pomáham chorým rodičom , ktorí bývajú od nás 50 km, chodím k nim 2 x do týždňa. Z toho dôvodu momentálne nepracujem, ale vybavujem si opatrovateľské .
Ide o to , že úplné malá maličkosť ho dokáže nahnevať, že sa urazí a aj viac dní sa neozve, neodpíše , nezdvihne telefón.V poslednej dobe všetko kritizuje. Ja ho chápem,že je unavený, cez víkend sa snažím , aby mal oddych. Neviem ako ďalej, dá sa na tom ešte niečo zmeniť? Rozhovor nepomáha, povie, že stále opakujem dookola to isté. Som veľmi psychicky unavená, neviem v noci spať, budím sa každú chvíľu.
Dá sa ešte niečo urobiť s takouto povahou?
Ďakujem za každý názor.
A tebe sa venuje? Musíte mat záhradku ? Musíš mat toľko prace okolo domu, keď ideš ešte aj rodičov opatrovať?
@kiwi3 myslím ,že nie
tak aspoň, že to. Čoho sa týkajú vaše hádky? Z čoho vznikajú?
@annamalaga musím to nejako zredukovať
Ok, na stavbe sa narobí, ale ty sa narobis tiež, to ho neoprávňuje frflat na teba,....zredukuj záhradu, kosenie a drevo zvládne snáď manžel v sobotu a v nedeľu môžte ísť na výlet s deťmi (a inak treba tráviť čas aj sami dvaja)
No nieco zmenit musis... vyrozpravat sa tu na fore ti pomoze, ale len velmi kratko.
Nedavno tu bola diskusia, kde zena upratovala tak ako si to jej muz zelal. Ak nebolo upratane podla jeho predstav, tak bol na nu zly. Ona makala ako fretka, len aby si zabezpecila jeho milotu. Urcitym sposobom robis to iste.
Problem je ten pocit nadradennosti. Ten mu treba z hlavy nejako vygumovat. Aj ked nepojdes spat do prace, mozes zmenit svoj postoj k jeho nadradennosti. Viac asertivity, sebaistoty a poznania vlastnej hodnoty... on fakt nema ziadne vacsie pravo na vykendovy oddych ako ty. Toto mu musis vysvetlit. Skor skutkami ako recami. Cez vykend si urob levaros den. Iddychuj aj ty. Ak budete cez vykend pracovat, tak len rovnakym dielom. Ziadne obskakovanie pana unaveneho. A na vsetky jeho prejavy hnevu alebo somranie sa razne ohrad... nenechaj si to.
@marcellka32 tiež mám ten istý názor
@andreatytler ďakujem
@kiwi3 Toto aj mna napadlo, ale autorka pisala ze tato zmena nastala v poslednych rokoch... ak by niekoho mal asi by ta zmena nastala len nedavno... ale nikdy nevies....
Striedacka s kolegami nie je az taka zla. Ako unaveny asi je. Ale aj ty mas job, si zena v domacnosti a opatrovatelka. Kazdy druhy vikend by som dala niekde vikedovy pobyt, lebo inac vyhorite...
To niekolkodnove nezdvihanie telefonu je ale divne...a dost nezodpovedne, to fakt treba poriesit. Mas prehlad ako tam zije? Ubytko, s kym sa stretava, komunitu v ktorej zije?
Ináč a ako stavbár veď to sa mu da najst práca aj tu na Slovensku nie? Či potrebujete súrne veľa peňazí ?
Mám švagra a brata stavbára, fyzicky sa narobia dosť a predsa svojim ženám pomáhajú keď sú doma.. predpokladám že v zahraničí tiež nepracuje 24h 7dni v týždni, ale má nejakú pracovnú dobu..
@number19 sú tam len kolegovia, iná žena v tom nebude, robia do 18.00 potom idú na ubytovanie, všimla by som si , keby niekoho mal
@annamalaga myslím, že si zvykol , že robí vonku, hovorili sme viackrát o návrate , zatiaľ zostalo len pri sľuboch
Čo hovorí muž nato že nie si zamestnaná? Nevadí mu to? Dom záhradu chcel aj on?
@andreatytler moze kludne viest aj paralelny zivot v tirolsku (uz dlhsie). snad teda nie, ale mozne to je. a cez vikend chodi za detmi. pritom na manzelku je zly, lebo ona je pre neho ta, co (si) za vsetko moze, aby to nejak uhral pred svojim svedomim
nemusí niekoho mať, aj keď takto sa muži začnú správať keď si nájdu inú, alebo ju majú vo výhľade, píšu si s ňou a pod. Ale jemu to maximálne vyhovuje, celý týždeň preč, on nezdieľa vaše každodenné starosti a radosti, ani nevie, ako mu vyrastajú deti. Príde o 18,00 z práce a má celý večer na oddych, plus víkend. Máš to aj ty tak? Alebo si to tvoj muž super zariadil? No u mňa by nepochodil s takýmto modelom spolužitia.
Pomaly zacni presadzovat vikendove pobyty...daj si pozor aby si z teba nespravil sluzku...to spravanie mohlo nastat tym ze akoze nerobis, tak si nieco menej (co je kravina, lebo si zena v domacnosti a opatrovatelka deti a rodicov - mimochodom!)
Cez vikend mu musiz zacat znovu byt partnerkou!
Ak nepristupi a nemate financne problemy, tak treba analyzovat ine priciny ... nikto nevie vsetko...
@kiwi3 Ano... mozne to je.... najma ked autorka vravi ze odmieta navrhy ze by zacal pracovat na Slovnesku. Vacsine muzov by nevyhovoval takyto odluceny zivot od rodiny dlhodobo.
Dúfam, že ti nevytika, že nemáš prácu či ?
@annamalaga nie to nie, navrhol mi aj , aby som si platila dochodkové odvody , aby som mala odpracované roky
pozri, už čo si tento rok zasiala a zasadila, to už dopestuj, na jar to podstatne zredukuješ. A nemusí byť ani toľko trávy, super je na záhon textília, na ňu kamienky a pár ihličnanov. V sobotu ráno navar vedro gulášu, ten sa varí skoro sám, upeč bublaninu - hrnčekovú, tam tiež nie je veľa práce a dva dni oddychuj. Choďte s deťmi na kúpalisko. Keď začne pindať, odíď z miestnosti. Bude si musieť postupne zvyknúť, že ty sa meníš a nie si už slúžkou, o ktorú si môže hubu otierať.
@elizabet173 ďakujem
nemáš za čo, musíš dať samú seba na prvé miesto. Inak to dlho nevydržíš.
On si tiež musí uvedomovať , že ty za jeho pracovne problémi a stresy nemôžeš.
kedze je tema anonymna, kludne mozes odpovedat, po intimnej stranke vsetko funguje na 100%?
no vám by pomohlo, keby si našiel prácu tu na Slovensku lebo mám z toho pocit, že chodí domov na víkend, lebo musí. Asi je doma z nutnosti, preto ta nervozita
A to ti takýto život vyhovuje? Len robiť a posluhovat? Máš aspoň nejaké koníčky? Aspoň deťom sa venuje cez víkend?
@tenerifka áno, toto funguje na 100 %, sama niekedy neviem čo sa deje s jeho správaním, niekedy si myslím, že má nejakú psychickú poruchu alebo si potrebuje niečo dokazovať

si si ista, ze tam nema niekoho ineho? ked mu vyhovuje niekolko dni sa neozvat a potom vytvara konflikty, ked pride... zda sa mi to minimalne podozrive.