Zlá povaha verzus nadradenosť
Ahojte, píšem anonymne, ani neviem čo od tejto diskusie očakávam, ide mi o to skôr sa vyžalovať.
S manželom sme zosobášení 14 rokov, predtým sme boli 5 rokov spolu. Vnímam ho ako dobrého človeka, rozumieme si , aspoň si to myslím. Pracuje v zahraničí, domov dochádza na víkend, má o všetko postarané, celá domácnosť , /máme rodinný dom/ + deti. Pestujeme si vlastnú zeleninu, čiže celá záhrada je na mne, kosenie okolo domu, schovávanie dreva.... Žijeme na dedine, tak všetky veci s tým spojené + pomáham chorým rodičom , ktorí bývajú od nás 50 km, chodím k nim 2 x do týždňa. Z toho dôvodu momentálne nepracujem, ale vybavujem si opatrovateľské .
Ide o to , že úplné malá maličkosť ho dokáže nahnevať, že sa urazí a aj viac dní sa neozve, neodpíše , nezdvihne telefón.V poslednej dobe všetko kritizuje. Ja ho chápem,že je unavený, cez víkend sa snažím , aby mal oddych. Neviem ako ďalej, dá sa na tom ešte niečo zmeniť? Rozhovor nepomáha, povie, že stále opakujem dookola to isté. Som veľmi psychicky unavená, neviem v noci spať, budím sa každú chvíľu.
Dá sa ešte niečo urobiť s takouto povahou?
Ďakujem za každý názor.
@sidicek nie nevyhovuje, viackrát sme sa rozprávali o práci na SK, slúbi zakaždým, že od budúceho roka ale zatiaľ ani raz nedodržal slovo, deťom sa v rámci možností venuje, keďže bývame na dedine a obidvaja máme starších rodičov, tak po víkendoch ešte pomáhame im
@sidicek koníčky? turistika, plávanie, rada pečiem torty
@lvula krátku dobu, ale väčšinou je preč
No z mojho pohľadu si bud na tebe vybija svoju vnútornú frustraciu (neospravedlnuje ho to) alebo mu už na tebe tak velmi nezáleží a Vasa rodina ho obtazuje... Nemoze byt, ze v zahraničí niekoho spoznal? Ked ta často 'tresta' ignoraciou?
Inak ked väčšinu Vasho života žijete oddelene, ktovie co by urobilo s Vasim vzťahom, keby zrazu ste denno denne spolu... Teraz ci moze cez tyzden 'robit co chce', ty sa o vsetko postarás.... Toto je velmi nešťastné, keď rodina nebýva spolu.....
nauc sa byt trochu sebecka, nie naraz, ale postupne, ziskavat pre seba male radosti, uzivat si pohodlie, rozmaznavat sa, mat sa rada. Zamestnaj sa, stupne ti sebavedomie a nebudes len ta, co si obrazne "vala doma sunky" (aj ked vieme, ze to tak nie je), proste aj ty budes zarabat, aj ked v konecnom dosledku si mozno v robote oddychnes viac, ako pri rodicoch a v domacnosti, muz si ta zacne viac vazit, ked obcas vylozis nohy na stol a nechas sa obskakovat, tym, ze sa mas rada, vysielas do okolia signal, aby mali respekt a vazili si ta
@tenerifka ďakujem 🙂
Ja ta nechcem strasit ale nebud si ista ze nikoho nema.By si sa divila kolko muzov na tyzdnovkach si nabalilo baby cez net.Aj mne obcas napisu zenatí slovaci v at ze len na kavu...
fuuu . to ako dlho uz pracuje v zahranici... som myslela ze mozno 2-3 roky ale zda sa ze to je ovela viac.
@andreatytler s prestávkami 10 rokov
a ty ako dlho nepracuješ?
To mas moj obdiv, ze si to zvladla. Podla mna cas na zmenu. Dufam ze to vyriesite k obojstrannej spokojnosti.
@elizabet173 2 roky
Este ma napadlo ako to bolo u jeho rodicov? Muz si taketo vzorce spravania (ze zena v domacnosti ma mensiu hodnotu) prinasa vacsinou od rodicov.
A kedy sa jeho spravanie zacalo zhorsovat? Nebolo to nahodou prave po tom ako si prestala pracovat?
@andreatytler nie, on chcel ,aby som odišla z práce, bola som preč z domu od rána do neskorého poobedia
@andreatytler jeho mama bola nejaký čas tiež doma, čo spomínal , keď boli deti, tým to asi nebude , netuším. Len človek je z toho už veľmi unavený, hlavne, keď sa takto zatne a odíde , nekomunikuje vôbec, potom môžem len dúfať, že je tam OK, že sa mu nič nestalo
To ti verim. Velmi neprijemne. Skus zacat so zmenami co tu radili. Drzim palce. Mozno tiez zajdi za psychologom... mozno pomoze s tou asrtivitou alebo chod na nejaky kurz.
Milá autorka, s povahou sa dá ťažko niečo spraviť, maximálne tak so svojou, ak človek na sebe chce pracovať. To, že tvoj manžel príde na víkend a ty si dávaš pozor na svoje správanie, aby si ho nerozculila, je zlé. Mal by byť tvojim najbližším človekom, nie nadriadeným. A to, že dokonca nekomunikuje počas týždňa kedykoľvek mu mucha preletí cez nos, je tiež zlé. Páči sa mi nápad nečakať ho doma. Veď keď nekomunikuje, tak mi o Tom ani nemáš dať ako vedieť.
@andreatytler ďakujem
@letfenixa tiež som rozmýšľala nad tým , ako by sa zatváril, kebyže príde domov po týždni neozývania sa a nájde prádzny dom, nech si operie, navrí , uprace, napečie pobalí kufor a ide do práce
Tak to správ. Neboj sa toho.
@letfenixa viackrát som sa odhodlávala, ale raz to urobím
Len aby tento počin nesposobil opačnú reakciu a pánko by sa dalsi víkend uz domov nevratil..
No, ja si myslím, že on má tam svoj život (bohužiaľ možno aj partnerku), ty ho nemáš ako skontrolovať,môžes mu akurát veriť, ale to že sa neozve celý týždeň a príde piatok domov a očakáva fullservis, všetko je urobené, v podstate len hľadá na tebe chyby, ty si unavená tak, že nevieš ani riadne spať, to by som riešila tak ako ti radia vyššie...a muž nájsť prácu na sk, nielen sľubovať a skutek utek (nesmieš povoliť)
@lvula aj tohoto sa bojím , preto nemám odvahu len tak sa zbaliť a urobiť to reálne, dúfam, že má len nejaké blbé obdobie a prejde ho to, ja tiež keď už je toho veľa vybuchnem, ale toto by asi netoleroval nikto
no čím skôr to urobíš, že nebudete doma, tým skôr u vás môžu nastať nejaké zmeny. Prečo sa vlastne k tomu potrebuješ odhodlávať? Tvoj muž sa neodhodláva k tomu, aby ti neodpísal, nebral mobil jednoducho to urobí. Myslím, že by to mohlo váš vzťah niekam posunúť, bol by z toho zrejme vybúraný, keby našiel na stole lístok - je mi ľúto, že nemáš potrebu vedieť, ako s mám ja a deti, že neodpíšeš a nedvíhaš mobil. Ja akosi necítim potrebu ti počas víkendu robiť pajáca na ktorom si vybíjaš svoju frustráciu. Išla som tam a tam, príď za nami rada sa s tebou porozprávam o tom, ako ďalej. Ale tak, ako doteraz určite nie. Bodka. Prečo sa toho bojíš? Veď neodchádzaš od neho navždy, ani sa nerozvádzaš, ideš si niekam na víkend oddýchnuť.
Ty ho stále obhajujes...dúfam, že má blbé obdobie...a kde si ty? Vážis si samu seba?
Ináč však do Rakúska na týždeň môžeš ísť nie? Skontrolovať , čo tam robí!
Ako prvé by som volila rozhovor, kľudne si spíš body na papier, čo chces prebrať. Ak nebude mať záujem situáciu riešiť,odbije ťa, oduje sa, máš dve možnosti - prijať situáciu tak, ako je, alebo si život zariadiť podľa seba, lebo, ako teraz žiješ, ti očividne nevyhovuje. Neboj sa zmeny, si pracovitá a šikovná, viem, čo obnáša starostlivosť o chorých rodičov, je to ťažká a nevďačná práca, a ty ju zvládaš.

Pracuje v zahraničí celý Váš spoločný život alebo ste byvali niekedy aj reálne spolu každý deň?