icon

Zlá povaha verzus nadradenosť

21. jún 2021

Ahojte, píšem anonymne, ani neviem čo od tejto diskusie očakávam, ide mi o to skôr sa vyžalovať.
S manželom sme zosobášení 14 rokov, predtým sme boli 5 rokov spolu. Vnímam ho ako dobrého človeka, rozumieme si , aspoň si to myslím. Pracuje v zahraničí, domov dochádza na víkend, má o všetko postarané, celá domácnosť , /máme rodinný dom/ + deti. Pestujeme si vlastnú zeleninu, čiže celá záhrada je na mne, kosenie okolo domu, schovávanie dreva.... Žijeme na dedine, tak všetky veci s tým spojené + pomáham chorým rodičom , ktorí bývajú od nás 50 km, chodím k nim 2 x do týždňa. Z toho dôvodu momentálne nepracujem, ale vybavujem si opatrovateľské .

Ide o to , že úplné malá maličkosť ho dokáže nahnevať, že sa urazí a aj viac dní sa neozve, neodpíše , nezdvihne telefón.V poslednej dobe všetko kritizuje. Ja ho chápem,že je unavený, cez víkend sa snažím , aby mal oddych. Neviem ako ďalej, dá sa na tom ešte niečo zmeniť? Rozhovor nepomáha, povie, že stále opakujem dookola to isté. Som veľmi psychicky unavená, neviem v noci spať, budím sa každú chvíľu.

Dá sa ešte niečo urobiť s takouto povahou?

Ďakujem za každý názor.

Strana
z4
elizabet173
21. jún 2021

on sľúbil, že si nájde prácu na Slovensku, on chcel, aby si odišla z práce, lebo si bola preč celý deň. Zaujímal sa niekedy o to, čo chceš ty? Prečo nenavrhol, že si nájde prácu tu, ale navrhol, aby si ty zostala doma? Keby pracoval na Slovensku, bol by viac doma a ty vy si mohla pracovať. Lenže to by musel aj on niečo robiť, nie len odúvať hubu a buzerovať, Toto nie je zlé obdobie, toto tvojmu mužovi maximálne vyhovuje, doma o všetko postarané a on ide do čerta. Myslela som, že pracuje v nejakom špecializovanom obore, ale stavebné práce? On plánovane uniká od rodiny a ešte ti naváľa povinností po uši a ty nie si schopná sa vzoprieť a povedať dosť.

autor
21. jún 2021

@elizabet173 máš pravdu, vyzerá že je veľký sebec, len doteraz som si to nechcela priznať

elizabet173
21. jún 2021

je sebec a ty si veľmi dobrosrdečná a submisívna žienka, pri mne by mal smolu.

dilino
21. jún 2021

Mame obaja staršich rodičov tvoje slova cez víkend im pomahame takže suma sumarum aj tri dni čo je doma s toho ešte chodi aj k svojim rodičom pomahať ak je celý týždeň preč kto pomáha jeho rodičom.Pokiaľ sa ty ideš zo všetkeho zblazniť vicišpán pride nechá sa obskakovať deti vydi tak akurát z rýchlika ani sa nenazda a už budu dospelaci.Už keby chcel vráti sa domov za robotou aby bol s vami.Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod.A ešte že zdraví chlap vydrži týždeň bez sexu ako vtip dobre.Ty vychovavaš spoločne deti sú ako tvoje tak aj jeho.Pokiaľ ty sa derieš robiš mužske aj ženske roboty ON je preč a ked sa vráti domov nerobi nič lebo oddych a ty čo háloo ty si kde.Nedajbože niečo sa prihodi budeš musieť nedajbože ísť do nemocnice a kto sa o to všetko postara.Nikdy by som nechcela chlapa ktorý by chodil len raz do týždňa domov načo by mi bol.A za to všetko čo robiš ešte je na teba sprosty a kritizuje ťa to robia taký chlapi ktorý zrejme majú ešte okrem ženy aj nejaku druhu.Aby si nebola prekvapena ked sa nato pride ved to ani manželský život žiaden ani deti nevydia otca.Koľko deti majú rokov pomahajú ti v domacnosti či všetko je na tebe.Peniaze sú sice veľmi potrebne ale nie na úkor rodiny.Pišeš že si chcela aby sa vrátil domov pracovať zostalo iba pri sľuboch.To znamena že mu to tak roky vyhovuje a neplanuje ON meniť nič.Hlavne že ty sa dereš prejdu roky deti si vychovaš a pokiaľ ty budeš narobena ON ty dá zbohom a zariadi si život po novom v zahraniči aj to sa môže stať.A opateru rodičov to neidem ani komentovať drina ako sviňa.Deň noc áno rodičom to treba vrátiť čo ti dali za mlada ale aj opatrovateľky sú a nie budeš utekať k rodičom doma dalšia robota od svitu do mrku nič si neužiješ.Na starobu zostaneš chorá a zodrata a pomôže ti kto ked budeš mať štastie tak deti ale nemyslim si že by si mala počitať z mužovou pomocou ak by si nahodou ochorela.Zostaneš sama.A zdravie mame iba jedno.Ked je ON preč kto sa stara o jeho rodičov či TY.Váž si zdravie všetko je nahraditeľne ale zdravie mame len jedno.Deti večne male nebudu a nemôžeš ani zabudať na seba čo sa týka zaľub a oddychu.Taký ako je tvoj muž že je nespokojný s tebou a ani s tým čo robiš môžeš tlačiť aj tisic kg balvan do kopca nič nebude dobre nevie si vážiť čo robiš a nemáš žiadneho uznania doma a robi s teba služku.Ja by som šla normalne do roboty a mala aspoň nejaký prijem aby si od neho nebola zavysla.Ak sa rozhodne odisť deti vyrastu a povie ti že ostava tam kde robi už si zvykol na ten život tak urobiš čo nič.Ostaneš bez fináncii.Ty sa radšej poobzeraj po práci aby si neostala na starobu bez úspor.Kto drži kasu ON či da ti aj nejake peniaze.

dilino
21. jún 2021

@elizabet173 a pri mňe tiež skôr by bol pod papučou.

elizabet173
22. jún 2021

@dilino pri mne pod papučou určite nie, ja mám rada vo vzťahu rovnováhu, ale ani zďaleka by som nerobila to, čo robí autorka témy a keby si na mne môj muž vybíjal svoje problémy, najskôr by som sa ho spýtala prečo a ako mu môžem pomôcť a keby pokračoval, ja viem aj po stole buchnúť, aj tanier šmariť o zem, aj keď som to vo svojom živote urobila len jeden jediný raz. Neznášam ani hádky, ale byť ticho a snažiť sa o jeho pohodu nie je k ničomu

number19
22. jún 2021

Necitala som celu diskusiu, ale mne sa nezda to, ze on odide na tyzden a urazeny ti nedviha telefony a je nezastihnutelny aj NIEKOLKO DNI.
SI to zober opacne, bola by si schopna to urobit jemu? On doma s detmi, domacnost, zahrada, rodicia...a ty urazena nechces ani vediet ako sa dari a ci je doma vsetko v poriadku?
To je divne, ja mam z toho zmiesane pocity. Stalo sa ze niekedy v poslednej dobe neprisiel na vikend?

Moj muz. telefonat pred odletom, pri pristani, a este z hotela (2dnova sluzobka)...ja chcem vediet ci je s nim vsetko v poriadku a on ci s nami...

U vas to nie je normalne, musis zistit preco, neviem ci je to len obdobim...a aj tym, ze nechce prist spat na SK.

Bud mu nevyhovuje vas zivotny styl, a nechce sa do neho denno denne vratit...viac starosti, ako radosti, plus ochladenie vztahov a unika. Particka chlapov na ubytovni a pivecko po pracicke vyhovuje.
Alebo tam je niekto iny.

fiafia
22. jún 2021

Podľa tohto ti je muž len pre €. Na všetko si sama, na všetky radosti a starosti, práce okolo domu, staranie sa o deti. Kedy ty oddychujes? Načo ti je taký muž ,že pošle € a tým to hasne. Mal by ťa na rukách nosiť a aspoň cez ten víkend odbremeniť od týchto povinností. Podľa mňa je to cesta do pekla. Raz to psychicky prestanes zvládať a vzťah dostane riadne zabrať, lebo tá prestane baviť byť otrokom a začneš mať požiadavky ,ktoré nebude ochotný po takej dlhej dobe akceptovať

autor
22. jún 2021

@number19 stalo sa to viackrát, on je celkovo veľmi urážlivá povaha, žiaľ

autor
22. jún 2021

@fiafia to sa mu snažím vysvetliť, len rozhovor nepomáha

autor
22. jún 2021

@dilino je to pravda, čo píšeš

simca06022011
22. jún 2021

@rubinka presne to ma aj napadlo...

Autorka, pekne mu ten travnik nechaj na vikendy, aj nejaku tu pracicku... a naplanuj mu aspon pol den s detmi.. a ty si oddychni.

janage
22. jún 2021

1. Nevolam viac ako 2x. Ak nezdvíha, pošlem sms: Všetko OK? A koniec. Ak by bolo niečo fakt dôležité tak sms Ozvi sa. Raz.
2. na víkend privítať Ahoj, ideme na výlet tam a tam. Si vítaný. Ak nemôžeš OK. Vidíme sa v nedeľu večer. Úsmev č. 5
3.Cez týždeň: Treba spratať drevo cez víkend. Urobíš ty, ci volám Fera, Ďura, Paľa a vyplatíš ich? Úsmev č.7
4.Pri zvýšení hlasu. Ja na Teba nekričím pre takéto blbosti a neželám si, aby si ty na mňa ziapal. Nebudem to počúvať. Odchod.
5. Ak Ti povie, že za Tebou nič nevidno tak týždeň, 2 NIČ nerob, však podľa neho žiadny rozdiel
6. Ak mieni chodiť nasilu domov a robiť dusno, nemusí vôbec. Pošta existuje a IB tiež.
Ty už teraz funguješ zdatne sama a aspoň nebudeš mať nerváka za zadkom.
Nech príde, až bude schopný si ten víkend s vami prežiť a nie prebuzerovať.
A mimochodom o výživné na manželku a deti môžeš požiadať aj bez rozvodu, keby machoval s peniazmi.

autor
22. jún 2021

@janage ďakujem

luccija
22. jún 2021

Podla mna ma takeho zivota plne kecky nie je doma ani tam ani tu.Este len pride vybali veci a bali sa prec.Okrem tych penazi to nema ziadne pozitivum.On nevie co robis cele dni musis sa spoliehat sama na seba, deti, starkovci....nezijete spolu a to raz vybuchne.To, ze sa neozve to by som netolerovala.Aspon si tie peniaze viete uzit?
Doprajes si nieco?vylety, more, mate hypo?
Podla mna ma krizu, ked pride domov porozpravajte sa ...bolo by fajn pracu zmenit toto dlho neustojite.A nerob z neho cukrovu babiku vidis ako sa Ti odvdacuje za tie volne vikendy jednoducho uz si mu niekedy povedala, ze je toho na teba vela?kon, ktory taha treba mu prilozit.Ty si zena nemas co robit s drevom a kosit citis sa menejcenna, ze nezarabas?nerob to....lebo sa bude ku tebe spravat ako k handre.Ty nemusis vyhoviet kazdemu ...

kassandra25
24. jún 2021

Tu by som odporucala asi nejaku manzelsku poradnu, ze co poradia.... ale neznie mi to moc dobre cele.

Strana
z4