Zle som počula?
Predvčerom večer boli u nás svokra aj švagor, sedeli v kuchyni. Potrebovala som tadiaľ prejsť a ako som otvorila dvere izby, začula som, ako svokra o mne nelichotivo rozpráva. Keď som prišla do kuchyne a spýtala sa, čo to má znamenať, tak s úlisným úsmevom odvetila, že to sa mi len zdalo. Tak som sa ospravedlnila, že dobre...lebo keď takto klame, tak určite je zákerná a nechcem, aby nebolo ešte horšie - ale keď sa ešte raz opováži, tak na ňu aj nakričím. Prípadne, keď začujem, že hovorí o mne, tak si ju nahrám. Ona aj synov - dospelých mužov - volá zdrobnelinami. Tak som ten večer bola naštvaná, že keby som nemala malého synčeka, tak sa zoberiem a idem sa aspoň prejsť. To, čo o mne hovorila, je stopercentná pravda, ale prečo mi klamala do očí, že zle počujem?
a ešte dodám, že svokra sa čuduje, prečo príkrmy malému zohrievam, prečo mu nechcem dať pred spaním večer krupicovú kašu a svojmu dospelému synovi hovorí - daj si šálik... a nie iba daj si šál, divné
A keď som počula, akú má o mne mienku a ešte mi aj do očí klamala, tak mám dôvod sa zmeniť?
@anjika42 Ahoj .. neviem co je divne ze pouzila zdrobneninu pre sal. Predsa je to jej syn a v jej ociach bude stale syncek.. myslim ze je to OK aj pre moja starka vravi zdrobneniny .. dalej sa treba pozriet aj na seba .. co by si mohla zmenit vo vztahu aka je svokra mozno je viac komunikativnejsia a ma rada ked sa zaujimas. A nie.ze na co sa budem menit .. tym nic nevyriesis. Prave naopak skus to co to spravi. Ju uz nezmenis ale ty sa mozes kusok prisposobit vaak neubudne s teba. Aspon to skus ..
no, ale povedať dospelému takmer 40ročnému mužovi "obleč si šálik" - to je fakt detinské
@anjika42 no a ako si predstavujes, ze mala svokra reagovat v tej vzniknutej situacii? Povedala o Tebe nieco, co je pravda za Tvojim chrbtom. Ty si to zapocula a hned si ju s tym konfrontovala, co ju zjavne zaskocilo. Tak Ti zaklamala, ze si zle pocula.
Fakt by som bola rada, keby si mi odpovedala na moju otazku. Aka by bola idealna reakcia Tvojej svokry na danu situaciu?
Necitala som diskusiu, neviem, ci bolo spominane, co o Tebe povedala...ale ak si to nevymyslela, tak ja osobne by som sa robila, ze som nic nepocula.
A este jeden taky dotaz, Ty nikdy nepovies nic o svojej svokre za jej chrbtom?
Samozrejme, že o nej rozprávam - ale keď ma chcela ohovárať, mala to urobiť niekde, kde sa ja nenachádzam - lebo tak sa to väčšinou robí - a od nej to vyznelo, že to urobila schválne
@natalym jaj, tak to je ked mu na jar nevymenim flanelove kosele za letne, tiez by nosil flanelove aj v auguste 😝 Ale aspon vyberie, co je pre jeho mamu moja neskutocna lenivost. Keby ona vedela, ze mu ich ani do tej skrine nedavam a strka si ich po prani sam, to bz uz nerozchodila 😀 😀
@natalym aj ja strkam 🙂, lebo tie veci by sa svojho miesta nedockali 🙂. Minule som robila na svojom muzovi taky pokus. Nechcelo sa mi kocik terigat na poval, tak som ho vyniesla len na druhe poschodie a nechala lezat zlozeny na chodbe pri dverach na poval. Moj muz chodi okolo stale, lebo tam mame pracovnu a vie, ze tam ten kocik patri ( bol vytiahnuty vynimocne, lebo bola u nas neter ). A cakala som, kedy ho sameho od seba napadne, ze by ho mohol popratat. Cakala som tyzden, dva, mesiac...a potom sa ho pytam, milacik, preco myslis, ze som tu ten kocik nechala? A on, ze fakt netusi, ze uz sa ma na to chcel spytat...???!!! 😠
To všetci muži sú takí neporiadni? No, musím môjho syna cepovať už hneď ako bude mať rok, aby si upratoval 😅
@zita19 minule som vyhadzala staremu vsetko oblecenie zo skrine.Lebo tam napchal vsetky odo mna starostlivo poskladane tricka,do jedneho rohu ako odpad...................objavil aj veci,ktore su mu davno male alebo kopu triciek s prihluplymi napismi.Svokra mu to vsetko nakupila a slipy aj o cislo mensie,vsetko letelo von zo skrine.Minule hladal lahke letne nohavice,teraz sa nasli 2 kusy.Nic ho svokra nenaucila,ale ohovarat mna vie ako majsterka sveta..................stary keby mna nemal,tak snad v teplakoch a tielku ako hnup by chodil...................
@anjika42 vyhod mu raz vsetko zo skrine,bude prskat,ale poriadku sa raz nauci.
@natalym ako ja si zas velke nadeje nerobim, ze by to nejak vzorne poukladal (a to bol prosimpekne 2 roky na vojne) ale neriesim. Jeho skrina, jeho handry, ked mu nevadi nosit pozute, nech to tam aj buldozerom natlaci 😝 A deti uz drzia poriadok. Dcera uz drzi poriadok aj za zata a vnuka, syna sekiruje nevesta. Zrazu to zvladaju ukazkovo 😀 😀 Ale kym nali tak -nast, tak to bola rovnaka katastrofa ako vsade. Nasleduje usmevna prihoda z natacania:
Raz uz bol ten ich bordel naozaj neunosny a napriek opakovanym vyhrazkam vyhadzanim celej skrine sa to nezlepsovalo. Tak som cela vytocena vyhadzala skrinu u dcery. Vysla som von a aby sa zas cele dni nenieslo po byte, ze na mna furt kricis a na Mata nie som vybrala zakrutu k synovi do izby a tam sok: Mal uz celu skrinu vyhadzanu na dlazke a skladal ako mourovatej. Ja som ostala bez textu a isla to do kuchyne rozdychavat 😀 😀
@stellamaris, tak, ja nemozem povedat, ze mam super svokru, ako ona nie je najhorsia svokra, ja ju nemusim ako cloveka, ale ok, nerobi mi uz roky zle, tak nebudem na nu nadavat, staci ze ju nevidim, tak ju mam vtedy rada, ale co musim uznat je, ze moj muz je tak samostatny ako nikto, ci uz sa prania tyka (periem ja, ale vie aj on, zehlit, kosele si zehli len sam, to nedovoli nikomu, navarit vie, upratat vie total pedantne, upratat skrine nema problem, ja najradsej poskladam na kopky a do skrin da on, aby to malo system, ked sa robi nejaka total prerabka, potom uz nemam problem to tak ukladat aj ja, alebo na dovolenku, ja pobalim na kopku a on to da do kufrov, lepsie to pouklada, viac sa vojde, takze on vobec nepotrebuje zenu ako sluzku, toto som ozaj stastna).
no, tá moja si všíma na mne iba zlé veci - vraj mám sivozelenú pokožku, že nestojím rovno, raz som dokonca mala lepšie roztrieť syr na chlieb (na chlebe), že nosím vonku plátenú čiapku, keď svieti slnko, že nosievam šatku či ako sa to volá okolo krku, že malému jedlo prihrievam, že mu nedám na noc krupicovú kašu s cukrom...
a raz sme u nej jedli s mužom pstruha, tak že prečo jem rybu rukami- mudrovala, že kostičky zacítim aj na jazyku - ja si ale myslím, že to už môže byť neskoro a samé také prkotiny, ale keď je toho veľa, dokáže to nasrať

myslela som tým, že čo sa týka poriadku, nemá sa čo sťažovať a to, že nevyhľadávam kontakty s ľuďmi, to už čo... aj Karel Gott spieva - je jaká je....