icon

Zle som počula?

anjika42
18. máj 2016

Predvčerom večer boli u nás svokra aj švagor, sedeli v kuchyni. Potrebovala som tadiaľ prejsť a ako som otvorila dvere izby, začula som, ako svokra o mne nelichotivo rozpráva. Keď som prišla do kuchyne a spýtala sa, čo to má znamenať, tak s úlisným úsmevom odvetila, že to sa mi len zdalo. Tak som sa ospravedlnila, že dobre...lebo keď takto klame, tak určite je zákerná a nechcem, aby nebolo ešte horšie - ale keď sa ešte raz opováži, tak na ňu aj nakričím. Prípadne, keď začujem, že hovorí o mne, tak si ju nahrám. Ona aj synov - dospelých mužov - volá zdrobnelinami. Tak som ten večer bola naštvaná, že keby som nemala malého synčeka, tak sa zoberiem a idem sa aspoň prejsť. To, čo o mne hovorila, je stopercentná pravda, ale prečo mi klamala do očí, že zle počujem?

anjika42
autor
2. jún 2016

joj, zle si to pochopila - ona nehovoriula konkrétne, že sa má rozvcieť, ale to, ako sa o mne vyjadrovala nasvedčovalo tomu, že by ju to potešilo - my dve sme sa nepochopili, tzak sa ospravedlňuje - a najväčší problém bude v tom, že sa bojím jej niečo povedať, aby nebolo ešte horšie a miesto toho píšem sem 😒

anjika42
autor
2. jún 2016

práve preto som sa ospravedlnila, aby nebolo ešte horšie, vieš, mohla by sa snažiť poštvať proti mne svojho syna a teda zároveň môjho muža a neviem, komu by uveril, keďže ju pozná dlhšie a ja som priznám sa, cholerik (len škoda, že jej neviem povedať nič)

timea7
2. jún 2016

@anjika42 čo tým vyriešiš, že sem píšeš? To, že sa vykecáš, váš vzťah neposunie nikam. Ak som to dobre pochopila, keď si písala, že to je aj jej byt, vy bývate u nej? Tak čo najrýchlejšie preč. A na čo riešiš, že by si jej mala dať malého strážiť, keď jej nedôveruješ? Veď jej ho nedávaj, nemusíš, keby žila od vás 3000 km, tiež by ti ho nestrážila Sústreď sa na to, aby ste sa osamostatnili, nemusíš byť predsa tri roky doma, pracuj sama na sebe a kašli na ňu. Jednoduché, nie? Inak nedozvedela som sa, čo na to tvoj muž. Zrejme nič, keď máš obavy, aby ho neštvala proti tebe....myslím, že máš väčší problém s ním ako so svokrou. Ako že sa ťa už dávno nezastal a neumlčal ju?!

anjika42
autor
2. jún 2016

lebo môj muž o tom nevie - a je to síce svokrin byt, ale ona býva v inom meste a sem príde tak na deň dva raz týždenne

alex49
2. jún 2016

tak chlapovi sa to bojíš povedať, hlavne že o tom vie tisícka žien na koňovi 🙄

timea7
2. jún 2016

@anjika42 muž o tom nevie?! Veď manžel by mal byť človekom, ktorému absolútne dôveruješ, môžeš mu povedať všetko na svete. Tak, ako som predpokladala, problém bude niekde inde, ne vo svokre....Osobne by som nezniesla žiť v byte, ktorý by bol svokrin, ak by chodila na deň dva týždenne....radšej podnájom, ale súkromie, jasné, že je potom svokra a koni.

anjika42
autor
3. jún 2016

Môj muž je veľmi slušný a nerád sa háda, takže ťažko by si to s jeho mamou vydiskutoval.

anjika42
autor
3. jún 2016

Asi pred mesiacom, keď som bola na masáži chrbta, bola s mojou mamou a synkom na prechádzke - ona ho obliekla do overalu a dala ho v kočíku do fusaku a potom ukazovala, že iné deti sú voínku iba v tričkách!!! A chválila sa, že prečítala veľa kníh o pozitívnom myslení a tvrdila mi, že ruka ma bolieť nemôže, až som jej musela ukázať, že tam mám napuchnbutý kĺb. Len by som rada vedela, či je tak "múdra" aj voči iným, alebo len mňa si vybrala. Párkrát mi ukazovala manželovu fotku, aký bol chudý, keď mal dvadsať a pribral - to áno, to je pravda, ale ja čo mám robiť? Mám skryť pred ním jedlo, alebo mu činky otrieskať o hlavu (preháňam), aby niečo robil? a ona takisto nie je najchudšia.

moncurienula
3. jún 2016

@anjika42 nemas to lahke, ale mozno by bolo dobre keby si sa na to vybodla. Hodila rukou a kaslala na to. Nakoniec ty nezijes s nou ale s jej synom. Oni su tvoja rodina, na ktorej by si si mala zakladat 🙂

anjika42
autor
3. jún 2016

To je pravda - ale kam tá ruka by mala dopadnúť? 🙂

timea7
3. jún 2016

@anjika42 to, že je tvoj manžel slušný a nerád sa háda, na veci vôbec nič nemení. Nikto mu predsa nekáže na mamu naziapať, všetko sa dá riešiť slušnou formou. Inak ja trochu nerozumiem tomu, čo píšeš. Ide ti svokra na nevy, ideš s ňou na prechádzku,ja by som určite nešla. Na čo s ňou rozoberáš, čo máš s rukou? Idem na masáž, dieťa dám postrážiť za ten čas kamarátke, ktorá mu oblečie to, čo mu pripravím, vybavené. Ty sa už zaoberáš takými kravinami, že až. Ukazuje ti foto, aký bol muž v dvadsiatke chudý? Ty v tom hneď hľadáš útok na seba, že hádam nevaríš zdravú stravu, alebo čo, veď si jej mala povedať, nech vyhrabe svoju foto z dvadsiatky a pustiť to z hlavy.
Uvedom si, že ju nezmeníš, môžeš zmeniť len sama seba. V prvom rade hovor mužovi to, čo cítiš, čo prežívaš, nie je Nostradamus, aby to vedel bez toho, že by si mu to povedala. Osamostatnite sa, nebývajte s ňou, raz za čas návštevu pretrpíš aj s dýkou v chrbte a čo svokra trepe o tebe, ti môže byť ukradnuté.

anjika42
autor
3. jún 2016

svokra bola na prechádzke s mojou mamou, lebo ja som išla na masáž 🙂 a ten jeden deň v týždni vydržím, nechce sa mi sťahovať, ale už si nabudúce !otvorím papuľu"

timea7
3. jún 2016

@anjika42 pozri, ako si zariadiš, tak máš, rátaj s tým, že ak si otvorí papuľu, ako ty píšeš, tak ti svokra môže otvoriť dvere z jej bytu. Neviem potom, prečo sa sťažuješ. Žiješ v jej byte, svojmu manželovi ani nepovieš, čo ti vadí, čo ťa trápi, aj keď neverím, že o tom nevie, musel by byť hluchý a slepý, ale hľadala si si pre seba výhodnejšie riešenie, svokrino správanie máš bohužiaľ k tomu ako bonus. Je na tebe, čo uprednostníš.

anjika42
autor
3. jún 2016

myslela som to tak, že jej dôrazne poviem, že také reči si neprajem - aj naposledy sa pýtala o desiatej večer, keď som išla malého krmiť, že čo mu dám - hovorím "mlieko" a ona pohřdavo na to "mlieko"

luciannka83
12. jún 2016

Neviem presne čo chce zakladateľka témy počuť,... 🙂

janul4835
13. jún 2016

@sissy27 ...dávno som sa tak dobre nepobavila..:DDD VĎAKA

sissy27
13. jún 2016

@janul4835 😉 nemáš za čo 😀

victory7897
14. jún 2016

To sa nedá čítať...hovorila že hovorila že si myslí že hovorila že je to pravda keď hovorila ona si myslí že je to pravda
keď o nej bude hovoriť .. Strácam sa v príbehu..nechápem čo sa tu rieši.. Odchádzam..len toľko že aj moja svokra volá môjho manžela zdrobleninou,..ale volá ho tak aj moja mama, má ho rada tak chce ho pekne osloviť.. Je to blbost..ale hovoriť že hovorila že si myslí že hovorila to je vážna vec ;) ;)

anjika42
autor
14. jún 2016

pre vysvetlenie - ona sa o mne vyjadrovala ako o nejakej handre, úlisne sa usmievala, ked mi klamala do očí a hlavne to mi vadí, ze podľa nej nesiaham priateľke jej druhého syna ani po päty - a naozaj hovorit dospelému muzovi daj si ciapočku, šálik, je trapné&

moni244
14. jún 2016

@anjika42 ty máš fakt problém, ale sama zo sebou 😉 takú samonasieracú osobu som už dlho nezažila, veď ty sa v tom normálne vyžívaš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzulk
14. jún 2016

@anjika42 moja ak ta tak mozem nazvat..ja taketo ublizovanie"narocky ,poza chrbat ked sme na navsteve pocujem)stale,stale sususu suska ako drbnuta a vsetci ju velmi pocuvaju ,tak naco mi povedz sa mam ja stretavat s nimi

jajka257
14. jún 2016

@anjika42 tak ti dam taku malu pikosku😃 ked ma moj poziadal o ruku, vecer pozvali svokrovci svojich priatelov a moja svokra hovori tej svoje kamatatke, ze boli zasnuby. Na to kamaratka sa je pyta, ze na co taku chuderu ( to ako mna) a moja svokra jej prikyvovala a pritakavala. No proste silna kava. Nevideli ma, mysli si, ze spim. Nuz a pointa? Vtedy som nic nepovedala, teraz jej obtlkam o hlavu vsetko a pekne si uzivam jej prwkvapeny vyraz😃😃😃😃 a najlepsie je, ked zacne, to som nepovedala...a ja jej na to? A si si tym ista? Aj by si na svoj zivot odprisahala? ......a je vybavene😃😃😃😃😃 treba pockat casu a potom zuctovat aj s urokom😂

anjika42
autor
17. jún 2016

Svokra a jej priateľ sú momentálne tam, kde bývam ja s mužom a s malým a majú dvoch hafanov - psíky milé, zlaté 🙂 ale!!! Keď prídu s nimi z prechádzky, psíky vbehnú cez predsieň priamo do ich spálne na posteľ bez toho, aby im boli umyté labky alebo zadočky - to nepochopím, keď som povedala, že im treba umyť labky, tak som dostala odpoveď, že ich majú čisté!!! Ako ok, špinu z vonku si utrú do svokrinej postele, ale aj tak - divné...

anjika42
autor
27. jún 2016

Ja som vlastne nenapísala, čo konkrétne som si vypočula - takže: "Tá jej nesiaha ani po päty", "Musím to vydržať kvôli (krstné meno môjho muža)", "Aj (krstné meno) to vidí", "Ako ho budú vychovávať" a okrem toho, keď bola u nás pred tými desiatimi dňami, tak mala tú drzosť sa opýtať, či má malého zobrať na prechádzku. Načo? Aby ho porovnávala s inými deťmi, že kam im siaha?

alex49
27. jún 2016

ježiš mária, svatý jozef, jedným uchom dnu, druhým von

natalym
27. jún 2016

@anjika42 Počúvaj, povedz svokre, že: ,, To je ale blbé, že Tvoj syn je tak hlúpy, že si vybral tak nemožnú ženu. ,, 😀

petra3312
27. jún 2016

@anjika42 no vies, na jednej strane chapem, ze ked sa v Tebe denne zbieraju take drobnosti, tak je tazko sa na to vybodnut. Nie kazdy je takej povahy, ze dokaze vsetko ignorovat, nie kazdemu je jedno, co si mysli a hovori druhym svokra. A urcite to nepochopia ludia, ktori maju dobre vztahy so svokrovcami. Ale tym, ze sa nad vsetkym tak rozculujes, nevyriesis nic. Jedine, co by Ti pomohlo, je mat s nou uplne obmedzeny kontakt. Co oci nevidia, to srdce neboli.

anjika42
autor
27. jún 2016

natalym, dobrý nápad, ale urazila by sa

anjika42
autor
30. jún 2016

inak svokra stále hovorí, že aký je malý zlatý, ako ho má rada - a pritom, keď je u nás, vyspáva aj do deviatej a pritom počuje, že ja som s malým v kuchyni - keby aj na mňa dlabala, prečo nevstane aspoň o hodinu skôr kvôli tomu malému a nejde sa s ním pohrať?

anjika42
autor
30. aug 2016

vraciam sa k téme - dozvedela som sa, že švagrova priateľka, ktorú svokra tak ospevovala, sa pravdepodobne rozhodla ostať v USA, kde teraz pracuje - takže hlavne, že jej nesiaham ani po päty - mám z toho zmiešané pocity, - na jednej strane aj môjho švagra ľutujem, ale naopak som veľmi rada, že svokra sa pomýlila vo svojom odhade - ale možno si to dievča ešte rozmyslí a vráti sa