Zlé správanie otca ovplyvňuje psychiku dcéry. Čo robiť?
Ahojte. Dcéra 5rocna nechce tráviť čas s otcom. Pred tým s na i nebol, ešte keď som bola tehotná odišiel a minulý rok napochodoval a súdne sa domáhal dcéry. Sud povolil aj keď neviem prečo to takto robia. No neustále je dcéra smutná keď je s ním, sťažovala sa že ju vycapal lebo ho otravovala že sa chce hrať ale bol s kamarátmi. Že jej grgá do tvare a smeje sa na tom… a sú to ďalšie iné veci. Už som to riešila aj na sociálke no bez zmeny. On dostane napomenutie od kolíznej a o týždeň je zase to iste. Ešte si z toho aj robí srandu a je tak sprostý že on sa s tým ani netají a nepopiera že to urobil. Odkedy sa s ním dieťa stýka ide skôr dozadu ako dopredu. On je typ čo sa vysmieva ľudom a začala to robiť aj dcéra deťom. Aj keď sa snažím a robím čo môžem tak nepomáha. Komunikujem s ním v dobrom nech to malej nerobí ale odpoved je že a čo také robím. Hneď to otočí na mňa že mala sa mu sťažuje že jej veľa veci nedovolím. Ani nedovolím zmerzlinu keď je vonku 5 stupňov a takéto veci. To je u neho argument. Dcéra je dobre dieťa, šikovne… no okrsky je s ním nechce robiť to čo robievala. Učili sme sa spolu pesničky, básnicky, písmena… teraz je taká ako keby vystresovana, pletie slova vo vete, vysmieva sa deťom… ide dozadu. Ja už neviem čo mám robiť keď na úrade na mňa kašlú. Zase sa budeme rok súdiť a nič z toho :( dokonca na posledný sud ani neprišiel ale to bolo v poriadku. Keby som neprišla ja tak neviem čo by sa dialo. Poraďte mi prosím vss ako z tohoto von. Ktorý úrad alebo inštitúciu bude zaujímať totálne moje dieťa? A ešte taká čerešnička že jej hovorí že by mala schudnúť a chodiť do fitka. Ma 5 rokov, je to krásne dievčatko ktoré chodí na športový krúžok a tancovať a ma pevnú postavu, nie tučnú. No on ju ponižuje pri čom len môže. Vyhráža sa že keď mu ju nedám ako nariadil sud zase ma dá na sud a bude mať čo chce.
@anonym_autor upsvar a po kazdej navsteve tam chod ako na klavir... vsetko co dcera povie spisuj... vezmi ju psychologicke nech mas nieco v ruke... nic ine ti nepomoze
@anonym_33c5b7 ideme budúci mesiac k psychologicke no Kolizna povedala ze oni majú svoje psychologicky na úrade prace a a ta ku ktorej chodíme nebude mať slovo.
dobrý právnik. Jasné že si zato dá zaplatiť, ale on jediný ti môže pomôcť.
koncom apríla býva akcia - Právne poradenstvo zadarmo. https://www.sak.sk/web/sk/cms/news/form/link/di...
poviem to takto, otec ma na dieta ROVNAKE pravo ako ty.. a pokial dieta netyra... nevezmu mu tieto prava, ostatne je uz na komunikacii dvoch dospelych ludi, teda rodicov... vy sa musite dohodnut...
Nerozumiem prečo nie si s nimi, teda prečo je s ním sama bez Teba, keď je to pre ňu úplne cudzí človek. Toto by právnik nemal v záujme maloletej osoby dopustiť. Neviem aké dôvody mal súd pre svoje rozhodnutie.
A posudok z CPP alebo stanovisko zo škôlky o zmene správania by nepomohlo?
Buď slušná, ale nebuď mu príliš po vôli. Snáď ho to prestane baviť. Avšak s pomocou odborníka (právnika) pomôžeš svojmu dieťaťu aj sebe.
Nemala si ho pisat do RL, usetrila by si si teraz nervy.
Nerozumiem prečo nie si s nimi, teda prečo je s ním sama bez Teba, keď je to pre ňu úplne cudzí človek. Toto by právnik nemal v záujme maloletej osoby dopustiť. Neviem aké dôvody mal súd pre svoje rozhodnutie.
A posudok z CPP alebo stanovisko zo škôlky o zmene správania by nepomohlo?
Buď slušná, ale nebuď mu príliš po vôli. Snáď ho to prestane baviť. Avšak s pomocou odborníka (právnika) pomôžeš svojmu dieťaťu aj sebe.
@tanyan som slušná ale neviem ako dlho to ešte dokážem tolerovať ako sa k malej správa. A mala som aj právnika no nepomohol nakoľko to zašlo sem. Skúsim ešte niekoho iného snáď pomôže. Zašlo to priďaleko už a ubíja ma keď vidím že s ním nechce ísť. Včera led s ním volala mu pobedala že nechce s ním chodiť von. Fakt som zúfalá keď úrady na nás kašlú
poviem to takto, otec ma na dieta ROVNAKE pravo ako ty.. a pokial dieta netyra... nevezmu mu tieto prava, ostatne je uz na komunikacii dvoch dospelych ludi, teda rodicov... vy sa musite dohodnut...
@anonym_3a20f3 Súhlas, napíšem škaredo-bohužiaľ je to tak že akého otca si dieťaťu vybrala takého má, má na dieťa rovnaké právo ako ty, Teraz s tým veľa neurobíš, súdiť sa je na dlho, len proste počkať kedy aj dcéra pochopí aký je a nebude sa s ním chcieť stýkať alebo rozprávať ani ona a dá jej potom pokoj, teda vek 10 plus tak kedy bude viac rozumná.
@anonym_3a20f3 Súhlas, napíšem škaredo-bohužiaľ je to tak že akého otca si dieťaťu vybrala takého má, má na dieťa rovnaké právo ako ty, Teraz s tým veľa neurobíš, súdiť sa je na dlho, len proste počkať kedy aj dcéra pochopí aký je a nebude sa s ním chcieť stýkať alebo rozprávať ani ona a dá jej potom pokoj, teda vek 10 plus tak kedy bude viac rozumná.
@anonym_3a20f3 čítali ste celý príspevok ? Psychicke tyranie nie je tyranie ?
@marsmykkok ale keď ona nechce ísť ? Sama mu to povedala že nechce ale jeho to nezaujíma. Očividne sa s ním necítiť dobre keď ju bije a ponižuje. Však sám mi to ešte povedala že dostala lebo bola otravná. Chcela sa s ním hrať a on nemal čas lebo mal doma kamarátov. A keď to s ním riešim tak sa smeje, uráža a ide si svoje.
Nemala si ho pisat do RL, usetrila by si si teraz nervy.
@anonym_74add4 to su rady... tak by sa tam dal dopisat po vlastnej osi... velmi by si tym nepomohla
@marsmykkok ale keď ona nechce ísť ? Sama mu to povedala že nechce ale jeho to nezaujíma. Očividne sa s ním necítiť dobre keď ju bije a ponižuje. Však sám mi to ešte povedala že dostala lebo bola otravná. Chcela sa s ním hrať a on nemal čas lebo mal doma kamarátov. A keď to s ním riešim tak sa smeje, uráža a ide si svoje.
@anonym_autor Mstí sa na dcére, aby potrestal Teba. Čo si mu urobila? Spytuj si svedomie. Tipujem, že on dieťa nechcel, ale ty áno, tak si akože neplánovane otehotnela. A potom ako si otehotnela, ste sa rozišli a bránila mu v styku s dieťaťom, ale platiť naň musel. Tak si teraz vybíja zlosť za svoj zničený život a zničí aj to decko.
Inak, súhlasím s názorom hore. Dieťa má takého otca, akého si mu vybrala. Dobrý výber, fakt.
@tanyan som slušná ale neviem ako dlho to ešte dokážem tolerovať ako sa k malej správa. A mala som aj právnika no nepomohol nakoľko to zašlo sem. Skúsim ešte niekoho iného snáď pomôže. Zašlo to priďaleko už a ubíja ma keď vidím že s ním nechce ísť. Včera led s ním volala mu pobedala že nechce s ním chodiť von. Fakt som zúfalá keď úrady na nás kašlú
@anonym_autor skolka, kruzky, psychologicka... kazdy tyzden upsvar... kamaratka teraz s exmanzelom riesi podobne... takisto aj zrusenie striedavej, kedze ma na dieta zly dopad... postav sa za svoju dceru a bojuj... nenechaj sa odbit... pytaj sa na upsvare co vsetko potrebujes...
@anonym_autor Mstí sa na dcére, aby potrestal Teba. Čo si mu urobila? Spytuj si svedomie. Tipujem, že on dieťa nechcel, ale ty áno, tak si akože neplánovane otehotnela. A potom ako si otehotnela, ste sa rozišli a bránila mu v styku s dieťaťom, ale platiť naň musel. Tak si teraz vybíja zlosť za svoj zničený život a zničí aj to decko.
Inak, súhlasím s názorom hore. Dieťa má takého otca, akého si mu vybrala. Dobrý výber, fakt.
@anonym_de3222 mas happy hours na vestenie?
@anonym_autor nedaj dieťa a hotovo, keď zavolá políciu, tak ani polícia nemôže donútiť dieťa zobrať do auta ku otcovi, nie je zločinec. Všetko si zapíš, natoč na mobil ako nechce ísť a otravuj s tým koliznu a psychológa a všetkých,nech vidia. Iste branuš v styku, ale zároveň chrániš svoje dieťa, ktoré psychicky trpí, treba to natočiť a predložiť orgánom, aspoň sa o niečo pokúsiť, a nezostat ticho trpieť.
@marsmykkok a dovtedy bude z decka magor... a traumy bude liecit dalsich 20 rokov... vyborna rada...
@anonym_autor nedaj dieťa a hotovo, keď zavolá políciu, tak ani polícia nemôže donútiť dieťa zobrať do auta ku otcovi, nie je zločinec. Všetko si zapíš, natoč na mobil ako nechce ísť a otravuj s tým koliznu a psychológa a všetkých,nech vidia. Iste branuš v styku, ale zároveň chrániš svoje dieťa, ktoré psychicky trpí, treba to natočiť a predložiť orgánom, aspoň sa o niečo pokúsiť, a nezostat ticho trpieť.
@anonym_43e9be mylis sa... sudne rozhodnutie je sudne rozhodnutie... a pojde dieta aj nasilu...a podla toho co pise, tento debilko by aj nedbal... decku robit zle
@anonym_43e9be kym nie je rozhodnute inak. sudne rozhodnutie plati tak ako je dane... dieta sice nie je zlocinec, ale policajti sa drzia toho, co je v rozsudku... a navyse mari sudne rozhodnutie... to jej v sude naozaj neprida... cize rozhodne by som to NEROBILA... podala si na sud a kazdu jednu vetu chodila verklikovat na upsvar a nech setria oni do sudu...
@anonym_43e9be mylis sa... sudne rozhodnutie je sudne rozhodnutie... a pojde dieta aj nasilu...a podla toho co pise, tento debilko by aj nedbal... decku robit zle
@anonym_33c5b7 keby otec vyvádzal, zavolaj políciu, a polícia nemôže, nesmie nikoho pozbaviť slobody, ani dieťa a strčiť ho proti jeho vôli otcovi. Pozbaviť slobody proti vôli možno len na základe zatykača. Dieťa nespáchalo žiaden zločin. Polícia nič neurobí, keď dieťa nechce a aspoň bude záznam. Ja by som to takto skúsila.
@anonym_33c5b7 keby otec vyvádzal, zavolaj políciu, a polícia nemôže, nesmie nikoho pozbaviť slobody, ani dieťa a strčiť ho proti jeho vôli otcovi. Pozbaviť slobody proti vôli možno len na základe zatykača. Dieťa nespáchalo žiaden zločin. Polícia nič neurobí, keď dieťa nechce a aspoň bude záznam. Ja by som to takto skúsila.
@anonym_43e9be to hovoris z teorie alebo praxe? lebo prax hovori nieco uplne ine... zavolas policajtov, ze dieta u otca place , domaha sa matky... pridu policajti na adresu.. ty cakas pred exovym domom... vypytaju si sudne rozhodnutie a popraju ti pekny zbytok vecera...
@anonym_43e9be to hovoris z teorie alebo praxe? lebo prax hovori nieco uplne ine... zavolas policajtov, ze dieta u otca place , domaha sa matky... pridu policajti na adresu.. ty cakas pred exovym domom... vypytaju si sudne rozhodnutie a popraju ti pekny zbytok vecera...
@anonym_33c5b7 hovorím z praxe, nedaj dieťa a polícia nič neurobí, zbieraj dôkazy, a rieš zmenu súdneho rozhodnutia na základe nových dôkazov. Neboj sa, je to.tvoje dieťa, nikomu inému na ňom nezáleží len tebe, tak konaj.
@anonym_33c5b7 hovorím z praxe, nedaj dieťa a polícia nič neurobí, zbieraj dôkazy, a rieš zmenu súdneho rozhodnutia na základe nových dôkazov. Neboj sa, je to.tvoje dieťa, nikomu inému na ňom nezáleží len tebe, tak konaj.
@anonym_43e9be je to marenie sudneho rozhodnutia. tam je jasne napisane kedy a kde matka odovzdava k rukam otca dieta... ziadne pocitovo sa tam nepise... tymto krokom si vazne velmi poskodi... ma si podat znova na sud a bohuzial dovtedy respektovat povodne nariadenie...
@anonym_43e9be je to marenie sudneho rozhodnutia. tam je jasne napisane kedy a kde matka odovzdava k rukam otca dieta... ziadne pocitovo sa tam nepise... tymto krokom si vazne velmi poskodi... ma si podat znova na sud a bohuzial dovtedy respektovat povodne nariadenie...
@anonym_33c5b7 tak,.radim.ako viem, ako to bolo u nás a tak to bolo, ako píšem. Autorka nech sa rozhodne už sama, ako chce, ako vie...veľa šťastia.👍
Napisem ti, ako to robila dlhe roky muzova ex. Vyhovarat sa, ze je dieta chore. Pokial je fest debil, mozno si bude narokovat aj tak. Ale maloktory chlap aa chce starat o chore dieta. Vymysli si taku vec, ktoru on ani nahodou nebude chciet -hnacka, zalidocna viroza, chripka…a dookola
Rozmyslam co by sa dalo urobit aby to psychopata prestalo bavit,to by bola najlepsia cesta, kedze jeho jedinym motivom je ta trapit a nicit. On to totizto berie ako hru v ktorej chce vyhrat a je mu jedno za aku cenu.ak dostava tvoje emocie a strach ci zufalstvo je to pre neho hnacim motorom....
@anonym_33c5b7 tak,.radim.ako viem, ako to bolo u nás a tak to bolo, ako píšem. Autorka nech sa rozhodne už sama, ako chce, ako vie...veľa šťastia.👍
@anonym_43e9be ak aj policajti povolia tento odveci krok... otec obratom zavola inu hliadku a matka ma na krku marenie sudneho rozhodnutia... bohuzial akokolvek rozhodol sud, obaja sa pod to podpisali... a ked je potrebna zmena, na to je opat sud.. vymyhat si pravo takymto sposobom sice dokazem ako matka pochopit, ale je to kontraproduktivne, pretoze ona ide dokazovat na sude jeho zly vplyv a pred sudcu sa postavi ako ta, co nerespektuje sud
Nic s toho nie je pekne spravanie, ale zakazat mu styk nezakazu kvoli vysmievaniu a ze jej dovoli v zime zmrzlinu (dovolim detom aj ja celorocne 😅 ) Kolko matiek cape deti a prijde im to uplne normalne a kategorizuju to ako "vychovne"? Nepises, ze to bolo opakovane, ale bol tam nejaky konflikt pred tym - verzia dietata a dospeleho bude odlisna, ze sa chcela hrat alebo buchala niecim a robila bordel a nepocuvala na piaty krat? Nezlahcujem to, ale proste ... Rovnako "pevna postava" v ociach matky moze byt pre vela inych uz tucna... on nema pravo na nazor? Pediatricka hovori, ze je vsetko ok? Stravu mate fajn? Toto mas strasne tazko riesit a urcite za toto nedostane zakaz styku...
@anonym_autor
vsetko ries cez sms... vsetko co dcera povie, od poznamok o postave, fitku, bitke, kricani... vsetko sa pytaj... ci to tak bolo... on ako pises, nic netaji este sa cuduje co sa take stalo, ale ty potrebujes dokazy, ze si je vedomy toho, ze jej robi zle a ty ho upozornujes...
Nic s toho nie je pekne spravanie, ale zakazat mu styk nezakazu kvoli vysmievaniu a ze jej dovoli v zime zmrzlinu (dovolim detom aj ja celorocne 😅 ) Kolko matiek cape deti a prijde im to uplne normalne a kategorizuju to ako "vychovne"? Nepises, ze to bolo opakovane, ale bol tam nejaky konflikt pred tym - verzia dietata a dospeleho bude odlisna, ze sa chcela hrat alebo buchala niecim a robila bordel a nepocuvala na piaty krat? Nezlahcujem to, ale proste ... Rovnako "pevna postava" v ociach matky moze byt pre vela inych uz tucna... on nema pravo na nazor? Pediatricka hovori, ze je vsetko ok? Stravu mate fajn? Toto mas strasne tazko riesit a urcite za toto nedostane zakaz styku...
@anonym_d71468 urcite ma pravo na nazor... ale nemusi ho prezentovat 5 rocnej, ze by mala chodit do fitka, lebo jej tym vobec nepomaha...
@anonym_3a20f3 ako sa má dohodnúť s idiotom?

@anonym_autor upsvar a po kazdej navsteve tam chod ako na klavir... vsetko co dcera povie spisuj... vezmi ju psychologicke nech mas nieco v ruke... nic ine ti nepomoze