icon

Zlé správanie otca ovplyvňuje psychiku dcéry. Čo robiť?

13. apr 2026

Ahojte. Dcéra 5rocna nechce tráviť čas s otcom. Pred tým s na i nebol, ešte keď som bola tehotná odišiel a minulý rok napochodoval a súdne sa domáhal dcéry. Sud povolil aj keď neviem prečo to takto robia. No neustále je dcéra smutná keď je s ním, sťažovala sa že ju vycapal lebo ho otravovala že sa chce hrať ale bol s kamarátmi. Že jej grgá do tvare a smeje sa na tom… a sú to ďalšie iné veci. Už som to riešila aj na sociálke no bez zmeny. On dostane napomenutie od kolíznej a o týždeň je zase to iste. Ešte si z toho aj robí srandu a je tak sprostý že on sa s tým ani netají a nepopiera že to urobil. Odkedy sa s ním dieťa stýka ide skôr dozadu ako dopredu. On je typ čo sa vysmieva ľudom a začala to robiť aj dcéra deťom. Aj keď sa snažím a robím čo môžem tak nepomáha. Komunikujem s ním v dobrom nech to malej nerobí ale odpoved je že a čo také robím. Hneď to otočí na mňa že mala sa mu sťažuje že jej veľa veci nedovolím. Ani nedovolím zmerzlinu keď je vonku 5 stupňov a takéto veci. To je u neho argument. Dcéra je dobre dieťa, šikovne… no okrsky je s ním nechce robiť to čo robievala. Učili sme sa spolu pesničky, básnicky, písmena… teraz je taká ako keby vystresovana, pletie slova vo vete, vysmieva sa deťom… ide dozadu. Ja už neviem čo mám robiť keď na úrade na mňa kašlú. Zase sa budeme rok súdiť a nič z toho :( dokonca na posledný sud ani neprišiel ale to bolo v poriadku. Keby som neprišla ja tak neviem čo by sa dialo. Poraďte mi prosím vss ako z tohoto von. Ktorý úrad alebo inštitúciu bude zaujímať totálne moje dieťa? A ešte taká čerešnička že jej hovorí že by mala schudnúť a chodiť do fitka. Ma 5 rokov, je to krásne dievčatko ktoré chodí na športový krúžok a tancovať a ma pevnú postavu, nie tučnú. No on ju ponižuje pri čom len môže. Vyhráža sa že keď mu ju nedám ako nariadil sud zase ma dá na sud a bude mať čo chce.

Strana
z2
anonym_d71468
13. apr 2026
@anonym_33c5b7

@anonym_d71468 urcite ma pravo na nazor... ale nemusi ho prezentovat 5 rocnej, ze by mala chodit do fitka, lebo jej tym vobec nepomaha...

@anonym_33c5b7 ja si toto uvedomujem. Len poznam pripad, kde sa toto matke strasne otocilo, on sa zacal pytat dcery cielene otazky a vypadlo z nej, ze mama kricala, mama jej nic nedovoli, mama to ci hento, mama vecer pila vino s nejakym ujom... jemu schvalili potom striedavku 4 dni s dvoch tyzdnov ma dceru u seba 😵

mogaa
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_33c5b7 ideme budúci mesiac k psychologicke no Kolizna povedala ze oni majú svoje psychologicky na úrade prace a a ta ku ktorej chodíme nebude mať slovo.

@anonym_autor to je pravda že UP má svoje psychologičky, nakoľko súkromná psychologička ti dá posudok aký len chceš pokiaľ si ho zaplatíš.....no pokiaľ otec evidentne neubližuje dieťaťu, tak mu styk s dieťaťom nemôžu zakázať, nakoľko je otcom dieťaťa.....psychické ubližovanie sa len veľmi ťažko dokazuje.....väčšinou je to len tvrdenie proti tvrdeniu....žiaľ, ty si dieťaťu vybrala otca akého má.....neskôr slovo dieťaťa zaváži, ale nie v 5.rokoch, nakolko malé deti sa ľahko manipulujú......ty ako matka máš pripraviť dieťa na stretnutie s otcom aby k nemu ísť chcelo - to bude odpoveď na to, že nechce k otcovi chodiť....otec má rovnaké práva ako matka - tak to je a aj bude.....a je jedno komu je dieťa zverené, rodičmi sú obaja a zakázať styk s dieťaťom sa vydáva len naozaj vo výnimočnýc prípadoch - čo podľa tvojho popisu nie je váš prípad.....

autor
13. apr 2026
@anonym_de3222

@anonym_autor Mstí sa na dcére, aby potrestal Teba. Čo si mu urobila? Spytuj si svedomie. Tipujem, že on dieťa nechcel, ale ty áno, tak si akože neplánovane otehotnela. A potom ako si otehotnela, ste sa rozišli a bránila mu v styku s dieťaťom, ale platiť naň musel. Tak si teraz vybíja zlosť za svoj zničený život a zničí aj to decko.
Inak, súhlasím s názorom hore. Dieťa má takého otca, akého si mu vybrala. Dobrý výber, fakt.

@anonym_de3222 Chudera úbohá. Ale dobrý námet na príbeh, mohla by si sa tým živiť.

autor
13. apr 2026
@anonym_43e9be

@anonym_33c5b7 hovorím z praxe, nedaj dieťa a polícia nič neurobí, zbieraj dôkazy, a rieš zmenu súdneho rozhodnutia na základe nových dôkazov. Neboj sa, je to.tvoje dieťa, nikomu inému na ňom nezáleží len tebe, tak konaj.

@anonym_43e9be dnes som sa snažila komunikovať s kolíziou a zakaždým niečo mala a sľúbila že zavolá a nezavolala. Lebo som po drala ue chcem u nej spísať čo sa deje. Ja to cele nechápem. Ako môžu takto kašlať na dieťa ktoré im bolo zverené aby si ho zastavali. On sa sorava neskutočne škaredo voči malej a iným tvrdí že ju ma rad. Mám ta rad a grgam ti do tvare. Mám ta rad ale zbijem ta lebo sa mi s tebou nechce hrať a ešte sa s tým to prasa pochváli. Nemá na ňu pekne slovo, stále sa na ňu sťažuje a pritom je to super šokované dieťa. Ja som už premýšľala dať to kdesi vyššie lebo viem že existuje nejaký zástupca práv deti a kašlať na celú kuratelu. Tak nech si hrkútajú za lavičky a bonboniéry.

anonym_47c7fd
13. apr 2026

Urob čo môžeš aby si sa toho stretávania striasla. My sme spolu akože boli pár, aj keď to bol vzťah na diaľku a nebol to až taký debil, ale dieťa to poznačilo. Presne to vysmievanie a rýpanie do detí mal po ňom a mal s tým chudák problémy až po strednú školu. Ja som tam ako kreten vysvetľovala, že jeho dospelý otec je infantilný a toto považuje za humor. Je to vzorec správania od autority, ktorý dieťa preberie aj keď nechce. A to fitko ani nekomentujem, príčetný psycholog, ktorý vie k akým poruchám príjmu potravy takéto reči vedú by ti mal pomôcť s posudkom, ja by som ešte nahrala rozhovor s tým !otcom roka" aby mal právnik z čoho vychádzať a preč s ním. Ak by malá napríklad začala zle spávať, tam už najlepší záujem dieťaťa preváži.
Inak je spústa normálne pôsobiacich rodičov, ktorí sa nevedia domôcž kontaktu s dieťaťom, aj keď majú rozhodnutia a pod, na FB majú skupinu, proste ten druhý rodič na to dlabe a nikto s nimi nepohne. Nazri tam a odkukaj čo robí tá druhá strana, tí odpierači.

autor
13. apr 2026
@anonym_d71468

Nic s toho nie je pekne spravanie, ale zakazat mu styk nezakazu kvoli vysmievaniu a ze jej dovoli v zime zmrzlinu (dovolim detom aj ja celorocne 😅 ) Kolko matiek cape deti a prijde im to uplne normalne a kategorizuju to ako "vychovne"? Nepises, ze to bolo opakovane, ale bol tam nejaky konflikt pred tym - verzia dietata a dospeleho bude odlisna, ze sa chcela hrat alebo buchala niecim a robila bordel a nepocuvala na piaty krat? Nezlahcujem to, ale proste ... Rovnako "pevna postava" v ociach matky moze byt pre vela inych uz tucna... on nema pravo na nazor? Pediatricka hovori, ze je vsetko ok? Stravu mate fajn? Toto mas strasne tazko riesit a urcite za toto nedostane zakaz styku...

@anonym_d71468 ale on si s ňou ma budovať vzťah nie bitkou ale inak. A u mňa ja dobrá. On hovorí že nemá na ňu nervy a neviem čo. Tak je chyba asi v ňom keď nemá trpezlivosť a dieťa o ktoré sa 4 roky nestaral mu neskoci okolo krku. Ja som mala snahu, aby bolo všetko dobre a nakoniec som zlá ja. Ale led výslovne nechce ta mala ísť lebo jej tam neni dobre a do večera pri mne sedí smutná tak nie je to v poriadku. Toto presne robil mne keď som otehotnela a horšie. Nečakala som že aj naše dieťa bude týmto prechádzať. Podľa mňa je chyba v sudoch že dajú dieťa hocikomu. Raz sa nestaral lebo bol sorosty tak nech dá pokoj navždy. Za dva roky zase odíde od nej a čo ? Zase ju budem ja dávať dokopy a takto dookola. Podľa mňa sa ma pozerať na dieťa či ma 5 alebo 10 rokov. Nútením sa nič nedosiahne

anonym_ad9d98
13. apr 2026

Autorka, neviem ti poradiť
Ale porad mam nervy, keď som si predstavila, že s chlapom mam dieťa odíde a potom sa dozaduje dieťaťa len na to aby ho mohol ponižovať ,co ty si si dcéru piplala roky a nejaký psychos ju zdepta
A pre ňu to musí byt masaker, cudzí človek, ponižuje ju a vlastne je to jej otec
Neviem fakt nič poradiť okrem súdu, psycho
Možno s ním sa dohodnúť
A veľmi vam držím palce! veľmi!

autor
13. apr 2026
@anonym_ad9d98

Autorka, neviem ti poradiť
Ale porad mam nervy, keď som si predstavila, že s chlapom mam dieťa odíde a potom sa dozaduje dieťaťa len na to aby ho mohol ponižovať ,co ty si si dcéru piplala roky a nejaký psychos ju zdepta
A pre ňu to musí byt masaker, cudzí človek, ponižuje ju a vlastne je to jej otec
Neviem fakt nič poradiť okrem súdu, psycho
Možno s ním sa dohodnúť
A veľmi vam držím palce! veľmi!

@anonym_ad9d98 ďakujem krásne za podporu. No sú aj takí a poznám viac prípadov ale tie majú aspoň šťastný koniec v tom že ten otec sa naozaj snaží a dieťa je spokojne. Tu nie :( aj dnes večer prišla za mnou mala že sa chce rozprávať a začala že či jej bude ešte tato robiť zle. No čo jej poviem. Pobedala som že to vyriesim ale neviem ako. Právnik hvori že jedine kuratela lenže tam napomenú otecka, ten pritakáva, potom ma z toho zábavu a pokračuje sa. A neviem si predstaviť že keď malú nedám tak prídu policajti. Viem že ju nevezmú nasilu ale aj tak. Podľa mňa si každé dieťa zaslúži pokojný domov a ten ona ma pri mne. Myslela som že bude k dcére iný, ja znesiem ale ona nie. A zase poznám aj prípad kde matka zakazovala normálneho otca a všetko jej prešlo a ten malý ma teraz 10 a úplne ho odcudzila od otca. No u nás to bolo tak, že on dal druhu žiadosť na sud o rozšírenie styku a bolo mu vyhovené aj keď sa na sud nedostavil. Ani sa neospravedlnil že nepríde. Keby som to ja urobila dostanem ešte aj pokutu. Toto nechápem že sa nechránia malé deti v tomto. Áno sú rodiny kde to je ešte horšie ale časom to môže byt aj u nás tak. :(

anonym_ad9d98
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ad9d98 ďakujem krásne za podporu. No sú aj takí a poznám viac prípadov ale tie majú aspoň šťastný koniec v tom že ten otec sa naozaj snaží a dieťa je spokojne. Tu nie :( aj dnes večer prišla za mnou mala že sa chce rozprávať a začala že či jej bude ešte tato robiť zle. No čo jej poviem. Pobedala som že to vyriesim ale neviem ako. Právnik hvori že jedine kuratela lenže tam napomenú otecka, ten pritakáva, potom ma z toho zábavu a pokračuje sa. A neviem si predstaviť že keď malú nedám tak prídu policajti. Viem že ju nevezmú nasilu ale aj tak. Podľa mňa si každé dieťa zaslúži pokojný domov a ten ona ma pri mne. Myslela som že bude k dcére iný, ja znesiem ale ona nie. A zase poznám aj prípad kde matka zakazovala normálneho otca a všetko jej prešlo a ten malý ma teraz 10 a úplne ho odcudzila od otca. No u nás to bolo tak, že on dal druhu žiadosť na sud o rozšírenie styku a bolo mu vyhovené aj keď sa na sud nedostavil. Ani sa neospravedlnil že nepríde. Keby som to ja urobila dostanem ešte aj pokutu. Toto nechápem že sa nechránia malé deti v tomto. Áno sú rodiny kde to je ešte horšie ale časom to môže byt aj u nás tak. :(

@anonym_autor asi tiez bol ponizovaný alebo týraný a teraz mu to robí dobre, keď môže to robiť on
Možno by som skusila,ak si myslíš, že aspoň z čaaaaasti je normálny
Mu povedať alebo napísať niečo v tom zmysle
Že zrejme aj on zažil niečo zlé v živote a teraz to chce vrátiť dieťaťu
Ale je otec,ma moc byt jej opora, príklad dobrého muža
Ten čo ju bude chrániť a nie sa ho báť
Co ju podporí a posunie dopredu miesto potopenia
A nakoniec je to jediné čo po ňom ostane a tak aj jeho dcéra bude na neho spomínať
Niečo take do duše,ci by ho nezlomilo
Aspoň to skúsiť kvôli nej, keď momentálne sa to moc nedá riešiť

anonym_ad9d98
13. apr 2026

A ešte by som dodala, áno je to ťažká práca ale pozri sa na ňu, stojí za to.....
Aby vedel, že nieje to jednoduché ale tá vaša mala fakt stojí za to

anonym_daa7a2
13. apr 2026
@anonym_ad9d98

A ešte by som dodala, áno je to ťažká práca ale pozri sa na ňu, stojí za to.....
Aby vedel, že nieje to jednoduché ale tá vaša mala fakt stojí za to

@anonym_ad9d98 ty si bud velmi dobra dusa alebo strasne naivna. Ked mu toto napise, tak ju bud vysmeje alebo niekam posle. Ludia co sa podla tohto opisu takto spravaju si z tohto co radis nezoberu nic.

anonym_ad9d98
13. apr 2026
@anonym_daa7a2

@anonym_ad9d98 ty si bud velmi dobra dusa alebo strasne naivna. Ked mu toto napise, tak ju bud vysmeje alebo niekam posle. Ludia co sa podla tohto opisu takto spravaju si z tohto co radis nezoberu nic.

@anonym_daa7a2 ked ju vysmeje nebude to nič nové 🫣

anonym_83d565
Včera o 11:23
@anonym_de3222

@anonym_autor Mstí sa na dcére, aby potrestal Teba. Čo si mu urobila? Spytuj si svedomie. Tipujem, že on dieťa nechcel, ale ty áno, tak si akože neplánovane otehotnela. A potom ako si otehotnela, ste sa rozišli a bránila mu v styku s dieťaťom, ale platiť naň musel. Tak si teraz vybíja zlosť za svoj zničený život a zničí aj to decko.
Inak, súhlasím s názorom hore. Dieťa má takého otca, akého si mu vybrala. Dobrý výber, fakt.

@anonym_de3222 tak tomuto sa vravi nulova empatia .... možno v niektorej z tych vyfabulovanych domnienok si sa trafila v jej pribehu -minimalne že otehotnela s debilom. Ale autorka neprosi o radu ako si ma spytovať svedomie. Ale ako ochraniť dieta pred otrasnym spravanim vlastneho tatka!

marsmykkok
Včera o 11:32
@anonym_83d565

@anonym_de3222 tak tomuto sa vravi nulova empatia .... možno v niektorej z tych vyfabulovanych domnienok si sa trafila v jej pribehu -minimalne že otehotnela s debilom. Ale autorka neprosi o radu ako si ma spytovať svedomie. Ale ako ochraniť dieta pred otrasnym spravanim vlastneho tatka!

@anonym_83d565 Len pochop aj ty, že sme dospelé svojprávne bytosti zodpovedné za svoj život a konanie... Ak napríklad ožratá vypadneš z tretieho poschodia a polámeš sa alebo zabiješ je to tvoja chyba nie chyba štátu že pod oknom neboli hasiči čo by ťa zachytili... Rovnako tu, ak máš dieťa s blbom štát ti veľmi nemá ako pomôcť, lebo štát musí chrániť záujmy oboch a to že dieťa čo mimochodom má aj gény po otcovi preberá zlé správanie po otcovi je subjektívna vec kde ťa štát neochráni. Na čo si niekto robí dieťa s takým blbom čo sa vraj podľa slov autorky každému smeje a každého ponižuje?

anonym_33c5b7
Včera o 12:29
@anonym_autor

@anonym_43e9be dnes som sa snažila komunikovať s kolíziou a zakaždým niečo mala a sľúbila že zavolá a nezavolala. Lebo som po drala ue chcem u nej spísať čo sa deje. Ja to cele nechápem. Ako môžu takto kašlať na dieťa ktoré im bolo zverené aby si ho zastavali. On sa sorava neskutočne škaredo voči malej a iným tvrdí že ju ma rad. Mám ta rad a grgam ti do tvare. Mám ta rad ale zbijem ta lebo sa mi s tebou nechce hrať a ešte sa s tým to prasa pochváli. Nemá na ňu pekne slovo, stále sa na ňu sťažuje a pritom je to super šokované dieťa. Ja som už premýšľala dať to kdesi vyššie lebo viem že existuje nejaký zástupca práv deti a kašlať na celú kuratelu. Tak nech si hrkútajú za lavičky a bonboniéry.

@anonym_autor ak nie si spokojna s koliznou, podat staznost a domahat sa takej co bude riesit... si v prave... bojuj

anonym_83d565
Včera o 14:41
@marsmykkok

@anonym_83d565 Len pochop aj ty, že sme dospelé svojprávne bytosti zodpovedné za svoj život a konanie... Ak napríklad ožratá vypadneš z tretieho poschodia a polámeš sa alebo zabiješ je to tvoja chyba nie chyba štátu že pod oknom neboli hasiči čo by ťa zachytili... Rovnako tu, ak máš dieťa s blbom štát ti veľmi nemá ako pomôcť, lebo štát musí chrániť záujmy oboch a to že dieťa čo mimochodom má aj gény po otcovi preberá zlé správanie po otcovi je subjektívna vec kde ťa štát neochráni. Na čo si niekto robí dieťa s takým blbom čo sa vraj podľa slov autorky každému smeje a každého ponižuje?

@marsmykkok maš pravdu v mnohych veciach. Len niekedy uz dodatocna kritika a kopanie do ľudi nepomôže. Už len konkrétna pomoc. Alebo aspoň par rad, vypočutie, súcit. Koľko žien natrafi na idiota, ktory sa prejaví neskôr. Niektorí ľudia zhodia masku až po čase. A priznajme sa uprimne ,ktora žena je napr.v 25 tke tak "skuseny psycholog" že odhali psychopata, narcisa hneď? Autorka spominala,že sa o dcerku starala pekne sama a bez problemov,aspon ja som to z jej odpovedi tak vnimala. Tie prišli keď sud nariadil styk s otcom. Prečo sa zrazu tatinko domaha "svojich prav" až keď ma dcera 4 roky? Dovtedy ju mal kde?

marsmykkok
Včera o 14:55
@anonym_83d565

@marsmykkok maš pravdu v mnohych veciach. Len niekedy uz dodatocna kritika a kopanie do ľudi nepomôže. Už len konkrétna pomoc. Alebo aspoň par rad, vypočutie, súcit. Koľko žien natrafi na idiota, ktory sa prejaví neskôr. Niektorí ľudia zhodia masku až po čase. A priznajme sa uprimne ,ktora žena je napr.v 25 tke tak "skuseny psycholog" že odhali psychopata, narcisa hneď? Autorka spominala,že sa o dcerku starala pekne sama a bez problemov,aspon ja som to z jej odpovedi tak vnimala. Tie prišli keď sud nariadil styk s otcom. Prečo sa zrazu tatinko domaha "svojich prav" až keď ma dcera 4 roky? Dovtedy ju mal kde?

@anonym_83d565 Tak ja s ňou súcit mám, chápem, že ju to trápi, ale že nejako to vyrieši štát očakávať netreba.
Vyrieši sa to samé časom a ako sa uvidí. Dobré varianty sú že otec roka časom prestane mať záujem a dá pokoj alebo dcéra pochopí ako staršia že aký je a nebude mať ona záujem. Horší variant že sa podá na otca a bude si s otcom viac rozumieť a možno časom aj odíde bývať k otcovi lebo si to bude priať...
Fakt teraz ťažko to už riešiť, môže to byť iba poučenie pre iné mladé ženy, že často ženy bad boy priťahuje, ale ak už áno tak len do spálne s ochranou, lebo proste ak žena s takým človekom má dieťa neskončí to vždy tak že bad boy nemá záujem a len platí alimenty, ale často aj takto, že ten záujem má, možno aj aby urobil napriek matke alebo aby si zvýšil ego hraním sa na otecka hoci na to slušne vychovať dieťa predispozície nemá...

anonym_33c5b7
Dnes o 08:54
@anonym_autor

@anonym_autor kuratela dokolecka dokola.. raz napomenu, dva krat napomenu a potom to bude mat dosledky.. to je ako s TO... raz oznamenie ze mi expartner vypisuje nevhodne, druhy krat, treti krat a ver ze sa s priestupku moze stat trestny cin... hlavne sa nevzdavaj, pisem ti to uz niekolky krat. kolizna, kuratela, vypisuj na sud, zbieraj dokazy... bojuj za svoju dceru... ja viem ,ze je to psychicky narocne... ale musis, ked nechces aby z nej tvoj ex spravil magora

jozefina1988
Dnes o 09:31

@anonym_autor ak je taký otrasný otec , prečo si necháva komplikovať život od dieťaťa ? Veď to nedáva zmysel.....

Strana
z2