Zlé správanie partnera bez zjavnej príčiny
ahojte všetky,
nechápem,prečo je môj partner taký autoritatívny,taký divný,o čo ide,prečo sa zle chová,jeh osprávanie ma strašne udivuje,máva dobré obdobia,kedy je milý celkom,aj zamilovaný atd,ale strašne máva aj obdobia ako napríklad toto ,kedy zase "vyvádza".Mala som dokonca na jesen podozrenie,že ma podvádza,to sa nepotvrdilo,a bolo potom celkom normálne obdobie,mali sme sa radi,mali sme aj veľa toho na sebe atd,ale proste teraz zase cez sviatky sa nevhodne ku mne choval. neprosieva mu evidentne ,že robí so samými chlapmi,síce inteligentnými,ale je stále len v mužskom kolektíve,predtým taky nebol.Nehovoriac o tom,že stále hreší,aj smerom ku mne bez problémov,typické reči,ktorými ma niekedy prekvapí, " čo si mešuge ?tto čo zase mudruješ ?nemudruj,nerob sa mudra,trošku rozumu .."stačí že mám iný názor ako on,strašne chce byť autorittatívny a staršne moc chce byť ako moj tato sa chovať.začína mať take zle chovanie ako autoritatívny chlap a prísny ,bere ma ako decko,ked prídem k nemu stále ma upozornuje,tam toto nedavaj,tam toto daj,nezmyvaj tak podlahu, daj si veci na kopku,nie roztrusene po celom byte,vytaca ma to,nepokladaj tam nadoby,ale inde,nedavaj mokre do poličky,bude plesen a neviem čo,načo toto varíš,vela si toho navarila,dirigovať by chcel strašne,ja taka byt nedokážem,niekedy aj vypadnu mu nejake tie vulgarizmy smerom ku mne,nenadava priamo,ale bežne sa hrubo chová kedže normálne vela hreší a nahradza to bežnymi slovami,tak aj ku mne posledne mesiace nema problémy povedať" kde do P si to dala "...alebo " bo*a ,naco si robila tolko polievky,kto ju zje "? ale inak je to velmi inteligentny chlap,ktorý ma VŠ ukončenú,zaraba nemale peniaze,vie sa o seba postarať,a je fakt vzdelaný chlap,tak nechapem,o čo ide....
a furt na mna vravi,ze som decko a ktovie co ...myslí si,že ma moze dirigovať,aj ja som v minulosti sem tam zahresila na jeho osobu,nemyslela som to ale tak,ale neikedy mu poviem,och ty debilko a tak,ale to nemyslím tak,ja skor vtipne skor to myslím,a on to mysli vazne,ked to hovorí,s vaznostou a aj s hnevom niekedy dokonca...
nechápem,preco sa tak chová...posledne obdobie...prečo ma taketo vystrelky.
kedy sa chová takto chlap ?sme spolu strašne dlhe roky,od puberty,odmala,ale takto sa ešte nechoval,začína vystrkovat orzky sa mi zdá ..
kludne mozete pisat aj sukromnu postu,
a ked sa ho spytam,preco sa tak chová,tak odpovie,že preto lebo ho vytacam,alebo neodpovie že nič ..ze pre nič,ze to sa normalne chová ..ale nevie sa ani ospravedlniť ani nič.
vy spolu nebyvate a jemu vadi co ako robis...a vsetko akoze robis zle podla neho...mozno by si nemala nic robit unho.. povedz mu nech ta berie ako navstevu ked si take decko prenho a nech robi vsetko on..ked vie ako najlepsie..
bud mu vadi ze narusas jeho priestor..unho doma predpokladam...znies velmi mladucka..to ze ti je vsetkym aj priatelom aj otcom atd co si vymenovala..asi nie je dobre asi mu to uz ide na nervy
hoci ste spolu takpovediac vyrastli nie je dobre ked je pre teba stredobodom vesmiru jeden chlap.. (nehovorim ze ich mas mat viac 🙂 ale ze mas mat svoj zivot nie len sledovat jeho nalady hlavne ked snim nezijes nie ste manzelia ..mala by si trosku ochladnut a venovat sa svojim zaujmom ked on uz o 11chrape...co je pre ludi ktori makaju dost bezne...viac ist von s kamoskami a mat svoj program ked on je mrkva a potom uvidis ako mu budes chybat a bude sa viac snazit asi si je tebou moc isty)
z jeho chovania mam pocit ze on to berie tak ze on vyrastol...a ty si este niekde inde na detinskej urovni ze ta "musi" opravovat a cvicit.. keby to bolo u teba v byte...urcite by si toto nedovolil.. ale rozhodne mu nie si vzacna..ked pouziva vulgarizmi a nadavky pichne len tak do reci ked by vobec nemal..ale to nemozes tak brat ze ty si vtipna ked mu povies "ty debilko" lebo on to nemusi brat za vtipne je jedno akym tonom to povies...stale je to dehonestujuce slovo...a on ti to potom vracia...u vas treba zaviest verbalnu hygienu lebo sa vam to pokazilo...mozete si dat taku hru za kazdu nadavku alebo degradaciu nech je pokuta 10e...mozno ta miluje ako hovoris ale ..nieco mu na tebe rozhodne vadi...a asi stebou neplanuje byt neviem..ked sa clovek rozhodne ze partner je prenho bremenom ked laska vyprcha tak ten clovek ktoreho uz tak nelubia aj dycha moc hlasno!!!! moze byt uplna sliepka a robit vsetko zle ale ked je chlap do nej paf tak mu je to jedno a vidi ju ako princeznu a tak sa k nej aj chova (co casom vyprcha)ked ti nabuduce povie do p...kde je toto alebo tak...tak sa oblec obuj a chod domov...ved mas kam ist nemusis taketo chovanie tolerovat a ked bude vidiet ze to netolerujes tak sa zacne inak chovat...ak mu na tebe ozaj zalezi
Preco chces zmenit jeho ? Preco nezacnes od seba ? To ta bavi takyto nepekny vztah ?
@marisola si si istá, že toto je pre teba ten pravý parter? Vadí t to dnes, to je normálne, ktorej by to neprekážalo, bude ti to vadiť stále viac a viac. Zabudni na to, že by sa časom, deťmi a pod. zmenil. Zmení, ale k horšiemu. Určite by som sa nesnažila mať s takýmto prípadom dieťa. Potom tu môžeš o pár rokov zakladať nové a nové smutné témy.
A ešte niečo, máš tendenciu ho ospravedlňovať a to je zlé, veľmi zlé. A klesáš na jeho úroveň....popracuj najprv sama na sebe, muž sa bude k tebe chovať len tak, ako mu umožníš. Ak chceš pri sebe princa, chovaj sa ako princezná, princezná pri sebe hulváta určite nestrpí.
"s dlhoročným frajerom je to zle,prakticky od samého začiatku,sme spolu dlhé roky ,ale nerozumieme si,neklape to,no sme spolu,hádame sa,vieme,že to nemá budúcnosť,lenže ja nemám to srdce mu to povedať" - https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/moj-zivot-je-katastrofa-neviem-sa-pohnut-mam-depresie/
prosim ta, co riesis? vies, ze jedinymi rieseniami je:
- rozist sa s frajerom naveky vekou (vztah nema buducnost)
- osamostatnit sa a mat klud
- najst si kvalitnu psychologicku, psychiatricku, dat sa psychicky dokopy...
ak toto nespravis, tak mozes cakat zmeny... prava zmena si ty, zmenit seba, bud chces,alebo nie. A ked nie,tak musis niest nasledky.
@miadi tvoj príspevok ma hlavu a patu,vdaka..premyslam nad tým...je rpavda,ze asi ma ma dost,lebo na nom lipnem,:(:(:( kedže so svojou rodinou nevychádzam dobre,hoci u nich bývam,ale tam nie je kuska citu ani nicoho,tak som sa nanho upla,je to pravda.musim to dako zmeniť,aj to ,že ta verbálna komunikaia zlyhala,pri jeho nadavkach atd,je pravda,ja sa ju snažim ale on nie.
neda sa všetko ospraveldnovať pracou...ano ,robí,ale podla mna ešte ma pohodovu prácua on mi hovori,aky ma stres ...to sa mi nezdá.
ale neviem,prečo sa on ku mne chova ako k deculu,nie som decko preds auž dávno,makám na výške už nejaký ten rok,tak asi decko nie som.i ked povedal mi velakrat ,že ano,
@cawes ale ved ok,mokré veci sa do poličky nedávajú a tak,to už viem,ale ja to tak robievam proste,snažím sa ale byť dobrá gazdinka,ked k nemu dojdem,a snažím sa mu pomáhať,ako viem ale nepadá to na urodnu podu,
som tak trošku bordelárka,a neupracem si hned p osebe veci,ale az potom,ked mi to dopne,ze su rozhádzane,a to ho hrozne vytáča,ale tak vedel,aka som ,už vtdy,ked sme sa dávali dokopy !
a už aj teraz sa snažím robiť veci podla neho,ako to on ma rad doma,ale aj tak mi to nejde :(
neni som už také decko,tak neviem,prečo ma tak vníma,nie som mu vzácna,to viem,inak by sa správal inak,a presne to mam v pláne,že ked ešte raz nadá mi nejako,tak končím,balim sa a idem od neho hajdy domov,a možno ma ani nezastaví :::::::
ked stále hovorí,že mu leziem na nervy
neviem,prečo to hovorí,ale mna to raní :( ako mu mozem ísť na nervy ?kde je potom tá láska velka o ktorej hovorí ?ved ked sme zamilovaní,tak predsa nevidíme chyby toho druheho,ako správne tu už bolo podotknuté,v komentároch,.. toto som mu povdala pred časom,to isté ,a on ,že " za to,že som zalubeny do teba ,nemusím byt aj slepy"...takže asi tolko 😠 😠
@marisola to ako keby si opisovala mojho uz chvalabohu expriatela...zo zaciatku velka laska,tutu mutu,mily,galantny...casom ked to prvotne zalubenie postupne opadalo a zacali sme zit uz bez tych ruzovych okuliarov a motylov v bruchu alebo ako by som sa vyjadrila 😀 to prepuklo naplno...zacal sa spravat preesne tak ako ten tvoj...ja som bola nic,vsetko som robila zle,nikdy som nic nevedela,prosto daval mi pocitit,ze som nieco menej a ze on je niekto..pritom to vsak vobec nebola pravda...ukoncila som to a mam od psychopata svaty pokoj...je to zakomplexovany jedinec podla mna...potrebuje si asi nieco dokazat skrz niekoho ineho ...moj nazor...normalny clovek sa takto nesprava...
@zornicka409 mam ten pocit tiež,ze normalny clovek je kdesi inde.neuvažuje takto.a všetko neni zle,on ma taku povahu vsak,ze si mysli,ze je najdokonalejši a všetko robí najlepšie,to ma už od začiatku,ako sme a spoznali,sprvu som to brala celkom vtipne,mi to vtipne prislo,ale teraz,ked sa to naplno prejavuje mi to vtipne nepride.neviem,ci e to istá forma psychopatie a manipulátorstva,alebo je to len povaha taka blbá.lebo jeho oetc je veeelmi podobny
@kikakm mali sme otvorený rozhovor,som mu jasne dala najavo,ze mi vadi take správanie,velakrat slusne a milo som to s nim riešila,potom urazanim som to riešila,potom aj hadkou,zvysenym hlasom...ale bez nejakej spatnej vazby,nič ..ako hluchy,povedal,ze nemoze byt slepy a hluchy voci tomu,co robím on proste chce,aby som sa správala dokonale tip top,netoleruje chyby ludí ,lebo on si myslí,ze je dokonaly,rrz ked som sa ho spytala,ci si mysli,ze je dokonaly a ze vštko tak robí bez chyby,tak povedal,ze oproti inym ludom je lepší ,lebo naozaj vie ako co ma robiť,proste velke sebavedomie ma...
@marisola, ukonci to, on ti dava najavo ze mu nevyhovujes a chce ta zmenit. Nezmeni ta. Ma ta lubit taku, aka si. jasne teraba si dohodnut nejake pravdila, prisposobot sa jeden druhemu, ale u vas to nevidim na ziadnu buducnost. Podla mna sa k sebe nehodite. On si mozno myslel, ze ta zmeni. Aj mne by liezol bordelar na nervy, my sme obaja puntickari, ale je pravda, ze ked sme chori, vycerpani, nestihame, tiez mame bordel a uprace ten, ktp ma cas, alebo vladze. A aby som stale pocuvala na seba len aka som neshcopna, tak s takym clovekom by som nebola. Znici ti aj posledne sebavedomie ktore mas, takeho cloveka nepotrebujes. Zmen sa kvoli sebe, ale nie kvoli nemu. Pracuj na sebe, ale vas vztah nema perspektivu.
@katka1981 krásne napísané. My sme tiež spolu strašne dlho od 17. Pokým sme sa nevzali sme sa nikdy nepohádali. S deťmi samozrejme prišli hádky, presne tak ako píšeš. Ale doteraz si vážime jeden druhého a sme si vzácni doteraz. A tiež si neviem predstaviť, že by som takýto problém riešila iba z priateľom? Čo potom bude, keď prídu deti?
A zmeniť sa zmení, ale ešte k horšiemu. Keď mu pri tej únave bude sedieť plačúce dieťa.....
@sasa1310, tak tak,. Navyse nikto nevie ako ten druhy riesi vychovu dietata, kazdy mame hranice niekde inde a vecne hadky o vychove a podobne. Az dieta preveri vztah. ak je nejaky problem uz predtym, podla mna je to zabite. problemy este len pridu. Je normalne ked jeden povie druhemu co mu vadi, aj trebars bordel a podobne, ale je rozdiel ci ma kritika rani, alebo to vnimam jednym uchom dnu a druhym von a nikto nezostane rozladeny. Proste ok vykecaj sa, mne je to ajtak jedno a ideme dalej, nic sa nestalo. Nech si kazdy povie co citi, ved nemoze mat kazdy den dobru naladu, ale nie ublizovat si. Keby mna hentak niekto buzeroval, ja by som sa zasmiala a odisla, taky clovek nepatri do mojho zivota. A tiez by som nezniesla pri sebe cloveka, kt. by mi tak vadil, ze by som ho potrebovala menit, musela kritizovat, musela vychovavat a ucit, co ma kam polozit, a ine blbosti. Zbytocne plytvanie energiou.
@marisola keď sa už teraz takto chová k tebe kým nie ste manželia, ako sa bude chovať neskôr??? Ešte horšie!! A aký príklad bude pre vaše budúce deti??? Isto nie žiarivý!! Preto sa ani nesnaž mať s ním dieťa, ale pekne krásne vycúvaj z tohto vzťahu. Neváži si Ťa, je to despota a manipulátor.
@marisola to že chodíš ,,na výšku,, o tom či si ,,dospelá,, alebo ,,decko,, nič nevypovedá... 😉
No a uplný gól, ze status ,,snaží sa,,...tak sa snaz...ale ked nahodou pride dieťa - velka zmena pre pár tak budeš ešte neschopnejšia a v jeho očiach asi sprostejšia. Ja by som si nikdy neuhnala dieťa ,,s priatelom,, ja mam mužských priatelov habadej, ale manzela len jedneho...
Ten tvoj je len namysleny manipulator pre ktoreho zrejme nikdy nebudeš dosť dobra...mohol by mat aj 4 vyšky pán podnikatel ani ,,cajgel,, by som o neho neoprela...a ty sa s takym ,,snaziš,, o dieta...no tak ti gratulujem k dotentenemu zivotu. Za rok tu hodíš temu ze si na RD a muž tak depta aka si neschopna, ako dieťa plače, ako sediš doma a on si beha kade tade..
prepac viem ze to nie je smiesne ale ma pobavila veta: obcas sa vulgarne vyjadruje "kde si to do p... dala " ale inak je to vzdelany a inteligentny chlap 😀 😀 ale asi by som rozmyslala nad tym ze ho do tej p... poslala ja 🙂 a ste rovnako stari?
Aj ja som mal obdobie, ked som si chcel v praci dokazat svoje schopnosti. Pritom som bol tvrdy na svoje okolie, priatelku som vtedy nemal. Suviselo to tiez s vyjasnenim si vztahu k otcovi a urcitym citovym osamostatnenim sa. Myslim, ze kazdy muz si niecim podobnym prejde a zrejme si niecim podobnym prechadza aj tvoj priatel. Takze moje rady, na zaklade vlastnej skusenosti: Pokial mozno, odpust mu jeho nadmerne negativne prejavy a ignoruj ich. Aj tak primarne nie su urcene tebe, len ich schytavas, lebo si prenho najblizsi clovek. Pokial mozno, nech travi viac casu s rodicmi, aj ked dobre nevychadzaju. A v praci nech je kolko uzna za vhodne, tomu aj tak nezabranis. (Aj v pohodovej praci si moze toho na seba nabrat vela,)
U mna to po case preslo. Zistil som, kde su moje hranice, ze nieco naozaj uz nedokazem. A zase viem, kde su moje silne stranky. Takze myslim, ze prejst to moze aj tvojho priatela a moze byt opat normalny ako predtym, dokonca o cosi vyspelejsi. Drzim palce.
@jano8 on akoby zatvrdol ku mne alebo čo,aj k celému okoliu,kedysi aj si poplakal,aj slzu vypustil,aj tak,citlivejší oveľa bol,ked bol mladší,ale teraz postupne rokmi a problémami veľkými,ktoré mal s rodičmi a rodinou ako takou,tak sa akoby obrnil a je zatvrdnutý strašne,už ho nič nerozcitlivie,proste nič.už nevyroní slzu aj vtedy,ked by bolo treba.už to neni zdaleka ten chlan,čo bol kedysi,žialbohu,a ešte sa v jeho živote stala jedna velmi hrozna a vazna vec a strašne je odvtedy zmenený,ešte je tvrdší ako bol...akoby totálne otupel alebo čo.
s rdodičmi nechce tráviť vobec čas,on chce najma zarobiť peniaze,makať na sebe ,vysplhať sa nahor a mat krállovsky plat,zarabať vela,mat post,atd...
je mi jasné,že švetko schytávaam ..kedže som mu fakt najbližšia.to je mi jasné,všetky vybuchy,nalady zle,schytávam,lebo s nikým inym sa moc nebaví,len so mnou,ale zase schytáva aj on,ked som napríklad statnicovala,tak som sa s ním hádala kazducky den a hrozne hádky ..:/ lebo ja som mala nervy ..a vybíjala som si to na nom,vtedy ma na nom sralo uplne všetko,aj skriženy vlas na hlave ...
a tiež otupel po mojich hysterickych vybuchoch,ktorých som už mala staršne vela pri nom a hrozne hrozne veci som mu vykričala..:( odvtedy je ku mne oveľa chladnejší a teraz sa už mozem snažiť ako chcem,ale nejde to,už je iny ku mne...hoci ma aj možno lubi.ako vraví ..len už to tak proste necítim ja od neho...
@lilka5566 hej,no ked sa na to teraz spatne pozriem ja,tiež mi to príde smiešne trošku,ale nie je to smiešne,lebo fakt,je vzdelaný chlap na urovni,vyzna sa naozaj vo veľa veciach,zoštatátnicoval na cerveny diplom na tazkej škole🙂 neni fakt sprostý,len trošku ta vzťahová inteligencia mu pokrivkava.
nie,zial,je starší odo mna.
nemáme deti a ani neplánujeme mať ich v blizkej dobe
@katka1981 čo si tym myslela,že by ti vadil clovek,ktorému mas hovoriť,kam čo položiť a tak ,akože vadila by som ti ja ,alebo?
ja si nepridem taka neschopna ako on naznačuje,síce mi nikdy priamo do očí nepovedal,ze som neschopna,ale vyznieva to divne,ked nič prenho nie je dobre,je prehnany puntičkár a ja som bordelárska,no hold čo už..
@marisola preeesne si to trafila, "zacina vystrkovat rozky" 😉 je na case mu ich trochu obrusit 😀 Laska jako tram po cely zivot, sa deje len v romanoch. Chlapi su male deti, ktore potrebuju obcas dostat po usiach, aby skrotli 😉 pinda, ze ma vela polievky? Druhy krat neurob ziadnu. Akcia=reakcia. Niekedy to trva dlhsie, ale jedine to pomaha. Inak nepochopia. Ty mu robis sluzby, lebo ho lubis, nie preto, lebo musis. To by si mal uvedomit. Chlap si NIKDY nebude vazit zenu, ktora zo seba robi len handru a nic neocakava. Aspon "dakujem", usmev, boztek, kvietok, masaz... 🙂 cokolvek
Ked pouziva vulgarne vyrazy, povedz mu to. Povedz mu, ze so svojou vysokou skolou sa vyjadruje ako posledny sedlak v piatej cenovej, ze je to nechutne a prekvapuje ta to. To by mohlo zarezat do ziveho a nabuduce sa uvedomi skor, ako tresne hlupost 😉
@papricka33 to moc o tej piaej cenovej mu moc nemozem povedat,lebo chyba je ta že i ja obcasne hreším.a o tom,že začína vystrkovať rozky viem už rok a pol..minimálne.ale ako mu ich obrusiť? lasku ako tram prirodzene som enčakal cely zivot,ale aspon slusne a nežne správanie som cakala a najma od neho. pindá na všetko,čo urobím,ale nejak ho nemozem tym skrotiť,že robím vela polievky,a ze nabuduce neurobím,lebo jemu by vobec nevadilo,keby polievka nebola,povie mi,ze netreba mu nič ..s tým nepochodím🙂
a to zase nemožem povedat,vždy podakuje,ked urobím jedlo,obed,hocico,vždy dakuje,že aka som sikovna a ake to bolo chutne (i ked to jedlo vobevc neni chutne,lebo ja variť moc neviem),a masaz mi dáva skoro stále...🙂
ale rozmyslala som už aj nad tým,ale neviem,ako na to správne :D:D ako nanho správne..aby som ho trošku obrusila.aby si nemyslel,že som samozrejmosť ,aby sa správal normalne opať,a nie ako certik s rozkami,
@marisola, ja ta nepoznam a nedovolim si ta ani hodnotit ani kritizovat. Myslim to vseobecne. Ajkeby ti nadaval ze si tucna, hoci si v skutocnosti chuda. Proste nebola by som s clovekom, pokial mam potrebu ho kritizovat a ucit ho veci, kt. ma mat moj partner automaticky, rozumies mi? A teba len ponizuje. Kazdy mame svoje chyby, ale tie co popisujes musel vidiet uz na zaciatku a nie ze ti to bude vyhadzovat po x rokoch. Podla mna mu lezies na nervy. Mozno ma on osobny problem v hlave, je to jedno, ale vas vztah nie je v poriadku a ja by som na tvojom mieste volila rozchod. S prichodom deti by sa situacia este viac vyhrotila, skoncilo by to zle.
@marisola vies mozno to je ten problem, ze ste spolu vsetko preskakali, ste spolu dlhodobo a on vsetko uz berie ako samozrejmost resp. stereotyp, ze aj napriek tomu, ze ta jeho slova rania a nahnevaju, on podla mna ani kusok neuvazuje, ze by to bolo na rozchod, aj napriek tomu, ze ty uz to tak vnimas, no ten cas moze sposobovat aj to, ze nevie ako sa rozist ked vam to neklape a snazi sa to zakryt za taketo hnusne spravanie...ja mam z poslednej epozizody skusenost, ze zo zaciatku slusnost sama kazdy ho mal za dobreho chlapceke, cim viac sme prezili tym viac si dovoloval a potom, ked uz to bolo na konci otrasne spravanie...
z takeho vseobecneho pohladu vas vztah vnimam ako tzv, prechodeny, ste spolu dlho, posun ci manzelstvo atd. nenastava, vlastne to speje skor k rozchodu, ale zo zotrvacnosti sa pri sebe drzite...ja ti radim rozchod...zaklad vztahu je vzajomne si vazenie, slusnost atd..bez toho to nepojde...
@katka1981 no ja ked sa ho spýtam,že prečo si teda taky nebol ku mne,ked si videl na zaciatku aka som ( zo zaciatku v prvých rokoch sme sa stretávali sporadicky,len dvakrat do tyzdna aj do iba sem tam do kina alebo na kavu,alebo na prechádzku,cize sme neboli nejak doma,v byte alebo tak),tak on povedal,ze myslel som si,ze sa zmeníš a konečne dospeješ a prestaneš robiť kraviny ,ktoré mi lezu na nervy a azdemu chlapovi by to liezlo na nervy..
ja neviem,ale nepočula som,aby moj otec,alebo stryc takto dohovárali ženám,že kam to pokladaš a tak ..a ked tak iným tonom ,ale je evidentné,že proste mu leziem na nervy hrozne.to je mi jasné,len neviem,ako to teda zmeniť....ako si ho mám vycvičiť,aby nebol taký hrubý ku mne zrazu,aby prestal s tými vecami ,ktoré robí,ako ho to odnaučiť,ked sa to sám naučil ?
@jeennyv hej ,istotne to bude aj ten stereotyp,ako hvooríš.to je mi jasné a najmä to,že ho vkuse vytáčam,ako hovorí.tým,že neupratujem,tým ,že mam bordel v skrini,tým,že navarím veľa polievky,hoci mi hovoril,že málo,tým,že si nechám po sebe kupelku spinavšiu,nezmyjem po sebe,tým,že nechám pastu otvorenú na zuby,alebo sampon,
proste on je taký detailista,že ....už fakt to podla mna prehána poriadne..
ok,beriem,niektore veci,ano ,su hrošie..ako napríklad,ked dávam mokrejší riad do poličky,moze to splesnivieť,ale ok- ostatne veci čo ?to nie je dovod,aby ma stále kadroval..
ale vidí to od nasich ,od mojich rodicov,čo si dovoluju,dovoluje si aj on ..
resp,ked ja si k nemu dovoluejm (ale v uuuuplne iných veciach v ktorých mam aj pravdu),tak si začína on dovolovať v týchto ...nepodstatných ..
@marisola, neuraz sa teraz, ale ty si stale mimo. Mam pocit, ze tebe niet rady ani pomoci. Ak planuje parik spolocnu buducnost, idealne je vyskusat si spoluzitie v jednej domacnosti aspon na jeden rok, tam sa to ukaze, clovek aj ochorie, a ucidis ako sa ten druhy o neho postara a podobne. Ja mam pocit, ze si strasne zaslepena. na jednej strane vidis, ze sa chova k tebe nevhodne, na druhej strane ho chces menit. Nezmenis nikoho nikdy. Vy sa k sebe nehodite, ved on ti to cely cas hovori. Je jasne, ze ked s niekym randis, a chodite len do kina, na zmrzku, do restiky, do baru, ale neriesite kazdodenne problemy, spolocnu domacnost, ze si rozumiete. Napr. ja som kedysi vesala pradlo tak, ze bolo pokrcne a potom som ho zehlila. Moj muz vesal pradlo tak, ze vsetko vyrovnal a mal vsetko ako vyzehlene. Ja som to nevedela, tak som mu este aj ponozky zehlila. Potom mi to ukazal a uz to roky robim ako on. Vela veci ma naucil, je o 7 rokov starsi, rozumovo bol vzdy daleko daleko popredu ako jeho rovesnici, lebo mal u nich doma na starosti domacnost snad o 16 rokov. Nikdy mi nevycital ze som ako decko, ajked v nasom vztahu som velakrat bola a mne to aj vyhovovalo. Bol pre mna ochrancom a vsetkym co som potrebovala. Nedavno som povedala, ze sa citim mentalne na 16 a on sa zasmial, ze nie milacik na 6. A zasmiali sme sa. Vsetky aj moje zle vlastnosti vzdy bral ako plus. Aj ked som nadavala, ze naco ma provokuje, ze potom som hnusna, lebo jemu sa to paci a nezniesol by pri sebe trubu, kt. cusi a pritakava, jemu sa to na mne paci. Chapes ten rozdiel? Nikdy nemal potrebu ma menit. To skor ja, ale to az po rokoch, ked som bola vycerpana po dietati, a uz som nevedela ani co sama co so sebou, vtedy mi liezlo vsetko na nervy a jasne ze som hucala aj do muza kadeco. Ale to len vacsinou pri zlom dni, ale som si vedoma, ze to je moja blba nalada a vstala som hore ritou. Vas vztah je k nicomu, zbytocne planujes neviem ake zmeny. Lezies mu na nervy, ved to sama pises. Kazdy mame inu povahu, ja viem, ze keby som sa ja skaredo sprvala k mojmu muzovi, ma ma na haku, je silna osobnost, ale keby sa choval skaredo ku mne on, ja to nevydrzim, ja som citlivka. Ty si tiez citliva, jeho chovanie ta zdranuje. Naco potom hodlas ostavat vo vztahu s clovekom, kt. ti ublizuje? Nemate ani deti, nevidim najmensi dovod. Casom pochopis aka si bola blba, ze si silila vas vztah a uz si davno mohla byt s niekym, kto zato stal.

@marisola zmazalo mi jednu vetu,sorry 🙂 Chcela som tym povedat ze vam bude lepsie od seba,snaha jedneho nestaci