icon

Zlé vzťahy so svokrou a švagrinou

3. jan 2023

Baby opíšem v skratke našu situáciu...švagrina býva s mužom a 2 deťmi u svokrovcov teda u svojich rodičov...my s mužom a našimi deťmi sami no v jednej dedine,ale i napriek tomu sú naše návštevy sporadické zväčša keď ma niekto sviatok...o to viac ma mrzí že neprídu pozrieť vnúčatá len tak hocikedy hoci sme blízko a sú ešte vo vítalnom veku....vzťahy sa zhoršili keď švagriná porodila druhé dieťa a svojmu bratovi teda môjmu mužovi ani mne nedala vediet len to zavesila na soc.siet a odtiaľ sme sa to dozvedeli aj napriek tomu že svojmu druhému bratovi po pôrode napísala správu...samozrejme že to muža aj mňa mrzí že sa jeho sestra tak zachovala a zavolala mu uz len a tým že nás pozýva na krstiny teda cca 2 týždne po pôrode...muža sa to veľmi dotklo a teda na krstiny sme nešli,dar odniesol a svokre vysvetlil prečo neideme (švagriná nebola akurát doma)...Svokra je samozrejme na strane dcéry ,zastáva sa jej a mužovi povedala aby sa mu nevypomstilo jeho správanie nakoľko prvýkrát si povedal svoj názor za čo som rada 🙏 na Vianoce sme tam neboli pretože obe ich deti boli choré,muž volal svokrovi poprial pekne sviatky i keď do poslednej chvíle dúfal že zavolajú oni...na Nový rok opäť čakal že sa niekto ozve pretože rodičia z mojej strany aj súrodenci nám volali a priali šťastný Nový rok a preto dúfal že sa ozvú oni no zas nikto nič...zavolajú len keď niečo potrebujú čo mi príde veľmi sebecké...prosím vás aký máte na to nestranny názor....šli by ste deťom odniesť Ježiška...popravde za takéto ich správanie nemám chuť tam ísť alebo by ste sa snažili vyhýbať ... ďakujem za prečítanie 🙏

janagem
4. jan 2023

Vieš a to je presne to. Ja viem aké to je a šla by som tam kvôli tomu, že to je krst. Lebo ešte raz - nie je to nich ale o dietati

animus
4. jan 2023

Máte to k nim rovnako ďaleko ako oni k vám. Keď chceš aby boli viac s vašimi deťmi, choďte ich navštíviť. Rovnako to vidím aj s telefonátmi, tak ako majú na vás číslo oni, máte aj vy na nich. Toto mi príde veľmi detinské, hľadáte problémy tam, kde nie sú.

autor
4. jan 2023

@animus detinské?tak napríklad detinské je nevidieť dcéru našu od krstu pomaly do roka a to sme bývali cca 6 km vtedy od nich to ti príde úplne ok? Takto sa podľa mňa nesprávajú starý rodičia alebo povedať dcére prečo neprišla knim na narodeniny že mali pre ňu tortu? Tak hádam mali prísť o i keď ma ich vnučka sviatok....to je xy veci čo by sa dalo písať....také správanie je podľa teba ok?

lienka.7
4. jan 2023

@tykat niektoré to tu proste nevidia a len si idú to svoje. Podla nich autorka robi z komára somara. Nie sú schopní dat najbližšej rodine vedieť, ze sa narodilo dieťa, ok. Len by som bola zvedavá ci by ich bavilo ked niečo treba platiť alebo urobiť, ze by volali ich, inokedy by nevedeli ani vnukom zavolat ku sviatku. Myslím ze zamyslieť by sa mali v prvom rade svokrovci, nie autorka.
A nie, ústupky sa dajú robiť iba do určitého času, potom už proste pohar pretečie. A neviem, prečo by som ja mala byt ta zla, ked poviem, ze nehnevajte sa ale uz naozaj stačilo. Ci cely život si nechať srať na hlavu a hrať sa na blbú? Nosit darčeky detom ale moje nedostanú ? Asi ťažko.

animus
4. jan 2023

Ako píšem, mohli ste sa zobrať vy a ísť ich pozrieť. Ku nám na návštevu nechodia ani moji rodičia, ani svokrovci, chodíme stále my ku nim a fungujeme takto už dlhé roky. Keď bola dcéra úplne malička, bravali sme so sebou cestovnú postieľku, podložku, hračky a chodili sme tam aj na celý deň. Aj keď má dcéra narodeniny, upečiem tortu, zoberieme ju so sebou a ideme my ku nim.

lienka.7
4. jan 2023

@janagem vieš co, jasne ze si zrazu spomenuli a na krstiny ich pozvali, vsak bolo treba dat dar. Co si myslíš ze prečo ine ich tam zavolali? Využívajú ich a využívať aj vzdy budu. To je všetko.
Ja by som sa pokojne s kludom Angličana zahrala na blbú, jejda, uz su krstiny, ano? Vsak sa to ešte ani nenarodilo...

autor
4. jan 2023

@lienka.7 ďakujem za pochopenie....lebo tu má ženy dobre že nie pod čiernu zem nezvrhnu....presne ako píšeš istú dobu sa takéto správanie tolerovať dá... toľkokrát som bola ticho,kuslá si radšej do jazyka,nevidela radšej nepočula ale už pohár pretiekol....myslím že toto sa celý život ozaj nedá tolerovať

tykat
4. jan 2023

@animus vies ak su vztahy dobre vsetko sa da, aj navstevy len jednym smerom...ale ak niekoho stale odstrkuju a on to znasa, znasa a napokon sa ozve ...tak je ohen na streche a robi rozbroje. To ze si roky predtym nechal srat na hlavu je ok, idu hromadne riesit az ked povie dost, stacilo.

A to ze nesli na krstiny ... podla mna dali jasne najavo ze uz nemienia znasat byt niekde na okraji, a ist na krstiny "lebo sa to patri" ked vedia ze ich pozvali "lebo sa to patri".

autor
4. jan 2023

@animus nešli sme lebo mali deti choré ..inak by sme šli ...ale napríklad moja dcéra má sviatok a my máme prísť? Tak hádam na tie narodeniny môžu dôjsť zablahoželať deťom....deti čakajú koľkokrát všetko nachystané a oni prídu o mesiac

autor
4. jan 2023

@tykat ďakujem aspoň niekto chápe moju situáciu

janagem
4. jan 2023

@lienka.7 keby to bolo len o tom tak sa nehnevaju - dar predsa dostali podla autorkinych slov

autor
4. jan 2023

@janagem dar dostali deň pred krstom veľký kôš pre bábo aj peniažky ...bol odniesť muž aj od srdca pekne vtedy povedal svokre že ho toto zamrzelo....že či im nikomu nestojí za to aby mu dali vedieť? Lebo muža toto ťažilo veľmi už a vieš aká bola reakcia svokra q svokry? Svokor bez slova dal dole hlavu a svokra vyprskla a pustila s do muža a obrátila všetko proti nemu....takže tam to nie je celkom ok

janagem
4. jan 2023

Autorka - bavim sa s tebou? To že mi povieš že ste boli odniesť dar a muzicek sa vyplakať nezmení nič na Tom, že je vaša chyba že ste na krste neboli. Ja som inej komntujucej napisala, že dar od vás dostali takže to asi nebude len o Tom, že boli na dar lakomi

lubinkap
Autor odpoveď zmazal
autor
4. jan 2023

@janagem prepáč ale píšeš do mojej diskusie takže ani bavíš sa aj so mnou ...a áno lakomy na dar boli to by si musela tých ľudí poznat

autor
4. jan 2023

@lubinkap ďakujem za nazor

sss777
4. jan 2023

Nemáš ich rada, máš na nich očividne ťažké srdce, tak ich proste ignoruj a nepretvaruj sa. Aj tak by druhá strana vycítila, že je to neúprimné.

lienka.7
4. jan 2023

@janagem ty si asi stojíš na kábli, ze? Praveze @autorka s mm sa zachovali charakterne, keďže dar dali, napriek tomu ze nikde NEBOLI! ale co uz, to takej ako ty nevysvetli človek. Co uz.

janagem
4. jan 2023

@lienka.7 asi si viaceré stojíme. Charakterne by bolo ísť na ten krst. A ty tiež menis názor raz dva tri. Pred chvíľou to bolo že chceli len dar preto boli pozvaní.dar majú a aj tak je to zle. Takže prečo sa hnevajú teraz?

janagem
4. jan 2023

Autorka - na čo sa mám s tebou baviť kde nedokážeš prijať žiadny iný názor len ten čo s tebou stojí a ľutuje ta?

Nepoznám ich a nepoznám ani teba. Ale táto diskusia je šesť zaujato napísaná, aby som vedela, že vy nie ste také uboziatka aké by ste chceli byt

lienka.7
4. jan 2023

@janagem ano mas pravdu, stojím si na kabli. Dakujem ti.

autor
4. jan 2023

@janagem no zbohom tak teraz si ma odpálila 🤣🤣🤣prepáč ale musím sa rehotať....áno máš pravdu my s mužom robíme rozbroje v rodine my sme tí zlý 🙈🤣

janagem
4. jan 2023

@lienka.7 aj nabudúce

janagem
4. jan 2023

Autorka - čítanie s porozumením. Odporúčam. Je tvoja rodina od veci (svokra a švagriná)? Z toho čo píšeš? Áno. Máte na momentálnych vzťahov svoju časť viny? Áno.

autor
4. jan 2023

@janagem ja si myslim že nikto nie je bez viny ale charakter nie je podľa mňa zďaleka ani to že porodim a ozvem sa bratovi o 2 týždne a pozveme ho na krstiny ...prepáč ale toto není charakter i keby je to moja sestra tiež ma to mrzi

autor
4. jan 2023

Lebo ak jej nestál za to aby mu dala vedieť že uz to má za sebou tak ona mu nestojí za to aby prijal pozvanie na krstiny

animus
4. jan 2023

@tykat ja by som skôr ale povedala že sa neozval a to je problém. Len neprišli na krstiny čo sa mohlo dotknúť aj druhej strany. Osobne si myslím, že normálny dospelí ľudia by sa mali vedieť posadiť a problém, ak nejaký je, si vydiskutovať. Myslím si, že manželovi rodičia musia mať dôvod prečo sa správajú ako sa správajú. Možno im bolo ublížené, ukrivdené ale to sa tu už nedozvieme. Bez vetra sa ani lístok na strome nepohne.

animus
4. jan 2023

Stále sa len ľutuješ a odmietaš akýkoľvek iný názor. V sebe ani v manželovi chybu nehľadáš, pritom musia mať tvoji svokrovci a švagriná dôvod prečo sa tak správajú. Možno je to preto, že si taká dokonalá a je im nepríjemné s takým človekom tráviť čas. Ľudia sa ti tu snažia len poradiť, pomôcť ale ty nič a nikoho neakceptuješ. Kto nehrá s tebou, automaticky podľa teba hrá proti tebe.

autor
4. jan 2023

@animus pokiaľ viem ja som im nikdy neublížila...cirkus nastal už na našej svadbe kde sa svokra vyfarbila ...takže ano neakceptujem to že oni sú tí dobrý svätí ...lebo ak si mnou nechcú mať nič spoločné tak nech ma nežiadajú o radu či pomoc len keď to potrebujú ..toto je čistá faloš

autor
4. jan 2023

@animus a inak ty si myslíš že keď som ja bola tehotná alebo porodila tak o mňa sa oni zaujímali? Celé tehu sa má nespytali ako mi je či je všetko v poriadku tvárili sa že to brucho predo mnou nevidia...vidíš tiež len jednu stranu mince alebo to čo chces vidiet