icon

Zlé životné rozhodnutia

konicekhop
1. apr 2021

Urobili ste niekedy rozjodnutie v zivote,ktore doteraz lutujete?

viestta
Odpoveď bola odstránená
pribinak
1. apr 2021

@konicekhop myslím že väčšina ľudí so zdravou sebareflexiou majú vo svojej osobnej histórii cin, ktiry keby mohli vrátili minulosť, tak ho už neurobia

Ale čo sa stalo už sa neodstane, tak si urobila niečo zle, snáď sa to napraviť či odčiniť a odpustí aj sebe.

0silvia0
1. apr 2021

@konicekhop jasne😬

ladyvi
1. apr 2021

Ano, mam asi take 3 ciny, ktore ma vzdy v svedomi dobehnu a vzdy ma trapia. Zatial som nemala odvahu to s dotycnymi, ktorym som ublizila vydiskutovat (a mozno to tak ani nevnimaju,ale ja s postupom rokov mam pocit , ze moj postoj bol nemoralny a neferovy). Ale nemam nejako "gule"otvorit tie temy s nimi. Chcela by som sa "ocistit", zabudnut. Snad niekedy naberiem odvahu.

deti95060810
1. apr 2021

jasné... ale nič s tým neurobím... bude sa to vliecť so mnou celý život...😉

elizabet173
1. apr 2021

@konicekhop samozrejme, to si iba niektoré ženy na MK myslia, že ostatné mali v živote všetko super nalinkované a o nič sa nemuseli pričiniť. Ale zase to až tak neprežívam, život ide ďalej.

didaa
Autor odpoveď zmazal
alexandra2010
1. apr 2021

lutujem len to, co som neurobila. Nevyslovene veci hlavne.
Zle rozhodnutia nevnimam ako zle, aj kvoli nim som teraz tam kde mam byt.

syslik81
1. apr 2021

neeistuje zle rozhodnutie .. kedze nevies co by sa stalo keby si sa rozhodla inak-mozno by to dopadlo horsie ako teraz je ... takze sa nad tym netreba zamyslat a brat veci take ake su -v tej dobe to bolo v tvojej hlave to naj a tak to ma byt

katkamatka7
1. apr 2021

Áno, určite je ich pár. Môcť sa vrátiť v čase a urobiť veci inak, zmenila by som mnoho. No na druhú stranu, aj zlé rozhodnutia vedia dať niečo pozitívne. Chyby robíme, aby sme sa z nich poučili a vyvarovali sa ďalším chybám. Občas nie je iná možnosť ako vybrať si menšie zlo. Zabudnúť sa dá ťažko, ak človek nemá demenciu či alzhaimera. Ale odpustiť môže, aj iným a aj sebe samému.

luccija
1. apr 2021

@konicekhop určite áno, ale vtedy som ich považovala za dobré a rozhodla sa správne teraz s odstupom času a rokov to spravím inác

skarli
1. apr 2021

Hej ☹️

lija22
1. apr 2021

pravdaze a zas si vravim odpustam si

janickacrazy
2. apr 2021

@konicekhop nie, neľutujem nič, vždy som robila rozhodnutie na základe vtedajšej situácie, tak ako som najlepšie vedela, to, čo by sa stalo, keby som sa rozhodla inak, nevie nikto a je úplne bezpredmetné sa tým zaoberať

lujza123
2. apr 2021

Každý jeden človek keby ma možnosť nejakým zázrakom sa zrazu vrátiť v čase 10, 20,30 rokov dozadu spravil by veľa vecí a rozhodnutí v živote asi inak. Ale to nejde. Co sa stalo už sa stalo.

Ale poviem ti ze aspoň teda o mojom živote ze absolútne všetko malo svoj význam a častokrát veci ktoré som považovala za nespravodlive, zle, hlúpe sa v konečnom dôsledku po rokoch ukázali ako pozitívne. Respektíve vďaka nim sa začali diať pozitívne veci.
To je niečo ako keď mladé dievča zisti ze ta noc keď bola opitá na chate ma následky a v tej chvili sa jej zrúti svet. No a o 20 rokov keď jej dieťa prave zmaturovalo na samé 1 a ona je tou najpysnejsou mamou na svete tak zrovna tu istú osudnu noc považuje za to najlepšie čo sa jej mohlo stať.

sense
2. apr 2021

Áno urobila a ľutovala ale život ide ďalej a to co bolo bolo sebatryznenim sa nevráti ani nezmení... Ale v tej dobe to bolo najrozumnejsie riesenie

simply_aura
6. apr 2021

Veľakrát. Môžem aj jedno povedať. V roku 2015 moja kamarátka mala 15 a rodičia jej dovolili sociálne siete ako Instragram a Facebook. Mne rodičia nedovolili, vkuse vraveli, že nech na to rovno zabudnem, to je taký blud...Ľutujem že som im neverila. Tak som sa tajne zaregistrovala na instagrame na babkinom počítači a tam som mala účet. No a povedala som to kamarátke že mám nový účet a rodičia o tom nevedia. No stala sa z toho pekná pletka. Kamarátka vypisovala cez môj účet dvom ľuďom-mojej bývalej kamoške a jednému chlapcovi, do ktorého som bola zaľúbená(jej brata kamoš). Ako dosť sa to zvrhlo a písala mu tam aj škaredé veci...Vlastne páchali sme to spolu, ale viac viny bola jej. Samozrejme rodičia na to prišli a strašne sa hanbili-to dievča totiž jej rodinu poznali mama s ujom od narodenia ona sa kamošila s dievčininou mamou a jej brat s dievčininým ujom. Bola to veľká hanba ale tomu dievčaťu som sa ospravedlnila. Chlapec je totálny debil aj teraz na chate stále kopal do môjho psa:(. Ale dnes sa už na to zabudlo. Ale niekedy to bola čerstvá rana a ja som to strašne ľutovala. Dodnes to strašne ľutujem a dávam si pozor na to, čo vypisujem. Na internete bude všetko navždy.

simply_aura
6. apr 2021

@konicekhop a ty?

canerko
6. apr 2021

Ano,zial.Urobila som niekolko zlych rozhodnuti.To sa zmenit neda,keby sa dalo tak rozhodnem hlavou a nie srdcom.Casto na to myslim a trapi ma to.Co sa stalo uz sa neodstane

katariinam
28. mar 2023

jasne, plno. Ale beriem to tak ze pre nieco to tak malo byt.