icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

maribell
28. mar 2024

"Hej par tu pisalo ze cestuje dlhsie ale to je skor vynimka a zas nie kazdemu sa chce tolko casu zabvijhat v buse alebo vlaku. " 👀👀👀 To je skôr výnimka? Veď choď raz na ten autobus a zisti sama, či tam sedia dvaja-traja ľudia, keď je to taká výnimka 🙄.

rorino
28. mar 2024

Možno máš pravdu,ale nesťažujú sa na všetko ako sa nedá a ako je muž na ich a neschopní.Vedia vyžiť aj z mála a ešte aj ušetriť.

kikushaa
28. mar 2024

@autorka ja by som rada vedela, co budes robit ani nie za rok ked ti skonci rodicak na mladsie. To budete mat v rodinnom rozpocte minus dalsich 370€ ci kolko je teraz ten nizsi rodicak.
A nie muz nepojde robit do zahranicia, uz to pochop.

rorino
28. mar 2024

@sherynkamalinka obávam sa,že to je taká povaha,radšej sa bude na všetko sťažovať a všetkých viniť,akoby mala sama niečo zmenit

mirro
28. mar 2024

@kikushaa povie mama daj penáze🙏

kikushaa
28. mar 2024

@mirro jasne zabudla som, ze maju kralovske dochodky 🥹🙈

lienka.7
28. mar 2024

@kikushaa ano, kráľovské dochodky 👌 preto jej otec chodi na brigády 🤦‍♀️ ale vraj sa doma nudí, tak ide medzi ludi 🙈🙈🙈 ale aj tak sa to da podat na verejnost

kikushaa
28. mar 2024

@lienka.7 mozno sa len nechce pozerat na to bozie dopustenie co ma na druhom konci zahrady 😉💁‍♀️

lienka.7
28. mar 2024

@kikushaa to by asi skor šiel do krčmy. A nie sa dakde trepal vlakom 🙈

hederamonstera
28. mar 2024

@sherynkamalinka alebo je to troll a pekne sa tu zabava na tychto zenach, co sa tu nasieraju nad cudzou zenou a jej zivotom😂😂

jozef11111111
28. mar 2024

autorka nestahuj sa do ruzomberka na klacno lebo aj tu su zle spoje prestupuje sa na stanici....dobra rada aby si nedopadla ako ja ked pojdeš z dediny .

gabca025
28. mar 2024

Mila autorka. Tato diskusia mi zdvihla tlak. Ako dieta som byvala v lokalite, ze sme nemali ani jedneho suseda, na zastavku to bolo cca 2 km (nie je tam ani chodnik, su tam kopce a zakruty). Aj napriek tomu som od 16 rokov chodila na brigady (praca vo fabrike). Jednoducho som si privstala aby som stihla prist nacas. V meste som sa pred pracou poprechadzala, lebo som mala hodinu casu. Domov to bolo tak isto. Jeducho som CHCELA si zarobit peniaze na vodicsky preukaz a ojazdene auto. Dve leta som makala 7 dni v tyzdni a nasetrila si peniaze. Ty mas deti, tak sa, prosim, vzchop a pozri sa do zrkadla. Myslis si, ze budu na teba tvoje deti pysne, ze sa na vsetko vyhovaras? Mas este cca rok cas (do skoncenia rodicovskeho), tak mozes na sebe zamakat. Zacni sa vzdelavat cez internet. Druha moznost je prenajat si pozemok vedla vas, zacat chovat moriaky, sliepky, kozy a predavat ich (aj syry, vajicka, mlieko). Nakolko opisujes to miesto kde zijes, tak ako opisujes, tak prenajom niekolkych arov nebude hrozna suma (mozno sa dohodnete na naturaliach - nejaky moriak, pravidelne vajicka). Zvierata budes postupne prikupovat. Vzdy sa da nieco vymysliet, len clovek MUSI CHCIET a ZAMAKAT. Prosim, neposielaj muza prec od rodiny. Zacni pekne od seba. Chapem, ze je tazke zacat pracovat, lebo nemas pracovne navyky. Naozaj by ma zaujimalo na akom kopci zijes, ked sa tam nedostanes na starom aute. My mame dve stare auta a vytiahli aj kopce v Alpach.
Chybu robia aj tvoji rodicia, ked vam stale s niecim pomahaju - pozemok, stavba, poziciavaju peniaze. Vobec si to nevazis. Ak si musi clovek na vsetko sam zarobit, tak sa uplne inak sprava k zivotu.
Nechces sa na tyzden so mnou vymenit? By som si u teba doma oddychla

nelka93
29. mar 2024

@jozef11111111 Kľačno, prosím ta hore kopec, dole kopec, zákruta a aj kruhac. A určite by už prišlo aj na medvede. To by nedela

bluehorsee
30. mar 2024

@lakebabe podľa jej opisu je to chata pod Lomničákom😅

heidi4
1. apr 2024

Autorka, nech sa ti paci.
Ci aj tu mas dovod, preco by si tuto pracu nemohla vykonavat?
https://www.profesia.sk/praca/julia-mikolasova/...

hsara99
1. apr 2024

@heidi4 nemá dobrý internet, už to tu písala

heidi4
1. apr 2024

@hsara99 joj, pardon, zabudla som, kto ma vsetky tie dovody drzat v hlave 🤣🤣🤣 a este by ju aj rusili deti, tak asi zas nic... beriem spat 😁
(Ale na socialne siete kuknut, ze co je nove, chodi, to vtedy zahadne jej internet funguje.)

lenkacanigova
1. apr 2024

No čo, už si muža presvedčila že musí ísť do De??

autor
1. apr 2024

Bol tu bratranec vcera cez velku noc tak o tom hovorili no uvidime mozno to nakoniec skusi

autor
1. apr 2024

Ale ako neviem co budeme robit uz ma to tu nebavi. Tiez by som isla na nejaky vylet alebo co aby boli nejake zazitky ale muzovi sa nechce a sama nemam naladu s malymi detmi. Rozmyslam nad rozvodom a ze y som potom casom nasla lepsieho prietela len neviem co by bolo s domom

doriiis
1. apr 2024

Len smelo do toho autorka.Urcite si každý chlap pôjde nohy dolamat,aby capol tak lenivu,ufnukanu,rozmaznanu ženu s dvoma deckami.🙂
To vies

kikushaa
1. apr 2024

Jasne, rozvod je to naj riesenie 👌

heidi4
1. apr 2024

Ano, rozved sa s nim, to bude super 🙂 ulavi sa mu

autor
1. apr 2024

Tak a co mam robit zas plny facebook znamich co su na vyletoch pocas velkej noci a my len sedime doma a navstevy tu otravuju co mame chodia tak jasne ze aj k nam pridu ked sme vo dvore hned

heidi4
1. apr 2024

A na vylet si treba najprv zarobit... Potom si chodievaj po vyletoch, kolko len chces

sisa_s
1. apr 2024

A co ti nohy amputovali, ze nemozes ist na vylet?

autor
1. apr 2024

No treba sa tam nejako dostat a terigat busom sa mi nechce s 2 malymi detmi. A vybavit ubytovanie program. Len co z toho ked muz je neschopny ani nic take nepotrebuje nechce.

darinkaninka
1. apr 2024

Predpokladám , že viaceré si tu nemyslíme, že je v tomto konkrétnom prípade neschopný práve muž...

heidi4
1. apr 2024

A co takto byt schopna ty? Usta, ruky, telefon mas, nie?

heidi4
1. apr 2024

A sa mi paci, ako si sa zase krasne oblukom vyhla tej ponuke prace na doma. 😂👎