Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Autorka, ty si invalid? Ze si nemohuca? Co by za zdrave ruky a nohy dali ludia z onkologickeho oddelenia... 👎
Zeny, tu uz mam aj ja pocit, ze toto je nejaky unudeny troll a neexistuje ani take miesto na zemi, ani taka vyrochnena lemra, ani taky osol chlap
@ddaassuullaa mne to tiez tak pride, pretoze tieto posledne reakcie su totalne mimo.... akoze ak by aj bola mierne zabrzdena, az takto hadam nie - to uz je potom fakt diagnoza.
Mám mega schopného muža a všetky dovolenky riešim ja. To je taký problém pozrieť na nete nejakú akciu program povedať chlapovi v pondelok ideme do Smolenického zámku, natankuj ja spravím bagety a ideme. A výlet ako lusk....... A aj dovolenky nájdem popozerám, ukážem mu s čím súhlasí ze by sme mohli mať program a je... Veď to je o komunikácii, nie, že muž môj zariad, nalož nás do auta/lietadla a ja pôjdem ak sa mi bude chcieť zdvihnúť z gauča.... Takisto keď bol muž v robote a nemala som ešte vodicak išla som so synom na vylet aj busom aj vlakom aj na bicykli. To nie je teriganie, učíš vlastne deti samostatnosti, cestovnej kultúre, zážitok je pre tých malých už len to, že idú busom alebo vlakom
Tak naco budem pozerat ze kam pojdeme ked on nechce a radsej sa bude motat okolo auta alebo na mobile byt. Asi sa pojdem cez tyzden opytat na tu postu ci sa im tam neuvolni miesto cez leto lebo musim nejak vybavvit tu skolku. Neviem ci sa da vybavit odklad na to.
Ja normálne nechápem, že majú dnes plno návštev....to ako sa k nim dostali cez tie zakruty a kopce?
Uz nejdes deti ucit doma? A teda pochybujem, ze len na teba cakaju na poste, aby ti dali miesto...
Autorka, ty beťárka, cez sviatky tu začala upadať diskusia a ty už zase takto? 🤣🤣🤣
Ale keďže mám po sviatkoch extrémne dobrú náladu, prezradím ti, že začať riešiť škôlku v lete je neskoro nepochybne aj na vaše lazy, väčšinou sa prihlášky dávajú oveľa skôr, u nás napríklad začiatkom mája, niekde aj skôr. K návrhu na rozvod, výletom a pod.sa nejdem vyjadrovať, nech ťa nenavádzam na zlé 🤣🤣🤣
@autorka rozvod je skvelý nápad! Muž ťa vyplatí z chalupy, v ktorej ostanes bývať s deťmi, bude posielať rozprávkové výživné z Nemecka, v škôlke dostane staršie dieťa (neexistujúci) odklad a cez tú vašu priepasť s drakom prejde a objaví ťa princ, nebudeš sa musieť ani pohnúť z vašej samoty!
Po pravde, ja by som tiez nechcela chodiť na výlety s takou lemrou ako si ty.
Inak,keď si takto deprimovana životom,čo deti? Ako sa im venuješ? Zober ich hoc na lúku ako vyššie písali na výlet -budu mať zážitky. A hlavne nezačni,že sú tam kliešte a ina háveď.
Neschopná si tu tak maximálne ty. Chces ísť na výlet? Vyber si lokalitu, naplanuj program a mužovi len zaveľ vtedy ideme tam a tam. Môj muž v tomto smere tiež nie je nejaký extra akčný pretože ako deti toho veľa z určitých dovodov nepocestovali. Ja keď som bola dieťa, tiež nás rodičia nikam nebrali, ale ja sa naozaj snažím robiť maximum preto aby moje dieťa narozdiel od nás tie zážitky malo.
Takže si na nete popozeram kde sú práve nejaké podujatia alebo atrakcie vhodné pre deti (trasa, program, parkovanie, vstupné, priemyslim si ako vyriešiť stravovanie), vyberiem pre nas vhodný víkend, mužovi oznámim, že vtedy a vtedy by som s dieťaťom chcela tam a tam. Že som už všetko zistila, zariadila a ide sa. A predstav si, moje dieťa miluje cestovať busom ešte viac ako ist vlastným autom... Všetko sa dá keď sa chce.
Len ty tu vždy opakujes len to ako sa ti nechce. Tak keď si ty lenivá ako voš, prečo očakávaš, že muž bude aktívny aj za teba? Máloktorý muž je tak iniciatívny, že sa k takýmto aktivitám chytí sám od seba. Na to sme tu my ženy - matky, aby sme to korigovali a zariadili sú veci vždy tak aby sme boli spokojní všetci.
Niektorým ľuďom by mali zakázať sociálne siete. Ja už svojho syna malého učím ze nie všetko je tam realita. A keď už tak zavidis, nebolo by na škodu sa tých kamosiek spýtať, či sú tiež také lenivé lemry ako ty, čo len sedia doma a škrabu si 🔷, alebo nedajbože chodia do roboty a zarobili na tie dovolenky atď
Autorka u nás v dedine není ani krčma, ani obchod áno škôlka ani nič. Najbližšie mesto 25 km a ľudia si tu žijú úplne normálne lebo hľadajú možnosti.sme tiež rit sveta ale dedina 50 %stari ľudia 50%mladi ľudia. spoje tiež nechodia každých 5 minút ale väčšina normálne pracuje a dochádza aj do iných miest za prácou a autobusom niekoľkými prestupmi. Väčšina ľudí a tak mladých ako ty môže snívať o vlastnom bývaní s pomocou rodicov ty máš ešte aj pomoc rodičov no to môžem ja o Tom len snívať že by mi rodičia postrážili deti. Ale keby chces zvládneš tu prácu, aj vodičák aj skolku aj bez rodičov, tak ako to zvládli milióny iných ale ty nechceš.tak plač doma a pýtaj od mami potraviny a lutuj sa že nemáte peniaze
@autorka tak jemu sa nechce ísť na vylet alebo sa mu nechce zariaďovať veci okolo toho lebo raz píšeš tak a raz tak....
Skúšala si mu už navrhnúť konkrétny tip, že chceš aby ste išli napríklad niektorú sobotu do Bojnic do zoo aj s deťmi? A on ti na to povedal, že nie, že on chce radšej sedieť doma?
@heidi4 Keby si urobila vodičský, všetko by sa zrazu dalo, len treba začať, keď by si aj požičal od rodičov.
Páni moji,tak toto je extrém.
Áno,veľmi zle životné rozhodnutie urobil tvoj muž,že ťa nevedel odhadnúť ešte pred tým,ako si ťa vzal a mal s tebou deti .
Ani nejdem dávať žiadne rady,lebo si stále ideš svoje,muža do zahraničia posielať...
Jedine,čo ti poviem je,či si niekedy uvažovala nad tým,že z dna na deň tvojho muža napríklad picne a umrie. Čo akože prepana budeš robiť ? Budeš rátať so záchranou od rodičov? Bože,tí musia byť hotoví z teba.
Máš predstavu,koľko bude stáť tvoja predstava chaty a podnájmu? To nikto normálny nerobí taketo veci keď nemá na potraviny pre deti
Jedine,čo VAM všetkým v tejto situácii pomôže,je zaprieť sa a ak sa ti zdá na jazdenie autom príliš veľa zakrut a kopcov 🙈 tak sadni na autobus,odvez deti do školy,škôlky, sadni znova na autobus (alebo sa dohodni s niekým,kto cestuje autom do mesta,určite je v dedine tristo takých ľudí,zaplatíš,zvezies sa hoc aj jednu cestu).
A nájdi si prácu ! Choď smer Kaufland,Lidl,neviem aké obchody máte v meste a dokladaj tovar,tam berú vždy niekoho. Ak majú rodičia auto a sú menej leniví ako ty,určite ti budú vedieť aspoň vybrať deti zo školy a škôlky. Čo by sme my,čo sme totálne bez rodiny na blízku za to dali.
Predstav si,že veľa žien má deti,dom,záhradu,v ktorej aj pestuje zeleninu a kvety. Chodia do práce,starajú sa o deti,varia,normálne peru,umývajú okná nemajú slúžky. Nie je to vždy perfektne,to by som klamala,ale o to nejde.
..úplne najviac mi je ľúto tvojho muža. Už ani nemá ženu (písala si,že spolu ani nespite , ) drie na zmeny (čo ty chuďa nedáš) ale on má všetko dávať,ešte chodiť do zahraničia na teba robiť,na ženu,čo ani milé slovo naňho nemá. Prepana,ako má chuť sa o teba zaujímať,jasné,že bude radšej pozerať do mobilu !!
Čo vyriešis odkladom škôlky? Čo tým akože vyriešis? Veď len odsunies problém o rok a potom čo.
Ak sa na vás muž vypredne,ako potom budeš deti voziť do školy a škôlky,keď už nebude ani muž s autom a ani toľko peňazí,čo teraz? Budeš mať výživné na deti 200€ dokopy a koniec. Akože z čoho chces žiť? Prepana,veď sa spamätaj a choď hoc aj kydať hnoj, veď to nie je možné,aby si non stop hľadala všetkým možnosti ale sebe žiadnu.
akú mzdu má chlap,koľko máš ty RD (predpokladám,že máš ten nižší) a koľko platíte hypo? Ako že vám nevychádza na jedlo?
Na luku mozeme ist hocikedy to neberiem ako vylet. Mesacne okolo 1300 mame dokopy zalezi kolko muz odrobi. 700 splatky na dom auto telku
+ internet telefony benzin,
zvysok 200-300 eur cca na jedlo to je dost malo podla mna pre 4
Nemozem do mesta chodit do obchodu dokladat tovar lebo to su casto rozne zmeny a sa robi vcer cez vikendy atd.. plus to dochadzanie do mesta busom by bolo dost zle
Samozrejme, ze je to malo (ja tolko zarobim len sama na seba a nie to pre 4 ludi, ale namakam sa a to by som nezniesla, aby sa na mne nejaky prizivnik prizivoval, ze zatial co ja makam, stresujem, som unavena, mavam bolesti, ina hnida kysne doma a len caka na moju vyplatu)
Nemusis robit nocne zmeny, ani vikendy, mozes odrobit smeny, ktore si sama odsuhlasis a vyhovuju ti (keby si to mala ako brigadu cez nejaku pracovnu agenturu), ale to by si si najprv asi musela aj zistovat, ze? Rovno vsetko zavrhnes. Vobec nevies, ako to chodi. Lepsie je natrcit paprcu a kysnut doma, sak coby nie. Potom neplac, ze na vylet nie su peniaze
No amna sa tu vsetky snazite nahnat do roboty kvoli 600 euram
Dobre asi by to trochu pomohlo ale nepride mi ze by to stalo za to ze by som cely tyzden od rana do vecera bola v robote mimo domu a deti
My ta nezenieme, nam je to uplne jedno, ci robis alebo nerobis, je to tvoj spackany zivot, nie nas, my na seba zarabame, cize nas nebolis. Mame co jest, mame na dovolenky, byvanie, jedlo atd.
Len reagujeme na to tvoje stazovanie sa a vyplakavanie.
Ze vylety, dovolenky, peniaze by si chcela, ale realne sama absolutne nic pre to nerobis, asi cakas, ze ti to spadne z neba alebo co, ale sklamem ta, zazraky sa nedeju a o svoje stastie sa musis pricinit len a len ty sama, nikto iny.
Tak bud sa snaz a urob maximum pre svoje stastie a pohodlie a potom sa lutuj, ked to nevyjde alebo nerob nic a nestazuj sa, len suchaj nohami doma. 👏👏👏
Mám dosť. Ženy, nestrácajte tu čas, AUTORKA PRACOVAŤ NECHCE. Tam to začína a končí. Verím, že muž dostane rozum a pošle ju kade ľahšie.

Pobyt, cesta.. To všetko niečo stojí.. Tvoj muž možno nie je neschopný, on chudák možno vie, že na to proste nemáte..
Nejaký vikend pobyt hoci len jedna noc, niečo stojí..