Zlý pocit
Ahojte tak idem sa vam zdôveriť..s priateľom čakáme bábo ..bývame spolu len že odkedy som prišla k nemu mám pocit že krátko predtým kedy sa to narodí odíjdem stade ..termín mám v októbri .. Jeho mama sa správa inač keď som len sňou doma a inač keď je doma priateľ .. Keď sním hovori omne tak vtom zmysle že nič nerobím a nevládzem ..pričom to tak nie je .. Priateľ zase že sa pretvarujem že mi je zle keď treba upratať pritom sam dobre vie že to nieje tak .. Už neviem čo ďalej :( poradte
@hettinka neviem akú ochranu máš na mysli, ak má manželstvo chrániť zenu/matku, tak si na omyle a to zvlášť, ak on peniaze má a ona nie. Píšem z vlastnej skúsenosti, ak pred manželstvom prišla obrazne s holou riťou,,tak po rozvode odíde s tým istým a to ešte nevravím o tom, že v takom manželstve bude musieť byť dovtedy, kým si pán manžel nezmyslí, že má už dosť a sám podá žiadosť o rozvod...Ja som do bývania dala viac ako 500 000sk a nedostala som ani halier a to len pre to, že bola chalupa napísaná na bývalého manžela už pred manželstvom...
@salfusco lebo u nas je to právne nulitny akt.
@dominikav123 hej,zaspali dobu v parlamente,ked sa to malo riesit,kedze vo vacsine statov EU ,myslim ze aj v cechach su bezne.Ja len tak sa nad tym zamyslam,že ked by bola ta moznost,ci by ju tiez brali za tak dolezitu ako papier zo sobaša.Vzdy tam vidim aj svoje vyhody ( nemyslim tym nič specificke ) aj nevyhody pokial ziju partneri bez papiera.A tie spocivaju najma v zabezpečeni v pripade rozvodu,smrti partnera,ciže cisto iba financneho razu.Mozno mam nejake nedostatky,ale nic vaznejsieho ma nenapada,co riesi ten papier.Rieši nejako vztahy partnerov?
@salfusco nikdy som to nechystala, kedze u nas je neplatná tak neviem co vsetko moze obsahovať. Ako by mala riešiť vzťahy partnerov ?
Osobne by som ju nepodpísala, išla som do manželstva s tym, ze je jedine a rozvádzať sa nebudem.
@mima4 zas neviem,myslim si,že ak ma niekto z partnerov majetok pred svadbou,asi to druhemu nepomoze,kedze ten aj v pripade rozvodu nepatri do BSM.A z tychto slov mi to pride tiez ako materialne zvyhodnenie tej druhej strany.Takze zas v tom vidim len peniaze .Ak ma na toto sluzit papier manzelstva,tak sa osobne vobec necudujem,preco vela ludi zije bez toho papiera.To je moj nazor 🙂
Tu je skor problem ze jej chlap je mamkac a ona na druhej kkolaji....hold to je dan ked sa chlap nevie odtrhnut od pani mamicky. Dievca.....dievca....uz si si podpisala rozsudok smrti
@dominikav123 samozrejme,že kazdy,ak ide do manzelstva,si mysli,a dufa,že sa rozvadzat nebude,to je pochopitelne.Len realita je castokrat opacna,statistiky neklamu,povedzme si pravdu.Len sa pytam,v com spociva dolezitost toho papiera.Vztah to nezaručí,lasku takisto nie,to predsa zalezi od partnerov,nie od papiera.Ozaj vidim jedinu vyhodu a dovod financny....alebo možno este ten "iny pocit",že som manžel,manželka a vlastne nejaka spolocenska bunka,ktora patri k sebe
@annieh1236 Prosim ta kolko mas rokov?? Len ze ci nie si nahodou nesvojpravna,a ko sa mozes oyptat ci je to zle ked chces ist ku rodicom?? CO je na tom zle? Ako mas cele dni riadit a pozerat sa na jeho mamu? Nehnevaj sa, u nas by uz nebola, keby jedno slovo taketo povedala.. resp. ja by som tam nebola keby mi v 35tt chlap povedal nieco na to ze nevladzem. TY mas pravo nevladat. Ved si tehotna. Nie si sluzka. A ak vladzes aj tak nemusis. Ved ked sa babo narodi nezastavis sa. Ja to nevidim dobre, ty si nepovies svoje doma, za chvilu pride dieta a potom co? Chod k rodicom, toto co sa deje povedz mame co ti na to...
@salfusco ja by som do predmanzelksej zmluvy isla, teraz sa riesi hlavne bezpodielove spoluvlastnictvo, ale to podla mna nie je to iste... zena je totiz casto znevyhodnena,aj keby nechcela, aj ked je aktivna, proste pride situacia ked uprednostni rodinu, treba pomoct, postarat sa a ocakava sa to od nej. Poznam par parov kde je to naopak, ale to je skor výnimka.
@salfusco
ja to zas vnimam tak, ze ideme do toho na cely zivot. Pre mna manzelstvo nie je o papieri, ale o rozhodnuti sa na cely zivot s niekym zostat a dokonca druhe najdolezitejsie rozhodnutie zivota. Pokial by ma buduci muz vnimal, ze takto som vlastne zlatokopka, tak nema zmysel vstupit s nim do manzelstva a prijat toto rozhodnutie...lebo uz tesne pred jeho zaciatkom su tam strbliny dovery a upodozrievania.
Nie kazdy clovek pochadza z dobrej socialnej situacie, ale to neznamena, ze ked je chudobny, je automaticky aj vypocitavy...
@simca06022011 no ale keby do toho sla..tak pekne krasne vsetko napolovicu...teda domacnost, starolistovost o rodinu...
@salfusco iste. Ale súhlasím aby tento inštitút fungoval aj tu. Ľudom by sa nemalo brániť upraviť si vzťahy medzi sebou ako chcú. Najmä tie majetkové.
ja osobne by som uprednostnil ( a je to len moj subjektivny nazor po skusenostiach z okolia ) ,už aj ked je dieta,zit cca 10 rokov bez papiera a potom,ked to tak citia,nech sa zoberu aj na papieri.Pretoze velakrat je situacia,že dvaja ludia maju dieta a pritom si nevyhovuju..zacnu hadky a pod.a vysledok je len rozvod alebo zivot,akoby v manzelstve ani nezili.Ten rozvod su zbytocne stresy a papierovacky.
@mima4 ale co na polovicu?? 🙂 to co nie je jej? 🙂) Mne sa paci skor americky typ... v pripade rozvodu dostane manzelka sumu: .... . Ostatne ostava ako pred manzelstvom, a to co by nadobudli spolu napoly... ako preco ak ja pridem do vztahu s milion EUR a priatel nic, mam jemu za to to dat pol milion ze bol moj muz? 🙂) aelboa j naopak.. no asi nie... stretla soms a aj s tym ze vlastne tie peniaze zena dostala nie za "manzelstvo" ale za to ze ona sa starala o rodinu kym on zarabal. CIze to vobec neberu ako hej, podpisem ti to, ale pol materskej odtahas ty... a v noci stavas ty ;)
Nie je to o brani ako "zlatokop/zaltokopka" ale aj ochrane ostatnej rodiny v podstate a aj seba. A o ukonceni spekulacii o tom. Mala by to byt ale dohoda, keby ma niekto nutil podpisat ze nechcem od neho ani cent, elbo som zlatokopka, tak neviem.. moja hrdost by mi povedala otocit sa.. ale prat niekomu slipy a nasledne si najde frajerku, ked bude mat on pre mna nieco urobit a ostat na ulici tiez nie je riesenie ;)
@annieh1236 ja som mala kedysi takeho blba co mi tiez zakazoval k rodicom chodit na oca aj brata mi nadaval... Vsetko len podla neho muselo byt podla mna absolutne nic a to som mu este aj pekne jak Trubka cely rok posielala moju vyplatu na jeho ucet... A tiez sme zili s jeho rodicmi cista pretvarka to bola jeho mama ma pozachrbat milostpani Volala 😀 a tiez som upratovala a tak robila co treba ale ako ked clovek pride vecer z prace o desiatej a drahemu nenachysta na druhy den obed tak uz som bola darobnica co nic nerobi ale to ze som mu izbu prerobila trepala tazke skrine na 5te poschodia atd. To bolo vsetko nic ... A vies jak to dopadlo ..rozisli sme sa... Moj ex prisiel NATO ze je este mlady aby sme riesili vlastne byvanie a rodinu povedal ze mi uz jebe z deti... A to sme boli spolu 6rokov .. tak a bol koniec teraz si kazdy zijeme svoj zivot on sa flaka a ja mam chlapa ktoreho neskutocne lubim a cakame babo 🙂 moja rada je ze svokra musi prec a ak Vam to ani tak nebude klapat tak jedine rozchod, a Neboj isto aj s babom by si nasla niekoho kto by vas lubil a nemal len za sluzku 😉
Nedá mi nenapísať.
V prvom rade musím podčiarknuť, že so svokrou - či budúcou, nádejnou ani reálnou by som nebývala. A to je moja svokra naozaj anjel.
Ja by som situáciu riešila ako veľa dievčat, čo sem prispeli - teda VEĽMI VÁŽNE by som sa s mladým pánom porozprávala o tom, že budeme bývať traja - v zložení on, ja a bábo. Svokričku by som vypoklonkovala. Myslím si, že veľa krát je problém zvyknúť si jeden na druhého. Na jeho kuchyňu, nové bývanie, nové situácie v podstate nový život a nie zvykať si ešte aj na pani mámu. Akože ďakujem, neprosím. A to fakt bude tak - podľa toho čo píšeš - keď sa narodí, že všetko bude zlé.
Myslím, že by som ho dokázala postaviť pred otázku buď - alebo. Ak si vyberie mamičku, odišla by som k rodičom.
Vieš, ani sobášny list nie je list vlastníctva. O to viac, že si ešte slobodná. A v žiadnom prípade Ti NIKTO nemôže zakázať ísť niekam, tobôž ísť pozrieť vlastných rodičov.
V takomto vysokom štádiu tehotenstva, by si mala byť hýčkaná a nie nervovaná partnerom a jeho matkou. Máš to ťažké, držím Ti palce, ozvi sa ako pokračuješ v boji. 😕
@efka_k nakoniec idem zajtra k svojím rodičom
@annieh1236 co na to povedal priatel a jeho mama?
@annieh1236 počkaj, akože natrvalo? po rozhovore? nič ste nevyriešili?
@annieh1236 Rozumne si sa rozhodla. Taketo psychocke tyranie a izolacia by sa len zhorsovali. Drz sa a vela pokoja Ti prajem.
@annieh1236 Tiež ti držím palce, hlavne nech už máš pri sebe maličké a stotožňujem sa s názorom, že si sa rozhodla správne.
@catherinah prve hovoril že nemam ist a potom ze okey ... a jeho mama ze to sa tak nerobi ked sa pohadame a hned utekam domov ze potom vsetci by sme mohli is
@annieh1236 ako keby som počula bývalú svokru,,,tak keď všetci,,tak mala ísť ona ako prvá.. Nedaj sa dievča, bojuj za svoje šťastie.....

ak je ten manželsky papier tak dolezity,je rovnako dolezita potom aj predmanzelska zmluva.Prečo ju potom malokto akceptuje a poklada to za prejav nedovery?