icon

Zlý pocit

annieh1236
4. sep 2016

Ahojte tak idem sa vam zdôveriť..s priateľom čakáme bábo ..bývame spolu len že odkedy som prišla k nemu mám pocit že krátko predtým kedy sa to narodí odíjdem stade ..termín mám v októbri .. Jeho mama sa správa inač keď som len sňou doma a inač keď je doma priateľ .. Keď sním hovori omne tak vtom zmysle že nič nerobím a nevládzem ..pričom to tak nie je .. Priateľ zase že sa pretvarujem že mi je zle keď treba upratať pritom sam dobre vie že to nieje tak .. Už neviem čo ďalej :( poradte

hettinka
4. sep 2016

@alaguema nie vydávať sa kvôli bytu.... Ale kvôli dieťaťu a celkovo spoluzitiu a budúcnosti. A áno, aj väčšej ochrane najmä zeny-matky.

pribinak
4. sep 2016

@moni244 vsak si na modrom konovi, co by si chcela, aku debatu, o štátnom rozpočte a buducorocnom deficite?

moni244
4. sep 2016

@pribinak myslela som to v tom zmysle, ze rychlo dieta, nic vlastne, "svokra na krku" a podobne

pribinak
4. sep 2016

@moni244 ale vsak to je klasika 😂

moni244
4. sep 2016

@pribinak alebo klise 😀

catherinah
4. sep 2016

Babo bolo planovane?

papricka33
4. sep 2016

@annieh1236 pomôže JEDINE to, že sa od jeho mamy odstahujete. Keď už ste "priateľ a priateľka" aspoň byvajte samostatne, keď už budete mať dieťa. Tlac na neho ako sa dá. Nech sa odpojí od cicky trulko 😠
Booože, táto moderná doba.... 🙄

papricka33
4. sep 2016

@catherinah jasné... 😉 plán jak vyšitý

katrin21
4. sep 2016

@annieh1236 no moja, utec k rodicom , kym je cas! obmedzuje taa uz teraz, svokra sa zle chova k tebe, pretvaruje sa a muz ti nie je oporou ani pri nej, ani bez nej...
takze co ta tam este drzi????
chces v takom dusne vychovavat dieta?
Asi nie, vela sil a odid kym je cas a v klude si uzivaj tehotenstvo u vasich doma

aporopos... apreco ju zobral byvat ku vam?
ale aj keby jej nebolo, obmedzuje ta, vycita ked ides von.. a to este ani nie ste svoji !

salfusco
4. sep 2016

zaviest povinne sexualnu vychovu,planovanie a rodicovstvo a ekonomika domacnosti do skol a robiť z toho povinne skušky 😀 😀

pribinak
4. sep 2016

@salfusco tak!!!!!!

terezka1947
4. sep 2016

preco chcete mat dieta s priatelom????
preco?
casto donutite muzov k tomu,aby sa s stali otcami...ale muz,kt.nie je ochotny byt manzel...bude otec?
nevravim,ze nie su pary,kt.su vysporiadane s postom priatel na cely zivot...ale takych je pramalo a vazim si na nich to,ze idu do toho spolocne-netlacia a necakaju
a nie,ze potom sa tu pridavaju fotky zasnubaku...a deticiek uz par...akaze to hrdost?konecne...konecne sa z mojho priatela stal muz,dockala som sa...konecne si ma berie
samozrejme, inymi slovami 😀
muz sa chce zenit...aky dovod by mal na to,aby sa nezenil?????peniaze na velku svadbu?
mozno nespravna zena..hmmm...muz si musi byt isty...ak nie je a je donuteny,co cakate????lasku?mozu byt tak akurat otraveny...a rezignuju
do kelu aj s takou dobou....vsetko naopak a potom sa divime tolkym veciam
prebrat zodpovednost za svoj zivot je snad nejakym znakom dospelosti,ci zrelosti
naco take lavirovanie...ideme spolu byvat=vyskusame.....budeme mat dieta,ideme spolu byvat=vyskusame...co chceme skusat?
skusaju sa saty,topanky...ochutnava sa jedlo...vino...
nie ludia

salome51
5. sep 2016

@janinah presne toto sme si s manželom povedali aj my. Radšej niekde v stane ale bez jeho či mojich rodičov. Mladí si majú budovať svoju domácnosť podľa svojich pravidiel. My s mužom sme začínali v byte s 2 hrncami, dvojplatničkou a rozkladacím gaučom. A sú to veru krásne spomienky. Byt muž kupoval na hypotéku tiež pred tým ako sme sa vzali lebo ja som bola v poslednom ročníku ns VŠ, ale na list vlastníctva ma napísal. Mne sa muž v 35 tt už nedovolil ani prachovky chytiť nie to ešte aby ma nechal upratovať byt. Z takej domácnosti treba utekať.

sardinka336
5. sep 2016

@terezka1947 pekne si to napísala....život sa nedá skúšať!!! Aj preto je tolko rozvodov, rozchodov lebo ludia si povedia ,,ved ked nam to nebude kapat, tak pojdeme od seba,, čize uz dopredu rataju s tým, ze je tu moznost rozchodu. Povinná nemá byt len sexuálna vychova to je velmi krátkozrake. Ono sa to volalo ,,Výchova k manželstvu a rodičovstvu,,. To nie je len otazka sexu ale otazka toho ako zit v pare, ako zit spolu, ako prekonavat problémy, ako komunikovat, ako viest domacnost atd. Všetko sa to zrušilo ved načo?

marcelatje
5. sep 2016

@sardinka336 moznost rozchodu je vzdy.....kolko idealnych parov s idealnymi podmienkami a zivotom co im kazdy mohol zavidiet sa uz rozislo?
Je to o ludoch. Ak je niekto pablb nepomoze ani keby pred oltarom na 100 x sluboval.

marcelatje
5. sep 2016

@annieh1236 a kolkoze mas rokov dievcicka moja? Slovensko sice patri do byvaleho vychodneho bloku povazovaneho za zaostalejsi no nastastie osobna sloboda je tu az na par vynimiek respektovana. Preto tvoja otazka ci je v poriadku ze ides navstivit rodicov vyznieva komicky.....
Situacia ktoru opisujes nie je dobra a predpokladam ze lepsia nebude. Dufam ze s rodicmi mas dobry vztah. Bal kufre a hybaj domov.

sardinka336
5. sep 2016

@marcelatje sak to je jasne, ze nikdy nehovor nikdy... 🙂 preto ta vychova od utleho veku a formovanie akeho takeho charakteru uz u deti je dolezite. Ja som mám krasny priklad u svokrovcov. Láska, ochota urobit niečo pre toho druhého to je tam samozrejmost a všetko má riešenie...nehovorim ze nemaju aj stret nazorov, ale nejake hystericke hadky alebo obvinovanie som tam za skoro 20 rokov čo ich poznám nikdy nevidela. Mozno to dobre tajili 😀 😀 zato svokra dostava kytice kvetín ,,len tak,, od svokra. V takej domacnosti vyrastal moj muž aj s bratmi..takze tie ,,rodinne vzorce,, ma vypestovane. Tak ,,tfuj, tfuj,, nech si ich udrží.

marcelatje
5. sep 2016

@sardinka336 dobre sa to cita 😊
Vsetko to ide z rodiny. Tiez som bola mlada ale v istych veciach som mala jasno. Ja by tu dnesnu mladez bilaaaa 🙄

charity
5. sep 2016

@annieh1236 Zakazovanie ist k rodicom je dovod na rozchod. Psychicke tyranie je dovod na rozchod.

terezka1947
5. sep 2016

@marcelatje veru...

terezka1947
5. sep 2016

@sardinka336 je to tak....deti si musime vychovavat prikladom...aj my sme nim boli vychovavani
a nepaci sa mi,ze sa teraz velmi zacala pestovat samostatnost,svojbytnost....akoby muz a zena nemohli byt odkazani jeden na druheho,akoby bola hanba a slabost potrebovat druheho...ukazat mu,ze ho mam rad,vazim si ho...ved nemozme tvorit par ak budeme kazdy sam...neukazovat zranitelnost,neprejavovat uctu...neprehltnut nieco...naopak,nepovedat,co nas hneva...
je to take divne...kazdy je sam svoj niekedy
ja sa divim,ked niekedy tak pocuvam partnerske pary=jeden rozprava jedno,druhy ine...ale akoze maju rovnake nazory,naoko super...ale je zjavne,ze nepovedia,resp.niektore veci a pohlady na zivot ich partneri vobec nepoznaju...kazdy akoby zil svoj zivot

natassa2
5. sep 2016

@annieh1236 obavam sa toho ze tento vztah vam nebude fungovat alebo potom druha moznost by bola sa osamostatnit aby on nebol ovplyvnovany svojou mamou..

mima4
5. sep 2016

@janinah
mozno problemom je to, ze tym holkam chybala ta matka a otec, ktorí by ju viedli, usmernovali, davali jej dostatok lasky a ucili ju zodpovednosti, vlastnej sebahodnoty. Dieta obvykle skonci ako jeho rodic, az na urcite vynimky, ale tam musi byt to dieta zrele a dospiet k rozhodnutiu ze nechce tak zit ako jeho rodic... A kedze dnes je moderne zit na divoko s neviem akym x-tym partnerom, hrabat sa za peniazmi a majetkom... je prirodzene, ze coraz viac a viac dievcat takto obdobne skonci... Ony realne nerozumeju svojej hodnote.... lebo tu hodnotu im nedali vlastni rodicia.

mima4
5. sep 2016

@terezka1947
@sardinka336
ja zas nedokazem pochopit, ako niekto moze tvrdit, ze dieta je najvacsi zavazok a puto pre dvoch ludi, ale manzelstvu ako "o nicom" papieri a mensiemu zavazku (v jeho ociach) sa vyhyba ako koza dýke...

sardinka336
5. sep 2016

@mima4 suhlas....Rodičovstvo je ten najväčší záväzok aky na seba može človek ,,ušiť,,. Lebo rodičom nikdy neprestaneš byt...tým budeš pokial tvoje dieta zije, či bude mat tvoje dieta 50 rokov a ty 80 rokov tak stale si jeho rodičom....Kdežto manzelom, manželkou mozeš prestat byt kedy chceš - rozvodom. A šmitec...

salfusco
5. sep 2016

@sardinka336 tymto si ale vyjadrila,že to manzelstvo je naozaj mensi zavazok...ci to zle chapem? 🙂

sardinka336
5. sep 2016

@salfusco týmto som vyjadrila, ze manželstvo je záväzok, ktorého je možné sa ,,zbaviť,,.
Pre koho je tento záväzok ako dolezitý, na to si musí kazdý odpovedat sám, to je individuálne a zaleží na charaktere človeka. Pre mna je sviatostné manzelstvo prvý velký záväzok - niečo som slubila a moje slovo má cenu. Pre ineho to moze byt len formalita.

mima345
5. sep 2016

No neviem ženy, ktoré jej radíte, aby si chalana zobrala, koľko skúsenosti máte... S prepáčením, zobrať si človeka, ktorý sa k nej správa už teraz takto a uviazať sa k nemu?!... NEMYSLITEĽNÉ.... Radšej sa zver rodičom, popros ich o pomoc a sama sa rozhodni, či je lepšie žiť s partnerom, ktorý ti nieje oporou, alebo mať pokoj a žiť si svoj život s dieťatkom. Je to na tebe, ty musíš vedieť čo sa ti oplatí viac a čo sama chceš.. Každopádne ti držím palce, pretože je to veľmi ťažká situácia, V podobnej som bola aj ja akurát ja som nečakala dieťa, ale už som bola za nevestu...

terezka1947
6. sep 2016

@mima4 😀
ja ti napsiem priklad zo zivote 😀 😀 😀
manzelstvo je iba papier...nic neznamena....nema cenu,lebo sa ludia maju radi.sice sa nakoniec zoberu,ale ic sa nemeni,nema to cenu nijaku
aaaaale....ked treba rieist majetky,nestaci ustny dohovor...uuuuuz treba papier
a tak sa z darovania domu stal rodinny problem,kde dobre slovo surodenca neplati...je to len a len slovo
takze...tak je to
je dovera potrebna?
staci?
ak su ludia zodpovedni a zreli,stacila by aj ta slovna
ak ludia neveria nikomu,nicomu....nestaci ani papierova
zaujimavy paradox zivota
na nieco papier a hned teraz,zajtra neskoro a na nieco nie...keby bol papier o zadnych dvierkach,aj ten by sa spisaval a vselijako nechal prespekulovat

terezka1947
6. sep 2016

@mima345 neviem,kt.jej radi,aby si ho zobrala...ked sa nevzali doteraz=chvaaaaalabohu
uz nech sa neberu vobec...akuart skoda toho dietatka,ze bude vyrastat takto....no,na druhej strane,ked uz je na ceste,rozhodne v tejto situacii je pre neho naj riesenie nezit v takej rodine
nie je to naozaj lahka situacia,tak si ju uz aspon netreba komplikovat