Zlý pocit zo svokry
ahojte baby,
nezijeme u svokrovcov, ale dost casto k nim chodime na navstevy. zozaciatku sa mi zdali fajn, maju sice obaja svoje muchy ale to mam i ja, i kazdy.
vedeli sme sa fajn porozpravat i zasmiat. priblizne po 4 rokoch odkedy ich poznam, som svokre na jej prosbu pozicala vacsi obnos penazi na rozbehnutie jej podnikania. dohodli sme sa, ze peniaze vrati v dohodnutom datume, nakolko som ich presne v tomto datume potrebovala. datum prisiel i presiel a nic. svokra sa dostala s podnikanim do financnych problemov, takze chapem, ze mi dlh nemohla vratit tak ako sme sa povodne dohodli. cakala som dost dlho, stale som pocuvala jej ponosy na to ako podnikanie nejde. neskor bola nutena predat auto, pricom, i ja, i moj priatel-jej syn, sme jej prizvukovali aby mi peniazteky vratila z peknej sumy ktoru ziskala za predaj auta. neurobila to, vyhovorila sa na to, ze este nema pristupove hesla k internetbankingu. ten posledny dovod trva uz skoro mesiac. nemam rada, ked ma niekto taha za nos, a jej spravanie v tejto situacii silno podkopalo moju doveru k nej.
tiez mam pocit, ze jej je v podstate "jedno" ze cakam s jej synom babatko. mozno su to len moje tehotenske hormony, ale skutocne sa chova podla mna velmi chladno. na babatko sa neopyta, tiez ju nezaujima ci nieco nepotrebujeme kupit, ani len jedinu vec zatial nekupila, alebo nedala zo starych veci. je mi jasne ze to nie je jej povinnost, iba som si radost starej mamy z "priravovaneho" vnucatka predstavovala trosku inak.
to su asi dva hlavne dovody, preco v poslednej dobe skutocne nemam chut sa s nou nejak viac rozpravat alebo pri nej/s nou travit cas. niekedy mi je to dokonca neprijemne, ale to uz asi prehanam.
iba som chcela vediet baby aky je vas pohlad na moje pocity, ako by ste sa v danej situacii citili vy a tiez by ma velmi potesil vas pohlad na vec, na mozne zlepsenie vztahov.
dakujem 😉
Rodina, nerodina... dlhy sa maju platit. Upozornila by som ju posledny krat a ked nie tak zacala situaciu riesit pisomnou formou, ze ked do urciteho datumu sumu nevyplati budes musiet pohladavku riesit sudnou cestou. To uz kde sme, ze svokricke sa nechce platit? A co na to priatel??
@slecnamarplova pokial peniaze nevrati tak sa urcite vztahy nezlepsia,....ona si je vedoma,ze je ti dlzna a moze sa stat,ze ta uplne bude chciet vymazat zo zivota,...a mas aspon nejaky doklad o pozicke???rozhnevala by si celu rodinu,keby si isla na policiu????povedz jej ,ze ta prinuti k takemuto rieseniu ak nevrati co je dlzna,...
@mihaja no, samozrejme som sa mu so svojimi pocitmi zverila. s mamou sa uz niekolkokrat rozpraval ohladne penazi, tlaci ju do toho - ona vzdy povie ze zaplati a nic. ja mu to vesiam na nos v podstate skoro stale, len nechcem na jeho mamu nejak zbytocne "nadavat" , predsa len je to jeho mama a mne by sa tiez nepacilo ak by ju niekto osocoval.
ohladne nezaujmu o babatko som sa s nim rozpravala tiez - i on si tu uz teraz vsima. ale poprosila som ho aby jej nic ohladom toho nehovoril, pretoze nechcem aby sa zaujimala iba preto, ze jej to niekto vycital
@egyptanka dala som si v hlavne taky vnutorny termin, ktory mi pride ohladom penazi este prijatelny a potom to uz budem riesit velmi skaredo - vztahy nevztahy. myslim, ze je to ona, ktora by sa mala hanbit. nie je
@luba28 doklady mam, uradne vymahanie vidim ako poslednu moznu cestu. inak je pravda co sa hovori "nepoziciat peniaze "kratkodoba neprijemnost voci priatelovi, ktory ich ziada poziciat", poziciat peniaze "dlhodoby problem s priatelom"
ale vsak clovek sa uci na vlastnych chybach, ze ?
a doklad o pôžičke ste nespísali?Lebo kámoška tiež takto pomohla priateľovej mame a peňazí sa nedočkala.Iba posmechov z jej strany,ale keďže nemá doklad o požičaní,nevie ako sa svojich peňazí domôcť.
@slecnamarplova moj manzel pozical bratovi a dodnes nic sa nedeje,...uz na sud sme ho dali,cakame na pojednavanie,..a tebe este ani neni svokra.....ci???daj jej poslednu sancu a pevny termin,ale pisomne aby si mala doklad,ze si mala zaujem o mimosudne riesenie,....
No možno naťahuje čas s tým že časom na tu pôžičku zabudneš a nechaš to tak, že úradne tie peniaze nebudeš vymáhať-veď ste vlastne rodina nie, a vyvlečie sa z toho. Skus teda postrašiť úradným vymáhaním a uvidíš možno vráti. Len tie vzťahy asi budú ešte chladnejšie než sú.
V každom prípade by som ale na vrátení peňazí trvala-pokiaľ ich neprehadzujete vidlami pri 200€ rodičovskom sa hodí každý cent.
@slecnamarplova škoda že si sa neprišla poradiť vtedy keď ťa o tú pôžičku žiadala... ale čo už teraz. Určite to rieš, povedz jej že si rovnako jej veriteľ ako všetci ostatní a že keď neuvidíš snahu z jej strany to riešiť (napr. pravidelné splátky) tak to budeš riešiť úradnou cestou. Priprav sa že samozrjeme budeš ty tá zlá, ale čo už keď si sa dala do toho zatiahnuť..
Neries to silovo, nic tym nevyriesis, akurat jej dase este "dovod" urazit sa a teda ti nevratit nic.... Pokial mate vztahy este OK, daj jej podpisat uznanie dlhu. Bud prefikana, povedz ze si si vedoma ze nema teraz peniaze a bla bla, ze jej kludne das este nejaky cas, ale vymenou za uznanie dlhu. Jednoducho dostan sa k tomu podpisu akymkolvek sposobom. Predpokladm tea, ze pozicanie bolo na dobre slovo, bohuzial....
@akrim1311 nastastie spisali, dnes ked nemas papier tak nemas pravdu :/

A ako to berie a rieši tvoj priateľ-jej syn? Myslím tie peniaze, a nezáujem o babatko???