icon

Zlý vplyv na chovanie detičiek

andrejka2424
20. feb 2023

Zaujímalo by ma ako by ste vnímali vy jednu vec.Nejde o mňa,ale o kamarátku.Asi jej to nie som schopná do očí povedať,viem že ma do toho nič a nechcem aby môj názor pokazil vzťah medzi nami. Boli sme na jednej niekoĺkodňovej akcii.Kamoška s mužom a deťmi 7 a 9 r a jej kamoška s mužom a deťmi 7 a 14.Nestretávame sa často,sme z iného mesta.Oni bývajú blízko seba a sú v kontakte denne. Už viac krát som si všimla na návšteve,že kamoškine deti reagujú na seba agresívne,zlomyseĺne,majú,teda hlavne mladšie dievča tak 2x za hodinu záchvat plaču a urážania sa,je to dosť afektované a vždy ma udivuje,ze to tak trpezlivo znášajú.So synom som nikdy nič podobné nezažila.No a na tej akcii som si všimla že správanie detí tej jej známej
bolo také že stále výbuchy hnevu,nevraživosť medzi súrodencami,kopanie do vecí a pod.S mužom sme sa tak bavili,že asi sme snáď moc nároční,ale neviem si predstaviť ,aby sa môj syn dennodenne stýkal s niekým,kto ho naučí podobným kúskom.Myslíte že chovanie kamarátov detí môže mať vplyv na ich vlastné chovanie?

Strana
z2
aristka
20. feb 2023

@janne318 nevrazivost nie je vecou vychovy ,ale osobností detí ,rodič tu nevrazivost dokaze ako tak ukočarovať ,sama píšeš ,ze to nepoznáš ,tak ako sa k tomu vies vyjadriť?

andrejka2424
autor
20. feb 2023

@vilma7 Môže byť, asi to tiež nevidím objektívne, lebo ma automaticky napadlo, že to len kopírujú od kamarátov. Zaujímalo ma, ako by sa na to pozerali iní a myslím, že byť ticho a nestarať sa tak, ako doteraz bolo fakt najlepšie a nič na tom meniť nebudem. Klamať neviem, takže bude lepšie, keď sa ma na to priamo neopýta.😉

otazka1
20. feb 2023

@andrejka2424 preboha,samozrejme že sa do toho nestaraj..a keď sa ta opýta na názor,čo sa ta neopyta,lebo určite jej nie je jedno,že sa jej deti tlcu ale zrejme s tým nevychádza von pred osobou,ktorá nedokáže hodnotiť súrodenecké šarvátky,pretože má len jedno dieta,tak jej aj takto odpovedz.aj moje deti si skáču do vlasov,sú to dve temperamentne dievcata,nedovolím si povedať,ze zlyháva výchova,pretože robim najlepšie ako sa dá a vysvetľujem.donemoty,tisim boliestky,robim sudcu a policajta a musím vedieť kedy presne dať ktorej za pravdu.niekto by mohol povedať,že súrodenci by sa nemali hádať,mali by si od rana do vecera asi hľadieť do oči a vyznávať lásku,ale je to ich prvý kontakt s konkurenciou.ja som rada,za to aké su aj keď je to najťažšia práca na svete,ale verim,že z nich vyrastú silne a priebojné ženy a nie tutky,čo sa kazdemu prispôsobia a budú celoživotne ustupovať 🙂 takze absolútne nerieš,tie deti sa časom ukludnia a možno to takto dotiahnu ďalej než niekto iny 🙂 a či to kopírujú jedni alebo druhi,môže ti to byt jedno

andrejka2424
autor
20. feb 2023

@otazka1 preboha...ďakujem za odobrenie.❤Mám ju rada a bola by som rada aby spolu lepšie vychádzali aj jej deti. Niesla som ich ku krstu.Nikto nevie ako dopadne a poznám dosť ĺudí,ktorí vzťahy so súrodencami nemajú v dospelosti žiadne,alebo zlé.

ku_uk
20. feb 2023

Keď si spomeniem, ako sme si s bratmi na centimetre presne delili tie metrové pelendreky, aby náhodou niekto z nás nemal o milimeter viac asi sa nejdem ani vyjadrovať 😀 u nás sa proste delil aj posledný kusok čokolády na rovnaké kusy inak by sme sa pozabíjali. A mozem ti pocedat, že mám tých najlepších bratov na svete aj keď som bola medzi nimi najmladšia, nešetrili má😀 proste medzi súrodencami sú hádky naozaj bežne

andrejka2424
autor
20. feb 2023

@ku_uk Tiež mám rada svoju sestru aj brata.Veĺmi❤.

andrejka2424
autor
20. feb 2023

@ku_uk Ja som zase svojich súrodencov nechcela kočíkovať a hrať sa s nimi.Bola som najstaršia.To bolo moje vrcholové rebelantstvo 😉

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2