icon

Zlý vzťah a komunikácia so svokrou.

aninkaninka
1. mar 2020

Určite skoro každá z nás má problém so svokrou, no tie moje sa začali akosi rapídne zhoršovať a neublížuje to iba mne, ale aj ľuďom okolo, je jednoduché povedať veď jej povedz no poviem ale ona urobí zo seba extrémnu obed... A potom všetci pozerajú po mne ako keby som jej neviem čo urobila.. Je egoista a typický narcis iba Ja,,, čo mam teda robit... Alebo sa totálne vzdať nádeje na úspech...

Strana
z2
mondolina
5. mar 2020

@aninkaninka
A? Ja by som s mamou ani svokrou nebyvala ani keby mali palác.

eliska13
5. mar 2020

@aninkaninka treba ísť bývať sami toto je začiatok konca.Bude sa Ti do všetkého starať ako to robí teraz.Dieta bude staršie a bude ešte väčšie peklo.ina rada nie je.

aninkaninka
autor
5. mar 2020

@oli18 nie, ide skôr o to, že ak by mohla ona ju aj koji, a ja chápem klasický vzťah babka vnučka, no ona dcéru nikdy nemala a tak ako keby si ju v tomto privlastňovala, myslím si, že nie je normálne aj nechce dať vnučku vlastnej mame a chce ju iba ona

eliska13
5. mar 2020

@aninkaninka tak jej ju daj a ty si oddýchni.Ved koľko s ňou večer môže byť?za chvíľu ideš kúpať kŕmiť a spat

eliska13
5. mar 2020

Moja svokra o vnuka jediného ani nezakopla tiež sa chválila iba fotkami😀aj ty si určite na bábo upata a potom spolu bojujete.Ked sa už vykrikuje kto komu koľko dal na svadbu to je zle.Radsej rozmýšľaj ako sa osamostatniť nie je nad to😀

mondolina
5. mar 2020

@aninkaninka
Čo vám bráni sa odsťahovať do svojho?

aninkaninka
autor
5. mar 2020

@eliska13 veru, určite áno

orangiiina
5. mar 2020

Ako keby som čítala o mojej svokre, komplet ešte aj s tým fotením :D My sme chvalabohu ďaleko od nej. Nezmení sa to, bude to horšie. Jediným riešením je sa odsťahovať. Viem, že sa chceš vyrozprávať, ale sama vieš, že sa bude asi treba do budúcna odsťahovať a čo najskôr.
Inak sú svokry a svokry. Niektoré sú úžasné, ale niektoré ako naše nám cicajú energiu a ničia životy, lebo vidia iba seba.

aninkaninka
autor
5. mar 2020

@mondolina v podstate nič.. A všetko, nakoľko ona celú jej rodinu potom s tým otravuje a reve, že chceme ísť preč, keby to bolo na mne, je mi to jedno, no nechcem aby si manžel pokazil vzťah so zvyškom rodiny no bude to asi najlepsie

mondolina
5. mar 2020

@aninkaninka
Veď nech reve a otravuje, vás rodinný pokoj je predsa dôležitejší.
Ale tu sa mi zdá že tvoj muž nechce odísť.

ivanapetrasova
5. mar 2020

Keby ste nemali kam ísť tak toto celé chápem ako problém. Ale vy môžte odísť a nejdete vlastne len kvôli tomu že keď odídete tak si manzel asi pokazí vzťah so zvyškom rodiny??? Takto si pokazí vzťah postupne s tebou, s mamou a nakoniec ozaj s celou rodinou. CHoďte bývať do svojho, svokre povedz že vidieť sa môžte stále často a uvidíš že za 3 mesiace budete všetci spokojní. Ty s mužom. Aj celý zvyšok rodiny.

aninkaninka
autor
5. mar 2020

@mondolina keby bolo na ňom už dávno sme preč, no ja som nechcela, aby bolo zle, no teraz vidím, že to inak nejde, pre ako píšete máš rodinny pokoj

gabika4
5. mar 2020

@aninkaninka to je taká povaha...napísali ste, že každý vám vraví, že má cuknuté nervy z rozvodu...vždy bude mať cuknuté nervy z niečoho, proste je taká...moja svokra má cuknuté nervy z rozvodu, z toho, že neporodila dievča, z toho, že syn sa nespráva ako jej manžel, len ako syn...z toho, že si našiel sám ženu ...z toho, že sme sa opovážili prerobiť dom...z toho, že zomrela jej matka na starobu..z toho,že sa musí starať o otca, pričom keď boli mladší, tak sa dohodli so súrodencami, že ona dostane dom a dochová rodičov (sama to chcela)...z toho, že rodičov celý život počúvala ako teľa (bez kritického zmýšľania)...z toho, že nemá kamarátky, lebo nemá sociálne správanie......to je povaha, to sa nezmení...našťastie mám super manžela, sám je prekvapený ako sa svokra horší zo dňa na deň a hanbí sa za ňu.....aj keď s manželom máme dobrý vzťah, jediné hádky sú kvôli svokre, vlastne to ani nie sú hádky, skôr mi rupnú nervy kvôli tomu, že sa svokra správa ako šialená a vyvrieskam sa na manžela (viem, že robím v tomto chybu, ale už si neviem pomôcť)...našťastie vždy stojí na mojej strane, ale už si nevie poradiť s matkou...oni sa celkovo nikdy nevedeli normálne porozprávať...keď sa niečo medzi nimi stalo, tak manžel prejavil záujem si to vydiskutovať, ale svokra sa rozplakala len na začiatku rozhovoru a doslova pred ním ušla a zamkla sa v izbe ako malé decko...proste žiadna rozumná reč s ňou nie je, už sme ju posielali aj za lekárom, nech jemu povie, čo jej je, nech jej pomôže, veď sú rôzne tabletky, prípadne psychológ...len jej to vyhovuje, celý život byť len "obeťou", pričom celý život si naliňajkovala sama ...buďte rada, že svokra má viac detí, lepšie ak svoju povahu namieri na niekoho iného ako na vás...ale určite, čo najskôr sa odsťahujte, bude to horšie a horšie, už je príliš stará a príliš neochotná sa zmeniť, jej to tak vyhovuje, vôbec si neuvedomuje, že niečo robí zle, môžete sa aj na hlavu postaviť...

simca06022011
5. mar 2020

@aninkaninka vela matiek je takych ako tvoja svokra a vela neviest takych ako ty... usmevne si spominam na to, ake mna nervy chytali, ked mi svokra isla malu trhat z ruk neustale, dobreze mi do podprsenky nevliezli, do postele, ako hulakali na cely byt ked mala zaspala, neohasene prepadovky robili... A ako, ked sme im mi isli na navstevu mi pol rocne dieta uniesli k susedom... tajne... ked som isla na wcko :D Ale pockaj este na prikrmy, ja som isla podla tabuliek a svokor pol rocnej malej strcil klobaaasku... :D A to spolu nebyvame :D A po 9 rokoch od kedy mam dceru ti poviem: Vsetko je to o tvojom pohlade a pristupe, ci sa ti oplati nad tym rozculovat. To, ze by tvoje dieta aj dojcila, keby mohla, tak to je taka choroba niektorych svokier, plus casto to zvelicujeme, ked uvidia odpor a prejde nejaka doba, prejde ich to tiez a tie ich zarucene overene super rady spred 20tich rokov tiez vedia vytocit... To ze si drhla a zdobila a zariadovala dom na krstiny a pritom by bolo pohodlnejsie vybavit to obedom v restike vo vasej blizkosti, to ze vsetko robis sama (co by si robila aj keby si tam byvala bez svokry) - vsetko je to tvoje rozhodnutie a tvoje plany.. proste ona nemusi. Je nad vecou. Tak ako ty nie si povinna jej varit, jej upratovat, o nu sa starat ale nemozes ani ocakavat, ze sa bude starat o rodinu na vasej akcii... Keby ste spolu nebyvali, tak tiez to robis sama. Ty si zjednodus svoj zivot. Uvedom si, ze ked byvate spolu, tak je normalne ked sa kazdy den vidite a teda ked pride z roboty asi si pozrie vnucku.. uplne je to normalne. Keby ste spolu nebyvali, bola by sama a boli by ste jej rovnako vzacni ako ked pride jej druhy syn a teba by neobtazovala jej pomoc a rady dennodenne.. cize rozhodnut sa musite vy. Ci sa prisposobite a budete zit v klude po kope, alebo sa odstahujete...

Btw. To ze beha s mobilom v kuse a kameruje a foti vsetkch vsade... to je tiez taka moda teraz, moja mama to tiez robi.. ide mi to neskutocne na nervy.. a ona to este aj zverejnuje a preposiela ako sa jej zachce

puklica13
5. mar 2020

@aninkaninka kazdy zije len tak ako sam chce..aj ty..riesis nepodstatne veci a hluposti namiesto jednoducheho riesenia

oli18
5. mar 2020

Ja ta chapem, ty sama sa nevies svojho prveho dietata nabazit. Svokra rovnako, kedze dievca nemala. Ty na nu ziarlis. Pride cas, ked budes rada, ze sa ti ma o dieta kto postarat a ty mozes nieco, so by bolo s dietatom obtiazne. Takze nikde sa nestahuj, dovol svokre uzivat si vnucku. Pisem ti to z pozicie babicky, ktora rovnako, ako tvoja svokra, miluje svoje vnucata a velmi by ma ranilo, ak by mi to bolo odopierane, alebo stanovene nejake podmienky odtial potial.
Ja som mala dcery a potom prisiel prvorodeny vnuk. Mm sa velmi tesil, kedze syna nemal, ja tiez, ale nikdy nam mladi nekladli ziadne podmienky, kedy k vnucatam ano a kedy nie. Preto mame normalne vztahy v rodine a s vnucatkami pomahame, ak to mladi potrebuju. Takze nepíĺ konár😉. Pre buducnost to nie je rozumne.

janett_332
5. mar 2020

Podľa mňa to teraz nesíl žiadnym smerom a možno sa to časom nejak vyrovná do hladiny, že budete spolu dobre vychádzať. Ale ako teraz by som to nechala tak, na pokoji všetko

hatsepset
5. mar 2020

@aninkaninka toto sú také kecy že koniec. Netreba tomu verit že môžete všetko po svojom. V nejakom malom percente by som tomu verila ak by dom predpísala na vas. Ale ináč nie. Jaso svokrou som našťastie malo a našťastie vychádzame spolu a manžel už vravel ze ci ne vymeníme nás byt za ich dom (v dome býva ešte aj babka a ujo) a svokra so svagrinou pôjdu do nášho bytu. Som pozrela naňho že či mu drbe. Ak by ujo odišiel niekam do podnájmu a baba umrela (hrozný despota ta žena) tak možno by som o tom uvažovala. Ale ináč nie. Nikdy k nikomu. Proste sami

miadi
5. mar 2020

A ty si masochistka alebo co? Ved namiesto vypisovania sem si mala balit kufre. Hovoris ze mate svoje byvanie tak šup donho. Neverim ze tam žijes len koli nejakym vztahom tvojho muza s rodinou Ved je uplne jedno co si o tejto situacii myslia jeho ujo teta babka sesternica suseda a ich pes. Vy ste rodina zakladna bunka = otec mama dieta. Mate zit vo svojom tak je to normalne. Ak je velky dom na svokru moc vzdy ho moze predat a najst si nieco mensie. A svokra od 6-8vecer ti na chvilku brala babo Uz mà uplny zakaz styku snou v jej dome omg sa odstahujte aspon na opacny koniec republiky ked chces tak radikalne obmedzit vztah babky s vnuckou, krstovu oslavu ste mohli robit u vas doma a ty nadelovat kolaciky ako pani domu vsetkym spravodlivo. A to je najmenej uz ..

1gabriela13
5. mar 2020

@aninkaninka v skratke, odsťahovať sa a obmedziť kontakt na minimum, nič iné nepomôže. A to, že ste sa nasťahovali ku nej, bolo zle rozhodnutie.

Strana
z2