Zlý vzťah so švagrovcami
Dobrý deň potrebujem radu. Manželov brat a jeho partnerka nemajú záujem sa s nami kontaktovať očividne pre to, že nám závidia (mame lepšie auto väčší dom, čakáme bábätko a im sa dlhšiu dobu nedarí) , švagriná sa dokonca vyjadrila pred svokrivcami že je veľmi nešťastná z toho že čakáme dieťa, čo by mi až tak nevadilo, nakoľko ja a moj muž ich k životu absolútne nepotrebujeme lenže svokrovci non stop riešia že sú zle vzťahy v rodine že sa mame snažiť to urovnať že sa musíme rozprávať... neskutočne má to unavuje lebo vždy sa svokrovcom snažím vysvetlit, že sme sa snažili o komunikáciu vždy sme ich zavolali von pozvali niekam nuž oni nikdy nemali záujem (mali vždy vhovorku že musia byt kdesi inde alebo majú iný program)a takto je to už 4 roky vkuse odkedy je švagor so švagrinou . Pri každom jednom telefonáte so svokrovcami vždy poznamenaju že keď sme sa s nimi zase nestretli keď sme boli doma na dovolenke nakoľko zijeme na opačnej strane Slovenska a nonstop výčitky ako to mame urovnať.... xy krát som im aj s manželom vysvetlila že keď nemajú záujem tak sa nemôžeme vnucovať na silu a že by sa mali porozprávať aj s nimi a nie nonstop vyčítať niečo nám má sme si povinnosť splnili lenže im nechcú povedať ( aj len keď koli svokrovcom lebo vidíme že ich to trápi a nám je to v podstate úplne jedno )... už chcem s touto situáciu skoncovať raz a navždy lebo každá jedna dovolenka u svokrovcov sa pre mna mení na nepríjemný horor kedy denno denne niekoľko desiatok krát toto počúvam a zas prestať ku ním chodiť nie je podľa mna to najsprávnejšie riešenie
@lucy4321 nuz, ked tam pojdete najblizsie, rovno popros svokru, ze mama, zavolajte aj svagrovcom, nas odmietli, skuste vy, vas mozno posluchnu .... a ked ju odmietnu, mozno zacne chapat ...
ked zacne riesit, ze ako to preziju, ked porodis, povedz, ze ta to trapi a co mas urobit? ci mozes s malou chodit ku starkym - mozno ju cukne v tom momente ...
svagrina zrejme nepovedla, ze ju mrzi, ze ty si tehotna, ale ze ju trapi, ze ona nie je - to je problem ,,, mas to zreprodukovane, takze nevies kde je pravda.
alebo - hovori muz s bratom? ak sa nevedia dohodnut oni, zavolaj svagrinej, ze by si bola rada, keby ste sa u svokrovcov stretli.
a ked nie, nuz rovno povedz svokre, ze toto bol tvoj posledny pokus. a ze uz o tim nechces hovorit. ze sa s nimi rada stretnes, ale nech ta tzm nezatazuje. inac odides a hotovo.
@lucy4321 ja som to tak spravila ze priamo pred svokrovcami som ich pozvala na navstevu, z ich strany klasika ako ONI nemozu maju program, spravila som to opakovane pri kazdej prilezitosti a svokra ked videla reakciu jej milovaneho syna s mrchavou svagrinou, tak s tym prestala. A vobec nie je nic zvlastne na tvojej komunikacii, rodina zavidi najviac a veru aj poondiate auto ..
@vzdatto veď práve že najsmutnejšie je to že niekedy ti vlastná rodina závidí viac ako cudzí ľudia ....mne by to už bolo celé 100 krát jedno lebo tiež mám len jednu trpezlivosť a keď mi 4 roky niekto niečo odmieta logicky mi dôjde že záujem neni alebo je problem inde... môj život bez nich fungujem tak ako ich bez nás každý mame svojich známych a svoj okruh ľudí ...len už fakt neviem čo povedať svokre lebo stále si ide svoje unavuje má to každú jednu návštevu telefonát toto riešim potom tam už aj sama chodím s nechuťou lebo presne viem aká obohrata pesnička zas bude hrať nonstop až sa to vyvŕbi do hádky a to neni prijemne nikomu ... len jej je asi ťažké pripustiť že jej deti si k sebe nevedia nájsť cestu
@ukulela brat s bratom sa bavia presne takým štýlom že keď sme tam raz za čas manžel sa mu ozve a samozrejme klasika švagor len povie že nemajú čas alebo majú iny program takze tam aj komunikácia konci ... svagrinu som sám veľa krát snažila kontaktovať že by sme sa všetci spolu mohli stretnut po dlhej dobe pokecať že aj svokrovci budú radi že sme ich dlho nevideli tiež si vždy vymyslela výhovorky ako musí niekam ísť alebo má inú prácu takze už som to vzdala
Keby niekto z rodiny povedal, ze sa netesi z toho, ze cakam dieta, uz by ma nevidel. Svokre by som pekne polopate vysvetlila, ze vy ste uz pre dobre vztahy urobili dost, ze ak sa svagor neozve sam, vy uz rezignujete.
My sme mali so svagrom skvely vztah, kym sa nenarodila dcerka a kym sme boli rozhadani so svokrou. Od narodenia malej sa vztahy upravili, svokra malu miluje a svagor ziarli ako 5 rocny chlapec. Milionkrat som ho k nam volala, nikdy nema cas ani peniaze. Ale do roka ide na 6 zahranicnych dovoleniek ci predlzenych vikendov. Uz som svokre povedala, ze raz do roka sa u nej vsetci stretneme, ale ze ho seriem volat ho k nam este raz. Vie kde byvame, ked bude chciet, moze prist a uz sa netrapim.
@lucy4321 a čo na to tvoj muž. Lebo oni sú tebe nič, ale ide o brata tvojho muža. A oni sú zase deti tvojich svokrovcov. Ako by si sa cítila, keby tvoje deti nekomunikovali kvôli svojim partnerom, nejakým cudzím ľuďom ktorí k vám prišli do rodiny? Pre neho to nemusí byť príjemný stav. Ja mám tiež takú švagrinú. Dopracovali sme sa k tomu , že JA som dokopala môjho muža, nech sa stretne s bratom, nech si posedia, porozprávajú... vybavené 🤷
@nikolka1986 To, ze autorka mala možno lepšie podmienky k získaniu nového auta, alebo domu musí byť automaticky povýšenecká ?
@nikolka1986 oki
@nikolka1986 to som ja nepovedala to bolo asi nedorozumenie to som citovala moju svagrinu ako to prezentuje ona no vy máte lepšie auto lepší dom bože to neni fér a podobne my take nemáme .. naopak si absolútne nemyslím že by som sa mala lepšie jak ona alebo že by som mala čosi viac len takto to ona vidí a peitom to nie je pravda .... smutne že má súdite skrz jedu vetu, ktorá ani nebola myslená tak ako ste si ju pretransformovali

@lucy4321 Tak zariad aby ste sa stretli vsetci naraz aj so svokrovcami a tam ich konfrontujte a uvidis ako sa ktomu vsetci postavia a tam si to poriesite.