Zlyhala som ako matka?
Dobrý večer. Idem sa trochu vypísať s niečím čo ma dlhšie trápi. Mam 26 ročnú dceru, do školy nikdy poriadne nechcela chodiť, ledva spravila maturitu. Snažila som sa ju viesť k vzdelaniu, rozvoju, ale nechcela. Od skončenia strednej školy nepracovala, prvú prácu si nasla len teraz pred mesiacom. Ako chyzna v hoteli. Poviem pravdu, cítim sklamanie a hanbu. Ja pracujem ako účtovnička a keď sa ma kolegyne pýtali na dceru, tak neverili ,že toto z nej vyrástlo.
Jedna kolegyna mi povedala, že nic v zlom, ale kanálmi by chodila keby jej mlada 26 ročná dcera robí upratovačku. Čo mám robiť? Nemá ani kamaratky a ani priateľa vraj nikdy nechce
@alexanderkovacs no a ?? Ja som zacala pracovať ako 23 ročná. Hlavné je, že našla nejakú prácu a snaží sa.
@bessie12 ja som uz robil od 15 kazde leto. Po skonceni studia do tyzdna som nastupil do roboty.
@anonym_autor ja by som bola rada, že si "konečne" prácu našla.
Ak bola celé roky bez práce...
Podľa mňa, žiadna práca nie je podradná.
Maj dcéru rada takú ,aká je. A s kamarátkami sa o nej nerozprávaj. Prichystaj si neutrálne odpovede, ako sa má dcera. Ja by som skôr povedala kamarátke, že som rada, že dcéra robí, čo ju baví .
@anonym_autor Neviem v ktorej hladovej doline žiješ, že si mladá baba nevedela 7(!) rokov nájsť prácu. Každopádne teraz ju má a tvojou úlohou je podporiť ju. Zlyhávaš ako matka vtedy, keď jej nedávaš bezpodmienečnú podporu.
@viera012345 dcerka nezaraba na svoje potreby, kedze robi len 1 mesiac a 7 rokov sedela na zadku..
@alexanderkovacs Uz zarába a to presne od tej doby,co kolegyňa začala kritizovať,ze robí upratovačku
@anonym_autor citam komentare a nechapem preco pisu se konecne nasla robotu , zara a ma byt mamka pisna na nu. 7 rokov sedela na zadku .... Po skonceni skoli mala zobrat hociaku robotu.. Ja som sam sa hanbil za seba , ze 7 rokov som nepracoval . Keby chodila do roboty zila by socialny zivot, mozno aj priatelky by mala aj partnera. Cele zle. Zelam vam abyv konecna sa! schopla vasa dcera , a nech vydrzi v robote .
@alexanderkovacs Ušla Vám podstata.Matka sa nehanbí za to, že dcéra roky nemala zamestnanie, ale hanbi sa za to,lebo dcéra začala robiť upratovačku.Za to isté ju kritizovala aj kolegyňa.V prípade,ze čítate s porozumením, tak možno si položíte otázku,ze či náhodou dcéra nesedela doma roky bez práce aj preto, lebo pre mamičku nebolo nikdy nič dosť dobré...
@alexanderkovacs Ušla Vám podstata.Matka sa nehanbí za to, že dcéra roky nemala zamestnanie, ale hanbi sa za to,lebo dcéra začala robiť upratovačku.Za to isté ju kritizovala aj kolegyňa.V prípade,ze čítate s porozumením, tak možno si položíte otázku,ze či náhodou dcéra nesedela doma roky bez práce aj preto, lebo pre mamičku nebolo nikdy nič dosť dobré...
@viera012345 a ked precitate moj komentar , tak som reagoval na to ze nemala by sa za nu hambit preto ze je upratovacka .... Ale za tie 7r. Keby dcere sa nepacilo ze mame sa nic nepaci moze ist kludne do sveta robit. Nemusela byvat doma.. vsetko je len o odhodlani.
@alexanderkovacs Uz zarába a to presne od tej doby,co kolegyňa začala kritizovať,ze robí upratovačku
@viera012345 teraz ten vas komentar nechapem. Ako to sem prislo.
@viera012345 a ked precitate moj komentar , tak som reagoval na to ze nemala by sa za nu hambit preto ze je upratovacka .... Ale za tie 7r. Keby dcere sa nepacilo ze mame sa nic nepaci moze ist kludne do sveta robit. Nemusela byvat doma.. vsetko je len o odhodlani.
@alexanderkovacs Nie každý mladý človek má odvahu a možnosť ísť do sveta, najmä ak aj matka svoje dieťa priputava ku svojej sukni.Cudovali by ste sa, že koľko rodičov radšej živí svoje dieťa, než aby snobsky okruh známych ohrnal nosom nad zamestnaním dcéry/syna.Boli by ste prekvapení,ze koľko rodičov túži, aby ich dieťa malo svoje teplé miestečko a nevie si predstaviť, že bude pracovať manuálne
@viera012345 teraz ten vas komentar nechapem. Ako to sem prislo.
@alexanderkovacs
@alexanderkovacs Písali ste, že dcerka nezaraba,lebo pracuje len mesiac a 7r.sedela na zadku.Ja som v súvislosti s tým napísala,ze zarába od chvíle, keď sa stala dôvodom na kritiku kolegyne matky a pocitu hanby pre matku.
@alexanderkovacs Nie každý mladý človek má odvahu a možnosť ísť do sveta, najmä ak aj matka svoje dieťa priputava ku svojej sukni.Cudovali by ste sa, že koľko rodičov radšej živí svoje dieťa, než aby snobsky okruh známych ohrnal nosom nad zamestnaním dcéry/syna.Boli by ste prekvapení,ze koľko rodičov túži, aby ich dieťa malo svoje teplé miestečko a nevie si predstaviť, že bude pracovať manuálne
@viera012345 nechapem takych ludi. Aj to je extrem presne tak ako ked dakoho po 18 vyzenu . Mna by rodicia poslali prec ked po skonceni skoly nerobim . Zistovali aj to ze na co mibam zarobene peniaze lebo odomna ani 1cwnt nezobrali ani za byvanie ani za jedlo. Ked videli ze sporim, tak boli spokojny

@karolinakr podla vas v ktorom odbore , kde muzi tazko makaju dostanu dobru vyplatu? Vsade treba bud zrucnost, alebo je tonebezpecne. (Zvarac , kamionista, v bani) Ked lopatou kopu urcite zarabaju okolo minimalky tiez..