icon

Zlyhala som ako matka?

15. júl 2025

Dobrý večer. Idem sa trochu vypísať s niečím čo ma dlhšie trápi. Mam 26 ročnú dceru, do školy nikdy poriadne nechcela chodiť, ledva spravila maturitu. Snažila som sa ju viesť k vzdelaniu, rozvoju, ale nechcela. Od skončenia strednej školy nepracovala, prvú prácu si nasla len teraz pred mesiacom. Ako chyzna v hoteli. Poviem pravdu, cítim sklamanie a hanbu. Ja pracujem ako účtovnička a keď sa ma kolegyne pýtali na dceru, tak neverili ,že toto z nej vyrástlo.
Jedna kolegyna mi povedala, že nic v zlom, ale kanálmi by chodila keby jej mlada 26 ročná dcera robí upratovačku. Čo mám robiť? Nemá ani kamaratky a ani priateľa vraj nikdy nechce

viestta
15. júl 2025
@lukbe

Ja myslím, že je to vymyslené. Paní máma sa nám vyparila.

@lukbe alebo namyslena a supervsokopostavena pani uctovnicka riesi kolegyninu dceru, len jej hanba nedovolila napisat na "plnu hubu" co si o nej mysli, tak to "uhrala" na chrumkavu a cakala, ze sa priklonime na jej stranu...

lukbe
15. júl 2025
@viestta

@lukbe alebo namyslena a supervsokopostavena pani uctovnicka riesi kolegyninu dceru, len jej hanba nedovolila napisat na "plnu hubu" co si o nej mysli, tak to "uhrala" na chrumkavu a cakala, ze sa priklonime na jej stranu...

@viestta aj v jednom aj druhom prípade je aj tak dobre mimo.

eva8
15. júl 2025

Bud jej oporou. Mozno ona citi, ze zlyhala, preto nechce nikoho. Ked sa za nu hanbis, aj ona sa hanbi. Strati sa, prestane ju bavit zovot, upadne do depresii.
Tes sa, ze si nasla pracu. Nevadi, ze je chyzna. Usmej sa na nu, opytaj sa, ako tam je, ci su hostia bordelari.

Teraz 2 pripady z mojho okolia
1. Mamicka 9 rocneho chlapca robila dlhe roky ekonomku v podniku. Povedala dost, zacala robit upratovacku. Nie chyznu, ale upratovacku v tej izyej firme. Zamestnavatel nechapal. Ona si to vychvalovala, ze zije bez stresu, svoje si porobi, ma viac casu, neberie si pracu domov, ma pohyb. Platovo rovnako, lebo vo volnom case upratovala sj ine miestnosti, pretoze bola sikovna.
2. pripad - znama cielene chcela robit chyznu v hoteli s tym, ze ju upratovanie bavi. Zacala na Slovensku, sla do Nemecka, ked sme sa pi case videli, bola stastna. Robila chyzny.
3. Ja ked som si chcela rychlo privyrobit, riez som upratovala. A bola som hrda 🙂 Alebo aj umyvala pohare, tiez okolo 25r. Joj, to boli pekne, bezstarostne casy, svet gombicka 🙂 Pokus sa vytvorit bezstarostne casy, aby dcera neodisla z prace.

Nezlyhala si ako mama, cize nezacni zlyhavat ani teraz. Podpor dceru, bud na nu hrda, kasli na kolegynu. Zisti, co dceru trapi. Aj ked ma 26r., prebud ju do zivota. Moja bude mat 25 a stale v nej vidim dietatko ❤️ Potrebuju nase deti istotu, ze su lubene, ake su. Kolkokrat mna prenasleduju myslienky, ze som zlyhala... Robili sme, co sme v danej situacii vedeli. Nehanbi sa za dceru, stoj pri nej. Ked ju nebudes povazovat za stratenu existenciu, vzchopi sa. Poaznam viac upratovaciek, aj chyzne, ktorych to naozaj bavi a vobec sa nehanbia. Vsak ani nemaju za co.

anonym_a56db0
15. júl 2025

@anonym_autor ja neviem aky problem tu mate s upratovackami. Je to velmi potrebna pracovna sila. Upratovacky vnimam ako uplne normalne zamestnanie.

marca12
15. júl 2025

Ak dcera vyrastala v prostredi,kde si ju tlacila do niecoho,cim ona nechce byt,mozno to bola chyba. Nevie sa teraz najst. Dieta musis prijat take,ake je. Podpor ju ved sa nemas za co hanbit. Chyzna je uplne normalna,slusna praca. Tvoje kolegyne sa mozu hanbit za svoje zmyslanie.

liv1
15. júl 2025

Toto je cistyyy troll

anonym_938eb7
15. júl 2025

mám dcéru s diagn. pas.
čo by som zato dala keby bola aspoň kuchárka alebo hoc aj upratovačka.

eva8
15. júl 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Jediné, v čom si zlyhala, je, že nie si hrdá na svoju dcéru, a to sa dá ľahko napraviť. Také veci deti cítia a potom ich to môže podvedome ničiť, môžu sa dostať do apatie. Samozrejme, na druhej strane máš byť aj na seba hrdá, za to, čo všetko si vyskúšala a ako si sa snažila. Takže začni byť hrdá v prvom rade sama na seba, a potom môžeš byť aj na svoju dcéru. Uvedom si, že samotná tvoja existencia na tomto svete je dôvod na oslavu a veci o zlyhaní sú práve tie, čo sú tvojím zlyhaním a nič iné. Takže začni byť hrdá v prvom rade na seba a na svoju dcéru. Všimni si, koľkokrát si to skúšala a aj to, že si to spravila najlepšie, ako sa len za daných okolností dalo, a lepšie sa to vtedy nedalo, aj keď z dnešného hľadiska sa ti to môže javiť inak. Pozri sa na samu seba a svoju dcéru z perspektívy tretej osoby. Čo všetko si robila. Ver mi, toto celé môže dramaticky zmeniť situáciu a aj správanie tvojej dcéry. Len to nesmie byť fejk, ale musíš byť naozaj vo svojom vnútri na ňu hrdá. Ona to bude automaticky cítiť a po čase, keď si bude tým úplne istá, zmení svoje správanie. Prajem krásny deň a aby si bola hrdá na svoju dcéru.

@bystrozraky teraz citam. Bystihol si moje myslienky 🙂

bystrozraky
15. júl 2025
@eva8

@bystrozraky teraz citam. Bystihol si moje myslienky 🙂

@eva8 🙏👍😂

vilma7
16. júl 2025

Ty si urobila čo si mohla, zvyšok je už na dcére. Je dospelá a o ďalšom jéj osude rozhodne už len sama.

pikachu999
16. júl 2025

@anonym_autor hneď po škole si jej mala povedať že buď si nájde prácu a bude prispievať alebo jej rušia trvalý pobyt..ono je to kruté ale účinné
Chyžná nie je žiadna podradna práca takže by som bola rada že má aspoň nejakú 🤷 časom môže predsa skúsiť niečo iné

basullinka
16. júl 2025

Žiadna práca, ktorá je robená čestne a poctivo, nie je hanbou!

lucylaw
16. júl 2025

Zlyhala si keď tak v tom,že si ju nejakých 7 rokov po maturite živila a neviedla si ju k tomu,že si treba nájsť prácu a nie byť doma v mamahoteli a vyciciavať rodičov..To je podľa mňa zlyhanie a nie to,že sa mladej dáme konečne po tých rokoch uráčilo si nájsť robotu..Btw.čo si akože čakala,že bude robiť? S ledva urobenou maturitou,bez akýchkoľvek pracovných skúseností môže byť rada,že ju vzali vôbec za tú chyžnú..

romiada
16. júl 2025

@anonym_autor vieš ço je celkom zaujímavé? Že ľudia, ktorí pracovali dlhe roky v korporátoch a na rôznych manažérskych pozíciách majú toho tiež plne zuby po toľkých rokoch, bilancuju, pripadne idú robiť niečo úplne iné. Sama takých poznám. VS vzdelaní ľudia ktorí tieto "kariérne posty" prehodnotili a zabalili, pripadne vyhoreli a idú robiť to čo ich naozaj baví. Napr.robit a predávať hambače, variť lekvár, piecť chlieb a koláče.... Rovnako ako Ty si sklamaná z nej môže byť aj ona z Teba. Napr.že v čase uzávierok si bola nervózna, furt v robote, nemala si na ňu čas, a všetko je pre Teba len o peniazoch a číslach,zakonoch. Deti nám občas dávajú také zrkadlo aby sme sa prefackali a pozreli sa aj z iného uhla pohľadu na veci okolo nás. Dúfam,že na Teba je tvoja mama hrdá 👌

karolinakr
16. júl 2025

kanalmi chodila? to je otras, však to može byt dočasna praca, a všetci , ktori chcu chodiť kanalmi, si predstavte, že mavnutim čarovneho prutika v tejto sekunde zmiznu z povrchu zemskeho upratovačky, chyžne, smetiari a upratovači ciest všade smrad, bordel, špina, kontajner nevynesený a hromady smetia sa kopia
tak ruky nohy by sme mali ludom bozkavať, že takuto pracu podradnu za almužnu robia a vobec je na to niekto ochotny, i ked z hladiska spoločenskeho može to byt podradna praca a nie je na vrchole spoločenskeho rebrička

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
anonym_f433c8
16. júl 2025

@anonym_autor asi si jej toho vela do zivota nedala co sa tyka hodnot kedze ani u teba ziadne niesu
Hanbit sa za vlastne dieta ze robi chyznu pani uctovnicka? Toto u nas robis zeny ako bocne privyrobenie nie ako serioznu pracu pani uctovnicka
Ja byt tvoja dcera a toto vediet som z teba ako z matky sklamana 🤮 a odstrihla by som ta zo zivota

katkajaromer
16. júl 2025

@anonym_autor No tak já pracuju už 14 let jako uklízečka, ve státních službách, a jsem moc spokojená a fakt se za to nestydím. U nás na úřadě se na případná uvolněná místa dělají konkurzy, není jednoduchý takové místo získat. Neměla bys vyjadřovat tolik despektu.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
katkati
16. júl 2025

Mala by si sa hanbiť za tento príspevok a nie za dcéru, pani účtovníčka.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
lucimichi
16. júl 2025
@karolinakr
Odpoveď bola zmazaná

@karolinakr u nás majú upratočky 700 eur v čistom

viera012345
16. júl 2025

@anonym_autor Nevedela som, že práca je hanba.Poznam pani, ktorá je Ing.ekonomie a jej syn pracuje vo fabrike pri páse.Nikdy sa ani slovom nezmienila,ze sa hanbí za neho a pritom ona je Ing.ekonomie, manžel Ing.stavbar a dcéra lekárka... Mám známu, ktorá upratuje a jej manžel je učiteľ... dokonca poznám pani, ktorá má VS pedagogickú a počas rodičovskej dovolenky vzala zástup za dlhodobo PN upratovačku.Podla mňa je dôležité,ze dcérka je spokojná, zarobí si na svoje potreby a snobske reči kolegyne hoďte za hlavu.

karolinakr
16. júl 2025
@lucimichi

@karolinakr u nás majú upratočky 700 eur v čistom

@lucimichi akurat pozeram 900brutto - čo vychadza 700€ v čistom, toto je Národný onkologický ústav; ale čo take na zakladnej škole čo robia, celé poschodie, 17 tried...Hanba na hanbu taký plat, teraz v lete všetky okna pekne umyvat na celej budove -
+ služby v jedálni cez rok

Za 700€, čo robiš len na nájom a jedlo..
že to niekto zoberie. ...Ĺudia musia byt hrozne zúfalí
Normálne ma to vytáča, odkedy bol covid a vojna na Ukrajine, o 100% sa zvyšovali ceny na niečom..

alexanderkovacs
16. júl 2025

@anonym_autor citam komentare a nechapem preco pisu se konecne nasla robotu , zara a ma byt mamka pisna na nu. 7 rokov sedela na zadku .... Po skonceni skoli mala zobrat hociaku robotu.. Ja som sam sa hanbil za seba , ze 7 rokov som nepracoval . Keby chodila do roboty zila by socialny zivot, mozno aj priatelky by mala aj partnera. Cele zle. Zelam vam abyv konecna sa! schopla vasa dcera , a nech vydrzi v robote .

alexanderkovacs
16. júl 2025
@rozkvet1
Odpoveď bola zmazaná

@rozkvet1 jakze nemusi mat pracu ked nechce? Z coho sa ma zivit? Donekonecna maju ju zivit rodicia? Ci ako si to predstavujes?

alexanderkovacs
16. júl 2025
@viera012345

@anonym_autor Nevedela som, že práca je hanba.Poznam pani, ktorá je Ing.ekonomie a jej syn pracuje vo fabrike pri páse.Nikdy sa ani slovom nezmienila,ze sa hanbí za neho a pritom ona je Ing.ekonomie, manžel Ing.stavbar a dcéra lekárka... Mám známu, ktorá upratuje a jej manžel je učiteľ... dokonca poznám pani, ktorá má VS pedagogickú a počas rodičovskej dovolenky vzala zástup za dlhodobo PN upratovačku.Podla mňa je dôležité,ze dcérka je spokojná, zarobí si na svoje potreby a snobske reči kolegyne hoďte za hlavu.

@viera012345 dcerka nezaraba na svoje potreby, kedze robi len 1 mesiac a 7 rokov sedela na zadku..

bessie12
16. júl 2025
@alexanderkovacs

@viera012345 dcerka nezaraba na svoje potreby, kedze robi len 1 mesiac a 7 rokov sedela na zadku..

@alexanderkovacs no a ?? Ja som zacala pracovať ako 23 ročná. Hlavné je, že našla nejakú prácu a snaží sa.

betulinka1
16. júl 2025

@anonym_autor 26 rocna a prvu pracu? By chodila makat na farmy do zahranicia, kde zbierajú jahody. Ja by som ju nezivila. A nech pekne robi chyžnú. Ideálne ak získa prax a sup na zimnu sezónu do Rakúska, Svajciarska. Podla mna to vobec nie je zle a nechapem tvoje kolegine, ze sa takto k tomu postavili. No nie kazdy chce vysoku skolu ale zit sa da pekne aj bez nej.