icon

Zmena manželovho správania

alik231
15. aug 2020

Ahojte. Ani neviem ako začať. Nechcem aby to bolo ako čítanie na dobrú noc. Ide o to, že manžel sa po narodení dcéry strašne zmenil. Mala má 8 mesiacov doteraz sa to dalo ako tak vydržať stále som si hovorila že to prejde a ono to ide ešte k horšiemu. O malú sme sa snažili 7 rokov a stále mi hovoril ako sa na ňu teší. Po narodení prišlo kruté vytriezvenie. Nechce s ňou tráviť vôbec čas keď tak Max 10 minút denne. Nevie sa s ňou ani zahrať. Blaznit ano ale to je asi tak všetko. Posledné mesiace sú z jeho strany na moju osobu iba urážky. V kuse počúvam ako to robia iné ženy že nepotrebujú k starostlivosti o dieťa chlapa, že nemám byť z čoho unavená že som celý deň iba s dieťaťom že on chodí do roboty aj stavia chalupu. Popritom sa snažím každý deň upratať aj navariť. Strašne začal byť agresívny už sa stalo že mi dal aj dve zaucha lebo som ho ževraj rečami vyprovokovala.
V noci ho nemôžem zobudiť keď chcem aby išiel ku malej keď plače alebo čo lebo hneď začne trieskať zo všetkým alebo mi začne škaredo nadávať. Stále myslí iba na seba. Niekedy okrem raňajok nič nezjem lebo nie je ochotný byť tu chvíľočku pri nej aby som sa najedla. Alebo on sa naje a ide spat ale či som ja jedla ho nezaujíma. Prosím nemyslite si že som nejaká mladá žaba ale už neviem čo ďalej. Poraďte 😔

vilma7
15. aug 2020

@alik231 to je fakt zaujímavé, ako sa na dieťatko tešil a teraz ho pomaly ani nepostráži.
Netušil po synovi, že si k malej nehľadá cestu? Možno preto tá zmena, lebo si mu "nedala" to čo chcel, po čom túžil.
Väčšinou sa zvyknú po pôrode meniť viac ženy, hoc aj pre chlapa je to veľká zmena!
Neni frustrovaný, vyhoreny z práce a stavby domu? Ale nič ho neoprávňuje aby ťa fackoval aj keď ho vytočíš. Vládla v jeho rodine agresia?

Skús na neho hneď nevyrukovať s požiadavkami keď príde z práce, lebo to by sa asi nepáčilo nikomu.

alik231
autor
15. aug 2020

@sonnenshein aj ja som mala takú predstavu ale asi veľmi omylnu...že proste si pomáhať nemusí oň mne moc to nechcem ale keď mám decko hore od pol jedenástej večera do štvrtej do rána a vresti tak som proste čakala že vstane a pomôže ale tak čo už

lune
15. aug 2020

@sonnenshein Presne tak, je to ich dieta ich domacnost...ona tiez bude pracovat po rodicaku...povinnosti sa delia na oboch, vstavanie doboz ved ja som nespala skoro 6 rokov...by som bola na psychiatrii keby muz nepomohol...ked je teraz takyto aky bude o 10 rokov? A aby po sebe nespratal oserkany hajzel no prasa jedno...

alik231
autor
15. aug 2020

@vilma7 je pravda že veľmi chcel syna a myslím že aj tá stavba robí svoje lebo tam maka sám viac menej on kopu ľuďom pomohol a myslel si že sa mu tá pomoc vráti a každý sa na neho...

vilma7
15. aug 2020

@alik231 no pekne sa kamaráti na neho vy..... Aj ich volal na pomoc , alebo len očakával? Na drzovku by som ich išla osobne zavolať, šak to sa nedá aby 1 chlap staval celý dom, či chalupu. Takto to bude ešte na roky.

lululucy
15. aug 2020

Aj ja mam len 1 dieta a tiez pri nej nic poriadne nestiham,ani sa najest.
A ked ti dal chlap za ucho par krat,tak to urcite este viac ako par krat urobi. Chlap by nemal udriet zenu ani keby ho vyprovokovala do nepricetnosti. Ked si chce udriet, nech si udrie do steny. Ja mam manzela upny opak ako tvoj aje to nesmierna pomoc. Tak drzim palce nech sa to nejako vyriesi

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 Tak ale neviem, ako si si mohla mysliet, ze bude pomahat, ked ani predtym nepomahal. On sa nezmenil, len Ty menej stihas a to je cele. On je zrazu na vedlajsej kolaji a je nasraty, potom fackuje-a Ty? Namiesto toho, aby si mu ukazala, ze nie si fackovaci panak, Ty za nim pucujes hajzel a robis mu sluzku. Takze bud pojdete do poradne, alebo sa na takeho oneho mozes z vysoka vykaslat a budes mat o jedno dieta menej a budes sa stihat aj najest.

alik231
autor
15. aug 2020

@vilma7 volal a to neboli kamaráti ale rodina jeho radšej nedvihaju telefony

alik231
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl predtým som to neriešila nevidela nechcela vidieť proste som pomoc nepotrebovala dokázala som upratať navariť chodiť na výšku do roboty proste som pomoc nepotrebovala

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 to je chyba.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 On sa nezmenil, naopak, on moze mat dojem, ze si sa zmenila Ty.

alik231
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl môže byť

sonnenshein
15. aug 2020

@alik231 Obavam sa, ze medzi nami je jeden zasadny rozdiel - ja by som to proste nedovolila. Este aj moj 13 rocny syn sa o sestru zaujima viac, ako (podla Tvojich slov) Tvoj muz.

@lune Presne! Ked sme partneri, sme partneri.

miroslava21
15. aug 2020

@alik231 no podla tvojich komentarov on vobec nema ziadny vztah s dietatom. Ale ze ziadny. Smutne. Berie ju ako pritaz, totalna ignoracia. Ved ta situacia ze ides k dr a on nevie ani chvilocku byt s vlastnym dietatom...to je smutne....neviem no, to uz zostava sa s nim velmi ale ze velmi uprimne porozpravat o jeho postoji k vam obom. A uvidis co z toho rozhovoru vyplynie..bud sa zmeni, alebo nezmeni. A ty sa rozhodni, bud budes tolerovat takehoto ignorantskeho cloveka po svojom boku alebo odides

karmen118
15. aug 2020

@alik231 s tým wc to poznám, ale ja som proste zobrala dieťa so mnou na wcko, hanba nehanba, tak malému dieťaťu je to šuma- fuk a aspoň nerevalo na celý barák, hlavne v noci 😅. Mala som ho pri sebe vo vajíčku, prípadne ak neustále plakalo, keď nebolo pri mne, tak som si ho posadila na nohy, ak to inak nešlo.
Chlap mi pomáhal, ale po nociach počas pracovného týždňa som ho budia len keď bolo najhoršie - tj dieťa bolo neutíšitelné alebo bolo choré s horúčkami, že som potrebovala pomôcť pri zábaloch, prípadne ja som bola chorá a nevládala som, inak som ho nebudila, skorej cez víkend mi pomáhal viacej, aby som sa aj ja viac vyspala.
Pri prvom dieťati sa všetko učí mama aj otec, treba si to zorganizovať, časom sa to zlepší.
Ale tie facky a škaredé nadávky sú silná káva :/ , že si sám nenaberie, neuprace, nespláchne, - čistý stredovek...toto si s ním vybav, že si upratuje po sebe, sám si naberá jedlo a splachuje - spýtaj sa ho či je nesvojprávny alebo malé dieťa, aj sa bojím opýtať či si po tom záchode ruky vôbec umyje... ak by sa to stupňovalo tá agresia voči tebe, tak by si mala zvážiť, že sa rozídete. A to, že ti nepostráži malú ani na chvíľku je neskutočne egoistické, aj on to dieťa chcel, nie je len tvoje :(

0silvia0
15. aug 2020

@alik231 neupresnila si z akeho dovodu si dostala facky a ako si reagovala... chces poradit, ale nepises podstatne veci, reagujes len na menej podstatne udalosti, preco?

bluka2
15. aug 2020

@0silvia0 asi tiez zavazne nechce vidiet 🙄

ukulela
15. aug 2020

@alik231 že si príliš starostlivá a opičia matka nie je nadávka. Je len na tebe, či tu prílišný starostlivosť obmedzis a budeš mať čas sa najesť, alebo ti z toho prepne. Ak máš zdravé dieťa bez nárokov na špeciálnu starostlivosť, neni toho boha, aby si sa nemala časť najesť. Ako som písala, viem, čo je náročné dieta non-stop na prsníku, či rukách. Viem, čo je (zatiaľ) 2 roky poriadne nespat. Tak sa nepaprc. Riešiš a reagujes na sprostosti. Ty ries, prečo ťa chlap facka a nadava ti do pix a to, prečo mu to tolerujes a ešte po ňom zbieras ponožky a nakladas mu na tanier, aby neumrel od hladu. Rutis sa do záhuby. Vzťahom s mužom aj vzťahom k dieťaťu.

majkeel
16. aug 2020

Snazis sa upratat a navarit. Navarim dve jedla raz za 3-4 dni a ohrievam, cas varenia 1 hodina. Osemmesacne dieta este nechodi, nerobi bordel. Upracete spolu cez vikend a nerobte zbytocny neporiadok. Najviac casu zaberie jedlo pre maleho, prebalovat a venovat sa mu cely cas. A najhorsie je vstavanie v noci. Tam sa staci dohodnut, ze si ju zoberie vecer, ci viac cez vikend a necha Ta vyspat 2-3 hodiny. Preco nezapojite obcas rodinu - starych rodicov?
Preco staviate dom na materskej, co ste sebevrahovia? Vyssie vydavky pri nizsom prijme a este co najviac spravit svojpomocne? Vsetko naraz sa neda (peniaze, dom, dovolenky, aj manzelka sediet doma,...), potom povoluju nervy.
Musis brat do uvahy, ze pracuje v dvoch pracach a ked ho zobudis, ved co ma co spat, ked ty tiez nespis a uz ste dlhsi cas rozhadani, tak jeho reakcia nebude najmilsia.
Facky neviem, nepodporujem. Nepoznam vase povahy. Ale viem si predstavit, ked nervozna unavena zena zacne vrtat a kritizovat cele dni od rana do vecera s niecim do unaveneho nervozneho prudkeho chlapa, neustale od neho nieco chciet, otravovat a obratom za to skritizovat, tak mu mozu povolit nervy. Tu musi kazdy v spolocnom zivote najst hranicu v "komunikacii", co ten druhy znesie.
A ked sa nechce postarat o dieta. No ak si si (sama) nasla muza, co malicke deti nemusi, tak sa modli, aby ho to chytilo, ked bude starsie.
Nech si zoberie dovolenku, dom mesiac pocka a dajte sa psychicky dokopy. Obaja sa skludnite.

alik231
autor
16. aug 2020

@majkeel snažím sa vždy navariť na dva dni lenze milosť pán na druhý deň nad tým už nos ohrna a čo sa chalupy týka išli sme do toho keď sa nám bábo nedarilo ale keď som sa dozvedela že som tehotná dva týždne som ho zo slzami v očiach prosila aby sme sa na tú chalupu vykašľali že to nebudeme zvládať ani finančné ani fyzicky a aj tak si urobil po svojom

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@alik231 Ale prosim Ta, tak by nejedol. A veru, keby ine nemal, tak by zjedol, nemusis sa mu pchat do zadku, ked on si ani ten hajzel po sebe nevie opucovat a este Ti nadava a bije ta. Mimochodom, vcera si pisala, ze vacsinou vari Tvoja mama, ale to je jedno. Uprac si v hlave a rieste svoj vztah s odbornikmi, lebo nie je normalne ani to, co robi on, ani Ty.

alik231
autor
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl neviem aku diskusiu ste vcera čítali ale nikde som ani slovom nenapísala že varí mama! Ale to je jedno 😂

alik231
autor
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl a aj ty by si asi mala riešiť seba s odborníkmi lebo máš vidiny

majkeel
16. aug 2020

@alik231 Tam je jednoducha odpoved. Kvoli dietatu nemam cas varit. Navarene je odvcera. Bud zjedz co je, alebo si navar sam, alebo si skoc do restiky, k maminke a vybavene. Tak ako sa vie clovek (napr. doma v mama hoteli) rozmaznat na lepsie, na obsluhu, si rovnako casom zvykne aj na neobsluhu, resp. samoobsluhu, ked mu nic ine nezostane. Ze zje aj jedlo od vcera, aj si sam naberie, aj si po sebe odprace do mycky. Rozhadzane oblecenie by ma netankovalo, za 5 sekund nahadzem vsetko na kopu do kupelne. Ked nebude mat co obliect, zacne si ho upratovat sam.
Len to po nom nesmies robit.
A zase ty nemozes cakat modre z neba, aby tahal dve prace (praca a dom) 16 hodin denne a este 8 hodin sa staral o dieta, aj o domacnost.
Myslim, ze obaja mate niektore vlastnosti, co vam navzajom lezu na nervy.

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@alik231 Pardon, tak mozno som to citala niekde inde, myslela som, ze tu. Ale zrovna to najmenej dolezite si si vybrala z celeho prispevku, takze mna uz vobec neprekvapuje, ze si s chlapom nerozumies, mozno oon o voze a Ty o koze. Asi si spokojna, ked vlastne nevidis problem, tam kde je, ale potrebujes tu kopat do druhych.

alik231
autor
16. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl áno mozno máš pravdu každý si ideme to svoje

alik231
autor
16. aug 2020

Už to tu nemusíte riešiť lepšie bude navštíviť manželskú poradňu

0silvia0
16. aug 2020

@alik231 a zasa nie si ochotna pomenovat hlavny problem-facky a komentujes somariny a najmenej podstatne zalezitosti.
Myslis, ze manzela dostanes do poradne?

alik231
autor
16. aug 2020

@0silvia0 ja som napísala že tie facky som dostala lebo som ho údajne slovné vyprovokovala áno nie som dokonalá mám aj ja svoje chyby možno naozaj kvôli únave do neho zbytočne rypem možno je realita iná ako bola predstava za problémy vo vzťahu vždy môžu dvaja takze ano aj ja mam svoj podiel no ak nebude on chcieť zachranit manželstvo tak ako ja tak potom pojdeme od seba pre dobro malej

dskjhfdlkdjhl
16. aug 2020

@alik231 Ked Ta on nastve, tak ho tiez bijes? Prosim Ta, facka by bola to posledne, co by mi urobil moj muz. Ty si sama seba nevazis, nebude si ta ani on a casom ani to vase dieta.