Zmena manželovho správania
Ahojte. Ani neviem ako začať. Nechcem aby to bolo ako čítanie na dobrú noc. Ide o to, že manžel sa po narodení dcéry strašne zmenil. Mala má 8 mesiacov doteraz sa to dalo ako tak vydržať stále som si hovorila že to prejde a ono to ide ešte k horšiemu. O malú sme sa snažili 7 rokov a stále mi hovoril ako sa na ňu teší. Po narodení prišlo kruté vytriezvenie. Nechce s ňou tráviť vôbec čas keď tak Max 10 minút denne. Nevie sa s ňou ani zahrať. Blaznit ano ale to je asi tak všetko. Posledné mesiace sú z jeho strany na moju osobu iba urážky. V kuse počúvam ako to robia iné ženy že nepotrebujú k starostlivosti o dieťa chlapa, že nemám byť z čoho unavená že som celý deň iba s dieťaťom že on chodí do roboty aj stavia chalupu. Popritom sa snažím každý deň upratať aj navariť. Strašne začal byť agresívny už sa stalo že mi dal aj dve zaucha lebo som ho ževraj rečami vyprovokovala.
V noci ho nemôžem zobudiť keď chcem aby išiel ku malej keď plače alebo čo lebo hneď začne trieskať zo všetkým alebo mi začne škaredo nadávať. Stále myslí iba na seba. Niekedy okrem raňajok nič nezjem lebo nie je ochotný byť tu chvíľočku pri nej aby som sa najedla. Alebo on sa naje a ide spat ale či som ja jedla ho nezaujíma. Prosím nemyslite si že som nejaká mladá žaba ale už neviem čo ďalej. Poraďte 😔
@alik231 Aha, takze on Ta este asi nikdy nenastval, kedze este stale zije. 🙈
@alik231 Inak, super, takze ste sa vlastne bili, ako taki, ani nejdem pisat co. Aj ste sa potom, ked ste vychladli, o tom rozpravali?
@dskjhfdlkdjhl naštval a veľa krát ale vysvetlili sme si to
Radšej už nejdem odpovedať nemá to význam. Každá si tu ideme to svoje presne ako ja s manželom 😂 potrebujem pomôcť od niekoho kvalifikovaného niekoho kto sa vyzná
@alik231 Tam ste uz mali byt obaja, hned po tych fackach a mozno aj skor a nemuselo k nim vobec dojst. Takze ano, cimskor, lebo uz vcera bolo pozde. Drzim palec, aby si ho tam dostala, ak nebude chciet ist, tak chod aj sama (a vtedy mu nechaj dieta, nech sa venuje).
@alik231 neboj, aj my sa vyzname, poniektore sme v manzelstvach aj 20 rokov, takze sme zazili vselico a urcite nam cely zivot nelietali ruzove srdiecka a ligotave bublinky v povetri😬
Takze mate teraz viac-menej tichu domacnost, ked pises, ze on sa vtiera a ty komunikujes len najnutnejsie. Ale stalo by to za to, niekedy vecer si sadnut a porozpravat sa, ako vnimate niektore situacie. Ono to dost pomoze, ak ste obaja schopni konstruktivnej diskusie. Ten tvoj chlap vyznieva sice ako trulo, podla toho co si popisala, ale mozno by sa s nim dalo normalne porozpravat.
Dal ti za ucho? Odid kym je cas
@alik231 ja len toľko k tomu...keby mi dal manžel/partner raz 'zaucho', veru na druhé by som nečakala 🙁 Ak si mu dala podľa neho rečami 'dôvod' na to aby ťa udrel, tak lepšie správanie už nečakaj. Takto začína fyzické týranie. O tom psychickom, ako sa k tebe správa, ani nehovorím. Dievča, urob si plán ako sa z toho manželstva dostať čo najrýchlejšie a s čo najmenšou ujmou na zdraví.
@alik231 WTF????? On chodi do roboty a aj stavia chalupu a vy si dovolite tvrdit ze mysli len na seba???? To co ste za zenu. Toto mat doma... chudak chlap. Pri jednom dietati nestihate? Mate na starosti len dieta a domacnost. Ono si to staci zorganizovat a hned bude cas na vsetko. Vacsinou starsie matky po 30 maju tento problem a potom sa divia ze im krachuju manzelstva. Ja sa nedivim.
@alik231 ono je toto taky bežný jav vo veľa čerstvých rodinách. Obidvaja mate svoje nové role, obidvaja mate pocit ze robíte maximum a druhy si to neváži, neviete sa vžiť do teraz tak odlišného zivota toho druhého a hlavne vám vôbec nedochádza že s malým dieťaťom nikdy nebude vás život ako predtým. Nebudete mať poriadok, nebudete mať voľný čas, nebudete mať veľa peňazí a už nebudete len sami pre seba.
Ono tu pomôže naozaj chvíľkova výmena roli (ved skúste jeden deň, on nech ma dieťa a ty chod celý deň betónovat na chalupu) alebo manželská poradňa.
Ty hlavne začni od seba, usporiadaj si priority. Naozaj sa treba normálne najesť aj keby to malo znamenať že si tých 10 minút kým ty ješ tvoje dieta odvresti na hracej podložke... . Neupratuj, nevar zbytočne, vysvetli aj mužovi že teraz to nejde, až keď bude dieťa staršie. Kúpte si umývačku riadu, jeho handry hadz na jednu kopu, nebuď dokonalá, ani sa o to nesnaž.
@lune myslím ze veľakrát je tazky iba ten prvý rok s prvým dietatom. Ľudia majú nereálne, skreslené predstavy o fungovaní rodiny s malým babetkom, chcú mať všetko dokonale a také ako predtým.
Ženy sú vystresovane z nekonečnej snahy o poriadok a 1000%tne uspokojenie všetkých detských potrieb, akokeby im nemá kto povedať ze je ok ak sa dieťa chvíľu jeduje pretože sa nudí, že všade sú omrvinky jedla, otlacky ručičiek na nábytku a povalane hračky.
Mužom sa situácia tiež rapídne zmení, jeho žena co si ho doteraz rozmaznavala, varila mu obediky, chystala desiatky, skladala ponožticky a sexovala každý deň ho zrazu odsunie na 10 tu koľaj (lebo naozaj veľa čerstvých mamiciek úplne zabudne že existuje aj ina bytosť ako ich babetko), k tomu pocit ze musí zabezpečiť rodinu, rýchlo dostavať ten dom, kúpiť väčšie auto, peňazí zrazu ale nieje, jeho výplata rovnaká, z materskej je rodicak, k plienkam sa už kupuje navyse aj sunar, jasličky, výživky. Žena doma večne nespokojná, frustrovana, s dieťaťom on nevie co, je to male, krehké, všetko čo urobí je aj tak podľa jeho ženy zle.
Rovnako ako žena aj muž má pocit ze zlyháva vo svojej novej roli, že to nejde, že iné rodiny to majú a zvládajú ľahšie...
Ja nechápem načo by som mala akože v noci budiť chlapa aby išiel k decku. Wtf? Ty tiez chodíš do práce ako on????? Jeho správanie komentovať nebudem,ale fakt nechápem,koľko vedy sa robí okolo jedného dieťaťa. keď ich budeš mať desať,tak pochopím. Takto sa ani nečudujem,že ti dal facku. Ja som zena,ale na takéto ženske "problémy" okolo jedného dieťaťa a jednej domácnosti by som nervy nemala ani ja. 😎
@anita6666 Ty sa necudujes, ze jej dal facku??? Tak to podla mna normalne nie je! Manzel v ziadnom pripade nemoze fackat svoju zenu!! Toto by si slusny muz nikdy nedovolil.
@alik231 ja ta uplne chápem, tiež mam jedno dieťa a veru bol deň keď som sa nestihla ani osprchovať totižto môj muž chodí na 24ky. Pritom ešte veci okolo domácnosti a variť. Ja budem asi opak toho co tu píšu iné ženy, za mňa áno. Prečo by nemohol vstávať aj muž k dieťaťu? Lebo chodí do práce? A co teraz? To nič nemení na tom ze je tiež rodič. Rovnako keď budete mat staršie dieťa a budeš chodiť ty do prace tak to už bude okej že k nemu vstavas plus do prace chodíš a staráš sa o domácnosť? Ja som muža nikdy nebudila ku malej. Boli dní keď som fakt bola hotová a povedala som mu ze dnes v noci teda vstavas ty ku malej a nemal s tým najmenší problém. Ešte jej aj zaspieval a uspal ju.
precitaj si knizku preco muzi miluju potvory

@dskjhfdlkdjhl no ja by som ho asi zabila rovno 😂 ale nie to druhé zaucho som dostala preto lebo to prvé som mu vrátila nenechala som to len tak