icon

Zmena správania svokry: Ako sa s tým vyrovnať?

3. sep 2026

Ja len taký výlev. Vždy som mala výborný vzťah so svokrou, chodili sme spolu na kávu, do herne s mojou trojročnou dcérou a ročným synom, často sme si volali, chválila ma aká som dobrá nevesta a mama. Zrazu si švagor (mužov brat) našiel novú frajerku, takú... nazvem to "modernú babu." Deti ešte nemá ale jej názor je že keď ich raz bude mať, budú mať opatrovateľku, upratovačku, budú si denne jedlo obednávať a že sa z materstva citujem "neposerie". Ja som ale že úplny opak (teraz nehovorím že to aká som ja, alebo to aká je ona je top). Deťom sa venujem na 100%, nikdy nemali opatrovateľku, denne majú čerstvé jedlo a učím ich poriadku tým že to vidia robiť mňa. Vždy keď sme spolu všetci naraz, rozpráva mi prečo nejdem trochu von, prečo nemám nechty, aká som strhaná, ako môžem tak pre tie deti žiť... atď. A to vám poviem, som normálna mamina, športujem, s mužom mám super vzťah a nijako netrpím. Žijeme, cestujeme, nenudíme sa. Teraz som sa rozhodla nedať malú do škôlky, že ju dám až o rok, 4 ročnú, nakoľko som doma ešte s malým. Švagrova priateľka na mňa pozerala ako na sprostú, chytala sa predomnou za hlavu a povedala niečo v zmysle "každý nemôže byť kariérista, na svete sú aj také puťky domáce ako ty." Hovorím jej že kariéristky ? mám ročné dieťa predsa, do práce sa ešte nechystám. Ona znovu prekrútila očami že teda ona to bude mať inak, ona bude aj matka ale bude aj zarábať a nenechá sa živiť mužom. Pred mesiacom keď ešte švagor túto priateľku nemal som sa o tom bavila so svokrou a ona sa veľmi tešila že som sa tak rozhodla. A tu je ten problém, švagrovu priateľku kašlem, tá mi je ukradnutá. Ale svokra je ako vymenená. Začala do mňa hučať tieto isté veci ako ona a vyhýba sa mi. Keď sme spolu hovorí mi ako bude z dcéry introvert a ako bude na mne celý život visieť lebo som ju nedala do škôlky. Stále mi takým znechuteným tónom hovorí prečo sem tam nezavolám nejakú babu na opatrovanie... Idem sa z toho zblázniť. Čo stým ?

Strana
z2
autor
3. sep 2026
@zuzacka16

no napíšem to takto..už teraz vás krúti švagrova nová známosť (svokra, švagor a vyzerá že aj ty si ticho), nechcem vedieť ak by nedajbože spolu ostali a mali ešte aj deti (v tom prípade ľutujem švagra, aby ešte on nekmital a nerobil všetky veci, čo sa týka materstva)..a teda ja by som ju rýchlo uzemnila..ticho by som určite nebola a vôbec by ma netrápila nejaká ženská..každý si žije a vychováva deti ako chce..

@zuzacka16 ja som ju uzemnila, ale ona to ešte otočila celé že šak ona neútočí že každý sme nejaký že ona to myslí dobre a že čo som vzťahovačná a nepíjemná 😀 ale ona ma netrápi... len tá svora no

autor
3. sep 2026
@anonym_9525ff

@anonym_autor A ty len ticho sedíš a šúchaš nohami?

@anonym_9525ff nie 🙂

anonym_9525ff
3. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_9525ff nie 🙂

@anonym_autor Fakt? A čo robíš? Ako sa brániš? Chceš byť za chrumkavú, tak držíš hubu...len aby si náhodou ty nebola tá zlá....Vidím to denne a to mám už cez 60😢

anonym_d596eb
3. sep 2026
@anonym_9525ff

@anonym_autor Fakt? A čo robíš? Ako sa brániš? Chceš byť za chrumkavú, tak držíš hubu...len aby si náhodou ty nebola tá zlá....Vidím to denne a to mám už cez 60😢

@anonym_9525ff Sak pise ze uzemnila aj svagrinu a ze nie je ticho. Comu nerozumies, ked pises, ze: "tak drzis hubu". Autorka jasne pise, ze nie.

anonym_d596eb
3. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_9525ff nie 🙂

@anonym_autor Svagrina je s prepacenim riadne blba, ked si takto dovoli komentovat, ti ze ty si doma s malymi detmi. Vypoveda to o nej, je to koza, to je jasne. To, ze sa svokra nou nechala uniest a zrazu vsetko otaca, je ovplyvnena jej nazormi...no, neviem, zamrzelo by ma to. Ale tym padom, by skoncili kavicky, hernicky s nou. Nech si kvaka s novou priatelkou, ja by som sa stiahla a zila si spokojny nas zivot s detmi a muzom. P.s.a mozno do polroka bude tato priatelka minulost

anonym_227bc3
3. sep 2026

@anonym_autor trosku zavidis, ze uz nie si stredobodom ty, že?
A súhlasím so "svagrinou" že dieťa v pohode mohlo ísť do skolky. Ty sa venuj batolatu.

anonym_a1973d
Včera o 11:08
@anonym_autor

@anonym_a1973d a čo nevieš čítať ? :D píšem, dve deti... trojročné a ročné

@anonym_autor
Pises, ze ste chodili "do herne s mojou trojročnou dcérou a ročným synom." Ale to predsa nemuselo hned znamenat, ze nemas aj ine, starsie deti, ktore do herne uz nechodia. Podla reakcie si nejaka nervna, nezda sa ti?

anonym_cc5cd2
Včera o 13:26

Neviem prečo sa necháš zneistit babou ktora ma akurát veľkú hubu a skúsenosti žiadne. Ty si tak malo veríš? Veď to sú také reči babenky ktora ešte nič neriesila. Keď raz bude mat deti zbadá. Už vidím ako pri deťoch bude mať peniaze na hovadiny a kopu času sa o seba starať. To sú také naivné predstavy. Rob si po svojom ako to ty cítiš ty si dobrá mama a nemáš sa čo porovnávať s niekým koho máte v rodine mesiac. Že da na jej reči veľa hovorí o svokre nie o tebe aj o jej "uprimnom" vzťahu a záujme o teba. Dcerke doma nič neujde ty vieš čo potrebuje ty si jej mama nie dievčatko ktoré ešte nikoho nevychovava. Aspoň budú so súrodencom neskôr spolu v škôlke a nebude im tak smutno. A ty sa nauc stáť za sebou svojimi deťmi a životom nie aby ťa rozkyval hocikto zvonka kto ťa ani nepozná

anonym_c8db6c
Včera o 15:14
@anonym_autor

@anonym_c8db6c dieťa socializujem, denne sme v herniach či na ihriskách, chodí na 2 krúžky, bývame na dome a na ulici má veľa veľa kamošiek s ktorými sa pravidelne stretávame 🙂

@anonym_autor bla bla bla typicke pre matky co maju doma deti a nechcu davat do skolky
Neporovnavaj neporovnatelne
To je taka vasa “socializacia”
Sama nevies co chces ak ta toto trapi ,

anonym_d437b1
Včera o 15:28

@anonym_autor nič nechaj ju tak,prejde ju to,ale aspoň sama.vidís ze zrejme svokra bola pretvarka a hentá ako prišla do zivota,tak rychlo moze odist

anonym_6bcc53
Včera o 15:43
@anonym_a1973d

Autorka a kolko mas deti? Lebo ak ich mas viac a s kazdym si 3 a viac rokov doma, tak mozno sa jej naozaj javi, ze si len leniva ist do práce. Kor teraz, ked si mohla dat dieta do skolky a nedala. Financne vas taha len manzel? Asi aj preto tie narazky na domacu putku. Svagrina je drza opica, a je tam kratko, ale to neznamena, ze nemusi mat pravdu v niektorych veciach.

@anonym_a1973d Že má možno pravdu neznamená, že musí nutne všetko komentovať. Čo je frajerku do života autorky? Pýta sa na jej názor? No a svokra, tá je ohurena niečím novým, inymi názormi a asi sa chce zapáčiť. Síce divné správanie dospelej ženy, ale sme rôzni.

anonym_4cd777
Včera o 15:48

Asi je sebavedomá a tvári sa že chce všetkým dobre a švagor jej ňou ohúrený a ospevuje ju pred svokrou. Nuž neviem ti poradiť, mám podobnú manipulatorku v rodine, asi iba poukázať aj na jej nedostatky nech nie je za tu dokonalú čo môže rozdávať “drahocenné” rady 😛

anonym_a1973d
Včera o 16:11
@anonym_6bcc53

@anonym_a1973d Že má možno pravdu neznamená, že musí nutne všetko komentovať. Čo je frajerku do života autorky? Pýta sa na jej názor? No a svokra, tá je ohurena niečím novým, inymi názormi a asi sa chce zapáčiť. Síce divné správanie dospelej ženy, ale sme rôzni.

@anonym_6bcc53 Mame slobodu slova, kazdy si moze komentovat, co chce. Aj autorka ju. Svokra s tymi nazormi asi suzni, inak by tak lahko nazor nezmenila. Byva to skor naopak a novy clovek v rodine si musi svoje miesto postupne ziskat. Ak svokrusi stacilo tak malo, aby prevzala cudzie nazory, tak ich mozno mala davnejsie v sebe, alebo sa jej tento novy pohlad na vec zapacil viac ako to, co doteraz autorke odkyvala.

darkai
Včera o 16:24
@anonym_c8db6c

@anonym_autor bla bla bla typicke pre matky co maju doma deti a nechcu davat do skolky
Neporovnavaj neporovnatelne
To je taka vasa “socializacia”
Sama nevies co chces ak ta toto trapi ,

A socializacia tvojho dietata spociva v com?

anonym_c8db6c
Včera o 18:25
@darkai

A socializacia tvojho dietata spociva v com?

@darkai mpje dieta je v skolke od rana spkym po dieta nepridem a dalej ga nema co zaujimat
Takisto ma volnocasove sktivita

anonym_6bcc53
Včera o 20:15
@anonym_a1973d

@anonym_6bcc53 Mame slobodu slova, kazdy si moze komentovat, co chce. Aj autorka ju. Svokra s tymi nazormi asi suzni, inak by tak lahko nazor nezmenila. Byva to skor naopak a novy clovek v rodine si musi svoje miesto postupne ziskat. Ak svokrusi stacilo tak malo, aby prevzala cudzie nazory, tak ich mozno mala davnejsie v sebe, alebo sa jej tento novy pohlad na vec zapacil viac ako to, co doteraz autorke odkyvala.

@anonym_a1973d Máme slobodu slova a mali by sme mať aj slušnosť. Dnes je taký trend, že je potrebné všetko komentovať, lebo je cool mať vlastný názor a za každú cenu ho vyjadriť. No nie, nie je potrebné sa ku všetkému vyjadrovať a rozdávať nevyžiadane rady. Konieckoncov, koľko je tu takých príspevkov, kde svokry radia nevestam a tie div z kože nevyskocia, čo si to ta svokra dovoľuje, radiť, keď sa jej nikto nepýta. Ak mudruje bratova frajerka, ktorá navyše nemá ani páru o tom, v čom chce radiť, to je v poriadku?

anonym_a1973d
Dnes o 06:07
@anonym_6bcc53

@anonym_a1973d Máme slobodu slova a mali by sme mať aj slušnosť. Dnes je taký trend, že je potrebné všetko komentovať, lebo je cool mať vlastný názor a za každú cenu ho vyjadriť. No nie, nie je potrebné sa ku všetkému vyjadrovať a rozdávať nevyžiadane rady. Konieckoncov, koľko je tu takých príspevkov, kde svokry radia nevestam a tie div z kože nevyskocia, čo si to ta svokra dovoľuje, radiť, keď sa jej nikto nepýta. Ak mudruje bratova frajerka, ktorá navyše nemá ani páru o tom, v čom chce radiť, to je v poriadku?

@anonym_6bcc53
Samozrejme, ze je to v poriadku. Tak isto, ake ked si nazor povie hocikto iny. To, ze uz adresat toho nazoru nedokaze zniest,ze ludia maju a niekedy aj povedia nazory, ktore sa mu nepacia, je skor problem adresata.

Strana
z2