Zmena vlastnej povahy
Da sa podla vas zmenit vedome povaha? Nie niekoho ineho, ale vasa. Teda moja 😄 bola som vychovavana od mala urcitym stylom a teraz to robi problemy. Som temperamentna, priama u poniektorych drza a nervozna. Proste neviem byt mila a sladka. Ale chcela by som taka byt. 😂 Nedari sa mi, aj ked sa ovladam, stale prevlada to moje stare ja. Muz mi vravi, ze som vecne nervozna, aj ked nie som, len proste nie som ako cukrik, a teraz uz aj moja mama. A myslim, ze prave ona je na vine.. Od mala do mna hucala nech sa nepremazujem, nech som taka a hentaka. A zrazu to je problem.
@limetka69 no zial, farba hlasu robi svoje a mnohokrat aj zle pochopenie od okolia ☹ ... ak ma niekto vyrazny a ostry hlas, tak ked ho zvysi (ale napr. len chce nieco zdoraznit), uz si vsetci myslia, ze sa chce hadat alebo rype ☹ kym osoby s makkym tichym hlasom ani ked kricia, tak to neznie vyhrazne...
@limetka69 každý má právo na svoje emócie😀ak si dobre pamätám s mužom ani mamou nemáš extra vzťah, tak si to zrkadlite navzajom.Na každom sa nájdu chybicky ani oni nie sú určite dokonalí.od niekoho si sa ten štýl komunikácie naučila hľadaj od koho a tam sa poďakuj a nastav zrkadlo😀
@limetka69
Tvoje okolie je tvoja spatna vazba.na jednej strane su velmi potrebni lebo spatna vazba je potrebna pre kazdeho v kazdom postaveni....ale neznamena ze maju pravdu ak ti dava nejaku spatnu vazbu ze napriklad sa im to nepaci alebo paci...vo vyzname....ze len ty si clovek vo svojej kozi...a mas svoje emocie pre nieco...kazdy ma pravo na svoje emocie...takze ja vzfy hovorim......ok...ale robim si po svojom.je to podla mna smer zivota ktory mame kazdy inde.....
@limetka69
Ja tiez napr komunikujem drsno....tak stroho..len ja uz nemam nejak cas byt mila alebo tak...ja uz chcem veciam rozumiet a nie manipulovat ludmi ...uz si v tomto veku rozumiem co a ako chcem....a zivotom som sa myslim otukala do takej miery....ze niekto ma vidi dobrosrdecnu niekto drzu...niekto pysnu...niekto vynaliezavu..ale hlasok mam jemny....to viem z prace z call centra...kde mi vsetci davali vediet....ze ma dobre pocuvat....🙂 asi som sa mala zivit dabingom.
Takze kazdy sme nejaky a tak je to aj v manzelstve.
Jasné že sa dá ❤️ je to práca nadlho a ťažká práca ale je to možné. Netreba sa vyhovárať na dedičnosť. Niečo je zásluha tvojich rodičov niečo okolia niečo tvoja samotná .. ale už to že chces je krok vpred 🙂
@limetka69 u nás a so mnou je to až veľmi podobne, v každom prípade, ak sa sťažuje tvoj manžel, má problém skôr on a nie ty a vôbec nie je dôvod, aby si sa menila kvôli nemu, dokonca aj chudnúť kvôli nemu je absurdné podľa mňa.
Da sa to z istej miery ovplyvnit, mozes sa snazit to zmenit, ja sa tiez snazim, najma aby som veci si nebrala k srdcu, aby som bola mila, pozitivna, usmievava, ale nie furt mi to ide, niekedy mam normalne na to nervy 😀
Ano, da sa to zmenit. Ale chce to vela prace na sebe, nielen nasilu sa snazit nereagovat/nevyletiet. Pred 10 rokmi som bola temperamentna, hubata, drza, vecne som mala pravdu.
Teraz sa viem vacsinou povzniest a obcas som sama prekvapena, ako casto nereagujrm a vnutri nemam ani ziadne pnutie.
Skratka som pochopila, ze vacsinou zo mna nic extra mudre nevypadne :D
A potom su chvile, ked nieco poviem zo svojho stareho ja a ked sa nad tym zamyslim dodatocne, uplne si uvedomim, ake to bolo zbytocne a od veci :D
@limetka69 podľa mňa to ze si temperamentná je povahova črtá, aj temperamentná žena vie byť usmievavá a priateľská. A to že si nervózna, to z niečoho pramení, musí byť nejaký spúšťač ktorý si neuvedomujes.Niečo si nesies z práce a ventiluješ doma, alebo sa dieťa správa určitým vzorcom čo ťa rozhodi alebo nejaká reakcia manžela atď. Dôvodov môže byť veľa aj navzájom poprepajane a na tomto všetkom sa dá krásne popracovať a bude z teba krásna šťastná temperamentná a usmievavá žena.
Dakujem vsetkym, dali ste mi motivaciu a silu na sebe pracovat. Velmi, velmi, velm isi to vazim, vela to pre mna znamena.

Môžeš sa naučiť reagovať s nadhľadom a humorom. Nie vždy sa to dá, ale dá sa to naučiť. A tým človek odpálkuje blbé otázky najlepšie :D