icon

Zmeniť si priezvisko kvôli deťom?

Dnes o 08:26

Ahojte. Mám priateľa už 8 rokov z toho 7 rokov spolu žijeme, máme spolu 2 deti, dom. Sme zasnúbení ale on sa nemá k ničomu dokonca nedávno sa vyjadril že on nie je moc na svadby (???). 🤷🏻‍♀️ No a keďže naše deti majú jeho priezvisko, viete aké to je zložité niekam volať, predstaviť sa koho ste matka atď. Premýšľam, a som tak na 50% rozhodnutá že si priezvisko zmením sama. Kvôli deťom pre nič iné. Máte to niekto takto? Neni to komplikované zas vysvetľovať že máte síce rovnaké priezvisko ale nieste manželia? Ako to vnímala partnerova rodina?

Strana
anonym_0970df
Dnes o 08:28

Ty si chces zmenit priezvisko na manzelove? Nikdy by som sa takto neponizila, maj uctu k sebe zena

anonym_f90d67
Dnes o 08:29

@anonym_autor zmenila by som priezvisko deťom a nie sebe. Vybavené … keď mladý pán nie je moc na svadby.

melanta
Dnes o 08:29

Povedala by som mu, že v apríli sa buď zoberieme alebo mi podpíše súhlas s tým, aby sa deťom zmenilo priezvisko na moje.

kiki68
Dnes o 08:31
@anonym_f90d67

@anonym_autor zmenila by som priezvisko deťom a nie sebe. Vybavené … keď mladý pán nie je moc na svadby.

@anonym_f90d67 to nemoze bez jeho suhlasu menit. Mozno moze pridat svoje po novom

melanta
Dnes o 08:31
@anonym_0970df

Ty si chces zmenit priezvisko na manzelove? Nikdy by som sa takto neponizila, maj uctu k sebe zena

@anonym_0970df nie na manželove, na priateľove, ktorý si ju ani nechce zobrať (keby chcel, už by si ju dávno zobral, keďže majú 2 deti). Inak súhlas, normálna žena sa takto neponíži.

anonym_e8cd26
Dnes o 08:32

Toto je posledné čo by som urobila

anonym_0970df
Dnes o 08:32
@melanta

@anonym_0970df nie na manželove, na priateľove, ktorý si ju ani nechce zobrať (keby chcel, už by si ju dávno zobral, keďže majú 2 deti). Inak súhlas, normálna žena sa takto neponíži.

@melanta mas pravdu, zle som to napisala ale myslime na to iste

autor
Dnes o 08:33

Ženy hanba nehanba je to zložité čokoľvek chcem vybaviť okolo detí. Jeho kašlem nebudem sa mu prosiť o svadbu. A priezvisko deťom meniť nechce už sme to riešili.

anonym_50afc7

Fakt len kvoli tomu? Chlap sa k nicomu nema a ty sa takto zenies za jeho priezviskom?
Preco si nedala detom svoje priezvisko? Ver ze potom by sa aj muz mal k niecomu....

belllinka

@anonym_autor a kde prosím ťa zložito vysvetľuješ, rozdielne priezviské seba a detí???

autor

Chcem mať priezvisko ako moje deti nie ako môj priateľ. Spojí ma to s nimi

belllinka
Dnes o 08:34
@anonym_autor

Chcem mať priezvisko ako moje deti nie ako môj priateľ. Spojí ma to s nimi

@anonym_autor teba žerie iba to, že si ťa nezobral, s priezviskami žiadne problémy nie sú 😂

autor
Dnes o 08:34
@belllinka

@anonym_autor a kde prosím ťa zložito vysvetľuješ, rozdielne priezviské seba a detí???

@belllinka u lekára napríklad všade kam volám musim sa predstaviť "dobrý deň ja volám sa toho a toho ..." Ako krava pritom stačí povedať priezvisko

autor
Dnes o 08:35
@belllinka

@anonym_autor teba žerie iba to, že si ťa nezobral, s priezviskami žiadne problémy nie sú 😂

@belllinka vôbec ma neserie že si ma nezobral neryp prosím ťa

panipanka
Dnes o 08:36

preboha, tak takto by som sa teda nikdy neznizila. ved to je totalne ponizujuce, takto si sa na to nepozerala?

anonym_a49084
@anonym_autor

@belllinka u lekára napríklad všade kam volám musim sa predstaviť "dobrý deň ja volám sa toho a toho ..." Ako krava pritom stačí povedať priezvisko

@anonym_autor u lekára môžeš povedať priezvisko svojho muža ako svoje, im to je jedno ako sa voláš. Často som to pri prvom synovi robila, kým sme s mužom neboli zobratí.

Mimo to, tvoj muž si ťa zobrať nechce. Lebo keby áno, tak by ti navrhol aspoň samotný obrad, bez svadby.

autor

Pýtam sa na názor žien ktoré tak urobioi ostatné ignorujem 👋

doriiis
Dnes o 08:37

Zaujímavé. Môj muž má iné priezvisko ako naše deti a nikdy nikde nemusel vysvetľovať, že či otec je. Nenahovaras si trochu? Nedramatizujes? Akože ťa spovedaju, že či si skutočne ich mama a prečo sa voláš inak?

monro
@anonym_autor

Presne z tohto dôvodu by som deťom dala svoje priezvisko, keď by sa nenarodili do manželstva.
@anonym_autor

anonym_0970df
@anonym_autor

@belllinka vôbec ma neserie že si ma nezobral neryp prosím ťa

@anonym_autor zena nemas sebauctu takto sa ponizovat a prisposobovat kvoli sebeckemu chlapovi ktory ta mal iba na to aby si mu dala deti ale zavazok voci tebe ziadny, spamataj sa
Nenajdes taku hlupanu ktora by to takto riesila

autor
@panipanka

preboha, tak takto by som sa teda nikdy neznizila. ved to je totalne ponizujuce, takto si sa na to nepozerala?

@panipanka pozerala a je mi to jedno. Chcem mať rovnaké priezvisko ako moje deti to je všetko

belllinka
Dnes o 08:38
@anonym_autor

@anonym_autor nechápem čo riešiš u lekára. Veď: "Dobrý deň, Mrkvičková, chcela by som objednať syna na vyšetrenie." A sestra sa ťa spýta na meno dieťaťa. Určite sa ťa nepýta, prečo sa ty voláš inak.

autor
Dnes o 08:39
@anonym_0970df

@anonym_autor zena nemas sebauctu takto sa ponizovat a prisposobovat kvoli sebeckemu chlapovi ktory ta mal iba na to aby si mu dala deti ale zavazok voci tebe ziadny, spamataj sa
Nenajdes taku hlupanu ktora by to takto riesila

@anonym_0970df tak to je dobrá blbosť. Deti sú väčšie záväzky ako nejaké manželstvo. Máme dom máme hypo 😀 my nie sme frajeri dva roky haló.

melanta
Dnes o 08:40
@anonym_autor

Ženy hanba nehanba je to zložité čokoľvek chcem vybaviť okolo detí. Jeho kašlem nebudem sa mu prosiť o svadbu. A priezvisko deťom meniť nechce už sme to riešili.

@anonym_autor takže zobrať si ťa nechce, aby mali deti tvoje meno nesúhlasí. Ale ty mu budeš aj naďalej poskytovať servis vrátane sexu však? Je mi ľúto detí, že im ukazuješ, že byť úbohou je normálna vec. Nie je. Nie je normálne žiť s takýmto mužom, ktorý ťa nemá za rovnocennú partnerku. Spamätaj sa, má ťa za nič. Keby si ťa vážil a miloval, tak si ťa vezme (na úrade je to 10 minútová záležitosť s 2 svedkami) alebo by aspoň akceptoval, že sa deti volajú ako matka. Niektoré ste schopné urobiť čokoľvek, len aby ste mali chlapa, aj byť za nič. Aj byť chudera, ktorá si zoberie meno muža, ktorý si ju zobrať nechce.

autor
@belllinka

@anonym_autor nechápem čo riešiš u lekára. Veď: "Dobrý deň, Mrkvičková, chcela by som objednať syna na vyšetrenie." A sestra sa ťa spýta na meno dieťaťa. Určite sa ťa nepýta, prečo sa ty voláš inak.

@belllinka nepýta sa prečo aké keď poviem svoje priezvisko nevie koho matka som je to zdĺhavé

anonym_e430f5
@melanta

Povedala by som mu, že v apríli sa buď zoberieme alebo mi podpíše súhlas s tým, aby sa deťom zmenilo priezvisko na moje.

@melanta a on podpise súhlas. Už to vidím😁

melanta
Dnes o 08:41
@anonym_autor

@anonym_0970df tak to je dobrá blbosť. Deti sú väčšie záväzky ako nejaké manželstvo. Máme dom máme hypo 😀 my nie sme frajeri dva roky haló.

@anonym_autor tak potom prečo má problém ísť na úrad a za 10 minút s 2 svedkami podpísať sobášne papiere? Lebo ťa nechce ako ženu. Si niekto, kto mu porodil deti, stará sa o ne, platí s ním hypotéku, varí. Ale nie ti dostatočná na to, aby si bola jeho žena. Bodka. Smutné.

anonym_0970df
Dnes o 08:41
@anonym_autor

@belllinka nepýta sa prečo aké keď poviem svoje priezvisko nevie koho matka som je to zdĺhavé

@melanta ale ved maju spolu dom a hypo, halo 😂 a autorka je spokojna

autor
Dnes o 08:42
@melanta

@anonym_autor takže zobrať si ťa nechce, aby mali deti tvoje meno nesúhlasí. Ale ty mu budeš aj naďalej poskytovať servis vrátane sexu však? Je mi ľúto detí, že im ukazuješ, že byť úbohou je normálna vec. Nie je. Nie je normálne žiť s takýmto mužom, ktorý ťa nemá za rovnocennú partnerku. Spamätaj sa, má ťa za nič. Keby si ťa vážil a miloval, tak si ťa vezme (na úrade je to 10 minútová záležitosť s 2 svedkami) alebo by aspoň akceptoval, že sa deti volajú ako matka. Niektoré ste schopné urobiť čokoľvek, len aby ste mali chlapa, aj byť za nič. Aj byť chudera, ktorá si zoberie meno muža, ktorý si ju zobrať nechce.

@melanta ženy svadba neni všetko je to tiež len papier. Ja viem aký máme vzťah a či som nejaká chudera alebo nie. Proste ma toho dosť nie ešte nejakú svadbu riešiť

biba_18
Dnes o 08:43

proste už ho len presvedčiť, aby si ťa zobral. majetky máte spolu tak či tak, deti máte - potom je to už fakt len formalita ... 10 minút a 2 svedkovia ...

Strana