icon

Zmeniť si priezvisko kvôli deťom?

Včera o 08:26

Ahojte. Mám priateľa už 8 rokov z toho 7 rokov spolu žijeme, máme spolu 2 deti, dom. Sme zasnúbení ale on sa nemá k ničomu dokonca nedávno sa vyjadril že on nie je moc na svadby (???). 🤷🏻‍♀️ No a keďže naše deti majú jeho priezvisko, viete aké to je zložité niekam volať, predstaviť sa koho ste matka atď. Premýšľam, a som tak na 50% rozhodnutá že si priezvisko zmením sama. Kvôli deťom pre nič iné. Máte to niekto takto? Neni to komplikované zas vysvetľovať že máte síce rovnaké priezvisko ale nieste manželia? Ako to vnímala partnerova rodina?

autor
Včera o 11:39
@anonym_cc4843

@anonym_autor autorka a hypo a nehnuteľnosť je na meno oboch alebo iba na priateľa?

@anonym_cc4843 všetko je oficiálne na neho

anonym_b0d12a
Včera o 11:39
@anonym_autor

@melanta ženy svadba neni všetko je to tiež len papier. Ja viem aký máme vzťah a či som nejaká chudera alebo nie. Proste ma toho dosť nie ešte nejakú svadbu riešiť

@anonym_autor papier a dost podstatny. Ked s amu nieco stane, tak ani lekari ti nedaju ziadne info o nom, napriklad. Moj bratranec sa zenil neskoro, uz spolu ani deti nemali, iba nevlastnu dceru, no a ked sa rozviedli a nasiel si novu priatelku, tak tvrdil, ze zenit sa uz nechxe. Ale obaja su po 50-ke, ona ma uz aj vnucata a predsa sa zobrali. V ramci oslavy 50-ky sli na urad, zosobasili sa a oslavu spravili ore najblizsich doma spolu s tou oslavou 50-ky. A presne pre toto. Ked skoncil v nemocnici, riesila vsetko jeho mama, druzke ani povedat nic nechceli.

anonym_6d4a28
Včera o 11:41

2 deti s frajerom, nepracuješ, ID, nič nevlastníš, ale dôležitá je svadba na zámku 🙄

autor
Včera o 11:42

Ja už nevládzem reagovať vyjadrila som sa snáď k všetkému.. proste to takto je a bodka. Keby som o Tom mohla rozhodovať iba ja samozrejme je to inak pretože si uvedomujem všetky tieto právne veci okolo manželstva aj všetko. Ale to závisí od dvoch tak sa prispôsobujem nebudem sa teraz s ním každý deň dohadovať kým si ma nevezme 😀 a som s tým takto ok proste

anonym_cc4843
Včera o 11:43
@anonym_autor

@anonym_autor ja nerypem. Ale naozaj ti to pride v poriadku?
Len sa zamyslí nahlas, ci si pre neho alo žena dost dôležitá, svadbu nechce a vsetko vlastní len on. Dostali ste teba do velmi zlej ekonomickej situácie keby sa nieco stalo. Mozete sa akokoľvek ľúbiť, ale preboha buďte aspon rovnocenní a opatrní hlavne ty, vzdy si to zliznu viac ženy. Preco ste ta nezapísali na LV? Ved platíte spolu hypo

belllinka
@anonym_6d4a28

2 deti s frajerom, nepracuješ, ID, nič nevlastníš, ale dôležitá je svadba na zámku 🙄

@anonym_6d4a28 Kde si vyčitala, že nič nevlastní? Veď píše že majú spolu dom.

autor
@anonym_b0d12a

@anonym_autor papier a dost podstatny. Ked s amu nieco stane, tak ani lekari ti nedaju ziadne info o nom, napriklad. Moj bratranec sa zenil neskoro, uz spolu ani deti nemali, iba nevlastnu dceru, no a ked sa rozviedli a nasiel si novu priatelku, tak tvrdil, ze zenit sa uz nechxe. Ale obaja su po 50-ke, ona ma uz aj vnucata a predsa sa zobrali. V ramci oslavy 50-ky sli na urad, zosobasili sa a oslavu spravili ore najblizsich doma spolu s tou oslavou 50-ky. A presne pre toto. Ked skoncil v nemocnici, riesila vsetko jeho mama, druzke ani povedat nic nechceli.

@anonym_b0d12a možno aj mne sa niečo stane a on nebude mať info no čo už 🤷🏻‍♀️ 😀 ako čo mám robiť postaviť sa na hlavu

autor
Včera o 11:44
@anonym_cc4843

@anonym_autor ja nerypem. Ale naozaj ti to pride v poriadku?
Len sa zamyslí nahlas, ci si pre neho alo žena dost dôležitá, svadbu nechce a vsetko vlastní len on. Dostali ste teba do velmi zlej ekonomickej situácie keby sa nieco stalo. Mozete sa akokoľvek ľúbiť, ale preboha buďte aspon rovnocenní a opatrní hlavne ty, vzdy si to zliznu viac ženy. Preco ste ta nezapísali na LV? Ved platíte spolu hypo

@anonym_cc4843 neviem prečo ak chceš dám ti jeho číslo opýtaj sa jeho 😀

anonym_6d4a28
Včera o 11:44
@belllinka

@anonym_6d4a28 Kde si vyčitala, že nič nevlastní? Veď píše že majú spolu dom.

@belllinka
Vyššie píše, že všetko je oficiálne na neho.

autor
Včera o 11:45
@anonym_6d4a28

@anonym_6d4a28 neni dôležitá 😀 a je to asi jedno aj keby mala byť svadba v krčme keď žiadna nebude či?

anonym_cc4843
Včera o 11:45
@anonym_autor

@anonym_autor tak mne to môže byt jedno mne to je iba luto skrz teba. Vieš veľa ľudí toto na začiatku vzťahu nerieši vždy sa niečo deje ten čas nejak ubehne a až potom si uvedomíš že si tie veci mala urobiť od začiatku inak.
Mozno je toto pre teba signál, ze to treba dat doporiadku. Aj meno ked chces ale hlavne tie majetky je to naozaj dôležité. Nedajbože sa priateľovi nieco stane a dediť bude kto?

anonym_cc4843
Včera o 11:47
@anonym_autor

@anonym_autor no ja by som mu riadne vyčistila žalúdok 😂 akoze halo panvicou po hlave. Ty si odseries tehotenstvo deti prekojene noci a panko co? Majetok na neho na svadbu neni joj ja by som mu dala. Hned by prepísal vsetko na mna

anonym_b0d12a
@anonym_autor

@anonym_c11c87 ty trúba. Áno čakala som že sa k tomu nejak dokopeme ale mali sme dve deti hneď po sebe rok sme prerabali dom. Ja nepracujem som na ID takže môj muž ťahá za dvoch proste nás to ani nenapadne niečo plánovať je toho veľa .

@anonym_autor mame 4 deti, cakame piate, manzel ako jediny zaraba, ja som doma s detmi. Coho je vela? Najst si cas na potrebne veci, to sa musi vzdy dat. Naozaj vybavit sobas nie je raketova veda 🫣.

autor
@anonym_cc4843

@anonym_autor tak mne to môže byt jedno mne to je iba luto skrz teba. Vieš veľa ľudí toto na začiatku vzťahu nerieši vždy sa niečo deje ten čas nejak ubehne a až potom si uvedomíš že si tie veci mala urobiť od začiatku inak.
Mozno je toto pre teba signál, ze to treba dat doporiadku. Aj meno ked chces ale hlavne tie majetky je to naozaj dôležité. Nedajbože sa priateľovi nieco stane a dediť bude kto?

@anonym_cc4843 veď ale už je na mieste pochopiť že to nezávisí iba odo mňa. A má dvoch synov má kto dediť po ňom.

lienka.7
Včera o 11:48
@anonym_autor

@belllinka u lekára napríklad všade kam volám musim sa predstaviť "dobrý deň ja volám sa toho a toho ..." Ako krava pritom stačí povedať priezvisko

@anonym_autor tak sa predstav menom dietata, kde mas problém? Lekárovi je šum a fuk ako sa ty voláš. A nebudeš musieť vysvetľovať, že vola Monika Novákova, mama Lukáša Kováča. Moja sesternica je detská sestricka a automaticky vola matky podľa priezviska deti, či majú uvedené v karte. Cize teba by zavolala pani Kováčová

rorino
Autor odpoveď zmazal
deedol
Včera o 11:50

po poslednych prispevkoch mam pocit, ze mas ovela vacsi problem ako to, ze musis u lekara vysvetlovat, kto je tvoje dieta. keby si muz nasiel zajtra niekoho ineho, keby sa mu nebodaj nieco stalo, keby keby keby, tak nie si vobec zabezpecena. keby si pracovala, poviem okej, ale takto? ved to je nezodpovedne. muzovi to nie je trapne?

anonym_cc4843
Včera o 11:50
@anonym_autor

@anonym_cc4843 veď ale už je na mieste pochopiť že to nezávisí iba odo mňa. A má dvoch synov má kto dediť po ňom.

@anonym_autor veď mne to je jasné ale tak snáď mi nechceš povedať že vyslovene odmieta ťa zapísať na list vlastníctva?
Normalne si sadnite a povedz mu, ze je načase dat veci do poriadku. Ak odmietne na teba prepísať polovicu spoločného majetku mas velmi jasný dôkaz toho, ze nieco nie je v poriadku. Maj prosim aspon dôkaz, ze ste platili spolu veci keby trebalo nieco dokazovať.

autor
Včera o 11:51
@anonym_cc4843

@anonym_autor no ja by som mu riadne vyčistila žalúdok 😂 akoze halo panvicou po hlave. Ty si odseries tehotenstvo deti prekojene noci a panko co? Majetok na neho na svadbu neni joj ja by som mu dala. Hned by prepísal vsetko na mna

@anonym_cc4843 toto keby robim tak sa jeho rodina na mňa pozerá ako na vypočítavu mrchu čo chce iba majetky 🤣

anonym_cc4843
Včera o 11:53
@anonym_autor

@anonym_cc4843 toto keby robim tak sa jeho rodina na mňa pozerá ako na vypočítavu mrchu čo chce iba majetky 🤣

@anonym_autor tak ja vám nevidím do vzťahu neviem ako ste brali tú Hypo ani akým dielom ste prispievali ale môj osobný pohľad je,že už len za to,že si vy nosila porodila vaše deti a vychovavas ich a staráš sa tak on má zabezpečiť aby keď sa niečo stane si mala kam ísť aj ty aj vaše deti. Ak to buď nie je schopný urobiť alebo vyslovene odmieta ti uznať polovičný nárok na majetok tak je to sebecky s prepáčením chuj
A na to, ako by sa pozerala jeho rodina na teba sa môžeš vykašlať pretože oni ti byt nekúpia keď sa náhodou niečo stane ani ta nebudú živiť. Ty sa musis zabezpečiť.

la_dolce_vita
Včera o 11:55
@anonym_autor

@anonym_autor na nazor rodiny sa vykasli, ale je ti jasne, ze keby sa rozhodol ta opustit, tak mas velky problem. Tvoj partner je vychcanec. Je to neucta z jeho strany k tebe ako zene a matke deti.

anonym_d98f86
Včera o 11:56
@anonym_autor

Pozrite manželstvo je pre mňa nič. Kým niekto neumrie nič to neznamená a ak potrebuješ status manželky asi máš slabú osobnosť. Som niekto sama o sebe netúžim byť iba tá manželka.

@anonym_autor žena,veď čítaj po sebe,čo napíšeš,takto si sama💩💩💩 do úst.,a potom sa urazas,že tá označujú inými menami.Je viac než jasné,že chces iné ako sa ti dostáva.

anonym_7e1232
Včera o 12:00
@anonym_autor

@panipanka pozerala a je mi to jedno. Chcem mať rovnaké priezvisko ako moje deti to je všetko

@anonym_autor a preco si detom teda dala priatelove priezvisko? Ved nemanzelske deti maju automaticky po matke…

anonym_d98f86
Včera o 12:00
@doriiis

@anonym_autor .... Z toho si nič nerob autorka. Na ženu, ktorá svadbu nechce sa tu pozerá ako na nenormálnu a divnu. Veď predsa KAZDA túži od mala po manželovi, svadbe a bielych šatách. 😀Ibaze by nie.
Ľudia ťažko prekusnu, keď niekto chce a vie žiť inak ako sú zabehnuté kolaje

@doriiis s tým rozdielom,že autorka svadbu chce,ale ten jej spolubývajúci sa ženiť nechce,tak to tu ona prekrúca.Ved čítaj jej odpovede,je to veľmi jasné ako točí

anonym_4a86ae
Včera o 12:07
@anonym_autor

@biba_18 tak keď už má byť samozrejme že chcem spomínať na zámok nie na úrad 😀 svadba je pekná vec to je všetko

@anonym_autor keby môžem spraviť svatbu ešte raz tak ju urobím 100 krát jednoduchšiu. Bez celého toho konzumu okolo aj tu prvú. Ale samozrejme že každý má inu predstavu.

anonym_d248bd
Včera o 12:13
@anonym_autor

Pýtam sa na názor žien ktoré tak urobioi ostatné ignorujem 👋

@anonym_autor a keby sa teraz teoreticky s priateľom rozides,nájdeš iného a vydáš sa za neho ..aj tak budete mať iné priezviská.
Podľa mňa je hlúposť robiť toto čo chces
Ja by som skôr dala priezvisko po sebe alebo teraz je už tuším možnosť aj taká že deti majú dva priezviská.
Budú mať po vás oboch a hotovo.Inak ja mám známu,dieta sa volalo po nej a keď sa išli zobrať po xxx rokoch .Dieťa už málo 7 rokov a nechcelo sa volať po otcovi.Bolo zvyknuté na ,,svoje ,,priezvisko..naaaa veľa ju presvedčili.Cize meniť deťom je v podstate tiež blbosť...My sme sa brali keď mala dcéra 5 rokov a to som s ňou bola aj v nemocnici na operácii a veľa veci sa riešilo a nikdy som nemala problém s tým že sa volám inak ....🤷

aurelia2000
Včera o 12:13
@anonym_autor

@anonym_autor 🙏 och bože, ďalšia, čo nerozmýšľala😭 ty nemáš nič vlastné? Žiadnu istotu do budúcnosti? Si na ID, ale teda vôbec nepracujes?

aurelia2000
Včera o 12:16
@anonym_autor

Zabudla som spomenúť fakt že som mu pred pár dňami navrhla že mi tú zmenu priezviska zaplatí tak potom už povedal že dobre vezmeme sa. Ale mne sa už nechce 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor tu píšeš, že ti núkal manželstvo. No hraj sa na hrdu, keď si na úplnom dne. Ešte ho môžeš aj preraziť.

tiezjedna
Včera o 12:29
@anonym_autor

@melanta ženy svadba neni všetko je to tiež len papier. Ja viem aký máme vzťah a či som nejaká chudera alebo nie. Proste ma toho dosť nie ešte nejakú svadbu riešiť

@anonym_autor ty si strašne klameš do vrecka... A nie, v živote by som sa neponížila natoľko, aby som sa volala rovnako ako chlap, ktorý si ma nechce legitímne vziať za manželku. To je to najväčšie zúfalstvo aké môže žena na sebe spáchať...🙄

tiezjedna
Včera o 12:30
@anonym_autor

Zabudla som spomenúť fakt že som mu pred pár dňami navrhla že mi tú zmenu priezviska zaplatí tak potom už povedal že dobre vezmeme sa. Ale mne sa už nechce 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor jasné no... a teraz tú o Karkuľke😒