Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Mne veľmi nedáva logiku že teraz deti nechodia do škôlky lebo to je ďaleko a nechceš chodiť autobusom.
Raz ich musíš dať do škôlky, rok pred školou musia chodiť do škôlky. Odklad nie je riešenie.
😇Alenka z ríše divov 🙊 Tu ma máte a starajte sa o mňa 🙏...toto je konec lebo nič sa nedá ..aspoň názov tej zázračnej dediny by si mohla napísať pre ludí čo chcú kluď a samotu..👀
@lakebabe kozmeticku? To by musela najprv spravit akreditovany kurz, potom urcite zajst na zivnostensky, na vypis registra trestov a to ako ked cesta do kopca z kopca zakruty..ale nic sranda teraz bokom. Ona by mala mat aspon tu elementarnu vec ktoru na takych lazoch naozaj potrebuje a to vodicak a auto. Potom umiestnit deti do zariadeni a najst si pracu-hocico aj v druhej tretej dedine. S tym vodicakom by mohol teda pomoct manzel alebo rodicia podla mna by uvitali ze mas aspon zaujem sa zamestnat a neskoncili by ste na konci mesiaca na nule. Ved ked tie deti zacnu chodit do skol vies ake to budu vydavky? Asi nevies, ale male nie.
Ako clovek, ktory vyrastal doslova v horskej osade, kde bolo len pr domov a nic, ma sokuje, ze ti to cele docvaklo az po funuse, ked uz dom stoji, dve deti na svete a prrspektiva ziadna. Ja si myslim, ze na chybe su tak trochu aj tvoji rodicia, ktori ta asi v dobrej viere rozmaznali ofukovanim. Lwbo mna by teda ani nenapadlo postavit si u mojich rodicov dom, vodicak som si spravila hned v 18tich po rokoch stravenych cestovanim autobusmi a na vysoku skolu som sa prestahovala normalne medzi ludi do mesta, kde odvtedy zijem ako clovek😂
Takze nejako postupne si zacni riesit svoje tazkosti ako dospela-deti mozes aj na bajku odviezt, aj do obchodu to hadam zvldnes, ak ho mate v dedine. Najdi si nejaku robotu, mas ocividne rodicov, ktorym nevadi ti asistovat s detmi, a urob si ten vodicak.
Chlapa chceš poslať do zahraničia, keď nepojde tak čo? Hm? Veď ten život Gombička tiež, on sa dostane kde chce, s deťmi nepomôže, vzťah máte nulový, čo budeš robiť, keď odíde za inou? Hm.
Moze byt niekto naozaj takto pohodlny? 🙈
Autorka, ze ty si obezna? Inak si tvoju lenivost neviem vysvetlit. A sorry ale neverim, ze mas skolku 5 km od domu a je v strede dediny. To ani ja nemam tak daleko do prace a skoly a byvam v inej mestskej okrajovej casti.
Komu niet rady tomu niet pomoci. Si lenivá proste. Zastávku mam 900 metrov od bytu, čo je cca 12 minut pešo, je úplne jedno aké je počasie, proste na bus do práce musím ísť. Bus mi ide o 7.a ak ide v zápche tak aj hodinu a pol. Potom musím v meste ešte pristupovať na MHD a do prace kráčať ďalších 5 minut. Domov chodievam o 17-18 zalezi ako stíham. A vieš čo? Ja si ten čas užívam. Lebo je to čas pre mňa, vždy si prečítam nejakú knižku, oddýchnem si v buse a hlavne sa nesťažujem, lebo to bolo moje vlastné rozhodnutie. Ty len hľadáš dôvody prečo to nejde. A to ze odklad dieťaťu do predškolskej? Si robíš prcu dúfam, že potom si nájdeš prácu a urobíš vodičak? A to nejde teraz kým máš čas? Spamataj sa, lebo keď sa muž zbali a odíde, čo by som sa nečudovala, potom tu budeš písať ako zlý chlap si dovolil opustiť ženu s dvomi deťmi, ktorá je v živote nepouzitelna.
Daj pre obe deti prihlášky do škôlky teraz v máji aby nastúpili od septembra. Pôjdeš s nimi na ten autobus, svet sa nezrúti 😃 ešte budeš mať rodičák, nebude ťa naháňať ísť hneď do práce kým si chvíľku zvyknete. Začneš si robiť vodičak, na začiatok naň aj požičaj a začni hľadať prácu. Snažila by som sa čo najskôr aby si mala aj výplatu aj rodicak, to spolu poteší. To že manžel robí na smeny by som brala ako výhodu. Keď bude mať poobednú ráno ich on zavezie, keď nočnú môže kľudne ráno a aj poobede po nich. A keď ranná jednu cestu dáš ty a poobede by ti mama pomohla. Nemôžeš sa zašiť doma. Lebo scvokneš. Držím palce nech sa niečo podarí. Keď to bude potrebné, manžel sa tiež zapojí. Teraz asi nevidí dôvod, keď si doma, potom nebude mať na výber.
Ahoj. Nám o 20 rokov viac, čiže Ti napíšem asi s väčšou skúsenosťou života ❤😊 Nevyhováraj sa a choď si urobiť vodičský preukaz. Ja ho nemám a môžem povedať, že veľká moja chyba. Fakt áno. Po druhé, vzťah je Vás dvoch. Vy na ňom musíte pracovať. Samozrejme obaja. A to, že teraz vidíš kamošky ako si užívajú, aby si o 10 rokov nevidela ako si hľadajú partnerov, sú zúfalé a kade aké. Nevidíš do života druhého človeka. To že je na fotke na Banány, ešte neznamená, že doživotne bude šťastná. Každý má v živote aj veľmi ťažké chvíle. Mimochodom, je to tvoj život, zober a úchop ho do vlastných rúk. A ešte niečo, máme máš vysvetliť, že sú to tvoje deti, chováš si ich sama.
@0kristina0 Tiež to nechápem. Žiť v obci ktorá je do kopca je výhoda, človek sa udržuje vo forme už len tým že ide na nákup 😊
Ak tu tipli správne a je to Zázrivá tak autorke môžeme závidieť. Polka MK by mala na rodičaku pobehane všetky kopce s dieťaťom v nosiči. Ale autorka bude radšej doma na dvore lebo všade je to ďaleko. Už len čakám kedy padne výhovorka "lebo medveď".
wau vy ste tu zo mna spravili lenivu prizivnicku co vyuziva vsetkych okolo seba pritom SA STARAM O MALE DETI A DOM ako kopa inych zien, co ma uz najlepsie zajtra posielate do roboty? Ktora tu proste nie je no bohuzial skusala som sa hlasit na poziciu predavacky uz davnejsie v to mocbhode co mame v dedine, nic, nasli inu lebo asi to bola nejaka znama. Nevuem co mam robit muz mi tiez nie je oporou, uz to cele ochladlo len ma vytaca. No ani rozviest sa nemozem lebo to by zas bolo o tom ze co s domom. Tych zlych rozhodnuti som spravila velmi vela a teraz som v bezvychodiskovej situacii s 2 malymi detmi uprostred nicoho, ale hej ked tu je v dedine skola posta tak to je hotove velkomesto..
A hej muz si tu najde skor robotu lebo je silnejsi a nemusi brat ohlad ze sa musi o deti starat a navarit im a upratat. Tak celkovo znesie viac ako zena. Keby som ja odisla do zahranicia robit na tyzden kto sa bude o deti starar? Ale keby isiel on tak by som to zvladla ako doteraz.
S radosťou ti vymenujem tvoje možnosti a už si len vyber, začneme od najdrsnejších resp najpohodlnejších pre tvoju osobu:
1. daj deti na adopciu
2. počkaj kým zomrú rodičia a potom to predajte celé
3. vykopni muža do zahraničia
4. daj sa na žebranie pred poštou
5. urob si vodičák
6. prestaň sa lutovať a spamätaj sa a zmizni do roboty
Niekto tu pisal ze preco sme sa vatili ked viem ake to tu je. Lebo ked som bola mala a vyrastala osm tu tak to tu bolo proste ine viac ludi lepsie spoje. Teraz tu uz zije malo ludi tak obmedzili autobusy. No a proste som myslela ze to bude lahsie najst si nejaku pracu, som nemyslela na to ze sa tam potom nemam ako dostat a ze ako poriesim deti.
Nie zajtra, ale sama places, ze robotu chces. Tak ak nie je u vas v dedine, musis niekam dochdzat. A ak nechces busom, tak autom. A ak chces auto, potrebujes vodicak. Ved je to easy, hlavne ked nechces ist hned do roboty, ako vravis. Odtrhnes sa od deti na par hodin, rodicia ti peniaze urcite pozicaju, hlavne ked budu vediet, ze je to pre tvoju buducnost.
Proste postupne sa vysekat z toho marazmu, ktory citis
Mila autorka o DETI A DOM/BYT sa starajú normalne aj ženy, ktoré chodia do prace. Ci si myslíš ze mame doma nejaké slúzky alebo co?
Ako som ti už napisala, vymýšľajú este ďalej a muz sa s tebou rozvedie. A nie, nie je to problém, predstav si. Ani kvôli domu. Bud ho ty z domu vyplatís a ostane tebe, alebo sa predá a zvyšok peňazí si rozdelíte a ty sa cez dvor pekne vrátiš zase k rodičom. Alebo teda teba vyplatím chlap a ty pôjdeš z domu a cez záhradku budeš sledovať, ako si tam nastahuje inú, ktorá nebude mať problém chodiť do prace.
Ty vôbec nie si v bezvycodiskovej situácii, ty si lemra lemrava pohodlná, ktorá by chcela všetko dostať na podnose tak, ako doteraz. No ale tento krát mas smolu. 👌
Ty si v pohode? Ty nie si v bezvychodiskovej situácii to si si len Ty vzala do hlavy.
V dedine robotu nenájdeš tak treba dochádzať. Dostala si milión návrhov a nič sa ti nepáči
Co ti brani dnes sadnúť na bus ísť sa popýtať do škôlky kedy ti vezmú deti?
Co ti brani ísť dnes na úrad práce a opýtať sa na kurzy kým si doma na riti?
Co ti brani ist dnes za mamou povedať jej pozri ako žijeme pozicas mi na vodicak a začať si ho robiť hneď zajtra?
Ty sa staráš o dom ? Však záhrady nemáš zvieratá tiež ja mam tiež dom a nestaram sa oň iba ho upracem . To zvládneš aj pri práci
Na všetko si hľadáš výhovorky áno si lenivá spoliehala si sa na to ze ta muž bude živiť len to akosi nezvláda tak si naštvata. Jedného dňa ti tam pleskne dvermi a ostaneš tam sama s deťmi. Tebe sa robiť nechce to je jediný problém

@jasminet najviac ma pobavila veta, ako ľudia čo si našli prácu musia byt odkázaní na autobusy….. tak autorka je radšej odkázaná na vlastnú matku, lebo mamu baví chovať sliepky: autorka ma vajcia. Mamu baví pestovať- autorka má zeleninu. Mamu baví strážiť deti- autorka si uprace. Milá autorka, keď tvoja matka nebude vladat, tak vy zahyniete od hladu.