Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
No ale uz si ozaj zacinam mysliet, ze si z nas robis srandu.
Kde berieš istotu ze tvoj muž sa obetuje pobeží makať do zahraničia..
Kde berieš tu istotu ze sa mu tam nezapaci až tak, že tam ostane. Vás vzťah sama píšeš nič moc, s deťmi tiež nič moc.
Ešte aby nebol rad, že vypadol 😃spozná nejakú šikovnú micku, nezávislu a samostatnú.. Potom co?
Ho prinútis vrátiť sa??
@majlo1234 Tiež. Alebo mi napadla aj umelá inteligencia. 🤭
Tak vsak aj muzovi je trapne ze pred vyplatou uz nemame peniaze, na rozdiel od tu diskutujucihc vsak vidi a chape ze tu nemam moznost najst si pracu tak verim ze pochopi ze inu moznost teraz nemame zial. A to este nezacali deti chodit do skolky kde ich ani nemam ako odnasat potom
@zuzanazu85 nevravim, urcite existuju aj neschopne zeny. Ale nedava mi zmysel sa donekonecna obhajovat chanymi vyhovorkami na fore. Tie to podla mna vobec neriesia, proste hniju doma a svet staraj sa. Ale tuto to zacalo ako “zle rozhodnutia” a ako z toho von, a nasledne same srandovne vyhovorky
Keď pôjde náhodou muž do zahraničia,potom sa budete vyhovárať na čo?veď dobre zarobíš,stačí nám,sme skromní,o deti sa bude kto starať keď budem v robote?bla bla bla...potom začnú ešte len kecy,keď sa peniažky budú sypať.....nekonečný príbeh...🤦🤦🤦ja dúfam,že toto je celé len nejaký žartík,síce mám v okolí presne dva takéto typy ľudí,obete...omg,ďakujte mužovi,že ešte neušiel 😄
Nemáte inú možnosť?
Mate a milión.. Len ty si lenivá a pohodlná voška.
@majlo1234 ale ak je naozaj reálna, dúfam že nie je aspoň z môjho kraja, pretože by som sa hanbila za ňu 😣
A tebe je tiež trápne ze pred výplatou nemáte peniaze?.
Dala ti niečo táto diskusia?
Prepáč, ale deti SA naučili? Deti SAMÉ sa naučili jesť hlúposti? A vy ste kde boli? Máte kopec času, ale že by ste radšej navarila niečo zdravšie alebo vynaložila aspoň trošku úsilia keď už mám tie deti aby nejedli "hlúposti" alebo aby mali pestrú stravu tak to je asi moc pretože "hádam nebudete variť 2x"
Stále iba "nedá sa, nadá sa".. Keby si pozriete keď aj na bazari bicykel s karickou pre deti, tak sa môžte rozvážať po celej dedine. A jedno plus k tomu kilá by išli dole..
Mne sa paci, ze teraz nemajú z čoho žiť, nezvládajú nic platit, ale zrazu budu schopní platit dom aj podnájom.
Neviem, ale logicky, pripadne matematický mi to nejako nevychádza... 🤔
@mk22
@lakebabe akoze takúto trubu som este nezažila, fakt 🤦♀️
@lakebabe ano, dom bude mat ako chatu, z ktorej ju muz ešte aj vyplatí 🤣🤣🤣
Omg, dúfam ze inteligencne nebudu deti po nej, lebo amen tma 🤦♀️🤣
A ta výhovorka s tým úzkym chodníkom je fakt topka 👌👌👌 tak najskôr bývajú uplne na lazoch, kde nič nechodí a potom zrazu nemoze behať, lebo by ju zrazilo auto. Ty kks, co býva pri D1??🙈🤣🤣🤣
Necitala som to všetko, ale stačilo mi tých par náhodných príspevkov. Nedá sa, nemôžem, je to ďaleko… úzky chodník ma sprepáčením už odjebal. Ja bývam v dedine, kde chodník nie je a behám. Normálne vyjdem na lúku. Alebo ani luky tam nemáte? 25 minút do mesta je pohodička. Toľko dochadzam. Manžel dochádza do krajského necelú hodinu. Ale keď sme sa rozhodli žiť v diere, s týmto sme boli zrozumeni a počítali s tým. Lenže ty si presne ten typ človeka, čo bude celý život fňukať a čakať, že veci za teba vyrieši niekto iný. Prečo je problém cestovať 25 minút a dať 60€ za cestu? Stále ste niekoľko stovák v pluse. Keď by si robila 8 hodin, ta hodina cestovania navyše by ťa naozaj nezabila. Nemôžeš čakať ze sa odstahuješ do dediny a budeš mať robotu pred domom. Prečo je problém našetriť si z prvých výplat na vodičak a na nejaké auto? Ja som teraz predávala 20 ročne auto za 700€. Nemá bohvieaky výkon, klimatizáciu a neviem aké vymoženosti čo maju nové auta, ale technicky bolo zachovalé, mesiac po technickej a emisnej, odvezie z bodu A do bodu B úplne bez problémov a par rokov určite vydrží. Keď vám rodičia tak strašne pomáhajú, tak by ti určite pomohli s vodičským a autom, lebo je to isto lepšia investícia než vás kazdy mesiac dotovať aby ste nezomreli od hladu. Na to, že máš 27 a po dvoch deťoch, mala by si už mať v hlave upratané a vedieť sa trochu postarať. Myslíš, že ostatní ako žijú, keď maju dom na dedine? Že im eurá padajú pred dvere a život gombička? Keď chce človek niečo mať, žiť na nejakej úrovni, tak sa musí sakra snažiť a musí pre to aj niečo obetovať. Ja som pred piatimi rokmi dochádza hodinu do práce, lebo bližšie sa nenašla. Keď som chytila rannú zápchu, bolo to na hodinu a pol. Prejazdila som 20% výplaty. Ale v živote by ma nenapadlo sedieť doma na riti, alebo vyplakávať aké to mám ťažké. Ani si neuvedomuješ ako dobre sa vlastne máte. Máte novostavbu, úžasných rodičov, zdravé deti, prácu doslova za rohom (áno, 25 minút je za rohom) a ty máš pocit, že to je cele zle a nevyriešiteľná situácia. Ty si ešte nezažila, čo to je mať sa zle a keby trošičku pohneš zadkom, mali by ste sa fakt super. Vieš v akých bezvýchodiskových situáciách sa ocitli ini ľudia? Ty ďakuj tvojmu mužovi a tvojim rodičom, že ťa ešte nekopli do zadku, lebo toto je neskutočne čo dokazuješ.
Chcela som tu zhasnut ale neda mi😂
Behat sa neda cesta uzka, hore kopec dole kopec, zakruta. Schudnut sa neda ved kolace, chlieb..zelenina co mama pestuje a maso co mama chova sa jest neda, neda sa.
Vodicak sa neda, autobus, bicykel, peso sa neda ved kopec hore dole zakruty. Praca sa uz vobec neda, ale biznis plan ze muz ma bude vyplacat v dome v ktorom ja ostanem by bol, len ups, to nejde lebo ved to je naopak ja by som musela vyplacat jeho, to som nevedela takuto novinku, tak nic, muz ostava ale nech ide do zahranicia a bude platit aj byt aj dom hop cip a plan je na svete. Spravte prosim niekto remix na youtube nazov: Neda sa hore kopec dole kopec, zakruta😂😂😂
Tak akoze nechodi tu sto aut za hodinu ale prechadzaju lebo tak potom sa zas dostanu do dalsej dediny cez tu nasu tak sa ich tu premelie dost za den. Urcite by som sa necitila bezpecne tu po tych cestach behat, s kocikom sa tade bojim chodit aby ma nieco nezrazilo. Fakt si to rpedstavujete tak ze dedina cize vsetky domy 5 minut peso od centra dediny a lahucky zivot
@momoftwo 🤣🤣🤣🤣 to s tým remixom ma odpálilo 🤣🤣,bože ja plačem smiechom.... 🤣🤣
@lakebabe
@zuzanazu85 zeny ja uz nevladzem tuto diskusiu, najprv tlak spotene ruky, potom ze 😮 a teraz mi tecu slzy od smiechu😂😂😂
Milá autorka, neverím že je toto tvoja reálna situácia, neverím že nejaká žena je taká lenivá že nevie pochopiť že musí ísť do roboty, aby sa ste sa mali ako rodina lepšie- po akom ti to tu ešte treba napísať?
Všetko sa dá, ale treba mať záujem snahu a ty nemáš nič len výhovorky.
Žiaľ zle život e rozhodnutie asi spravil tvoj manžel že si našiel ženu čo nevie ani na chleba zarobiť. Nie je ti hanba?
Tu kopec,tam kopec.......úzky chodník a zákruta...nový ,,tukabel"
@luckaamisko co si Orava je oproti jej popisu New York
My sme teraz u svokrovcov dnes som išla autom cez Kysuce ale prisam bohu ani tam takú dedinu nevidím ako ona opisuje😄

Tak par mesiacov nejako zvladnem chodit do obchodu asi aj autobusom alebo tak ked nebude doma no a potom by sme sa uz mohli prestahovat